čtvrtek 2. října 2014

Naše mantra...spotřebováváme, spotřebováváme....Spotřebováno!

Před pár týdny (nebo měsíci?) jsme s eM usoudily, že toho máme doma moc a že se pokusíme omezit nákupy nové kosmetiky, dokud něco nespotřebujeme.. stala se z toho tak trochu mantra: spotřebovávám, co mám doma, spotřebovávám, co mám doma... :o)
A jak nám to šlo? Posuďte samy... dámy :o)

Zlato tuším, že to bylo,ehm, asi před několika měsíci, ale fakt nemám přehled :-D
No, chtělo to poněkud více sebekázně než doteď, co?
Ale řeknu vám, ve dvou se to hned lépe spotřebovává.
Vlítnem na to.
Spotřebováno by eM:
A teď já...

já nevím, je toho moc nebo málo?





Ale když jsem zjistila, že se v koupelně už nedá pomalu uklízet, pokud nechci použít bagr a shrnout to na jednu hromadu, usoudila jsem, že  mé schraňovací mánii musím prostě udělat konec.

Páč jsme se s Enkou navzájem podporovaly, povzbuzovaly, chválily, jak jsme stráááášně šikovné, že jsme se vyhnuly Rossmannovi, nebo nakoupily v dm jen za stovku anebo že jsme opravdu, ale OPRAVDU koupily jen to, co fakt potřebujeme!
Případně jsme se vzájemně přiznávaly, že teda fakt to nešlo a musely jsme si udělat radost něčím naprosto nepotřebným (ale bylo to ve slevě! :-)....
Protože udělat si radost něčím, co stejně potřebujete? To jaksi nefunguje, že jo.
Já myslím, že tak jako tak můžeme být na sebe pyšné a za tu "dřinu" se pak odměnit hezkým nákupem, pro který světe div se - máme najednou místo.
Ona ta koupelna najednou nějak dýchá a působí svěžeji hehe, kromě toho, že peněženka se vydýchala také.
Ách, nádech - výdech!
A je super být v té spotřebě kreativní, protože dosud jsem nechápala, že věci určené na tělo či vlasy je možno použít i k jiným účelům (osvětlíme níže). A spoustu těch nápadů mi ponoukla Enka.
Prostě ve dvou se to lépě táhne.

Osobně jsem zvědavá, kolik to bude čítat kousků a kolik toho ta druhá spotřebovala. Páč to bude překvápko i pro nás navzájem, nejen pro Vás hehe.



Sprcháče aneb lijeme to do pračky po litrech :-D
Díky sprcháčům a taky různým lahvičkám na vlasy u mě celá tahle akce začala.
 Kotilo se to doma snad samo.
 Sprcháč jsem si už nekoupila několik měsíců a není to proto, že bych se nekoupala !-). 
Prostě sprcháče jsou oblíbený dárek, když jsou v domácnosti tři ženské. Průšvih je, když poměr sprcháčů přesáhne jaksi schopnost žen je spotřebovat. 
Když jedno dítě má atopický ekzém, který toho času dost bují a druhé dítě má k němu tendence+suchá pleť.
 Takže všechny běžné sprcháče z drogešky se sulfátama a různýma mňamkama používám pak nakonec jen já - ale zas takovou obsesi čistotou nemám, že bych dokázala za měsíc spotřebovat několik sprcháčů.
Takže se využívají jako prací prostředek s aviváží..A tak se mi to zalíbilo, že už jsem přestala kupovat prací prášek v prášku a kupuju jen ty tekuté :-)
Z těchto sprcháčů mě nejvíce baví Radoxy a Nivea kašmírová nebyla taky špatná a Palmolive thermal spa pěkně voněl....zbytek hezky voněl z prádla. I ten sprcháč pro muže fičel do pračky rovnou !-D..Aneb hurá koupelna začíná dýchat.
Čeho bylo v koupelně spousta byly různé šampony a kondiše, je to pochopitelné tři ženské,
 z toho dvě mají dlouhé vlasy...
Šampon Alverde řadím k nejlepším z drogešky a cenově velice příjemným, hmmm a ta vůně 
a nejni tam coco-sulfát....koupila jsem ho po konzultaci s Enkou :-D a velice ráda se k němu vrátím (momentálně máme Alterru a spokojenost v rodině)
Khadí šampon Hibiskus velmi dobrý šampon i pro citlivou pokožku, pěkně voní narozdíl od Amly s ylangem a kdyby nebyl tak drahý, koupím ho znovu, dcera si vůbec tyhle šampony moc chválila.
Lavera je fajn, ale je až třetí v řadě v poměru cena výkon, za těch cca 160 Kč vám Alverde udělá stejnou službu...
Velké zklamání byly šampony Urtekram, dostala jsem přebytky od Enky, kterou jsem poprosila, jestli by mi nedala vzorky na vyzkoušení pro dcery. Jí samotné šampuky nevyhovovaly. No, řeknu vám, ani jedna z mých dcer občasně válčící se seborkou ve vlasech tento šampon a kondiš neocenila. Prostě propad. Škoda, hodně jsem si od nich slibovala. Takže jsem je vypatlala na svoji chemií odolnou hlavu a zbytek šel ehm...na holení nohou. Protože nemusíte kupovat drahé pěny na holení, které ještě podráždí kůži stačí vám na to "nechtěný" kondicionér na vlasy - úžasná vychytávka, taková Balea Oil Repair je asi nejlepší. !-)
Jo a chápete, ten šampon pro muže šel do pračky  :-D...


A koukám, že mám tady ještě nějaké vzorečky šampuků.
Label.m se silikony a jinou havětí osvěžil prádlo...(třetí zleva)
Ale hned vedle něho Welleda ovesný šampuk (vzorek od Enky) velice vyhovoval mé dceři na citlivou a rozškrábanou pokožku hlavy, škoda, že je tak drahý, ale tak zase víme, po čem sáhnout, kdyby levnější varianty selhávaly...
Kulička Dove, byla léta favoritka, teď ji nahradila kulička z Lídlu. Prostě normální antiperspirant, žádnej zázrak, žádnej hejt.
Holící olej Saloos - velice dobrá věc, aby holení nedráždilo, lepší než běžné pěny na holení, ty už vůbec nepoužívám, ale stejnou službu vám udělá i sprchový olej Saloos anebo výše zmíněné nechtěné kondiše. Byl to pro mě objev minulého roku, tento rok zas objevuji jiné :-)
Korres pleťové tonikum s granátovým jablkem je takový příjemný luxus, překrásně ale fakt krásně voněl, ale jinak fungovalo jako běžné tonikum, příjemné, udělá co má, ale za tu vůni a "jakože" přírodu se mi nechce tolik připlácet. Bylo fajn to prubnout (díky Miško!), ale raději buď růžovou vodu nebo něco levnějšího. To mi připomíná, že tonikum nemám a chci zas něco vyzkoušet.
Alverde tonikum na nečistou pleť, kupuju pořád dokonala, na preberky, T-zónu nic lepšího neznám, jako jo je to trošku utrejch alkoholovej, i když s přírodníma přísadama, ale když ty prebery se něžné péče nezaleknou, a tohle opravdu funguje.


Různé krémové matlání.
Chuťovka Trilogy jakože dobrá, ale na zadek jsem si z ní nesedla, ona totiž ta Alverde vedle funguje úplně stejně (i když méně růžově voní, to zas jo) a za úplně jiný prachy a navíc je dostupná v každý deem.....
Močovina pod očička - Balea Urea oční krém, ten prostě miluju, chemka nechemka, nedám na něho dopustit, toto je bůhvíkolikáté balení a půjdu do něho zas, páč zima za dveřma, oční okolí křehké a nic ho v plískanicích tak neochrání jako ta Urea :-D....osvědčila se i na ekzematické oční okolí...
Melvita je značka, kterou teď nějak více testuju, kosmetický bůh tomu chtěl, aby se ke mě tadle značka dostala - tenhle oční krémík je hodně fajn, v pohodě srovnatelný s mým oblíbeným Alverde s góji, akorát tak nevoní...průšvih je nedostupnost a cenově je to jinde, ale kdybych někdy uvažovala jdu do Melvity...
Ten Astrid je tu jako zástupce všech těch krému na ruce, nohy...ani nevím, kde se doma vzaly...asi taky máte všichni doma ty Indulony, Astridy, Kamily...no tak se to snažím vypatlat no.....ale že bych si to zas koupila to nět...

Nějaká ta tělovka: Tyhle dvě věci už jsou opravdu stálice v koupelně, a když je vypotřebuju, jdu pro další. 
Po oleji na celufujtitídu od Alverde budete mít stehýnka hladká jak dětská prdýlka a v kombinaci se stejným peelingem nemá tadle fujtitída šanci :-D
Krém na nožky s pudrem, citronovou trávou a mátou od Balea je boží věc, nejvíc ji vypatlávám právě v létě, skvěle chladí, osvěžuje a pudr především koriguje brzdnou dráhu, aby nám v sandálech neklouzaly namazané nožky. Používám i v zimě, když trávím více času v botech, proti pocení - tahle věcička se prostě povedla.


Extra péče:
Antipodes Hallelujah jsem dostala ve vzorečku od Hanky - mycí krém - jeden z mála, který fakt nevysušuje, takže se řadí k vyjímkám, nedostupnost jeho nevýhodou, jinak to nedělá nic navíc, prostě to čistí :-D
Nobilis Calendula Biofáze je stálice na hojení všech breberek, určitě do ní půjdu znovu (pokud moje dvorní alchymistka Mitsuuko nevymyslí něco lepšího :-)...
Hyaluronu od Nobilis ale říkám papááá, mám už lepší heč! Od Mitsuuko....
Hyaluron od Balea - koupila jsem, vyzkoušela jsem a stačí..důvod viz. výše.....ale zas ten krém na dekolt, o kterém píše Enka, ten bych brala.
V našem věku už jaksi je třeba tu péči o dekolt nezanedbávat, páč tam se ten sviňa věk projevuje nejvíce.....
Oční bezové sérum od Ilcsi - vydrželo mi rok! Takže investice se určitě vyplatila (cca 490 Kč), šla bych do něho znovu, ale jsem oficiálně chudá, takže Alverde s góji oční sérum to jistí :-D
Anti-stres tělový peeling od Bachovek - jako antistresově asi působila možná ta vůně, ale já vám nevím, na to abych pocítila anti-stresové účinky to je moc malé balení, přece jen mám denní dávku stresu poněkud vyšší...jinak konzistencí asi jako doma vyrobený peeling - aka cukr a olej....
Višňovo-trnkový pěnový krém od Ilcsi mi teda nesedl, což je první výrobek této značky, o kterém to říkám....nijak mě neomráčil a navíc mě zklamal, že nevoní marmeládově jako stejnojmenná maska.


Extra extra péče a minimum dekorativky:
V mém věku už je třeba brát ten anti-aging zodpovědně, abych pak za pár let posbírala plody své péče hihi, takže jsem vyzkoušela ultra slavný Estee Lauder Advanced Night Repair Sérum, dokud jsem se nepřeorientovala na čistě přírodní séra tak to byl pro mě velký objev, velice příjemné sérum, ale za tu cenu do něho znovu určitě nepůjdu.
Balea roll-on s kyselinou salicylovou byl už pomalu součást koupelnového inventáře, takže mě udivilo, že má nějaké dno. Účinnost ale byla padesát na padesát, na některé potvory zabralo hned, některé dobře odolávaly, takže zatím jsem na vážkách, jestli do něho ještě někdy jít.
Alverde miláčci jsou anti-aging sérum na oči, kupuju furt dokola nic lepšího za slušnou cenu v drogerii není a anti-aging vitaminový fluid je bomba, lehoušký, voňavoušký, pro mou sušenku tedy především na léto nebo jako sérum pod krém, mňamka, půjdu si pro něho zas a opakovaně.
Co se týče deko, tady není moc velká spotřeba, jediné co pravidelně spotřebovávám jsou řasenky - Clinique už jsem řekla papá, znovu už ji po dvou mini baleních a jednom velkém zkoušet nebudu, teď dávám přednost milionářské Miss Sporty. 
Jinak stínů a ostatní dekorativky mám doma hodně a hodně je střídám, takže se jen málokdy dobéřu dna. 


ALE když něco miluju jako dva krásné stíny Artdeco, velmi světlou 11-ku a úžasný taupe odstín 08, tak prostě to dno vidím podle mě až příliš rychle. Jedenáctku už mám novou doma a pro osmičku si musím někdy dojet...


A světe div se, v létě jsem totálně vyluxovala BB Bourjois. Právě v létě jsem si ho moc oblíbila a nepoužívala vůbec svůj make-up Bourjois. Klidně bych do něho šla znovu, balení překrásné, cena velice solidní (dá se už sehnat na eshopech cca od 180 Kč) a odstín mi moc vyhovuje. Ale jsem baba zvědavá, takže místo BB už si brousím zuby na CC, který jsem si už zkoušela z testeru a nadchnul mě, takže až bude příště můj make-up prázdný najíždím na CC....:-)
UF....a můžeme dál spotřebovávat.
Tak tu hromadu probereme... něco na vlasy...


Logona lávová zem: na vlasy skvělá, ale musím ji střídat s klasikou, jinak mi háro dreduje.. koupím znovu? Ano, už mám její sestřičku (díky Mitsuu :D)
Alverde šampón: tyhle šampóny žeru po litrech, poměr cena/výkon je luxusní.. komu vadí i cocosulfát, jděte do něj, v tomhle červeném není (zdravím ségru Lišku :D)
Alterra šampón: levnější brácha Alverde, spokojenost, kupuju i nadále
Redken aerate stylingová... ehm.. hmota: něco jako našlehaný gel, na lehké natužení bez slepení je fajn, už mám doma další balení.

Něco na tělo:


Balea krém na nohy s močovinou: všichni vědí, že je skvělý, pokud ho nemáte, kupte si ho, za těch pár korun určitě stojí.. močovina pěkně rozpouští ztvrdlou kůži na patách a činí mé nohy heboučké a koukatelné. Jen si nezapomeňte po namazání nožek pořádně umýt ruce, rozpouští to i nehty.. koupím znovu? Tak určitě!
Nivea antiperspirant: protipotidlo jako každé jiné, nic nadstandartního, nic pro odpůrce hliníku. Koupím znova? No nějaký takový určitě, kupuju to, co je zrovna v akci, na značce nesejde..
Yves Rocher "ukažte to svým hrbolatým kýtám a celulitida prchne s řevem do tmy" gel: drahé, nefunguje.. jaké překvapení.. koupím znovu? Určitě ne, dokážu utratit prachy za lepší věci.
Alverde olej se stejnou funkcí: mnohem příjemnější použití (nestudí), účinky celkem ano,kupodivu, ale je nutno mazat pravidelně.. eee, trošku problém pro mé líné já :o) koupím znovu? Ano, už mám další a doufám, že se přinutím mazat pravidelně.. 
Yves Rocher čokomalinový sprchový gel: obyč sprcháč s božskou vůní, na maliny já slyším.. :o) koupím znovu? Tohle byla nějaká vánoční limitka, ale jsem si jistá, že nějaké další voňavé lahůdce podlehnu.. strejda Rocher prostě vůně umí.... 

Něco do vany:

Alverde sůl do koupele: miluju, kupuju pravidelně. Nevysušuje mě a krásně voní, co víc si přát.. jo, mohlo by to pěnit, ale to bych asi chtěla moc.. :o)
Yves Rocher olej do koupele: zvažuju, že na tenhle předražený shit, na který se mi roky v koupelně prášilo, sepíšu samostatný hejt... ale jako voněl, to zas jo.. no však víte, strejda Rocher... :o)
Balea sůl do koupele: totéž, co sůl Alverde.. miluju!

Něco na ksichtík..


Šmoulí maska Freeman: neurazí, nenadchne.. znovu nekoupím, v tomhle moři je ještě mnoho ryb..
Pudr Gabriela Salvette: zbožňuju, mám už páté balení. Ideální do kabelky a do práce, matuje slušně, má zrcátko a je hóóódně žlutý.. to mám ráda! 
Ojetost  obalu svědčí o tom, že jsem ho sebou poctivě tahala kamkoliv..
Vzorky JMO: no, naštěstí jsem se do Johna nezamilovala (peněženka děkuje).. jedno sérum mi ucpávalo póry a druhé sérum a čistidlo tak strašně smrdělo ylangem, že funkci neposoudím, přes ten puch jsem se nepřenesla...koupit? Ani smykem..
Balea hyaluron: je to maska na obličej, ale mě se tohle mazadlo nejvíc osvědčilo jako krém na krk a dekolt. Koupím znovu? Určitě! Mám už třetí balení a za ty prachy rozhodně stojí!
Alverde aqua gel pod oči: fajn věc za pár korun, Alverde mě málokdy neuspokojí, tenhlegel je příjemný, funguje, stojí pár korun.. koupím znovu? No jasně!
Nobilis Tilia hyaluronové sérum: bezva věc, koupila bych další, kdyby nevstoupil na hřiště nový hráč... (ob jednu lahvičku) :o)
Namíchaný olej od mé milé eM: boží pod oči, chci ho!!!
Hyaluron od Mitsuuko: aneb pápá pro Nobilis :o)) je v propadlišti dějin.. tohle je lepší.. tohle potřebujete! A ta vůně!!
Ta průhledná věc úplně vpravo: hydratační cosi od Alverde, nebylo to špatné, ale asi užto znova nechci.. nezanechalo to větší dojem..
Mitsuuko heřmánkový krém: našlehaná mana nebeská, chci to znovu a chci toho kýbl!!!Úžasný krém, který vás udělá krásnější, tak přísahám!!! 

Tak co vy na to dámy?



56 komentářů:

  1. panečku, to je spotřebička! závidím :D ale taky se snažím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Medu, už nám to padalo z regálu, byla to životní nutnost :-D....tak inspirovala jsi nás taky svou loňskou výzvou, že !-D nenakupovat, ale spotřebovávat :-)

      Vymazat
    2. Děvčata, výzva se letos opakuje!! Já bych se ráda přidala, ale asi to budu muset nechat na listopad. :-D Něco jsem už v prvních říjnových dnech stihla, ale tak zas do konce měsíce ještě času dost, tak se budu snažit krotit a spotřebovávat zásoby... Ráda bych se toho držela aspoň do vánoc! Do Rossmanna ale ještě zajít budu muset, mají v akci za 59,90 laky od L'Orealu - nechápu vůbec proč, ale nikdy jsem je předtím neměla, minulý týden jsem zakoupila svůj první. A je teda super, tak se tam budu muset vrátit pro další kousky. Líbil se mi tmavě červený, ale nevzala jsem ho, nevím proč, tak snad ho ještě ulovím.

      Vymazat
    3. cože cože loreálímu maniaku napíšeš že maj laky v akci? - a já jsem navíc tak opožděná, nestíhám číst komenty ani odpovídat, jinak bych asi nenapsala ani žádný další článek - hm, asi to budu muset jít očekovat, mám vyhlídnutý jeden odstín lorealu který chci :-D.
      Jsem ráda, že ti vyhovují!!!! Ach a tmavě červený! No závislost :-)
      A výzva je opakovatelná kdykoliv!!!!! Já najíždím pomalinku na druhou vlnu, ale už toho nebude tolik :-D

      Vymazat
  2. Omlouvám se čtenářstvu za jistou neuspořádanost modré části textu, ale strejda blogger mě prostě nemá rád.. nejdřív se mi text pokusil sežrat a když jsem ho zachránila překopírováním do wordu, pomstil se mi při kopírování zpět totálním rozmrdáním textu, to co vidíte, je výsledek snahy mé i eM to nějak urovnat (díky eMí) :D tak snad to na ve zdraví přelouskáte :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele Sis, Tvá modrá část textu je obsahově stejně super, takže to neřeš :-), i když mě teda strejda bloger pěkně štve, jak przní ten text o kopírování z wordu a zpět nemluvě!
      Ovšem musím reagovat na Tvou chválu mého olejíčku :-), moc mě těší!!!! Což mi připomíná, že doma kromě oleje na smažení sakra nic není a chtělo by to zase doplnit zásoby, tyhle míchané jsou stejně nej :-)
      Jo a zajímá mě jaký odstín máš ten pudr GS já na ně koukala, móc se mi líbí - a když jsem to testla na ruku tak asi fakt jsem větší žloutenka než si furt namlouvám (že by vyšetření jater?muhehe) a tuším že ta dvojka byla ta žlutější...
      a tu Baleu na dekolt asi taky prubnu a baví mě, že tady máme stejné věci, samozřejmě Mitsuuko alchymistka vede :-)

      Vymazat
    2. Ten pudr je 02, žluťásek můj drahý ;))) a hyaluron na dekolt doporučuju, mám pocit, že fakt vidím rozdíl...

      Vymazat
  3. ha! tak uz vim, co udelam se schaumou pro muze, ktery priteli nevyhovuje a radsi mi krade ty moje! A na ten celulitidni olej se asi taky podivam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě s ním do pračky, jako aviváž nebo na jemné prádlo, dokonce i slušně voní :-D, olej je opravdu výborný

      Vymazat
    2. zkusim! :-) Zajdu ho omrknout dnes. Jinak ten ureovy krem na nohy od Balei pouzivam na ruce (10% urei vs. 5% v kremu na ruce je znat). Nechty mi nerozpustil, na popraskane ruce pomohl. Tip od kolegyne, ktera ho ma od dermatologa (ne Baleu, ale pouzit krem na nohy na ruce). Ani ospevovany shea butter krem od L'occitane (stal uprimne za prd. Koupila jsem ho mame na Vanoce, taky ho nesnasi. Jeste, ze nevi, kolik ten utrejch stoji, poslala by mne k cvokari) mi neudelal takovou sluzbu, jako obyc Balea s ureou. Uklid a ochlazeni me ruce krapet zasahly, takze se musim zbavit lenosti kremovat a mazat!

      Vymazat
    3. Nejsi sama koho hlavně to ochlazení zasáhlo (úklid už méně :-D), je to cítit i na pleti i na rukách, vyskakujou mi dokonce i ve velkém větru červené svědivé fleky, takže zas rychle sáhnout po něčem hutném - vždycky mě ten potvora podzim překvapí.....L´occitane si opravdu na přírodu jen hraje, od nich jsem si nekoupila nikdy nic a Enka je proklíná když jdeme kolem jejich obchodu, maj hezký obaly to se musí uznat, ale lepší je koupit si radši čisté bambucké máslo když už a vyjde tě to asi stokrát levněji...ale tak známe to všecky, ty pokusy omyly....
      S tou ureou mám jen dobré zkušenosti a právě i s tím ekzémem, dokonce i slavný lipolotio lotion má v sobě ureu....
      Ovšem Balea je cenou super...

      Vymazat
  4. ty blážo! když jsem to viděla prvně, tak jsem si říkala, co to je za šílenost :D ale teda obdivuhodné! Totálně mě dostalo použití sprcháčů do pračky?! to jsem teda neslyšela. skutečně to normálně funguje??? :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fakt to funguje, saponát jako saponát :o)) teda nevím, jestli by to vypralo montérky, ale na trička a spol, co není špinavé, jen nošené, to funguje bezvadně. Nemluvě o ručním praní krajkového prádélka :o)

      Vymazat
    2. Šílenost to tak trochu je, hlavně schraňovat ty prázdné obaly, jsem ráda, že jsem je už vyhodila :-)
      Ale určitě to funguje, jak píše Enka - utěrky a ručníky s tím asi nevyperu, ale používám to právě na jemná trika (co není špinavé), svetry, jemné prádlo nebo jako aviváž :-D

      Vymazat
  5. 3 veci ma zaujali:
    1. množstvo :)))
    2. používanie sprcháčov do práčky - najbližšie vyskúšam
    3. výmena Nobilis Tilia za Mitsuuko - Veľmi by ma zaujímali podrobnosti - prečo, čo a ako a za koľko ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ad 1. co už s náma no :o) jsme maniačky :o)
      ad 2. doporučuju
      ad 3. Mitsuuko kouzelnice vyrobila hyaluronové sérum, které je ještě lepší než to od Nobilisu.. lépe funguje, lépe voní a cenově jetuším plus mínus stejně

      Vymazat
    2. 1. množství je enormní, ale tak jsme dvě a bylo to za několik měsíců, kdybychom to psaly za jednotlivé měsíce asi by to nevypadalo tak děsivě :-D
      2. pokud jsou doma nevyužité sprcháče, určitě doporučuju na jemné prádlo, trička, svetry atd....
      3. ten Mitsuuko hyaluron proberem asi ve specoš článku - všecko je nej, už to napsala Enka, složení fajnové, vůně, luxusní, konzistence, taky lepší.....cena cca stejná a je v tom ta ingredience "s láskou" :-D

      Vymazat
  6. Holčičky moje zlatý, já jsme po radě Enky zkusila na holení nohou použít docela nenáviděný Urtekram kondiš na vlasy( vlasy vždy zmastí a je celkově na prd), no a on je na prd i na holení nohou - normálně jsou po něm jako nenamazané, takže 100% hejt pro Urtekram kondiš!! =D ale zkusím s kondišem od Essence, mám kokos, tak mi aspoň nožky budou hezky vonět, když mě po něm vlasy svědí ;) a jinak, je to fakt majstrštyk, jste spotřebovávací dračice ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urtekram ti není souzen zlatíčko... tuším, že Balea za tři pětky by ti udělala lepší službu... celkově mě Urtektam zklamal... pravda, čekala jsem od ně hodně.. složení i cena mé očekávání vysvětluje, že... a ono nic.. zázrak se nekonal.. zlaté Alverde ;o))

      Vymazat
    2. No jo, však jsem toho už nechala. On ani ten šampon nebyl nic moc =/ ale teď zkouším nový a je to děs a hrůza a stál 300!!!! to bude krásný nenávistný článek. Jen je moc ráda nepíšu, takže možná spíš hodím jen na FB ;) =D a kouknu po šamponu v DM ;)

      Vymazat
    3. No je fakt, že nejlíp se mi holilo s tou Baleou kondišem, ten Urtekram fakt slabý, na to, že jsme si všecky toho tolik slibovaly, já už radějc nic nezkouším - Alverde a Alterra stačí............
      To víš Miško, my jak se do něčeho pustíme tak chlupy lítaj :-D, spotřebovávat ty s náma, tak to je trio dragon hehe

      Vymazat
    4. no to je jasný, přece nebudem dělat něco na půl =D ;) tak já teda zkusím sáhnout ještě po dalším kondiši, těch mám určitě víc ;)

      Vymazat
  7. Ženské, vy toho teda máte, vy to snad jíte místo snídaně, obědu a večere ne? :D Fakt mazec spotřeba, a hlavně mě zaujaly sprcháče do pračky (občas se mi stane, že zapoměnu koupit prací gel hehe, tohle není vůbec špatný nápad, díkyy!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale kdeže snídám celkem normálně toasty a tak :-)...ne ono se to nezdá, ale je to spojeno s tou blogerskou nemocí a zvědavostí, člověk upadne do jakési nakupovací nemoci, furt chce všecko zkoušet a jaksi zapomíná spotřebovávat, kde jsou doby, kdy jsem si něco koupila až jsem spotřebovala to předešlé, vlastně se k tomu teď zas vracím :-D
      No právě, dyť já ušetřila na tom pracím gelu :-) a taky ho zapomenu občas koupit :-) a nejvíc se u nás právě perou trička a svetry na což je to ideál :-)

      Vymazat
    2. No přesně tak, já proklínám den, kdy jsem objevila kosmetické blogy. :-D Jsem mohla za ty prachy jet někam na dovolenou. :-D

      Vymazat
    3. Přesně Jani - kde už bych já byla, kdybych neblogovala a nenakupovala hehe - na dovolené :-D

      Vymazat
  8. No tak je toho trošku víc no... :o)) a to se raději nebudu vyjadřovat na téma, kolik toho doma ještě mám nespotřebovaného... :D

    OdpovědětVymazat
  9. "Tak určitě". :-D No gratuluju děvčata, jste dobrý. A jak to máte hezky nafocený, ta kolážová fotka je super. S těma sprcháčema jste to teda fakt roztočily. :-D Slyšela jsem už o použití kondicionéru místo aviváže, ale přímo ve sprcháči prát, no to budu muset prubnout. Použití bagru a shrnutí na jednu hromadu dokonale vystihuje i moje kosmetické zásoby. Hele, na Kamily mi nesahejte, zrovna jsem měla verzi Intensiv a to byl jeden z nejpříjemnějších krémů na ruce, jaké jsem kdy zkusila. Pudrový krém na nohy jsem už u Baley neviděla, ale tohle léto měli jinou verzi (oranžový obal), vlastnosti budou myslím stejné. Goji fluid si od Tebe eM moc dobře pamatuju, chtěla jsem si ho v létě koupit a v regálu Alverde jsem ho nenašla. Tak jsem se lekla, že ho zrušili, ale nedávno jsem ho zas viděla, v jiné dm teda, tak snad to neznamená jen doprodávání zásob - když jsem koukala na německý web dm, tak tam v produktech nebyl. :-( Oční sérum jsem si taky opětovně koupila, je prostě mňamózní. A Enko, zakoupila jsem i ten Amaranth oční krém a je skvěle hutný a mastný, na noc super. Ten aqua gel jsem zatím neměla, není moc lehký?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten gel je lehoučký, hydratační a já ho používám ráno. Ideální je mít ho v ledničce, na lehce oteklé ranní oči ideál.. večer mažu vrstvu toho amarantového..
      A děkujeme za pochvalu :o) koláž je dílem eM a ty moje fotky z telefonu jsou nic moc teda, ale tak je jasné, kdo je tady vrchní fotograf žejo :D

      Vymazat
    2. Jani, zrovna spotřebovávám jednoho Kamila :-D, ale není to intenziv, ale na ruky dobrý, hezky se vstřebává, voní, zato měsíčkovou indulonu jsem nějak zavrhla, vůbec mi nevoněla a do její spotřeby se mi nechce, ale tuším že ten můj Kamil není takový ten origoš kamil je jich asi víc :-)
      S tou baleou na nohy oni mají i zimní verzi a ta je tuším oranžová zahřívací, ale možná to byla nějaká letní limitka, protože já kupuju pořád ten stejný obal :-)
      No já se taky lekla, když jsem viděla prázdný regál s fluidem, asi to bylo plošně vyprodaný, jestli na tom nebyla nějaká akce, teď už zas jsou....A do Amarantu bych teda šla taky, taky se bojím že ta Aqua bude lehká, tuším, že jsem měla nějaký krém té řady a nesedl mi

      Vymazat
    3. O měsíčkové induloně mi nemluv, ta mi byla fakt hodně nepříjemná, jak vůní tak konzistencí. Ta mi nesmí do domu. Kdyžtak klasická modrá indulona je prý dobrá na mazání kožených bot. :-D Nebo v zimě na psí packy. Jo a to jsem se chtěla zeptat - čím si zasloužil takový hejt ten olej od Rochera, to by mě zajímalo. :-)

      Vymazat
    4. Olej od Rochera mě pochopitelně naštval složením.. :D to, co jsem považovala za vzácný olej je chemický koktejl začínající složkou parafinum liquidum :D kupováno v době, kdy mě nenapadlo zkoumat složení, prostě dávno :D dnes už mě nenachytají....

      Vymazat
    5. Jooo, takhle mě naposled dostal loni vánoční limitovaný olej vanilka od BAley - já bláhová myslela,že je v tom aspoň mandlový olej a vanilkové aroma! =D

      Vymazat
    6. Jo tak já učinila stejnou zkušenost s dětskými olejíčky Johnson's baby. Myslíte, že to obsahuje nějaké přírodní oleje? Pche! Parafinum liquidum to jistí. Stejně tak jejich tělová mléka. Nebrat! Nejlepší z drogerky je olej Hipp, je myslím i levnější než slavní Johnsoni a jsou to fakt jen přírodní oleje.

      Vymazat
    7. Jó, já už nalítla tolikrát.. :D ale už si fakt dávám bacha a čtu dřív, než koupím :D člověk dost ušetří..

      Vymazat
    8. Jediný dětský olejíček z drogešky je super levný od Rossmana ten modrý s měsíčkem, tam jsou fakt přírodní oleje, ale teď si zaboha nevzpomenu jestli i nějaká ropa...kouknu a asi sepíšu článek :-)

      Vymazat
    9. há super díky za tip, už vím na co použiju tu modrou indulonu - to jsme zas doma naletěly na hlášku že je to prej dobrý na ekzém, no to určitě! asi fakt leda na ty boty :-D

      Vymazat
  10. Já ten Astrid používala leta už dávno, ale nějak ho převálcovalo Alverde a spol :-)
    Alterry se povedly a k Dove se budu ráda vracet, když bude v akci :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Asi budu muset udělat taky takový proces, co se musí už spotřebovat/vyhodit. Koukla jsem teď do koupelny a musím říct, že se mi tam ty věci nějak přemnožily :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, já mám pocit, že se to tam snad po nocích samo množí nebo co :-).....Ještě jsem nakonec dělala pořádek před dvěma dny v dekorativce a taky to bylo překvapující, co jsem všechno našla :-D

      Vymazat
    2. Já jsem přesvědčená o tom, že jsem si to všechno nekoupila já, ale že se mi to v koupelně po nocích klonuje a množí... jak jinak si vysvětlit tři stejné kondicionéry.... :o)))

      Vymazat
  12. To je ale výživný článek :) Budu ho asi muset přečíst ještě párkrát. A doufám, že teď v komentáři na nic nezapomenu.
    Tahle myšlenka spotřebovávání je mi tuze sympatická, sama se snažím příliš toho nehromadit a všechno, co koupím, spotřebovat a nevyhazovat. A alternativní využití praktikuji taky, z nevyhovujících šamponů se stávají sprchové gely, kondicionéry (jak už jsi zjistila :) jsou zase skvělé místo pěny na holení.

    Říkáš, že ibiškový Khadí je dobrý? To jsem ráda, chystám se ho vyzkoušet. Moji citlivou kůži na hlavě mi to sice nejspíš nevyléčí, ale mně už bude stačit i pokud by se to alespoň zmírnilo. A amlu chci zkusit taky, ale vzhledem k tomu, že nimbový Khadí mi skoro neubývá (mám dva šampony a přes léto jsem to střídala ještě s lávovkou), tak to vidím tak na jeden šampon za rok. Na druhou stranu je to fajn, aspoň nebudu tolik remcat na tu cenu :D
    Na tu ovesnou Weledu jsem četla podobnou chválu na více místech, to by mohlo být něco pro mne :) A po Alverde se taky podívám. Teď mám zálusk na šampon Babydream z Rossmanna, sice nepřírodní, ale bez sulfátů. A za 50 Kč to risknu, přinejhorším z něj udělám sprcháč, žeano :)
    A ten krém na nohy od Baley opravdu dokáže rozpouštět nehty?! Brrr, jen jsem si to představila a už mi běží mráz po zádech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To hromadění je nemoc, ale snažím se léčit... :o))
      A ano, na nehty s tou Baleou pozor.. vlastní zkušenost.. :o))

      Vymazat
    2. Annabel, byla to taková sebereflexe holt a už taky raději moc nic nehromadím sama od sebe, jedině když něco dostanu :-D...S těmi šampony to je někdy divočina u nás. Třeba Alterru si strašně holky chválily obě (tuším že s papájou, nádherně voní oranžové víčko), a včera přišla dcera, že to musela smýt, že ji hrozně svědila hlava a šupinky, tak prý pomohla Lavera - možná že je lepší i ty šampony střídat teda....Já sama nevím, nemám s tím problémy, tak dost někdy tápeme, než najdeme to správné řešení a hlavně aktuální, asi to sama znáš....
      S tím ibiškem - zas je to individuální moje starší dcera jejich šampony miluje, sedly ji krásně, ta mladší, která válčí teď hodně s ekzemem, té moc nesedl...je to fakt sázka do loterie a tak přemýšlím, že tu Weledu prubnem, ale zas ono to může měsíc být super čuper a pak propad.
      Ale pokud Tobě fakt vychází šampon na rok, tak cenu nemusíš nijak řešit :-D
      Já osobně mám teď Alteru na barvené vlasy a Alverde mě bavilo moc.....A přesně, když prubneš levný šampon, vždycky ho můžeš nalít do pračky nebo alternativně použít :-D
      Třeba my dost používáme dětskou kosmetiku s Rossmanu tu jejich modrou řadu, kupuju už leta jejich mastný krém na zimu pro dceru a dětský olej - má velice dobré složení...asi budu muset napsat článek o dětské kosmetice
      No já se taky zděsila, když jsem četla o rozpouštění, když ho používám pod oči a na tělo :-D, ale snad to nebude tak horké, pokud se to nepoužívá x-krát denně, což při krémech na ruce třeba je...:-D

      Vymazat
  13. Bezva článek. Taky už několik dní plánuju inventuru svých zásob, protože se toho nakupilo nějak moc :) Moc pěkně jsi článek zpracovala, fakt super!! :)

    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těší nás, že někoho ty naše prázdné obaly baví a třeba inspirujou.....a teda odpadky na plasty byly ihned plné potom nafocení článku :-D

      Vymazat
  14. Díky za skvělý článek! Mohu mít dotaz-kolik sprcháče dáváš do pračky? Mám strach aby to moc nepěnilo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No upřímně dávám ho tam od oka, ale když jsem teď prala v běžném persil gelu, tak mi připadalo že taky pění až moc, dávám sprcháče cca třetinku vršku od pracího gelu, musela bych přesně změřit kolik je to v mililitrech, ale to platí jen na to jemné prádlo, kdy nemám narvanou pračku - jinak na plnou pračku dávám cca 2 třetiny (nebo půlku) vršku toho gelu, páč sprcháč by mi asi ušpiněné věci a utěrky nevypral :-)

      Vymazat
    2. tak, sampon vyzkousen na prani svetru - je potreba mensi davku, nez u tekuteho prasku, ta bestie vypenila i ze zavrene pracky :-D

      Vymazat
    3. tak to je prostě pokus omyl :-), zatím se mi totiž nestalo, že by mi pračka někdy vybublala :-D, aspoń je vidět kolik takový sprcháč obsahuje pěnivých složek !-)

      Vymazat
    4. to byla Schauma :-) Me vnitrni dite se potesilo, me dospele ja si zanadavalo a vytrelo podlahu :-D

      Vymazat
  15. No já tam ten sprcháč plknu od oka, odhaduju, že by to mohlo být tak půl deci... nadměrné pěnění jsem nezaznamenala, ale já mám pračku s horním plněním čili bez okýnka, tak kdo ví :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějak, já mám pračku s vyhlídkou a právě jsem koukala, že dost pění i ten prací gel :-)....hm půl deci, jsi holt přesnější než já, ale taky to tak tipuju !-)

      Vymazat
  16. To je tedy objem. Já se snad ani nechci zamýšlet nad mým množstvím kosmetiky....uf, docela toho bude hodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko věř, že i já jsem se dlóuho nechtěla zamýšlet nad tím množstvím kosmetiky, ale tak ony ty změny, stěhování nějak přinesly potřebu hlubšího úklidu, možná i jako terapie hehe...Však se do toho nenuť, jednou to příjde třeba samo a budeš mít náladu třídit :-D

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate