pondělí 18. července 2016

Jak se nakupuje v Anglii

Zdravím Vás!


Nikoliv z UK, ale z nejmenovaného maloměsta na Severní Moravě :-D
Ale protože jsem v Anglii byla v květnu, můžu teď strášně chytračit, víte.
Néé, prostě mám chuť sdílet tu nádheru s váma, kdo to umíte ocenit.
V Anglii člověk najednou zažije vše, co tady může jen okukovat online, může oňufávat a ošahávat na živo a čmárat swatche na obě ruce až k pažím. Och, ráj.
Jako chápejte, já, která má denně k dispozici jen běžné drogerie Dm, Tetka, pan Rossmann, a do Douglasu si musí zajet 45 kilásků, se najednou objevím ve velkém světě, kde sice nejsou Sephory, ale za to je tam všecko ostatní. No prostě, to vám moje milé přítelkyně musím vypsat.
Pojďme si zaslintat a já si krásně u toho zavzpomínám, jo.


Když totiž jedete na návštěvu k beauty bloggerce a kosmetické maniačce, máte v ní dokonalého průvodce i kumpána pro tour de cosmetics.
Romanku totiž většina z vás zná z jejího blogu World in a Snowglobe, který už bohužel nepíše, ale naštěstí má svůj web tady www.romanahanigerova.cz. Díky našim blogům jsme se zkamarádily a já jsem za to strašně vděčná. To moje Koťátko v UK maká jako šroub a už tak často nepíše, ale když napíše, hltám každé její slovo včetně čárek...
Takže chápete, my dvě v UK, všecky drogérky třeste se!!!!!
Ano jasně, jedu na dovolenou a chodím po drogérkách, to většina mudlů prostě nikdy nepochopí....:-D
Ale nebyly to jen drogerky - celý seriál o mé cestě do UK, který ještě zdaleka není vůbec dopsaný, si můžete přečíst ZDE, tady  na blogu bude pochopitelně jen ta povrchní část cesty.
Vlastně jsme si z celého týdne vyhradily na nákupy jen dva dny - jeden den výlet do Bristolu a pak do Londýna a malá zastávka v outletové vesničce Street.

Bristol

Řeknu vám v těhle městech už jen ty nákupáky mají svoji kulturu, ne jako u nás, kdy vás zavřou do klimatizované haly plné obchodů. Obchoďáky vypadají pomalu jako chrámy a jsou to ulice a celé čtvrti... Samozřejmě při takové rozloze je nakupování o to větší dřina....
My jsme se soustředily v Bristolu na několik hlavních obchodů v té jejich nakupovací čtvrti.
TK Maxx outletový obchod, kde koupíte značkové věci po sezóně se slevou, od jídla až po oblečení. A taky třeba parfémy Penhaligon´s, OPIčáky, Illamasqua laky, štětce So ECO, RTéčka...a třeba výborné čaje v krabičce.
Moje úlovky z TK MAX a Boots

Já byla samozřejmě hrozně zvědavá na Boots a Superdrug drogešku a parfumérku i lékarnu v jednom, véééélkou drogešku! Obešly jsme všechny stojany Collection, Revlonu, Bourjois (ty už pro nás nejsou tak vzácné, ale třeba narozdíl od Marionnad u nás, stojany v UK jsou veliké) Nejvíc jsem postávala ale před Barry M, Soap and Glory...., protože ty u nás prostě nejsou.
Děsivá nová kolekce Loreal, bronzer Soap and Glory mi naopak hodně vrtal hlavou,
a swatche a swatche......

Ono když jedete do takové země divů, kde se cítíte opravdu jak Alenka v říši divů, je dobré si napsat dobře koncipovaný wishlist, jinak se uženete k smrti, utratíte dvouměsíční příjem a vzhledem k leteckým limitům stejně neproveze víc jak litr něčeho tekutého rozparcelovaného max. do 100 ml nádobek....a zavazadlo má taky jasně danou velikost, pokud za něho nechcete připlácet.
To člověka zásadně limituje a pořád na ty limity nadává, kdykoliv si chce něco koupit a tuší, že už nemůže....
Jak to bude po brexitu, kdo ví - pochybuju, že to bude lepší.

Jojo do Barry eMky jsem se v UK zamilovala....

Nicméně nákupy přejí připraveným, že jo.
A většinou je to tak, že musíte fakt počítat s větší únavou neb možnosti jsou tam nepřeberné a člověk nemůže vlízt do každého obchodu.
Obešly jsme i MAC a Urban Decay v Debenhams, kam jsme následovaly bílého králíka, neb tam měli v nabídce Alenčinu paletku. A Romanka dříč si ji mohla dopřát jako odměnu za povýšení v práci.

Blonďatá Alenka/Romanka s paletkou v přístavu v Bristolu

Pak jsme se pak přesunuly do parfumérie, něco jako naše Sephora ale lepčí, páč plná u nás nedostupných high end značek. A tady jsem jen óchala a áchala.

Pro změnu Emka v říši divů.....A nádherné flakony Diptyque a spol....

Hrozně se mi líbilo, že ani v takovém obchodě plném drahých věcí u vás nestál žádnej sekuriťák a prodavačky byly hrozně milé, jednou se nás zeptaly, jestli jsme happy (ježiš, aby ne!!!) řekly ať se na ně obrátíme v případě potřeby a nechaly nás bejt. My tam všecko ošahaly, swatche jsem z rukou smývala asi tak čtyřikrát, už nebylo kam kreslit, čuchaly jsme, koukaly a óchaly a áchaly a pěkně v klídku.
Pzn. Jinak ale testery jsou hnusný ne-li hnusnější i v UK drogeškách (nemyslím tuto parfumerku, tam nechodí nakupovat teenageři asi anebo kdo to przní, nevím...)


A zastávka v Marks&Spencer omrknout tu jejich limitku, mají oddělení kosmetiky a to není fér, my takové nemáme, REN, Becca, Crabtree a Evelyn a spol.....nefotila jsem všechno, snažila jsem se všechno ošahat :-)



Ze všech nákupů jsem měla velkou radost, sada štětců So Eco byl můj sen a hlavní položka na wishlistu
ovšem grafika s méďou je velikánská srdcovka, koupila jsem tuhle a dvě jiné pro dcery v přístavu od 
jednoho krásného mladého umělce, áááách

Na jednom výletě jsme se zastavovali v outletové vesničce Street, což je pro mě zajímavý fenomén, jelikož něco takového u nás vůbec neexistuje, krásný "shopping" ve vesnici, koncipovaný jako vesnička s krásným kolotočem pro děti a zase plno obchodů, my jsme vlezli do GAP, samozřejmě do kosmetického outletu, taky jsem neodolala vidět na živo Villeroy a Boch a jejich akvarelové talíře a pídila se po hedvábném šátku, který jsem nakonec ulovila od Londýnské značky Monsoon za krásných 10 liber!!


A MAC podruhé, tady jsem se pokochala rozjasňovadlem od Bobbi B, abych v Londýně objevila její levnější "dupku" a u Smashbox Romanka objevila svoji dokonalou rtěnku (potvrzuji, dokonalý odstín!), kterou původně plánovala koupit u Charlotte Tilbury......



Musím říct, že jsem si už v Bristolu přišla na své - viděla jsem toho tolik!
A pak přišel Londýn a slavná Covent Garden Market nakupovací čtvrť. Krásná stylová plná krásných stylových obchodů, hauuuu.

Typické Londýnské počasí přeje nákupům :-D

Ach....ráj vůní

Ráj pro čajomaniaky, tady jsem koupila krásný hrneček s původními ilustracemi
Alenky v říši divů pro svou Alenku...

V té době jsme míjely rodící se nový butik NARS, který už je v tuto chvíli otevřený..., dle instagramu zdejších bloggerek. Nicméně tam má butik kde kdo. Penhaligon´s, Bobbi Brown, MAC, Body Shop, KIKO
MAC potřetí, někdo je tu mac-maniak (že Romanko! :-*´)
ale sortiment fialových rtěnek mají největší!!!

Je jasný, co poutalo moji pozornost pro změnu - bronzery a tvářenky a rozjasňovadla
mimojiné i v KIKO

A v Body Shopu jsem objevila tu "dupku" k Bobbi :-) za poloviční cenu,
fotka nic moc, světlo v obchodě nic moc, ale obsluha milá....

Kráska Romanka u Charlotte

 a třeba Charlotta Tilbury, která byla mimo jiné naší cílovou stanicí. Chtěly jsme tam vybrat rtěnku pro Romanku, ale žasly jsme, že rtěnky byly spíše v barevném ladění pro zrzky, s oranžovým či hnědým podtónem, no není divu, když je Charlotta zrzka, co. Takže mise nebyla splněna....(vlastně byla ale u Smashboxu) Ale její paletky byly nádherné, už dlouho jsem neviděla, tak krásně namíchané barvy, líbily se mi snad všechny!

Oproti tomu Superdrug tam byl prťavej a ušmudlanej.
Já ještě chtěla nakouknout do Paperchase, krásného papírnictví a nakoupit tam i dárky pro děti. Ach, nádhera. Kdo máte rádi papírnictví nesmíte tento obchod vynechat.

Papírový ráj na zemi!

To snad nepotřebuje komentář :-)

 A další švédské designové papírnictví kikk.i hned vedle - och, chtěla jsem to všecko!

Abychom přežily tyhle nakupovací dny, tak jsme samozřejmě musely někde dotankovávat energii, v Bristolu i v Londýně jsme vsadily na Pret, řetězec se zdravými potravinami, a hlavně čerstvými - zkrátka takovej zdravej Mekáč :-) Něco takového tady dost chybí.


Docela jsme uvítaly, že je na každém rohu, páč občas jsme už byly fakt vyčerpané, a nebyly schopné hledat nějakou kavárnu - obzvlášť v Londýně, kde počasí bylo typicky londýnské a celý den pršelo a jak na potvoru žádná kavárna po cestě zrovna nebyla....
Polívka a nákupní taška se slunečnicema od Vincka z National Gallery

 Takže horká polívka z Pretu se zázvorem plná čerstvé zeleniny, kterou bych doma já líp neuvařila, a to jsem na polívky machr, s pečivkem a kouskem máslíčka a organickým černým čajem Earl Grey s mlíčkem....Aj! Je vám úplně jedno, že polívka stojí 3 libry, páč stojí za každou utracenou penny.
A pak  baštíte polívku z který se kouří a oknem výlohy pozorujete londýnský cvrkot a třeba taky styl kolemjdoucích. A pak třeba na další zastávce v jiném Pretu počítáte z legrace kolik tam přijde lidí v teniskách a kolik ženských má tenisky k šatům (mraky)  a kolik chlapů má tenisky k obleku...a šmírujete u kafíčka s dokonalým brownie  dokonalého portugalce za pultem s rozkošným úsměvem a roztržitostí nováčka....
Vůbec muži se mi v Anglii hrozně líbili, když to vezmu tak nějak kol a kol, že tady se nemám za čím otočit a tam bych si krk ukroutila :-). Muži jsou tam upravení a chic, žádní extra hipsteři jako třeba v Praze ani nijak metrosexuální, prostě upravení muži!!!
Naproti tomu angličanky mě v tomhle fakt zklamaly, těmto upraveným hezky oblečeným mužům nejsou tím adekvátním protějškem, s oblečením ani make-upem si hlavu nelámou. Tak jak jsme byly vyladěné na výlet my s Romčou, včetně super make-upu vytvořeného za jízdy busem z Bristolu do Londýna, jsme spíš budily pozornost než ty ženský, co byly často oblečené jako když jdou vyhodit ty pytle z odpadkama válejícími se u slavných červených telefonních budek na každým rohu (válely se odpadky ne ty ženský :-D)....Ale možná za to mohlo to počasí a hezký londýňanky byly někde schovaný.:-P Potud jaksi mimo téma výsledky mého pozorování.

Jedna z posledních zastávek v obchoďáku už cestou na Victoria Station odkud nám jel bus do Bristolu, jsme nakoukly do House of Fraser. Původně jsme šly koupit ponožky do autobusu pro chudáka Romi s promočenýma botkama - no něco tak jednoduchého jako ponožky jsme tam nebyly schopné koupit, žádné tam nebyly...ale kdybyste chtěli Guerlain, Dior, Bare Minerals a Shiseido....OMG, už jsem byla z té kosmetiky tak unavená, že jsem šla raději do sekce s kabelkama. A našla ji tam!!!!
Tu krásnou klasickou a měla tak příznačný název značky, že jsem si ji prostě musela koupit - dokonalý suvenýr z Londýna - kabelka Therapy! Musím říct, že ač stála stejně jako paletka Charlotte Tilbury (kterou jsem si nakonec nekoupila), mám z ní mnohem větší radost. Čeká zatím v tašce na Ježíška, a udělám si radost ještě jednou až pod stromečkem.

No, ponožky jsme stále neměly ale on je Victoria Station taky takový obchoďák, že.
Něco jako u nás v Praze hlavák ale větší...
Tam jsme ošmírovaly ještě kosmetiku Neal´s Yard Remedies, ach všecko to tam hezky vonělo, měli ke všemu testery, ale jaksi už jsem byla v limitu jak s tekutinama tak s výdajema, ale věřím, že bych si tady pečující kosmetiku vybrala.
rozmázlá fotka z Lush, abych si zapamatovala tuhý deoš s krásnou fialkou :-)

Nemohly jsme minout taky Lush, s odbornicí jako je Romi, která v Lushi v Čechách pracovala,  má vše úplně jiný nádech, dokáže mi o všem tak hezky povídat....Vlastně díky ní, jsem vyzkoušela z Lushe pár věcí a teda jejich obchod na londýnském nádraží voní líp než ten prťavoučký v Palladiu, kde mě rozbolí hlava už při vstupu do dveří a nejsem schopna si to tam užít....ty intenzivní vůně holt potřebují prostor...

No nakonec jsme sehnaly i ty ponožky do autobusu! A toast z Pretu na dlouhou cestu domů, a odpadnout únavou při první odbočce z centra uplakaného Londýna....

Jestli vám můžu jakkoliv radit při nákupech v jakémkoliv nákupním ráji (i když jsem si jistá, že jste dostatečně zdatné nákupčí a rady nepotřebujete :-))), tak nechtějte všechno stihnout hned - ono to nejde. Londýn ani jinou Mekku nezvládnete za jeden den ani za dva. Stanovte si priority co chcete koupit, vidět, buďte připravené, že koupíte něco jiného, hlídejte si letištní limity a hlavně si to užijte  - tu atmošku a kámošku (pokud s nějakou jedete)!!!!
 Sice budu mít krásnou kabelku z Londýna a hedvábný šátek a pár kosmetických radostí, ale nejvíc pro mě byla ta doba strávenou s mou milovanou Romi za hranicemi mých všedních dní. Nestihla jsem spoustu památek, ale neskutečně jsem si to užila! Dokonce jsem v tom dešti ani nevytahovala moc zrcadlovku, a fotila na mobil, ooops. Nesnažila jsem se dovézt si domů tisícpětset fotek, a věřte, že fotograf ve mě chtěl fotit všecko, ale nechci si pamatovat svoji dovolenou skrze fotky, chci mít zážitky - fotografie jsou skvělé vzpomínky. A já jsem ráda, že jsem si to mohla tady všechno zase připomenout...
Přeju vám šťastné cestování, pokud někam vyrážíte a příjemné nákupy hlavně s někým prima blízkým klidně i v tom zdejším Douglasu...

Máte nějaké nákupní tipy a srdcovky z UK vy?
Kde se vám nakupovalo úplně nejlíp a co byste mi doporučily na příští cestu do UK? :-D Anebo kdekoliv jinde, třeba i v Praze :-)









8 komentářů:

  1. Ufff!! To tedy byla nákupní smršť! Díky, drahoušku, že jsi mě krásně virtuálně provedla.. já v Londýně moc nenakupovala, však víš, obíhaly jsme hlavně památky a v drogerkách nás limitovalo právě to zatr. palubní zavazadlo... ale jak říkáš, hlavní jsou zážitky!! Krásně jsem si početla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda Drahoušku, že se Ti tohle nakupování líbilo, aspoň si ušetřila :-D, já doufám, že ty památky stihnu příště no. Ty zážitky jsou prostě nej a zas nakonec toho člověk díky limitům moc koupit nemůže, taky dobře :-D

      Vymazat
  2. Ty jo, závidím a slintám nad nákupy a fotkami. Prostě nádhera a dotaz, jestli jste happy nemá chybu. Ale je trochu irelevantní. V kosmetickém nebi je přece každá happy.
    Chybí fotka nové kabelky, ta by mě zajímala.
    Nákupy v Londýně mám v plánu příští rok a myslím, že aspon tři měsíce předem bych se měla vzdát všech českých nákupů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, kabelka chybí tak trochu schválně, ona je schovaná v tašce a čeká na Ježíška, ale pak určitě bude :-D
      No, já to tak měla před návštěvou UK,moc jsem nenakupovala u nás..... i když ty limity mě fakt omezovaly v rozletu, ale není tam lacino že a všechna ta lákadla - prostě detox před návštěvou doporučuju :-D a krásně si to užij, super plány máš, těším se na Tvůj report jednou!

      Vymazat
  3. Och, ach můj milovaný Londýn! V Pretu jsme s Enkou taky byly, vyzvednout si rychlo kafe (a možná pak ještě sníst nějaký ten sendwich :-) ). My jsme teda oběhly jen Boots, na něco lepšího jsme si netroufly, páč nebylo moc času, a chtěly jsme stihnout hlavně nějaké památky :-) A teda Soap and Glory mě minimálně vůněma učaroval, i když to není žádná přírodka. A ten punc nedostupnosti tomu ještě pomáhá, že jo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to prostě fakt, že se to nedá všecko stihnout za den dva, no já tam byla dýl a zas jsem díky dešti neviděla moc ty památky, ale nějak doufám, že si to zas někdy zopáknu :-) Jojo Soap and Glory narvaný regál, to bylo něco a pak jejich dekorativka, vůně mají fakt skvělý i když to přírodka není - no to mi vykládej - punc nedostupnosti a chceš to o to víc :-D

      Vymazat
  4. Ach jaj, takýto nákupný festival v Londýne musel byť úžasný :) Vážne krásne vecičky, asi by som sa neudržala a nakupovala od kraja :) Krása :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to vyloženě shopping porn :-D, radost už mi dělalo všechno to okoukat a kochat se ale bylo hodně těžké se udržet, to jo. Jsem moc ráda, že jsem mohla zprostředkovat zážitek :-*

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate