pátek 27. června 2014

Menu podle eM

Krásný chutný den vám přeji,

dneska vás zvu na meníčko, chcete?
To víte, stále jsem ve fázi terapie jídlem, takže tady máme poslední dobou články na téma debužírování docela často. Kdo ještě neviděl film, o kterém jsem tady psala - Jíst, meditovat, milovat - ať na něho jukne a hned pochopí, proč toto "odvětví" teď tak preferuju....

A co je na menu?
Předkrm: Domácí játrovka z kuřecích jater
Hlavní chod: eM Wrap
Dezet: Buchta Margot
Jasně, je to opět stylem - levně a rychle, ale dizájn ani chuť se šulit nebude !-)


Předkrm:
Domácí játrovka z kuřecích jater

Dneska to je vyjímečně menu bez polívky :-)....a určitě není třeba tenhle recept omezovat na překrm, jde využít jako svačinku, večeři, snídani...multifunkčnost a jednoduchost u eM vítězí nad složitostí a omezeností :-D


Tuto játrovku zmákne každý, není třeba k tomu moc času ani námahy, ale chuťově to je nebe pro někoho, kdo játry nepohrdá. Troufám si tvrdit, že po té, co vyzkoušíte tento recept, už si nikdy kupovanou játrovku nekoupíte, radši rovnou koupíte půl kila jater....jako já...


Co potřebujeme:

500 g kuřecích jater
125 až 150 g sádla nebo másla, dvě lžíce olivového oleje na vylepšení (jestli chcete)
cibule, stroužek česneku, tymián, pepř, sůl
mixér

Cibulku nakrájíme na drobno a dozlatova orestujeme, játra očistíme a nakrájíme na kousky a přidáme k orestované cibulce, přidáme tymián a restujeme až se játra celá opečou a nebudou krvavá, po té přidáme sádlo (máslo) a ochutíme pepřem a solí.

Množství tuku vás nesmí děsit,je tam proto, aby se játrovka dala hezky roztírat na pečivo. Opravdu se toho nebojte.
Takto orestovaná játra i se sádlem pomixujeme do hladkého krému a případně ještě dochutíme, je-li třeba.
Dáme do dózy, necháme vychladnout a dáme do chladničky, je také možno zalít játrovku v dóze trochou sádla,  takto nemění tak rychle barvu, v ledničce vydrží játrovka cca 4 maximálně 5 dní, ale věřte, že ji dřív sníte :-D




 Na opečené bagetce nebo rohlíku chutná skvěle....
 ...nebo je libo spíš chlebík?
Dobrou chuť!

Znáte a děláte si doma játrovku?

Hlavní chod:
eM Wrap s kuřecím masem

A máme tady fast-food :-). 
Moje děti milujou totiž MacWrap z Mekáče a jelikož Mekáč (naštěstí) v našem městě není a děti toužily hodně, řekla jsem si, že ho tedy doma spácháme...
A najednou je tu eM Wrap.
Fast jako rychlá záležitost, a Wrap jako zabalit a jít....takže to zvládne každý. Tuším, že to bude oblíbené prázdninové jídlo u nás, páč moje skoro 16-ti letá dcera v jeho přípravě ihned zabodovala. 
Jó, chuť ji motivovala...

Co potřebujeme:
na kuřecí směs:
3 kuřecí prsa
1 cibule
kukuřice mražená

zeleninu dle výběru: papriky, rajčata, jarní cibulka,ledový salát,ředvičky....

na dip:
1 kysaná smetana, 1 stroužek česneku, provensálské koření, pepř, sůl
tortilly (7 ks)


Nejdříve si připravíme hlavní masovou náplň, která je rychlá a jednoduchá: kuřecí prsa na kousky orestujeme na rozpáleném oleji, pak přidáme na plátky nakrájenou cibuli, okořeníme (koření gyros, či dle vaši chuti, sůl, pepř), po té přidáme předem do měkka uvařenou kukuřici (kdo ji nemá rád, vynechá, u nás nesmí chybět)....
Po té nakrájíme čerstvou zeleninu, kterou chceme wrapy plnit...
A umícháme si jednoduchý dip z kysané smetany, česneku a koření...


A pak už můžeme začít "wrapovat" a klidně u toho můžete stepovat nebo sketovat.
Začneme masovou směsí, na tu naklademe čerstvou křupavou zeleninku. Jó úplně jsem zapomněla! 
Je to totiž crunchy eM wrap:-D
A teď je čas na dip, aby nám tortilka krásně klouzala do krku a nebyla suchá.
A takto pěkně zabalíme, aby nám náplň nevypadávala a wrap se dal pěkně a elegantně jíst:-)
Vidíte, i ručky moje dcery to zmákly levou zadní, správná technika je základ, pak už to jde samo.
A nezapomeňte na ubrousek do trojúhelníčku, kromě toho, že to hezky vypadá takto zafixujete wrap, aby se neotvíral, nevypadávala náplň....prostě fast food, ale s kulturním stolováním !-)
A nebojte se, že by Vás jeden wrapík nezasytil, je to celkem vydatné jídlo
a dá se i připravit jako chutný oběd do práce...nebo třeba na piknik?

Ať Vám chutná!
Taky doma děláte domácí wrapy nebo-li plněné tortilly?
Nemáte tip, kde koupit tortillové placky? 
Tyto jsme měli z mexických dnů v Lídlu a ty už jsou jaksi tytam...

Dezert:
Buchta Margot
A na závěr menu nemůže chybět dezert. Je to dezert na variace jednoho receptu. Tentokrát je to buchta z tyčinky Margot, určitě většina z Vás zná. Recept na ni najdete ZDE, pouze místo čokolády na vaření nastrouháte nahrubo jednu Margot, nebo dvě?
A nezapomeňte na kafíčko.
Dobrou sladkou chuť!

eM Menu:

Jak se Vám menu líbilo?
Doufám, že chutnalo.
Budu ráda, když mi napíšete, který chod Vás bavil nejvíce.


PS: Dneska jsem Vás zde pozvala do své kuchyně, ale jestli chcete můžete přijít na návštěvu i do mého konečně nového ateliéru. ZDE Ateliér
Anebo nakouknout do mé galerie obrazů, kterou teď kompletně celou přetvářím. ZDE Galerie obrazů

Krásné prázdniny a víkend plný pochutin přeje eM

38 komentářů:

  1. My sme si doma tieto tortily z Lidlu v poslednej dobe veľmi obľúbili, dokonca by som to nazvala až závislosťou:D aa tento tvoj receptík určite vyskúšame

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daniel tu závislost chápu, u nás to bylo poprvé a už v tom lítáme, tak zjišťuju, kde ty placky koupit :-). Jsem ráda, že se i moje verze líbí, tak doufám, že taky bude chutnat :-)

      Vymazat
  2. eM, Ty mi teda dáváš! Ještě hodinka do oběda, ach jo! Hned bych si dala eMwrap, vypadá báječně. Já jsem toritilové placky viděla snad všude - Albert, Tesco, a v Intersparu jsou určitě - tam mají docela hezký sortiment těchto "cizokrajných" potravin :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda že to jídlo nejde teleportovat co Klárí ale třeba blogger jednou tu službu taky zprovozní :-DDD. No, já ještě nejedla....Jééé díky za tipy - Interspar mám ještě blíž než Tesco, okoukám to tam pořádně a nakoupím zásoby na prázdniny :-))))

      Vymazat
  3. Samé dobré věci!!! Hned bych si dala :o)) naštěstí zrovna jím domácí vajíčkový salát, tak moc nezávidím.. :o))
    Totilly mají v Tescu a mám pocit, že i v Albertu..
    Hezký pátek zlatí!!! :**

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dyť říkám, žes mě nalákala, domácí salátek je NEJ!.....Takže do Alberta daleko, je jasný, že vyrazím na kratší vycházku do Tesca :-))). Díky za tip, já věděla, že je na Vás spoleh :-)
      Sluníčko krásný pátek bláznů svátek Tobě, ať si vyhřejeme kosti!!!!!! :-***

      Vymazat
  4. Ou mám já teď ale hlad :-) Margot buchtu děláme doma, je to stálice na jídelníčku. Placky kupuju v Albertu. I když tam je mají jak kdy .... Jinak mě Enka navnadila udělat na víkend vajíčkový salát :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D jsme to s eM pokušitelky, co? :o)) a vajíčkového salátu není nikdy dost!

      Vymazat
    2. Já mám hlad ještě teď sakryš a to tu píšu o jídle :-), musím se jít na jíst....No já to mám do Alberta hodně daleko, takže budu muset očumět bližší supermárkety teda.....No a neboj Enka navnadila i mě, už na ten salát myslím asi hodinu a mám nutkání koupit tatarku a udělat ho :-DDD..
      Ale Enka má pravdu - tohohle salátu není nikdy dost a potom, co jsem tak vymrzla posledních pár dní si ho zasloužím hehe

      Vymazat
  5. Mňam.. jsi zlá takhle nám dělat chutě před obědem!! :D Ten eM wrap vypadá fakt suprově, nedivím se, že zabodoval :) moje mamča nám ho taky dělává, ale nebalí ho, jen tu tortillu vždycky přeloží napůl a každý si pak z toho poskládá, co chce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruš promiň :-) ale já ten článek dorážela taky pěkně hladová a ještě nebyl do teď čas na oběd bééé, ale dneska jsem si zabalila wrapa do práce :-) Jsem moc ráda, že se eM wrap líbí..........no vidíš, asi to dle Tvé mamky taky zjednoduším, no ale zas jsem to chtěla zabalit poctivě, ať nejsme začunčené :-DDD, o prázdninách si to holky budou kuchtit samy, tak už to balení nechám na nich, jak to budou chtít

      Vymazat
  6. Tortilly doma občas děláme, většinou je tvoří můj muž, který vlastně s nápadem na ně u nás přišel jako první. A všem moc chutnají. Takhle krásně zabalené do ubrousku jsme je ale ještě neměli, vypadá to na Tvých fotkách jak z restaurace - šikulky! Příště určitě zkusím, díky za inspiraci. (Jinak já placky taky kupuju v Albertovi, kterého máme nejblíž. Ale v Tescu bude výběr určitě ještě větší, tam jsem je v sekci mezinárodní kuchyně taky viděla.)
    Buchtu margot znám, dlouho jsem ji ale neměla. Včera jsem zrovna dělala další třešňovou bublaninu, tentokrát podle Kluků v akci, a je výborná.
    Řeknu Ti ale, že já jsem ze Tvého meníčka dostala největší chuť na tu domácí paštičku, no mňam, tu bych si dala hned. Sama jsem ji zatím nedělala, můj chlap nemá játra rád, ale budu si to muset vytvořit pro sebe a když tak na ni někoho pozvu.
    Jinak u nás je dnes dietní režim, oba synáčci blinkají. :-( Teda, už naštěstí ne, ale blbě jim ještě je. Začal včera večer prcek a pak v noci došel za náma do postele s bolením břicha i ten starší a už to jelo. Takže jsem dnes jak mátoha.
    Hezký víkend přeju a Tvým holkám příjemný začátek prázdnin. Já dnes pí učitelkám nesla ráno kytky sama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A copak to Jani? nějaká viróza vás napadla? Teda děti? No to si dovedu představit jak sršíš energií - v uvozovkách :-)
      Já to zažila kolikrát a ještě pak třeba u větších dětí mazat ráno do práce....No já se teď taky nachladila, jak bylo to drastické ochlazení u nás a jsem z toho mrzutá, potřebuju vyhřát kosti a načerpat solární energii a tu se střídá podzim...ale dneska už svítí - tak mi svítí i naděje :-D. Doufám, že to děti brzo přejde, tak máš určitě zaručené metody, živočišné uhlí, Enterol, piškoty a banán a černý čaj.....no ještě si to živě pamatuju, to byly věci co zabírali tutově, ale prostě člověk to musel "odzvracet" s těmi dětmi no....Chuďátka malé....i Ty...
      Tak u vás wrapuje muž, tak to je fajn - no oni chlapi na tu estetiku nejsou ale vařit umí :-D....taky to u nás tak bylo...já jsem holt i na to krásno.....Jsem ráda, že tě zaujaly recepty. Játrovku si klidně udělej z poloviční dávky, já právě vím, že lidi někteří játra nemusí, ale u nás je děti taky nemusely...a jak baští játrovku :-DDD
      No já už se do nějaké té bublaniny taky musím pustit .-D....
      A moc děkujeme za přání - to víš, prázdniny už jsou, akorát já budu řešit co s dětma aby se moc nenudily hehe, budou vařit a je to :-D.....určitě to vízo ale musíme oslavit něčím sladkým.
      Tak si také užij v rámci možností pěkný víkend a nějaký ten odpočinek!

      Vymazat
    2. Jo, nějaká viróza, a aby mě nemrzelo, že o něco přicházím, probudila jsem se s tím dnes i já. Teď už je mi líp, ale celý den jsem neměla ani pomyšlení na jídlo a šíleně mě bolely kyčle, i když jsem jen ležela v posteli. Děcka už jsou naštěstí dobrý, tak snad prožijem prázdniny ve zdraví.

      Koukala jsem na Tvoje obrazy a klobouk dolů teda, jsi úžasná! Máš fakt obrovský talent, líbí se mi Tvoje tvorba strašně moc.

      Vymazat
    3. O jéj, to tak bývá no, člověk se unaví a oslabí péčí o děti a pak to uloví taky, nejlépe je nakažená celá rodina...Tak se drž a snad to brzy odezní, bolesti v kyčli taky mívám, když jsem nachlazená, že by to už bylo věkem? :-D
      Snad tedy prázdniny vyjdou hezky a to nejhorší jste si odbyli teď na začátku...sice počasí zatím prázdninové aspoň u nás není...ale tak doufám ve slunce :-)
      Jé to mě těší moc, že se Ti líbí i moje obrázky, moc děkuju za takovou pochvalu!!!! :-*

      Vymazat
  7. Mňaaam, hlavne ten wrap by som si dala hneď! S potešením sledujem zlatíčko, aká Nigella sa z Teba stala, paráda, zvolila si si úžasný spôsob terapie, ktorý funguje a zároveň spája príjemné s užitočným.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Julinko téda takovou chválu a poctu ve srovnání s Nigellou jéé děkuju, to víš, jsem velice kreativní i v jídle haha....a víš jak to je, láska prochází tím žaludkem a když člověk vaří pro své milé cácory i pro sebe, tak je to radost, však to sama znáš, jak Tě těší nakrmit svoji rodinku....:-)))

      Vymazat
  8. Ježiš, eMí, o tomhle druhu kuchtění jsme se nedávno bavily, viď? =D ale vypadá to skvěle a můžu s klidným svědomím říct, že ta játrovka vypadá jako ta, kterou prodávají s dvěma mini toastíky v restauraci u nás za rohem za 150,- ;) a mám na ni hroznou chuť, takže až se dostanu k játrům, jdu do ní, díky moc za tip!! a už vidím, jak to bude šmakovat i Ondrovi, protože játrovky nejí kvůli těm potencionálním vycpaninám, co tam můžou všechno namle, byť ji má hrozně rád =)
    Jo a ten wrap.. já takhe doma zapékám quesadillu a světe div se - v tostovači a je skvělá!! =) a skysanou smetankou a rajčatovou salsou, nam =) krásné menu, holka ;)

    Jo a na to téma - vniklo mi do slovníku nový pojem "soccialismus" - v něm jsme právě teď - došly stravenky, došla výplata (jako že je po ní, ne že přišla nová =D a holt do další daleko, takže vymýšlím - ne náhodou umělci a výtvoráří přicházeli na nejgeniálnější myšlenky v době hladu a nouze ;) =D sice budeme mít hlad, ale určitě se zapíšem do historie! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo já se z Tebe pominu, jsem se tu rozřehtala jak kobyla, prej soccialismus, madam já padám, si nejlepší - hele takhle sme se snad nikdy nenasmály jako teď když jsme chudé co:-DD
      Však víš...prosím Tě za stopade v restošce??? Asi je Ti jasný, že výrobní náklady týhle játrovky jsou směšný, cca pade a máš toho kyblík, tímhle Ondru určo oslníš jak on je ten fajnšmekr a patriot - dáš k tomu červený vínko a máš luxusní večeři při svíčkách(kdyby náhodou ČEZ vypl elektriku haha)..ale bacha rychle se to sežere :-)
      Jinak já s láskou vzpomínám na quesadillu z Erry, a už se těším že si udělám i tu salsičku, však zeleninková sezona začíná, všecko bude za pár kaček....a do toho jalapenos papričku ať to má fajr :-))

      No jsem fakt ráda, že se Ti meníčko líbí, hm, tak nějak jsme na tom my...cca čtrnáct dní před výplatou, kdy jsou poplaceny všecky složenky začínám být nejkreativnější jak co nejlevněji uvařit co nejlepší jídlo:-D.....však víš jak paní v pekárně říkala, být chudej a ještě smutnej...to nende!
      Jo a pobavíš se, na tu socku jsem fakt nedošla, oni totiž za tu dobu ji kajsi přestěhovali a já nevím kde - takže musím gůglit, kde v tom našem óbr městě dávaj dávky haha...
      A do historie se zapíšem kažďopáďo :-DDD.....eště ze mě bude Picasso v sukni ze sekáče haha a Ty kosmetická lady Mi..
      Užij si úžasně víkend Zlatíčko!!!

      Vymazat
    2. Haha, no jasně, ona je sranda někdy zapojit i mozek a pohrát si se vším - když to nejde koupit =D Když u mě byla teď o víkendu mamča a zhrozila se, že nemáme ani mlíko - no co, černý kafe má taky svoje kouzlo! =D a jako jo, byla jsem aktivní i o víkendu - broskvová bublaninka - jen teda mi došel olej a jediný co bylo po ruce byl můj těžce zaplacený předražený slunečnicový za studena lisovaný a ta buchta ho zblajzla rovnou čtvrt litru!! takže 7 pětek v pr*** =D ale za ten výraz Ondry, kdy jsem mu řekla ve chvíli, kdy si nad ní pošmakoval, že mi došel olej a musela jsem tam dát svůj kosmetický, za to stála!!! =D fakt, pohled k nezaplacení =D Nechala jsem ho vydusit asi půl minuty, než jsem mu přiznala, že je to naopak ještě lepší, než kdyby tam byl klasický potravinový! =D ten kámen byl slyšet až na konec pole =D Myslím, že by ho už nepřekvapilo vůbec nic, protože naposled si spletl bezový sirup s litrovkou mandlového oleje (obé uskladňeno ve dveřích ledničky) =D

      Jooo, přesně o tu quesadillu jsem se pokoušela a fakt to jde a je to skvělé! Jo a mám další "chudé" jídlo, po kterém se můžu užrat - vařené nové brambory s lučinou - mňamka! Jo a hlídej - za chvilkou budou dozrávat všude špendlíky, takže marmeládky, sirupy, bublaninky, koláče, knedlíky.. uáááááh! ;) ať žije soccialismus! =D

      Vymazat
    3. Hehe tak to je stórka teda...to byla ale hodně drahá buchta !-), ovšem stopro kvalitní a bio! Já to mám takhle s tím kokosovým mlékem, když to chcu mít lepčí a mám na to :-)) - místo obyč mléka-kokosové...
      No to věřím, že ten šutr musel být obrovský....dávej si pozor aby Ti nechodil Ondra na Tvoje kosmetické suroviny, ono se dá jíst skoro všecko z toho (snad krom jílu a esenc.olejů !-)...a když je hlad :-DD...
      ¨
      Jéééé ještěžes mi to připomněla, holky se nedávno ptaly kdy dozrávaj ty špendlíky, to víš myslí socciálně :-))) a já myslela že pozdějc, to musíme hlídat a očesat to dřív než špačci, už máme místo a víme kde volně rostou a není to u cesty hehe...
      Já mám třeba strašně ráda dušené brambory, to je levné jídlo, buď jen s porkem nebo cibulkou,teď je jarní za pár halířů a když je možno tak třeba i s cuketkou :-))))....ale Tvoje s lučinou musím prubnout, mňám!
      Jo a tortilly jsem splašila, tak quesadilla bude, ale asi až po výplatě, ať je v ní i trochu masa hehe, nebo že by veganská? :-D

      Vymazat
    4. Hele, vege by byla taky skvělá - dala bych tam rajčátka, cibuly, porek, cuketku a jako třešniˇčku volské očičko - není to sice už veganské, ale vegetariánské asi ještě jo a může to být skvělé ;) no a sýr!! vidíš, na ten jsem zapomněla ;)

      Jojo, přesně proto ty špendle hlídám - Ondra už hlásil, že má v merku celou alej pár kilometrů od nás - tak snad tam nepotkáme půl Prahy =D

      Vymazat
    5. Čoveče já též úplně zapomněla na sýr :-))), no a volské očičko to je u nás velice oblíbené, to je prostě maso nás chudých....a jak je dobré...hm, to je fakt fajn kombinace :-)))
      No hlídejte je hlídejte, jestli je celkově v Praze situace špatná, bude socciálně myslet lidí více a alej bude očesaná, my též musíme brzo vyrazit, to víš, Morava je socciální už dlouho hehe....

      Vymazat
    6. Hele a nemá být pravá tortila s fazolema? Dyť mexikáni byli na chudé jídlo experti, že jo - fazole...a jak sou výživné, jako maso :-DDD, budu je muset udělat extra chuťně a propašovat je tam holkám !-) v tortile by je zblazjnout mohly !-)))

      Vymazat
    7. No, podle toho jaká - tortilla je jen ta placka a podle toho, čím ji naplníš, takový nese název, viz fazolové burritos apod.. =) Hej, nebo zapekané vege fajitas ;) zkus to.. další tip ;)

      No a Morava, o té mi ani nemluv, nejen že budu muset zase za zubařkou,ale taky vám tam víc svítilo sluníčko, takže zatímco v Čechách všechny třešně pomrzly, veselí podnikavý moraváci prodávají předražené chrupky u nás na farmářských trzích, heheh =D

      Vymazat
  9. To je krása! Přiznám se, že k játrům mám mírná odpor, vžitý ze školní jídelny (přeci jen, ty černé tvrdé kousky čehosi, to byl děs), ale poslední dobou je beru na milost, minimálně ta drůbeží, když si nepřevaří, jsou docela dobrá. Tahle játrovka by mi určitě chutnala, klasické paštiky nekupujeme, protože jsou prostě hnusné (omlouvám se, že to píšu na plnou pusu, ale proč si lhát do kapsy... :) ). A wrapy mám moc ráda, ale neumím je pěkně balit, achjo. :(
    Buchta se mi taky líbí, dokonce i margotku tu mám, ale péct nebudu, zítra jdeme na velkou oslavu, takže tam se asi přesladíme do sytosti... :))
    Ale máš to všechno moc pěkné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An vůbec se nemusíš omlouvat, konstatovala si fakt :-D a já se nedivím, že spousta lidí játra nemá, já je musela rehabilitovat až v dospělosti, protože dodnes s nechutí vzpomínám na tuhý a suchý řízek z vepřových jater - moje noční můra z dětství, prostě obalená podešev, co si budem namlouvat...ale orestované játra můžu a tahle játrovka je opravdu super - ale taky dělám jen z drůbežích, jiné játra nekupuju už, protože ty ostatní nejsou tak jemné...
      Tak na wrapy máš aspoň ode mě návod jak je zabalit :-DDD
      Buchtu nepeč a užij si super oslavu a pořádně se nadlábněte - od toho oslavy jsou :-DD
      Krásný víkend a moc děkuju za pochvalu!

      Vymazat
  10. Ja mám veľmi rada rôzne wrapy, ale nejako mi v poslednom čase vadí ta sladkastá chuť kupovaných tortíl. Asi je načase upiecť si vlastné! :)
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přesně na tohle jsem myslela dneska, když jsem měla na oběd wrap z domu - to je fakt, jsou nasládlé, předtím mi to tak nepřišlo, ale dneska to nějak vystoupilo do popředí. Jéje, já bych pekla i, ale to už by nebyl fast food:-))) každopádně domácí musí být super :-)))

      Vymazat
  11. noo, takže miesto čokolády postrúhaná Margotka, poznačím si :-) ja keď chcem robiť tortilly, tak deň predtým dávam mäso nakrájané na slížiky do takej marinády. to bola inak klasická príprava normálneho jedla a ja som si ju pasovala aj za prípravu do wrapu :o) ja kupujem tortilly v Tescu, nejako sa mi zatiaľ kvôli pár plackám s tým nechce babrať a raz za čas prežijem aj polotovar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš Suzi, jedno těsto na několik způsobů :-)
      No a když jsem dělala poprvé ty tortilly, tak jsem si říkala, a proč jsem to maso proboha předtím nenaložila? Vůbec mě to nenapadlo, a přitom to ráda dělám...no únava materiálu :-)
      Nakonec jsem sehnala ty samé tortilly v Lídlu znovu, ještě je tam měli - a péct je taky nemíním, i když by to bylo super na chuť, prostě to musí být rychlé...a zas ty polotovary fakt nejíme často, tak co !-))))

      Vymazat
  12. Máš můj obdiv! Fakt jo! Játrovku musím jednou vyzkoušet, chystám se na to dlouho, ale já vlastně docela nerada vařím, dělám to spíš z povinnosti. Tortily frčí u nás doma hodně, i když je ted nahradily špagety :) A margotkovou buchtu dělám často, protože peču ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Medu, děkuju, to víš, pro ty děti člověk holt vařit musí, a tak už mě to začalo i bavit, ale zas jak co. A je fakt, že někdo raději peče, já peču cca 1 týdně nějakou litou buchtu, aby měli děti do školy....teď o prázdninách uvidím, zas svačinka je to dobrá :-)))
      Hm a špagety jsou u nás taky na prvním místě :-D, zrovna dneska je maj děti na oběd..

      Vymazat
  13. mňam! tu buchtu musím zkusit!:) hrozně ráda peču a teď na to bude konečně zase více času!:) úplně jsem z toho článku dostala chuť na sladké, což není nejlepší vzhledem k tomu, že je po půlnoci haha:D

    www.Lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, chuť na sladké na mě příjde taky vždycky v noci, zvlášť když třeba do noci dělám :-))), to pak je třeba i druhá večeře :-D.........jestli ráda pečeš, určitě buchtu zkus, je ultra jednoduchá ale chutná :-D

      Vymazat
  14. Játra mňam (odpor k UHO s játry - nechutně rozvařená rýže included - ze školní jídelny ovšem plně sdílím), kupované paštiky nevedu, domácí je v plánu. Vlastně z těhle věcí jen šunku, nějak na salámy, uzeniny nebo různé paštiky a jiné masové produkty nemám vůbec chuť (výjimečně v létě špekáček na ohni), když tak trochu tuším, co v tom je. Radši si kupuju sýry, tvaroh nebo si na chleba dám zeleninu (paprika, řapíkatý celer) či vajíčko (a nakonec, topinka jen s koňskou dávkou česneku je nadmíru luxusní záležitost). :-) Mám lepší pocit, když moje večeře tak nějak je to, čím se tváří být. :-) Tortily ani nějak nemusím, abych se přiznala, ale bez dipu bych si masovou směs dala třeba do bramboráku (no, je to už trošku prasárna a před plavkovou sezónou vám vaše linie moc nepoděkuje, ale občas je potřeba se na počítání kalorií taky vykašlat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo školní jídelna opravdu dokázala zničit chuť na ledasco...ano,i játra byly na black listu, pojem UHO už přejaly i moje holky :-)....Paštiky nemá smysl kupovat si myslím osobně, šunka a třeba fermentované salámy to my kupujem - jako vysočina, lovecký, třeba Kmotr Kostelecký se snaží pořád kvalitně, ale nakonec radějc sýra koupím... funguju jako Ty raději tak nějak ať vím,co jím :-D
      Kdybych tady měla vyfotit mé nejoblíbenější jídlo, tak by to jasně byla topinka s rajčatem a cibulí, případně s česnekem - takže to máme stejné...já tu topinku labužnicky zapíjím vínem a připadám si jak nejbohatší člověk :-DD..anebo opečený toast s jakoukoliv zeleninou, přitom chrochtám blahem, ač nejsem vegetarián masa jím kupodivu pomálu, uzeniny hlavně z masa kupuju míň..a radši teda už rovnou kousek toho masa :-)...Jsem vycvičená léty života s mužem, který pracoval v oboru, to si nelze nevypěstovat určitou skepsi :-D....No upřímně -prasárny neřeším, tady byla taková zima, že na plavky nemám ani pomyšlení :-), no a stresem jsem tolik zhubla, že bych si klíďo dala i tvou bramborákovou kombinaci - tohle už jsem dlouho neměla, hm :-DD

      Vymazat
    2. Ve škole prostě neumí dochucovat, neznají nic jiného, než sůl a není divu, že dětem přijde zelenina pak bez chuti a ke sváče pytlík brambůrek jim nevadí. Dobrá omáčka je umění, fakt to nejde zapatlat dohromady mouka s vodou, hodit do toho flaksu a čekat, že strávník si pochutná.
      Zeleninu si kupuju taky hodně, dělím se o ni s králíkem. :-D Člověku se nechce se vždycky vymýšlet s nějakou sofistikovanou večeří, tak si namažeš prostě ten chleba, ale místo pofidérního salámu přikusuješ okurku, ředkvičky nebo si tam dáš papriku, rajče atd. Nebo domácí pomazánky, za základ vzít cottage, tvaroh nebo pomazánkové máslo a čarovat s cibulí, česnekem, zeleninou, rybičkami atd. :-) Já osobně jsem se poučila u sledování Pekla na talíři a myslím, že mnoho věcí jsem snad raději vědět nechtěla. :-D
      Jo, tyhle stavy znám, okolí mi hubnutí ve stresu závidí, ale není co, neprospívá to tělu, člověk je pak jak totálně vyšťavený a bez energie.

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate