středa 5. listopadu 2014

Otestováno eM VOL. 4: Mastic Spa

Zdravím Vás všechny milé čtenářky,

po výpadku v blogování, který zapříčinily vážné rodinné záležitosti, jsem zde zpět s poslední recenzí na výrobky pocházející z eshopu biooo.cz a náležitě otestované mnou.
Poslední značkou bude Mastic Spa, hodně zajímavá značka, spadá už  spíše do toho bio-luxusu, takže pokud jste v pokušení vyzkoušet něco nového a nepočítáte každou kačku (jako já !-) třeba Vás to inspiruje na dáreček pro sebe či někoho jiného stejně bio-chtivého.....

Vyzkoušela jsem dva vzorečky krémů. Což samozřejmě neposkytuje celkový průřez tvorbou značky, ale nemusí pršet, kolikrát stačí, když kape...


Jako první musím vyzdvihnout denní "vanilkový krém" ZDE (na fotce s tečkou). Ten mi prostě učaroval, jenže tak trochu něčím jiným než by vlastně krém měl - a to vůní. Ale to bych už nebyla já, abych produkty nefiltrovala i přes vůně, páč jsem zjistila, že výrobek může být drahý jak chce, dokonce i účinný jak chce, ale pokud nesnesu jeho vůni, nedokážu si ji aplikovat plošně na pleť kol citlivého frňáku :-)....Tahle vůně je bomba, tu bych fakt brala plošně na tělo na vlasy, všudééé. 
Je to jemná decentní vanilka (žádná přeslazená umělina a kýč jak bič) a hlavně mléčná vanilka, jinak to neumím říct, prostě mi připomíná puding - teplý puding a piškoty, které mě dokázaly uchlácholit v dětství i dodnes. 
No jo, já vím !-), ale proti vkusu....Ale už se Vám někdy stalo, že si chodíte čuchat ke krému?...Už dlouho jsem nenarazila na tak vytříbenou vanilku. 
Ale tak dost už o vůni. Krém je konzistencí velice lehoučký, je teda určený na suchou pleť a má mít anti-age účinky - což by tedy měl být určený přímo pro mě. :-)
 Ale na mě je ta konzistence lehká už hodně. V létě byl úžasný, dokonalý, ale s nástupem ochlazení nedostačuje a moje pleť už maličko strádala. Takže si myslím, že by ji v klidu ocenila smíšená pleť. 
Skvěle se roztíral, vstřebával...
Anti-age účinek jsem nedokázala postřehnout z tak malého vzorku, ale sametová byla pleť okamžitě.
U těch anti-age věcí je třeba jaksi vytrvat, aby účinek byl ve středním věku patrný, ale mladší ročníky možná postřehnout účinek na jemné ne-vrásky rychleji. Nicméně nemůžu tomu krému nic vytknout, až teda na to, že je příliš lehký (na chladné dny pro suchou pleť)....

INCIAqua (Water)Dibutyl AdipateSqualeneTriheptanoinGlycerinCetearyl AlcoholSilicaSimmondsia Chinensis Oil1)Algae ExtractCarraggeenan,Microcrystalline CelluloseGlyceryl Stearate CitrateTocopherolCyathea Cumingii Leaf ExtractStearic AcidParfum (Fragrance)PanthenolButyrospermum Parkii Butter1)Vanilla Planifolia ExtractBehenyl AlcoholGlyceryl StearateHelianthus Annuus (Sunflower) Seed OilPotassium SorbateCellulose GumLecithinPistacia Lentiscus (Mastic) GumSodium PhytateXanthan GumCitric AcidGinkgo Biloba Leaf Extract1)Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil1)Camelia Sinensis Leaf Extract1)Sodium HyaluronateGlycine Soja (Soybean) SterolBenzyl Cinnamate
1) 
Organic agriculture



Konzistencí mi paradoxně více vyhovoval druhý krém 24-hodinový 777 ZDE - paradoxně proto, že zde právě došlo k tomu střetu s vůní. 
Tento krém mi nevoněl, nevím, co se to dělo s mými čichovými buňkami, ale neustále mi připomínal vonné tyčinky a ty fakt nemůžu mít kolem obličeje, navíc vůně nebyla prchavá, docela se držela. Ale asi jsem blázen, když čtu složení, nenapadá mě nic, co by takto mělo vonět - nejspíš kombinace všeho a nemusím vůbec rozmarýn, takže možná ten to podprahově zavinil? Čert ví.
Nicméně tento krém je výživnější, chtěla jsem ho používat hlavně na noc na výživu...ale ta vůně - chápete, ještě na polštáři....chápete...Konzistencí zase hebký sameťák (aka silikony ale bez nich), krásně se roztíral, vstřebával luxusně, vyživoval.....

INCIAqua (Water)TricaprylinSqualeneTriheptanoinGlycerinCetearyl Alcohol,SilicaSimmondsia Chinensis Oil1)Macadamia Ternifolia Seed Oil1)Glyceryl Stearate CitrateTocopherolStearic AcidParfum (Fragrance)PanthenolSodium Stearoyl Lactylate Milk1)Potassium SorbateXantan GumHydrolyzed Milk ProteinPistacia Lentiscus (Mastic) GumSodium PhytateCitric AcidSodium HyaluronatePrunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil1)Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil1)Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract1)Acetyl Hexapeptide-3Hexyl CinnamaldehydeLimoneneLinalool
1) Organic agriculture


Kompletní nabídku značky si můžete prohlédnout ZDE.
Osobně mě třeba z nabídky značky zaujal deodorant s vanilkou, jestli tenhle deo voní jako ten vanilkový krém, tak ho chci!!! Máte někdo tucha?
Recenze ZDE mě dost nalomila, páč v zimě/podzimu totiž slyším na vanilku ještě více. A to jsem ještě neříkala? Že jsem ulítlá na všecko, co voní? :-)
A samozřejmě, jsem ve věku, kdy slyším kdykoliv a u jakékoliv značky v nabídce na slovo anti-age a hned máte mou pozornost...ale i to je třeba prověřovat !-). Náročná zralá pleť neskočí na nějaké sliby-chyby a na složení, které je v každém druhém krému (pokud si chcete zopáknout, co je hustě anti-age a víte, co v krému nechcete, ale nevíte, co v něm chcete: přečtěte si můj článek o prospěšných látkách ZDE)

A tímto seriál o recenzích zajímavých a nových bio-značek pro tentokrát končí a páč potřebuju trochu povzbudit ducha, ze všech těch smutných událostí...tak příště na Vás ušijem něco s Enkou - s tou si totiž legrandu užiju vždycky a umí mě rozložit na atomy !-). Tak doufám, že se budete bavit i Vy (víc neprozradím).
Zůstaňte naladěni a užijte si hezké dny! 

17 komentářů:

  1. Ten 777, to je autentická vůně mastichy, té pryskyřice. A je jí v něm právě docela dost, takže je ta vůně hodně intenzivní. To vanikový deo voní hodně podobně jako ten vanilkový krém, je to fakt sladký, na mě až moc. Já právě to mám s vůněmi obráceně - 777 mi voní úplně strašně, že ych se v tom koupala, vanilka už je na mě taková moc "jedlá" a uhlazená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, tak odtud vůně vane :-D..taky mi to mohlo dojít, ale to opravdu nebude nic pro mě. A přitom já kdysi přímo odmítala jedlé vůně takové ty čokolády, kokosy a spol a teď jsem nějak na milost vzala tu vanilku, ideál je sice míchat ji s citrusema nebo něčím, ale v tomhle krému mi fakt bodla :-) a oba krémy jsou uživatelsky fakt moc příjemné jen kdyby šlo prohodit ty vůně :-DD

      Vymazat
  2. Jsme rádi, že jsi zpátky :-) Mastic vůbec neznám, ale podle popisu, by mi mohla více sedět ta vůně, která Tobě nevoní, vonné tyčinky můžu po kilech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárí i pro mě jsou to všechno novinky, tak si zas trochu rozšíříme obzory !-)....Jéje, já se asi těch vonných tyčinek totiž "v mládí" přefetovala, my jsme je čadili doma dost často a teď už to vůbec nemůžu, teď zas pro změnu "čadím" ty ovocné yankee candle vosky :-)), tak uvidím, kdy mě omrzí ovocné vůně !-)

      Vymazat
  3. Bohužel jsem se nedávno zásobila krémy na zimu, takže si musím nechat zajít chuť. V Nobilisu totiž mají slevu 10% na vše, tak jsem se rozšoupla. Zase jsem si po delší pauze začala kosmetiku užívat, jak jsem těhotná, tak mi vždycky první 3 - 4 měsíce všechno strašně smrdí. Na obličeji jsem nesnesla nic, i když to zaručeně nebylo parfemováno, stejně jsem tam cosi vyčuchala. A teď mám absťák - nejraději bych patlala séra, krémy na oči, pleť, peelingovala,...
    Jinak ti Marcelko přeji, ať se ti vše v dobré obrátí. A děkuji za fajn blog od někoho, kdo již má trošku zažito a snaží se svým pohledem na svět obohatit ostatní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuju Margaritko za tak pěkný komentář a pochvalu, moc to potěší a zase to člověka motivuje dál sepisovat a sdílet s ostatními přes všechny ty kotrmelce....
      Tak to chápu slevu na Nobilis :-), před vánoci se vůbec asi s těmi slevami trošku roztrhne pytel. Já jsem se zařekla, že musím poctivě dopoužívat všechny možné krémy, co mám doma, milion vzorků a všeho a pak se zas vrhnu na nějaké orgie.
      Jéje když já byla těhotná to byl děs, mě smrdělo všechno strašně dlouho řekla bych pomalu celé těhotenství, bylo pro mě utrpení i jen jet metrem nebo stát na zastávce na bus a čuchat různé "výpary" z lidí, to jsem ještě byla v Práglu, tehdy jsem se mohla vonět jenom Niveou, která mi teda jinak docela smrdí anebo je prostě nezajímavá - přesně i přes údajnou neparfemaci člověku prostě smrdělo vše natož parfemace jakákoliv - takže chápu absťáček.:-)
      Ať se Ti moc daří a máš se fajn a užívej si péči :-)

      Vymazat
  4. Ahojky zlatí! No čte se to krásně, krásné složení a ta vanilková vůně.. to by se mi líbilo.. ale víš, že mám zákaz nakupování.. :))
    Láká mě taky vlasovka s tou mastichou.. no, třeba časem.. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojki Zlatí, já Ti každopádně děkuji za poklonu, že se Ti aspoň o tom dobře čte, já tušila, že by se Ti to líbilo, v tomdle máme vkus podobný, škoda že toho vzorku bylo tak málo kurde....
      Ale zas jsi holčička moc šikovná, že dodržuješ svoje předsevzetí a nenalákám Tě na nic - to jsou takové zkoušky našeho charakteru víš, jestli to fakt vydržíme.....A zas je třeba mít ty chcu-listy do budoucna, že jo - co když nám spadne milion do kapsy a najednou nebudem vědět, co s prachama :-)))
      Jinak u nás se vesele marodí, mě brní zuby, tak jsem nějaká nekomunikativní a unavená. Promiň moje Zlatíčko, myslím na Tebe stejně furt!!!!!!!!!!! :-******

      Vymazat
  5. Nyní mám zásoby, tak to musím vydržet a přes skvělou recenzi odolat. Vanilku před Vánoci jen v podobě vanilkových rohlíčků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko v tomhle ohledu jsi na tom stejně jako já a Enka, my pilně spotřebováváme a stále držíme ten trend nenakupovat moc....No vidíš, ona to je asi představa těch milovaných vanilkových rohlíčků (a toho pudingu) co mi ta vanilka v kosmetice evokuje :-D.....

      Vymazat
  6. Prý bio-luxus! Pche! Vůbec mne to nezaujalo, ani jeden produkt, nelíbí se mi to, nikdy bych si to nekoupila, nechápu, jak o tom může někdo psát a oslavovat to. Nikdy bych za to nevyhodila ani jednu korunu! Svoje peníze budu investovat do věcí, které mají opravdovou hodnotu, jako je vzdělání, sport pro děti, světový mír, boj proti chudobě v rozvojových zemích, podpora mladého umění...a tak podobně. Jako obvykle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až pro tyto bohulibé účely začneš rozprodávat svou sbírku parfémů, určitě dej vědět! O ledacos bych měla zájem.. :o))))

      Vymazat
    2. To určitě! Daruji je charitě!

      Vymazat
    3. Jo a já jsem sociální případ, tak když parfémy daruješ mě potažmo Ence (páč ta je na tom podobně) tak to je charita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-P

      Vymazat
    4. Hele jestli to myslíš vážně s tou podporou mladého umění - tak já po večerech tvořím díla trvalé hodnoty, jako mladá už tak nejsem, ale mám dítě na umělecké škole - tak Tě berem jako mecenášku a na kosmetiku se vyprdnem :-DDDD
      No jo, ale zas musím své hluboké umělecké a vůbec cítění vyvažovat přeci něčím naprosto triviálním, povrchním, nepotřebným ne?
      Patřím do klubu povrchních pizd a tím vyvažuji své vysoké IQ, že jo Enka!!!!! !-D........a ne že se u Tebe dočtem, že sis to koupila k ježíškovi anebo to svedla na manžela, že Ti to koupil, i když jsi to vůbec ale vůbec nechtěla a jasně jsi mu řekla, že chce Ottův slovník naučný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-*

      Vymazat
    5. chceš...předpokládám, že manžel slovníky nečte !-)

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate