pondělí 8. srpna 2016

Kosmetické radosti eM - červenec

Hezký den!

Čas letí jako bláznivý, já nechytím ho ani vy....:-D se zpívá v jedné písničce a já si tohle zpívám koncem každého měsíce, kdy si uvědomím, že je čas na nové kosmetické radosti, které se mi udály během měsíce. Tentokrát teda píšu maličko opožděně, neboť o dovolené minulý týden jsem byla trochu líná a potřebovala nabrat síly - to je vždycky plánů, co všechno stihnu a pak skutek uteče....
Takže, co jsem si koupila, co jsem dostala,  co mě prostě potěšilo?


Čím začít - no asi tou největší radostí, ne?



Kenzo, L´Eau par Kenzo, parfums.cz, 100 ml/858 Kč
Je to voňavá speciální odměna za 14 dní v napětí, jaké budou mé výsledky vyšetření MRI po dvou letech. Výsledky jsou dobré, ten šutr, co mi spadl ze srdce, slyšeli snad i na druhém konci republiky v Aši..
Kenzo je můj nový miláček a kamarád, je mou náplastí a pohlazením - je to slaďouš.
Hledala jsem ehm tak trochu levnější variantu mého Hermése Un Jardin Sur Le Nil, což je láska č. 1 forever - no ale ubývá ho, a já to s hrůzou sleduju.
Musím říct, že Kenzo se nemusí vůbec stydět, není to žádná laciná náhražka (doslova laciný teda není, hehe ale levnější je :-).
Je to netuctová vodní vůně, stejně jako Hermés, žádná svěženka, kterých běhá po louce na tucty. Ale je sladší než Hermés, ten si přece jen udržuje lehce kořeněnější tóny - řekla bych, že je to takový klon dvou Hermésích zahrad Le Nil a Le Toit....trocha vody, trocha ovoce...
A trocha faktů:
Hlava: rákos, růžový pepř, máta, šeřík, mandarinka
Srdce: leknín, pepř, fialka, broskev, amarylka, růže
Základ: cedr, bílé pižmo, vanilka
Pro někoho, kdo jako já, nemůže (fakt nemůžu, bolí mě z nich hlava) používat těžší vůně, je tohle skvělá záležitost. Kenzo má výdrž, vím o něm celou pracovní dobu, takže spolu máme velmi hezký vztah.
Kenzo celkově má pár vůní, které mě zaujaly, takže mám doma ještě pár vzorečků, které budu testovat až se ochladí, protože pořád nemám tu hřejivou vůni na zimu, z které mě nebude bolet hlava....


Barry M Afterglow Light Bronzer, eshop mojesminky.cz, 11g/239 Kč
Kosmetiku Barry M jsem si oblíbila hodně po návratu z UK, kde jsem jejich produkty hltala a nakoupila především laky a brečím, že to u nás není drogešková značka jako tam. No neva, máme eshopy, takže jsem koupila online.


S dekorativkou to mám tak, že ji raději mám ošahanou a okoukanou na živo, no ale to bych nesměla bydlet na "konci světa"a chtít něco extra furt. Takže jsem si přečetla zahraniční recenze, bo na naších blozích ticho a pusto, podívala jsem se na swatche a řekla si, že to prostě risknu.

Bronzer se mi zalíbil okamžitě, láska na první pohled (a co se týče kosmetiky, tak na tohle věřím).


Používala jsem až doteď několik let bronzer od Catrice a ten je matný. Barry má lehounký lichotivý shimmer, který ale běžným okem fakt nezahlédnete, žádné třpytky, žádné blýskání se nekoná, jen zdravý tón, žádná oranžáda.
Když mi přišel poštou, tak jsem byla v šoku. Bronzer je obří!!!!!!!


Barry M 15 g versus Catrice 9,5 g, pro lepčí představu 

Vydrží mi asi na věky, ale tím, že ho teď používám poctivě každý den....no uvidíme, jestli se někdy propracuji ke dnu, za tu cenu spousta muziky.
Hrozně mě potěšila jeho výdrž, ve srovnání s Catrice toho vydrží mnohem více, i po práci ho mám pořád na obličeji. Nepráší a má velmi příjemnou konzistenci jemnou sametovou.
Prodává se ve dvou odstínech, já mám ten světlejší.




Clinique Chubby Stick Shadow Tint for Eyes 02 Lots o´ latte,  parfums.cz
Mám čubičku, ale ne na hubičku :-)
O čubičkách na očička se toho moc na českých blozích nepíše, ale čubinky na hubinky frčí (taky aspoň jednu chci, ehm).
No upřímně, rtěnek potažmo pastelek mám spoustu a spoustu, ale dobrý stín v tužce - těch tolik není. Chystám pro vás srovnání všech mých stínů v tužce a pak uvidíme, zač je toho loket či čuba.
Tuhle čubinku jsem si nekoupila, dostala jsem ji k narozeninám od kamarádky, jenže k otestování jsem se dostala až teď (ostuda, já vím)
A koukám, že se dá sehnat za velmi hezkou cenu online (viz. výše odkaz),  já už pokukuji po dalším odstínu Lavish Lilac.


Používám ji dost často jako základ, na který vrstvím další stíny, ale klidně ji použiju i samotnou, když prostě spěchám, vrznu k tomu linku tužkou a jdu. Můj dost oblíbený "tužkový" make-up...A tahle čuba vydrží, ale samozřejmě s bází.
Odstín je krásný latéčkový nude, vhodný pro všechny. Úplně prima je ta forma, že to prostě není strouhací tužka s hrotem, ale kulaťoučká pastelka, hrozně příjemně se s ní nanáší a maluje, dá se vrstvit, lehce se blendí.




Lesky na rty L´Oreal Paris Color Riche Extraordinaire, drogerie, cca 230 Kč
Hrozně dlouho jsem nepoužívala lesky na rty  - nesnesla jsem tu lepivou konzistenci, chuť, vůni ble, neměla jsem chuť nic zkoušet.
 A pak jsem potkala Romanku a spolu jsme nakupovaly v Praze a já  si loni koupila svůj první lesk od L´Orealu, který jsem si zamilovala a to odstín Romi (jak jinak)...no pak jsem si koupila ještě další ve výprodeji, páč značka inovovala a vyprodávala.
Jejich nové lesky jsou pro mě ale opět potěšením, měla jsem z té inovace trochu strach. Znáte to, něco si zamilujete a značky inovují a zruší vám vaše miláčky. No, naštěstí v tomhle případě se změnil hlavně obal.
Konzistence lesků je prostě vynikající na drogerii, řekla bych ještě lepší po inovaci (olejovější).
Žádné lepidlo, já nesnesu, když lesk lepí (kdo zažil devadesátky moc dobře ví, o čem mluvím) nemám ráda ani velkou ovocnou jakože příchuť/parfemaci, to tady taky není - všechno jen tak gently, jemně....Konzistence je především olejová, hřejivá, hydratační, přesto se neroztéká a drží.


Samozřejmě výdrž lesku na rty je relativní, že jo. Když chci prodloužit výdrž, dám pod lesk konturku. Mizí pozvolna a nedělá žádné alotria na rtech. Formulace mě prostě potěšila. Když mám nějakou matnější sušší rtěnku, zachraňuji ji často leskem, případně, když mám náladu míchat si barvy, tak lesk použiju jako "top coat" :-)
Odstíny mám dva z těch nových dostupných v drogérii Rouge Soprano je sytá červená ovšem bez modrého podtónu a Molto Mauve  je prostě nádherná mauve (mauve je totiž moje nejka barva)
V létě jsou lesky na rty moje nejoblíbenější, protože lip buttery a hydratační rtěnky nejsou z toho tepla zrovna nadšené a lesk je ideální konzistence na léto..




NYX Hot Singles Eye Shadow odstín Spontaneous, Douglas, 79 Kč
Konečně i k nám na sever Moravy dorazil NYX do Douglasu. V ten den jsem zrovna neměla moc čas delší dobu zkoumat nabídku, páč jsem měla sebou holky (a ty zatím fakt moc neba trávit s matkou v drogešce "hodiny" a na hlavním programu bylo koupit sukni). Nicméně jsme s Enkou poslaly děti na chviličku na průzkum jinam a my zkoumaly nový stojan NYX, byl teda už dost vybrakovaný, což kazilo dojem, nicméně i tak mě stihl zaujmout aspoň jeden odstín, který byl dostupný.
Teď v létě jsem totiž dost šla po zlatých odstínech, doma mám dva - a chtěla jsem něco více v chladnějším odstínu, ne moc do žluta.
A tenhle stín je fakt dokonalá zlatá se studeným podtónem, nebýt toho shimmeru, tak to na mě vypadá skoro jako nude :-D.


Stín má moc pěkný bytelný obal, obzvlášť mě pokaždé těší ten maličký detail mašličky na zavírání, nevím, jak vy, ale já tyhle prťavý nenápadný detaily fakt můžu..


Stín samotný mě trochu překvapil svou konzistencí, protože už zvyklá na svoje paletky, vzala jsem svůj štětec a začala nabírat barvu a nic....
Skoro nic jsem nenabrala, jenže ta barva je tak hezká, že jsem se nemínila vzdát a zkoušela to různými štětci, abych pochopila, že tady pomůže leda aplikátor. Stín je hodně slisovaný a nejspíš i dost suchý, jinak si to neumím vysvětlit. S aplikátorem už jde vše hladce, dá se vrstvit, samozřejmě i blendit štětcem, jakmile ho už jednou na to oko dostanu. Možná je to i tím jemným odstínem, kdo ví. Určitě zkusím časem i jiné mono a uvidím, jaké bude srovnání.


Tak a to je pro dnešek vše. Jaké radosti jste si udělali minulý měsíc Vy?
Máte oblíbené některé zmíněné produkty?

Vaše eM





15 komentářů:

  1. Ja tiež ťažké parfémy veľmi neznesiem, teda iba naozaj výnimočne, keď sa aj ja chcem cítiť výnimočne. A najväčšia a asi najdrahšia radosť za minulý mesiac bolo asi doplnenie štetcovej výbavy od Zoevy:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé štětce Zoeva, zrovna včera jsem šmejdila na jejich eshopu a objevila nádherný štětce, který potřebuju, no budu muset příště investovat do nich. Já třeba vůbec nemůžu ve vůních jasmín, bolí mě z něj fakt hlava a většinou v těch těžších vůních je. On i ten Hermés dá ten pocit vyjímečnosti, ale přesně jak píšeš, něco takového na občasné chvíle bych chtěla sehnat.

      Vymazat
  2. Já si minulý měsíc koupila rtěnku Maybelline v odstínu Plum Passion, taky lesk na rty Essence XXL shine (byl ve výprodeji v Tetě za 35 Kč), BB krém Garnier pro mastnou a smíšenou plet' a máslo na rty Labello. Ty lesky Loreal mě taky lákají a souhlasím, že na léto je to lepší, rtěnky se roztékají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je fakt trefa, já tuhle rtěnku od Maybelline koupila své dceři :-D, já si vzala tu Mauve pro sebe. Lesky jsou v létě fakt prima, i když je stejně střídám s rtěnkama, letos to léto naštěstí není příliš tropické jako loni :-)

      Vymazat
    2. I v tom stejném odstínu jsi ji koupila dceři? :D Mauve odstíny mám taky ráda. Jen mám takovou připomínku k tvým článkům, myslím, že tam někdy dáváš zbytečně moc fotek. :)
      http://story-of-diana-s-life6.webnode.cz

      Vymazat
    3. Jojo koupila jsem přesně tuhle :-D má ráda fialový rtěnky, mně už nesluší, ale jí moc. Jinak díky za feedback, co se týče fotek, tady se holt projevuje můj fotografický koníček, uvidím, co se s tím dá dělat :-D

      Vymazat
  3. Já jsem se v červenci s utrácením dost rozjela, protože dovolená a slevy. Mimo jiné jsem si pořídila Chanel Chance Eau teindre, už ji mám podruhé a je boží. Ovšem dost sladká. Ale myslím, že by se ti mohla líbit. A z bronzerů nedám dopustit na Terracottu od Guerlain. Myslím, že bronzer je věc, co vydrží navěky, takže se na ní nemusí šetřit. A Terracotta je boží - krásný odstín, co mi sedí a jemně se leskne... Vždycky, když se opálím, hrozně rychle vyblednu, ale teď už mi to neva, neb si to zvládám hravě domalovat zpátky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No slevy a dovolená, to je mor :-D Zatím jsem se Chanelu docela vyhýbala, páč ono to na mě nevoní hezky, rozvoní se to do divného babičkovského pachu, slušně řečeno - ale tenhle vůbec neznám, takže určitě očichám při nějaké příležitosti. Slaďouš mi nevadí hlavně na zimu, třeba jediný Chanel, který mě uhranul je exkluzivka Jersey, ale ta se dá koupit jen v butiku mimo ČR chjo. Jo já s bronzerama tak nějak furt začínám, asi tak tři roky :-D, takže zatím jsem se ještě nenaučila do nich investovat, používám je paradoxně jen v létě, páč pak už jsem bledá na jakýkoliv bronzer a nemám sílu to domalovávat, třeba tvářenky to je jiná, ale máš pravdu, to vydrží na věky věků.

      Vymazat
  4. Ta velikost bronzeru překvapila i mne. Přijde mi ale na mne tmavý. Jinak se mi moc líbí. No a vlastně vše ostatní! Krásné věci, umíš dobře vybírat.

    Minulý měsíc, nebo už to bylo tento?, mi přibyl pudr YSL, ale přijde mi dost bílý, i když má být transparentní. No prostě Makeupforever HD pudr je lepší, ale špatně se s ním zase manipuluje. Pak mi přibyl do sbírky lak Dior v krásné vínové podzimní barvě, pak Guerlain meteoritky. Jo a vlastně ještě ty dvě Dior rtěnky, které jsem tak nějak zmínila v minulém komentáři, který se týkal seběvědomí a mého muže. Dárky k svátku byly štědřejší jak k narozeninám :-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je :-), když člověk objednává online může být překvapen, a nekoukám třeba při nákupu na gramáž, ale tohle je příjemné překvápko. No tmavý - já jsem bledule, teď je na mě úplně přirozený, nejde moc vidět, ale je mi jasný, že jsem trochu opálená a za chvíli zas totálně vyblednu a asi ho nebudu moc nosit v zimě, uvidím. Zatím se mi ten odstín hodně pozdává oproti jiným bronzerům, které jsou většinou tmavší.
      Jo, nejlepší jsou dárky, to teda. U mě to bylo naopak, svátky slavíme jen tak sporadicky, ale potěší to určitě. Třeba pudry já vůbec nemůžu, zkoušela jsem to několikrát a nejde to, vysušuje mě to pekelně. A moc děkuju za pochvalu! Snažím se vybírat s rozumem a ohledem na peněženku (ale člověk né vždy nákupem levnějšího ušetří), i když občas mě popadnou i ty spontánní nákupy :-)))

      Vymazat
  5. No Kenzo parfemy patria do kategorie voni, kotore mozem.. Tiez nemusim tazke a sladke kusky.. prskam z nich.. A kedysi som mala oroseny listok Parfem dEte od neho - moje vonavkarske zaciatky... :-)Teraz uz Kenzo len vo velkosti miniaturok a tie pouzivam len obcas, bo uchovavam pre dalsie pokolienia (zmurk.. :-) ) Hned, ked pridem domov, pojdem si nuchnut.. :-) Super letny vyber..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobný čuch Katuš :), Kenzo dost umí, já mám určitě ještě dEte někde ve vzorečku doma, už ani nevím jak voní, asi taková travička, ne :-D. Třeba teď jsem u něho objevila nádhernou hřejivou záležitost na zimu - žádný jasmín, žádný bolehlav - a prušvih je, že to udělal v několika verzích a já nevím, jestli to, co mám ve vzorečku, budu mít i v plným balení, recenze se dost různí - já mám fakt pech a přitom to nebyla vyloženě žádná těžká vůně - Amour je to, a ještě mám v šupleti Flower in the Air, tak uvidím !-) Jinak chápu, je třeba uchovávat poklady! Obzvlášť v tom parfumářském průmyslu se furt vyvíjí nové a nové a staré poklady mizí, on má moc krásné miniaturky, pokukovala jsem po nich taky....A děkuju!!!!! :-*

      Vymazat
  6. Emi, fialovou čubinu máš u mě schovanou :-) Než se uvidíme, připomeň si ji. Mám dvě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš Ty jsi úplný poklad Sabi!!!:-* Děkuju!!! Zkusím se nezapomenout připomenout :-DDDD

      Vymazat
  7. Parfém a lesk na pery v odtieni 500 vyzerajú úžasne (・∀・)

    ♡ * Le blog de la Licorne * ♡

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate