úterý 15. července 2014

Z deníku kocourka Shellyho: Aneb Kočkopsoviny...


Vítáme Vás u dalšího dílu pohádky Z deníku modrého kocourka.
Dneska tu ale kocourek nebude sám, bude mít psího kámoše. 
My jsme totiž taková velká rodina a navzájem jsme se všickí adoptovali...eM a Enka a ta havěť kolem nás....
Ano, ten pejsek bude Feroušek - však už znáte toho nejlepčího dárečka.
Toš dneska to bude jízda totiž. 


Kluci nedávno, teda přejsnějc 24. 5. oslavili oba jeden rok svého sladkého života...
(sakra, to nějak letí, dyť 24.7. slaví u nás v rodině zas další kočičí šelmy - jedna lvice a kocour Macík a o pár dní později eště jedna krásná lvice !!!) 

Každopádně loni se oba kluci narodili, dostali se do milujících rodin a všecky členy si postupně ochočili....

Ferouškovy narozeniny byly stanoveny na 24. května, protože nám paní doktorka na veterině řekla, že se narodil někdy v květnu, takže bylo hned jasné, že se určitě narodili se Shellym ve stejný den.. aneb důvod slavit se vždycky najde, že :o))

Kluci se spolu na živo, narozdíl od jejich paniček, ještě nesešli, to by bylo teprvá rodinné ródeo, a tak jim to chceme dopřát aspoň tunaj na blogu...
Podezříváme je totiž, že každý si tak trochu nese něco ze zvířecí charakteristiky toho druhého....jakože Sheldor se občas chová jako pes....a Feroušek zas jako kocour.....:-D


Shelly je romantická duše

Ferouš je rozhodně poloviční kocour, o tom není pochyb.. :o)) projevuje se to zejména tím, že rád vyhledává k odpočinku vyvýšená místa, přesněji řečeno jedno místo.. opěradlo mého křesla.. já a mé křeslo spolu máme ehm.. tak trochu vztah.. ano a jsem v tomhle vztahu poněkud majetnická.. i můj muž ví, že TO JE MÉ MÍSTO! :o)) Ale když se mi Feroušek vyšplhá na opěradlo, stulí se mi za krk a u toho spokojeně mrouká, jsem ztracená.. :o))


divíte se mi? :o)
Hmmm, tak to je fakt jasný, že jsou tam nějaké kočičí vlivy, když se Feroušek tak krásně stará o krční páteř své paničky, chvála mu!!!!
Shellyho psí nátura ho zase nutí pořád něco aportovat, přinese si klidně do aťasu svého krysáka a pak provokuje očima a čeká až panička konečně pochopí, že má házet :-)...anebo si přinese klubko nití, kde ukrad, bůh, ví kde...Prostě kluk využívá post-stěhovacího chaosu a bere věci do svých...tlapek.


Nehraj si furt s tím foťákem a pojď si hrát!

v zápalu boje...tě dostanu!

Je jasný, kdo je tady plyšovej:-D...Póď k taťkovi...

Krysák je top hračka i v naší domácnosti :o) a je to taky jediná hračka, která přežívá Ferouškovu destruktivní lásku, asi proto, že Ferouš ví, že je to dárek od tety eM :o)

OMG: Ten kluk je tak sladký s tím krysákem, uááá!!!


no dobře, ocásek krysákovi chybí, ale jinak drží!!
Shelly jako mladší jednoročák se zaučoval u hlavního patriarchy kočičí smečky u Macíka a ten už si svoje psí návyky vypracoval k dokonalosti. Teda sice neštěká, ale hystericky mňoukat a dožadovat se tak stravy hlasem, jakoby tři dny hladověl, umí dost hlasitě a nejvíce mě štve, že toto učí i Shellyho :-)...tak máme občas kočičí zpěvy páteční - nejen v pátek....

Ale zas ho naučil i hezké věci - třeba oba dva čekají za dveřmi, když někdo z jejich lidské smečky příjde domů a krásně ho vítají - jako dva pejsci. Navíc v dobách své největší slávy byl Macík opravdu macek, a to šestikilový a byl větší než malý pejsek, návštěvy často obdivovaly jeho vzrůst.
No tušíme, že Shelly s jeho apetitem, půjde v jeho stopách.....

Ferouš zase rád vyluzuje zvuky mroukavé, takže mu občas říkáme kocourku, zejména když se ukládá ke spánku nebo se probouzí, to se pak protahuje, zaujímá roztodivné polohy a mručí.. :o)


mráááááááááááu... :D
Nevím, ale zajímalo by mě jak to má Feroušek, páč náš kocourek teda škrábe všude možně, jak to holt kočky dělaj - krom toho, že máme krásné "strukturované" nohy u jídelního stolu - naštěstí žádnej biedermeier, ale neošetřená borovice z IKEA - samozřejmě svoje drápečky rád zatne do koberce a systematicky ho odháním od sedačky...a když už neví co by, začne se miláček prostě natahovat po zdi....a skřípění kočičích drápků po Dulux barvě - no balada pro uši :-)


...hele, že mě nevidíš !-) aneb hra na pštrosa

Ferouš teda nedrápe, zato kouše.. nejraději má polštáře a deky.. už jich několik doslova sežral.. vedli jsme s mužem sáhodlouhé debaty, jestli by tomu psovi neměl někdo vysvětlit, že se to nedělá, že si to nepřejeme a že nás teda ale vůbec nebaví pořád uklízet binec vykuchaný z polštářů, ale zatím to vždy dopadlo tak, že si při pohledu na pejska žvýkajícího deku s výrazem naprostého blaha, řekneme: ale když on je tak šťastný... :o)))


kus deky jsem sežral a pak jsem usnul..




Tak to Sheldor i Macík používájí polštáře jen na spaní hihi, včetně mého v mé posteli...
ehm, to vlastnictví je vlastně sporné....

Ale zas se umí krásně šmajchlovat po ránu, v tom jsou si Feroušek i Shelly hodně podobní, co? :-)
Komu se pak má chtít vstávat do upršeného dne a do práce, když máme takový živý a hebký termofor....budíkem  máme chuť vždycky třísknout o zeď...že jo Enko.


Vrrrr, to už je tolik? A když mě se tak nechce vstávat!!! Ještě chvilku, vrrr...

Chápete, jak má člověk ráno vstávat, když na něho dělá kocour takové kukuče.

Jasně!! Budík nejlépe rozpustit v kyselině!! Ferouš je pes tulivý, takže spí se mnou, přitulen pod peřinou a vstávání do práce mi opravdu neulehčuje.. když se snažím ráno vstát (je to proces tak na půl hodiny), tak se šmajchluje a vrní a tulí.. a když se konečně zvednu a ve stavu zombie se vydám hledat koupelnu, tak se stulí na mé místo, zamrouká a spokojeně spí dál. Je schopný spát třeba do deseti.. (to má zjevně po mě..)


Fernando spící.. snadno vyfotitelný :o)
Hm, takže si asi dovedete představit, že jednu půlku postele obývám já a druhou půlku dva kočičí kluci !-)

To já takýýýý!!!

A shodneme se jednoznačně s Enkou, že ty naše chlupaté "děti" jsou nejfotogeničtější, když spí....jak jinak totiž pořídit nerozmazanou fotku...no u aportu asi těžko.....a tak Vám předložíme spoustu spacích fotek, páč pejskové a kocourci jsou nejlepší experti a poradci na relax.
Není nad to jen tak tlouct špačky s vrnícím kocourkem hehe.



Uááá, už jsem tak unavený, že usnu kam mě položíte...

Mám asi tak tisíc spacích fotek.. a asi deset takových, kde je torpédo vzhůru.. kosmetika se fakt fotí líp :o)) ale zde důkaz, že občas se to podaří.. 


milostivá póza pro paničku..

A jaké psí nebo kočičí kousky provádějí vaši miláčkové čtyřnozí?

Tak ahój a zdraví Vás Shelly Family alias kočkopsofémily!!!!!!!




21 komentářů:

  1. Naše ušadlo tedy provádí veskrze králičí věci, a taky se nejlépe fotí, když spí či odpočívá (a že toho takový králík něco naodpočívá, to by člověk neřekl!). Ale zase za námi běhá jako pejsek a aktivně nás olizuje. A aportuje kapesníčky. :))
    Jinak jsou mazlové rozkošní všichni, hafík i kočičáci. Jenom poňuchlat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé to musí být roztomilé když králíček běhá jako pejsek, já si právě neumím představit, jak takový králíček funguje v domácnosti :-D, jestli je někde ve svém pelíšku nebo vegetí spolu se smečkou na volno :-)...a aportuje taky? Tak to je bomba. Kocourci i pejsek děkují...a pomuchlej za mě svého ušáčka!

      Vymazat
  2. Super počtení, to by se k nim hodil i můj inspektor Bárneby, tuhle mi ukradl kus masa, když jsem si připravovala jídlo. Dneska má ten můj prdlej janek přesně půl roku. Jinak se chce neustále přetahovat o hračky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, Tvého půlročního slaďouše Bárnebyho berem do party - je to teda už kus chlapa, ale furt roztomilej kukuč! Jó u nás se válejí Shellyho hračky všude po bytě, jako bychom měli malé dítě doma .-DD A naši kocouři reagujou jako Pavlovovi psi na broušení nožů, páč ví, že se pak bude krájet maso :-D....ale zas nemaj takovou páru, aby to ukradli že tak stojí v pozoru a čekaj co mi upadne !-)

      Vymazat
  3. Fotka Macíka v posteli je to nejlepší na dnešním ránu :-) Náš kocour mi přijde spíš víc jako cholerik, mazlení mi dávkuje na minuty, u vrnění se těžko rozlišuje, jestli zase nepřešel k vrčení. Trochu závidím všechny tři mazlivý chlupáče, ten můj se se mnou nadšením akorát rve. Jedině kdy je ochoten a vyžaduje mazlení je tehdy, když ho odmítne sousedova Minda. To pak kvílí a fňuká a předvádí kočičí divadlo, čeká, že bude utěšován :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Iví, my pořád říkáme, že oni se chovají jako typičtí chlapi hihi, no a ten Tvůj vlastně taky, že jo :-D....Utěšování to oni rádi teda. No Macík je nejhodnější právě v té posteli, když spí hehe.... jinak ten jeho hysterický řev jakože má strašně hlad a pak mu dáš misku jídla a on se toho nedotkne - to dohání k hysterii i mě :-D.....U nás byla méně mazlivější Eška modrá kočička, ona si chodila, když se ona chtěla mazlit, né když jsme ji chtěli muchlovat my...

      Vymazat
  4. Samé krásné fotky! Moc se ti povedlo zachytit tyto roztomilé členy domácnosti.

    OdpovědětVymazat
  5. zdravím z lesa všechny chlupáče z kočkopsí family i jejich paničky! moc hezky se vám ty nezbedníky podařilo nafotit, nejradši bych je všechny pohladila a podrbala za ouškem :* se mi líbí, jak mají Shelly, Macík i Ferouš každý svou vlastní povahu a charakter a jde vidět, že s nimi není nuda! a některé ty spací pozice jsou fakt boží, to by jeden nevymyslel! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spací pozice jsou fakt nevymyslitelné :o)))
      Ferouše jsem pohladila a za ouškem podrbala... vzkazuje, že děkuje a že nuda s ním opravdu není! :o))
      Přejeme hezký den v lese!

      Vymazat
    2. Lištičko, to víš, já doma pořád s foťákem v ruce páč Ti naši šaškové pořád něco vymýšlejí, je s nima ohromná legrace. A máš pravdu, každý je osobnost a naše nové kočičí mimčo - zas úplně něco jiného - to jsme tu ještě neměli a myslela jsem, že už jsem kočičí povahy prohlédla, prdlajs - každá je jiná...Ty spací pozice mě baví nejvíc taky a úžasná je ta, jak Feroušek spí a cení u toho zuby, ta tu není :-))

      Vymazat
  6. Už se moc těším na další díl s Penny ;) ježiš, to bude krásný zvěřinec =D Hele a nechcete přibrat příště i Matesáka do party? Myslím, že by se tam skvěle vyjímal a zapadal by akorát do zvířeny, která je ve článku hromadně, ale naživo ji radši nikdy zkamaráďovat nebudem ;) =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matesáka bereme!! :o)) Jsem si jistá, že by byli s Feroušem kamarádi :o))
      S kocourkama a kočičkou už asi méně.. :o)))
      Že Matesákovi posílám pusu na čenich a podrbání na bříšku :o))

      Vymazat
    2. Hhehe, tak já ho připravím na jeho chvilku slávy v budoucnosti ;) No, víš, Eni, nechci Ti nic namlouvat, tak Ti to řeknu na rovinu - kočky jsou v bezpečí před Matesákem asi tak jako Feroušek =D

      Vymazat
    3. Jasnéééé, Matesa berem a uděláme virtuální pařbu aspoň tak - hele já si iluze o Matýskovi teda nedělám hehe, zapůsobil na mě, jak odtáhl téměř šedesátikilovou eM k sobě do pelechu hehééé, ale takto virtuálně se můžou aspoň kamarádit a bude super je tu vidět pohromadě. Takže děvčata foťte své čtyřnohé lásky....No a já těch fotek zas budu mít nejvíc že - naše smečka s novou Penny - to bude rachóót :-))))....Dnes nestíhám ale zkusím dát pak nové fotky na fb - je to Zlatíčko Penny. Pomuchlejte za mě ty Vaše psí kluky!!!

      Vymazat
    4. No, my s netrpělivostí nám babám vlastní, očekáváme celý článek o tom, jak Penny k novému domovu přišla ;)

      Vymazat
    5. haha článek časem bude, musíme získat hodně fotomateriálu slečinka se blbě fotí je moc rychlá sto fotek ze stodeseti je rozmazaných a zbytek kajsi mimo úhel.....to co jsem ulovila včera dám zatím na fb !-))) jako nerozmázlá fotka kotěte docela umění....hehe

      Vymazat
  7. Bydlí s námi taky kočka i pes a bavíme se tím jak od sebe kopírují a jak se doplňují :) Dřív nás Gábinka (kočka) taky nevítala, dneska už musíme při příchodu podrbat, stejně jako psíka. A když něco Gábina zhodí ze stolu...hned slyšíme ťapání jak jde Charlie zjistit co to spadlo a jestli to jde rozkousat :D

    OdpovědětVymazat
  8. My máme doma kočku i psa a je to radost, i děti se s nimi vždy vítají po příchodu domů a rozhodně je počítáme mezi členy rodiny :-) sice z nich někdy rostu, protože údržba podlah je se zvířaty někdy peklo, ale když se přijdou pomazlit tak je hned vše odpuštěno :-) dcerka by ráda ještě koťátko, tak se naše rodinka nejspíš rozroste..

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate