neděle 22. června 2014

Modrá je dobrá Vol.2

Krásný den Vám přeji,

a jestli máte chuť, tak si můžeme dneska nalakovat nehty. Vím, že modrá na nehtech není vyloženě mejnstrímová záležitost....Ale já ji miluju, proto také druhý díl modrého lakování a zdaleka né poslední...
Osobně si modrou lakuju pro special příležitosti, ale udělá mi radost klidně i ve všední šedý den v kanceláři.
Dneska jukneme na nějaké moje nové přírůstky do sbírky.
A bude to značkový mišmaš, kouknem na zoubek lakům z parfumerek a taky si nakonec ukážem, jak udělat luxusní a sofistikovanou manikýru s různými laky z drogešky.

Jako první tady bude zástupce lakovací ikony - můj první O.P.I.čák, dostupný v Sephoře nebo na eshopech. Chválený i proklínaný, každopádně patří mezi ty drahé laky. Cenu Vám bohužel říct nemůžu, páč jsem ho dostala jako dárek.
Asi si dovedete představit, jak jsem byla zvědavá, po všem tom lakování, jaká tadle ikona bude...
No, je to spíš ikonka - tenhle OPIčák je v miniaturní verzi.....
 Je to škoda, ale opravdu jsem nenašla na lahvičce, jak se tento odstín jmenuje nebo nějaké číslování...
Edit: Jupíí, název zjištěn mou milou dárkyní: OPI Unfor-Greta-Bly Blue z Germany Collection
Tato barva je prostě úúúúžasná, říkám ji mořská modrá, protože v ní nechybí i jemné nazelenalé odlesky.
Jak vidíte na sluníčku - pravý skvost.
 Odstín je opravdu překrásný, ale musím prostě uznat, že na to jaká je to slavná a vcelku drahá značka mě uživatelské vlastnosti laku zklamaly. Jéjda to lakování bylo o vztek, štěteček fakt hrůza, lak pruhoval, ale naštěstí ta druhá vrstva to zachránila, protože lak kryje vcelku dobře, ale už jsem se dlouho tak při lakování nenatrápila. 
U nějaké značky za pár korunek by mě to tak nedrásalo jako u této....
Ale samozřejmě jednou za čas tento krásný lak určitě vyvenčím, byla by škoda nechat takový odstín ležet ladem, ale je to vyloženě lak na "jednu  noc" :-)
Navíc ta výdrž? Tady vidíte, jak vypadal lak na druhý den, ačkoliv ten odstín je vyloženě vysněná modrá, prostě musel dolů, s oprýskanými nehty fakt chodit nechci i se sebehezčí barvou, i nejdražší lak pak vypadá jen lacině.
Hm, tak aspoň vím, že mé srdéčko po OPIčáčcích už toužit nijak nemusí. Věřím, že jsou u této značky i skvělé a kvalitní kousky  a určitě nádherné odstíny, ale nějak se mi nechce investovat a zkoušet to...

Další lak je také z parfumérie  tentokrát je to privátní značka Douglas.
Nalákaly mě sezónní slevy na začátku roku a tento překrásný odstín. 
Lak má "vymakané" balení - mé oblíbené hranaté, ale také má dvě víčka, jedno masivní hranaté, které se dá sundat a zůstane vám jen decentní víčko, které se lépe drží při lakování - prostě jak komu vyhovuje. Možnost výběru je vždycky příjemná.
Odstín Lara 11.
 Překrásný odstín tmavě modrá až do černa.
 Štěteček není úplně ideální pro mě, mám rada ploché a široké - jedním tahem a je to, ale zas tahle barva tak krásně kryje, že stačí jedna vrstva a i tu umí tenhle kartáček vykouzlit celkem pěkně.
 Schnutí laku v pohodě, žádné prodlevy, které by člověka dráždily a byl by donucen "sušit" nehty dlouho.
Velice příjemný, ale naprosto mě odrovnal výdrží, u těhle tmavých laků většinou člověk při prvním odprýsknutí sundává lak dolů, ale tady jsem žasla, že stále ani po čtyřech-pěti dnech nemusím lak sundávat, že vypadá stále dobře..




A takhle vypadal po pěti dnech!
 Ubýval jen od konečků a odprýskávat se začal až pátý den!!!! 
(pro upřesnění: samozřejmě s top coatem NYC)

No musím říct, že ty peníze, které jsem do tohoto laku investovala po slevě 129 Kč a běžně tuším 149 Kč se fakt vyplatily, lak patří mezi mé nejoblíbenější. Těžko říct, jestli by se takhle chovaly i další odstíny této značky, ale pokud v Douglasu zase narazím na nějakou hezkou slevičku a odstín, myslím, že budu v pokušení vyzkoušet :-D

A nakonec slíbená manikúra převážně laky z drogešky, a to rovnou třífázová.
Naposledy jsme tady totiž probíraly laky matné od Barry M a tak nějak jsem usoudila, že sice matné laky mít nemusím, ale ten sametový a sofistikovaný efekt se mi moc líbí....No a tak jsem neodolala a koupila si matný top coat od Flormaru a můžu si vytvářen matné laky najednou z jakýkoliv odstínů.
Řeknu Vám o tomhle maťákovi tady ještě uslyšíte, jsem jím nadšená a hlavně tím efektem.
Je asi pochopitelné, že jsem ho ihned musela vyzkoušet na mé oblíbené modré.
 Nejdřív jsem si nalakovala nehty lakem tmavomodrým až do černa, ne nepodobným tomu z Douglasu až na to, že Rimmel Blue Vogue je už více do černa a bohužel tato moje velice oblíbená řada už se nevyrábí, chjo....
No ale chtěla jsem manikýru trošku modřejší než černější, tak jsem lákla překrásným modráskem od Claire´s č. 110.
 A pak jsem lakování završila právě tím matným top coatem od Flormaru. Výsledek mě nadchnul, tak nádherná sametově modrá obloha, na které svítí i malé hvězdičky, ale jen tak tlumeně, což udělá shimmer zakletý do matu....No nádhera!

 Musím říct, že narozdíl od matných laků se matný top coat nevyleští tak rychle jako u matných laků, kdy jsem měla pocit, že mám vyleštěné nehty hned na druhý den. Jasně začíná to na špičkách, ale pořád si celkově udržuje svůj sametový matný nádech. 

Tak jak se Vám modré lakování líbilo? Lakujete modře? 
A který lak se Vám líbil nejvíce?


26 komentářů:

  1. Olaláááá!! To bych nikdy nevěřila, že se mi bude líbit matné lakování.. znáš mě, já jsem straka a miluju lesklé nehty, ale tys to dokázala!! :D tohle matné lakování je nádherné.. asi proto, že jsou tam ty hvězdičky :o))
    Jsem ráda, že OPI je další drahá věc, kterou nepotřebuju :o)
    Krásnou neděli má milá!! :**

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hohó moje Zlatí, tak to jsem dvojnásob nadšená :-). No já taky vždycky ocenila krásný lesk jako blesk u laků....ale je holt třeba postupovat do dalších levelů :-D, ty shimmerové laky přetřené matem vypadají fakt skvěle, zkouším to teď i s jinýma :-) a je to hodně zajímavý efekt...
      Bez těch OPI fakt hodně ušetříme Sis, a ono je tolik jiných krásných laků a odstínů a hlavně levnějších!
      Tak užívej odpočinku má nejmilejší, doufám, že jsi dohnala spánkový deficit !-). Pááá

      Vymazat
    2. Ty jsi prostě kreativní umělkyně Sis! Máš pravdu, je třeba postupovat do vyšších levelů :o)) lacině vyhlížející shimmerový lak přemázneš matem.. ó, jak sofistikovné, jsem nadšená!! Tak zkoušej, zkoušej, těším se na výsledky!! :**

      Vymazat
    3. Óh tolik chvály na mou kreativní hlavu!!!! Děkují Ti má drahá, to víš, když mě to hraní s barvičkama baví, že, to si prostě neodpářu a když se to líbí i ostatním, a hlavně Tobě, jupíííí...
      No právě, zrovna jsem to prubla na jednom novějším lesklém shimmeráči, který teda mi na nehtech vyhlížel lacině dost a pak mě na druhý den napadlo utlumit ho matem a konečně trefa. Výsledky budou :-D

      Vymazat
  2. Tyy jo, ten mat je fakt hezký! Navnadila jsi mě. Abych se přiznala, ve své sbírce mám pouze jeden modrý, a to ještě navíc skoro tyrkys, a ještě jsem ho neměla na sobě. Ale pořídila jsem si pár kousků oblečení v modré, takže budu muset sbírku modrých rozšířit, to je jasné! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárí, jestli máš nové modré kousky oblečení, tak musíš doplnit i lakovací sbírku :-DDD
      Já mám modrou na oblečení hodně ráda a nosím jí často, ale zas je fakt, že úplně chodit tón v tónu tomu se vyhýbám, tak i ty laky kombinuju, ale už jen k džínám ty modráky laky vypadají skvěle !-)
      Ale zas člověku to musí sednout, tak přeju ať najdeš nějakou svou oblíbenou modrou, inspirace tady u mě bude dost :-)

      Vymazat
  3. do prčic, eMinko, já jsem si říkala, že budu dneska v klidu, páč modré laky mě zas až tak neberou a Ty mi pak ukážeš toho Douglesáka tmavomodráka? že je on trošku brácha od L´Orealu? páč mě navnadil okamžitě, i když já už si teď frčím pomalu v letních barvách a nějaké tmavé mě vůbec neberou :D akorát si nevybavuju, že by u nás v lesíku měli v Douglesu jejich laky na nehty! to jako musím jít hned prozkoumat! ... každopádně s tím matem jsi zazářila, kdo by to byl čekal? úžasný nápad skrýt třpyt v matu, já se snad po tom Flormaru taky budu muset jít podívat, akorát u nás v Tetě mají jen barevné laky, už jsem tam minule hledala obyčejný top coat a nic :( kde jsi ho sehnala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás v Tetě ho mají :o)) jsem ochotná se obětovat a zajít ti ho koupit! A jít do drogérky, to je veliká oběť, že jo.. :o)))

      Vymazat
    2. fakt? toš to já se půjdu ještě jednou podívat pořádně a když ho nenajdu, tak teda s dovolením využiju Tvých služeb :*

      Vymazat
    3. Hehé, já se pro Tebe Lištičko taky klidně obětuju, však víš, nákupy pro Tebe v drogešce :-D. zas alibi navíc tam vlézt, a že už jsem tam chvíli nebyla!
      Ale zkus juknout, u nás mají v tetě takový blbý kolotočový regál na Flormar a spoustu těch barevných laků mají naházených v koších a to mě vůbec nebaví přehrabovat, jednou jsem tam hledala jeden odstín a nenašla, o nervy, ale ten top coat by měl normálně stát v regálku, možná s laky na péči, má takovou malou krabku na té své "eifelovce"...,však kdyby něco žhav linky Enky a eMky :-)
      Jinak máš pravdu ten Douglasák, to víš že jsem si ho koupila proto, že mi silně připomínal loreáka - ty víš jakého :-)
      ale on nemá v sobě tu fialovou jako loreal a je spíš do černa, ale je prostě super a elegantní, i s ním ten mat může vypadat skvěle. A myslím, že pokud máš v lese Douglas, že by tam měli mít tu jejich značku, mají tuším i štětce atd.....zkus to prošmejdit, já to často míjela bez povšimnutí taky !-)
      Já jsem trošku opožděná v článcích, to víš, že už taky nelakuju tmavě, ale na večír sahám po těhle barvách často, jinak už jsem zahájila letní lakování, tak musím něco zas sepsat :-D a pokud možno ne na podzim :-)

      Vymazat
  4. Hola eM! OPIšák se jmenuje Unfor-Greta-Bly Blue (Germany Collection) - škoda, já s nimi mám převážně dobrou zkušenost (až na ty, u kterých to neplatí, že!) :) Jinak tvoje dílko je velká nádhera, doufám, že uvidím někdy i naživo! A top coat mě láká :)) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupííí, Katuš, já tak trochu doufala, že Ty vědět název budeš :-DD...hned zedituju do článku. ¨
      Ale ono to nevadí, já toho OPIčáka stejně vyvenčím, protože ten překrásný odstín nemůže doma jen tak ležet ladem :-D, holt to bude taková jednodenní mani na spešl, ale je fajn, že je to u OPIčáků kus od kusu a že jsi s nimi spokojená....A děkujú, až zas budu mít modré období anebo tu spešl příležitost určitě jednou uvidíš i živě !-). Ten top coat je fakt dobrý, člověk si s ním vyhraje :-D

      Vymazat
  5. ako som napísala u seba, páči sa mi aj ten najtmavší, ale v podstate sú to krásavci všetci, aj vrátane verzie s matným lakom. a modro lakujem väčšinou v lete a tmavomodro na jeseň :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podzim to je u mě vínová barva :-) a modráčky mi prostě evokují noční oblohu, takže často tak vyrážím na večír :-)....ale teď na léto vyzkouším ty světlounké modré ze sbírky...

      Vymazat
  6. Tak já modr laky naprosto miluju a to jen díky Tobě, když jsi s ním přijela snad poprvé (nebo podruhé?) do Prahy =D sice mám teď na sobě křiklavě rajčátkovou baravu, ale ta matná, nebo ta tmavě modrá až skoro do černa se mi líbí moc. Jediné co nemusím jsou ty metalické,a le s matným topcoatem se to dá zkousnout ;) hehe =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó Miško tak to mě těší, že jsem Tě tak naladila na modráka, jó to si pamatuju úplně přesně představ si, jak jde o barvy jsem fakt přesná haha. To byl Džordžík Klůny na veletrhu :-D.....a ty jsi všímavá holka !-)
      No teď taky nelakuju na modro, aktuálně lakuju loreály letničky ať mám aspoň jeden letní článek i když tu je zima jak na podzim a letní náladu fakt nemám :-DDD.....hm já už těm metalickým taky odvykla, ale teďka asi s tím maťákem využiju i je, to budou efekty! !-)

      Vymazat
    2. TO budeš házet prasátka, až se náhodou na scéně objeví zase oskar ;) Co máš z toho, tady je taky pěkná kosa, už aby přišlo to léto. Nebo aspoň jaro =D Až mě ta zima tak zmátla, že jsme si večer nalakovala nehty vínovým a dnes se s ním cítím nějak nepatřičně =) vrátím se zase zpátky k té rajčátkové oranžovo-červené =)

      Vymazat
    3. Hele se Ti nedivím, že vínuješ, já se nachladila z té kosy a bolí mě fajně svaly, jsem otrávená, potřebuju nutně teplo a slunce, jako asi člověk v červnu čeká moc :-)...ale dnes to vypadá, že se léto vrací...Já mám na rukách broskvovou, jedinou peach, kterou snesu....loreal samozřejmě :-))).......jó a na nohách mám taky rajčátkovou :-D

      Vymazat
  7. Ahoj milá eM! Řeknu Ti - bod pro Tebe! Jak jsi psala o matných lacích, tak mě to nechávalo chladnou, matné nehty mě nikdy neoslovovaly. Ale ten shimmer v tom - no krása! To by mě prostě nenapadlo, že i matný lak se může třpytit. :-D Úplně jsem dostala chuť něco takového si hned nalakovat, třeba v takové tmavě až vínově červené s shimmerem by to mohlo vypadat krásně.
    Jinak modré laky já moc nelakuju (i když něco maličko by se v mojí sbírce taky našlo), ale na Tvých fotkách se mi vždycky líbí, a to velmi.
    Jó Douglas a jeho řada Absolute.... S tím mám bohužel zkušenost negativní, i když se netýká přímo laku. Měla jsem od nich tužku na oči, tmavě šedou, barvička se mi moc líbila, ale otekly mi z ní oči. :-( Dala jsem jí vždycky po nějaké době novou šanci a výsledek stejný. Já mám ale oči citlivé a není to první tužka, která mi oči podráždila a když jsem ji pak věnovala mojí mamce, byla spokojená.
    OPI laky mám myslím 3 a jsem s nimi teda spokojená hodně, krásně se lakují a vydrží mi určitě dýl než jiné laky. Mám je z fragrancedirect.co.uk za 4 libry, což je maximum, co jsem ochotná za ně dát.
    Flormar laky jsou v naší drogerce taky děsně naházené na hromadě, do které jsem se zatím ještě nikdy neodvážila hrábnout. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to zas já ráda vymýšlím blbiny s laky, jsem ráda Jani, že jsem Tě dokázala nadchnout přestože maťáky Ti nic neříkají ani moc ta modrá :-DDD. těší mě, že se na fotkách kocháš, ó děkuji....Ten matný top coat to je hned spousta možností k hraní, s těmi matnými laky si člověk nevyhraje...Jó zakletý shimmer dostal i mě!
      Tak říkáš, že Douglas řada není hypoalergenní, no škoda tedy, s tužkama je to těžký, když máš citlivé očka...ty moje kupodivu snesou ledacos, ale třeba dcera s tím má taky problém....ona ta Douglasí značka není zas ta levná, že by mě to rvalo od nich zkoušet fůru věcí, i když v porovnání z jinými značkami v parfumerce vlastně levná je :-)...spíš ty laky no, když už mě něco zláká...
      Ten Flormar to má fakt blbě vymyšlené, úplně mě to hrabání v tom otrávilo a odstín jsem stejně nenašla, takže už se taky neodvažuju hrabat, já mám ráda lahvinky pěkně na stojáčka seřazené jako vojáčky, ať můžu očumovat :-D, proto taky mám od nich jen jeden barevný lak a půjde stejně z domu :-)

      Vymazat
    2. No přesně, ta douglasí tužka na oči stála myslím snad 150 Kč, já to teda kupovala v nějaké slevě, ale i tak. Líbil se mi ten odstín tmavě šedé, ale vyhozené peníze to byly. No koho by to napadlo. Já v poslední době pozoruju, že mi často na oči nesedí klasické dřevěné - kajalové tužky, naopak u vysunovacích anebo takových těch ořezávacích, ale gelových, jsem nikdy problém neměla.

      Vymazat
    3. Hm, tužka za stopade je dost i ve slevě, to by teda měla být hypo.....no víš co, já ořezávačky už nepoužívám, krom bílé Alverde....koupila jsem si ořezávačku Alverde na obočí a stejně sem se netrefila odstínem, ty světla v drogešce to zas zkreslily, tak používám jen ten hřebínek na konci :-). Já mám vysunovací Rimmel exaggerate či tak nějak a jsou fajn, ale zas né každá má úplně super pigment, hnědou mám ta je dobrá jinak mám tři od Clinique, jsou drahé ale super, tu na oči používám i na obočí....

      Vymazat
  8. Tužku na obočí od Alverde mám taky, ale stejně jako Ty používám jen ten hřebínek :-)) Který je ale na obočí fakt skvělý. Chvíli jsem tu tužku používala, ale odstín není to pravé ořechové. Dlouho jsem spokojeně používala paletku na obočí od elfu, teď používám paletku od MUA a jsem taky moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  9. No, když mně se fakt do těch laků asi nevyplatí investovat, mně se všechno začíná odprýskávat už po dvou dnech (pokud myju nádobí, tak rovnou). :-( Už ani do kvalitního topcoatu naděje nevkládám, po zkušenosti s Essence.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mytí nádobí s lakem na nehty je mor, tomu se snažím vyhýbat to ničí manikýru spolehlivě a okamžitě - holt velice slušivé gumové rukavice to jistí :-DD...Tak Essence se neosvědčil? Já ho teď používám, ale NYC je dle mého lepší, rychleji schne a vůbec líp vytvrzuje, třeba s méně kvalitními a levnými laky ta essence nefunguje téměř vůbec....taky nemám pocit, že by to zas byl nějaký extra zázrak...momentálně se pídím po base coatu, ten taky dokáže udělat lepší manikýru, která líp drží, jak je špatný base, tak to nezachrání ani drahý lak z parfumerky, to jsem si teď názorně vyzkoušela, kdy mi vydržel lak jeden den, vrrrr.....

      Vymazat
    2. No, zkušenosti mám od laků s obecně slabou výdrží (maty) po Flormar, do kterýho bych klidně investovala, protože mi vyhovovala konzistence i štěteček a držel líp, ale představuju si za ideální ještě delší výdrž. Došla jsem k závěru, že mám prostě blbé nehty. Nebo si neumím vysvětlit, jak to, že některé bloggerky se chlubí, jak lak za čtyři dny odlakovaly jen s lehce ošoupanými špičkami. :-) Já chci taky a nechci, aby se mi laky hned druhý den v kusech loupaly. Sluhu na mytí nádobí snad doma nemají a nesedí celé dny s rukama v klíně, ne? :-) Fakt nevím, zkoušela jsem stav svých nehtů vylepšit i vitamíny a nic. Nakonec se v zoufalství snad uchýlím vážně ke gelu, který roky tvrdě odmítám... Teď když už jsem splnila další svoji lakovou misi a to sice najít ideální tělovku. (Sweet as candy od Essence a to jsem si ho koupit původně nechtěla, protože se mi nelíbil, ale v DMku nic jiného ze světlých odstínů zrovna neměli. :-) Na obrázku se mi nezdál a sháněla jsem od Essence jiný lak, podle googlu vypadal jako pudrově šedá starorůžová, ale na mně je to krásná světlá, ale stále čistě růžová, nic zastřeného, nádherně studený do fialova jdoucí odstín. Dělá krásnou ruku a sluší i mým zase momentálně strašným, takže brutálně zakráceným nehtům. Něco je asi ve vzduchu, o pleti taky škoda mluvit. Ach jo, budu brečet. :-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate