pondělí 8. dubna 2013

Drogérkové tipy Vol.1 a NEW IN


Některé bloggerky  v drogérii nenakupují (nebo to aspoň tvrdí :). Já ale drogérie šmahem nezatracuju - dokážu si vybrat i v drogérii, byť už tam nenakupuji zdaleka tak často a rozprostřela jsem své zdroje kosmetiky i napříč internetem atd. Ale většina "smrtelnic" v drogérii nakupuje, mají to nejblíž, často jediný zdroj kosmetiky ve městě (když pominu e-shopy, na ty každý odvahu a nervy nemá), můžou si zde kosmetiku osahat, vyzkoušet a vidět na vlastní oči (byť osvětlení dekorativní kosmetiky je kapitola sama pro sebe)...A tak chci občas přijít s článkem, co si koupit v drogérii - co za to stojí - finančně i kvalitou....Samozřejmě z mého pohledu - vždycky uvidíte příklady toho, co jsem si sama koupila...
A časem příjde třeba i recenze samotného výrobku - klidně na Vaše přání.

NEW IN


Bourjois Sprchový gel - Bourjois v drogérii? První vlaštovky v DM....Tento jediný je, z řady sprcháčů této značky, bez parabenů (jo, je tam nějaká ropa, ale to zatím ve sprcháči neřeším:). Má sladkou vůni, já sice preferuji na konci dne osvěžující citrusové vůně, ale neměla jsem cestu do YR pro svůj oblíbený, tak jsem si došla do DM, nalákalo mě to sluníčko ve sprcháči :), s vitamínem E a betakarotenem...cena 74 Kč

Dermacol tvářenka - cena 139 Kč

Velmi pěkný krajkový design, jedna barva bez třpytu, druhá s třpytem - bez silikonů, proto jsem jí dala šanci. Jinak celkově Dermacol nemusím - jeho marketing je dravý a všude, a pečující kosmetika narvaná silikony a chemií, ale v dekorativce jsou kreativní. Zatím jsem z dekorativky nic neměla, tak uvidím, co z toho vzejde. Balení je levné drogérkové....ale za tu cenu se nezlobím :)



Katastrofa

NYC Color Wheel Mosaic Face Powder cena 89 Kč - sice bez silikonů, za hubičku, ale balení totálně selhalo. Pudr mi nikde nespadl, chovala jsem se k němu slušně, ležel na poličce a přestože jsem ho použila jen jednou, se mosaika roztříštila, uvolnila a vysypala z obalu....a o sypkém pudru tedy řeč nebyla :)


Oblíbené (recenze ještě nebyly....)


Vlasová řada Balea - tato řada se velmi podařila, bez silikonů, velmi dobrá cena cca 40 Kč
Používáme doma tři druhy těchto šampónů i balzámy. Každá holka v naší domácnosti má totiž jiné vlasy. Nejdříve jsem koupila šampony i balzámy svým dcerám, a když je pořád chválily, koupila jsem si jeden i pro sebe.

Tento krotí krabatící se, kroutící se a neposedné vlasy - hezky je narovná a vyhladí.


Tento dodá rovným a těžkým vlasům objem a lehkost a lesk - moje dcera, která má hodně těžké a mastné vlasy, ho chválí pokaždém umytí - konečně šampon, který ji sedl.

A já si koupila šampon na barvené vlasy. Jsem s ním velmi spokojená, nemusím používat ani balzám a to je u mě, co říct. Barvím vlasy velmi intenzivně každý měsíc. Některé šampony  na barvené vlasy (např. Garnier Fructis) "na drzo" vymývají barvu z vlasů takovým způsobem, že musím vyměnit zabarvený ručník po vysušení umytých vlasů. Tento Balea šampon barvu chrání a nevymývá ji.....



Lirene čistící pleťové mléko

Bez silikonů, s nějakým tím parabenem. Dle složení slušné drogérkové mléko, protože bez silikonů  se pleťové mléko v drogérii hledá velmi špatně. Nedráždí, je příjemné, čištění slušné. A ač ještě nejsem 40+, tak jsem si ho koupila a myslím, že neprohloupila :). Nevím, jestli s mléky budu pokračovat dál, otáčím se směrem k olejům...ale tento výrobek je velmi šetrný..
ALE nedoporučuji používat na odličování očí - obsahuje triethanolamin, který může dráždit oči!!



Pleťová maska Balea Regenerační Milch & Honey Maske



Slíbila jsem Vám slušnou pleťovou masku za dobrou cenu (20 Kč) bez zbytečných fujtajblů jako jsou silikony a parabeny....Možná si říkáte, že se to tady dneska nějak hemží Baleou, ale některé výrobky této soukromé značky dm drogerie nemají (na to, že jsou drogérkové) vůbec špatnou úroveň. Tyto výrobky totiž často, jako speciální zakázku pro dm, vyrábějí renomované firmy.
Maska obsahuje sezamový olej (sesamum indicum seed oil), olej z klíčků kukuřice (zea mays germ oil), makadamový olej (macadamia terniflora), avokádový olej (persea gratissima), mandlový olej (prunus amygdalus dulcis), arašídový olej (arachis hypogaea), extrakt z mrkve. ALE obsahuje také isopropyl myristate, cetearyl alcohol, decyl oleate, což jsou komedonní složky.
Ale ve srovnání s jinými drogérkovými maskami, má velký obsah přírodních olejů. To v mnoha dražších maskách značky Nivea či Dermacol nebo Freeman vůbec nenajdete.

TIP: Tato výživná maska je především pro zralejší pleť, která bojuje se ztrátou hydratace a elasticity a suchou, unavenou pleť. Já osobně ji používám pouze  na suchá místa na pleti a vyhýbám se oblastem, které se více mastí (u mě T-zóna). A doporučuji zbytky masky nesetírat tamponem, ale smýt vlhkou houbičkou a pak nanést svůj pleťový krém vhodný pro Vaši pleť. Pokud si dáte před maskou peeling, a nejlépe ráno, budete si užívat vyhlazené, vypnuté a  a vyživené pleti mnohem déle než když tuto proceduru uděláte večer.....Je to 15 min. příjemné relaxace - maska má příjemnou sladkou medovou vůni.


Prověřené a Oblíbené (recenze už byly....)

řasenky Rimmel ZDE

tužky na oči Gabriella Salvete a Rimmel ZDE

rtěnko-balzám Maybelline Color Whisper  ZDE

BB krém Maybelline ZDE

oční stíny Astor Eye Artist ZDE

laky na nehty NYC ZDE

Norkový olej ZDE


A co doporučují z drogerky redaktorky ŽaŽ?

V první řadě je mi krajně podezřelé doporučení krému Garnier, když objevím na dalších stránkách celostránkovou reklamu na tento výrobek.
Rimmel stíny (recenze zde) já osobně teda nedoporučuji vůbec - drží moc málo i s bází pod oční stíny.
Sprchový gel Fa - přesně tento jsem  měla, slibuje oleje, tak jsem od něj čekala víc - nijak nevoněl, průměrný sprchový gel
Balea krém na ruce - Balea má lepší krémy na ruce než je tento - např. s UREA - bez parabenů a silikonů.....
Lak na nehty Miss Sporty - je slušný lak, jeden mám, ale i tak je to stále průměr...

Jaký je Váš zlatý výběr z drogerky? Máte nějakou oblíbenou kosmetiku, pro kterou si tam zajdete opakovaně? Anebo jste drogerku šmahem zatratily?

14 komentářů:

  1. Moc pěkně jsi to zpracovala. Svoje tipy z drogerky mám taky v plánu, ale spíš až za hooodně dlouho. Taky si tam chodím jen pro pár věcí (poslední dobou mě nějak nevoní ani používání SLS a to je prostě všude), takže už ani pro sprcháče nebo krémy. Ale chodím stále pro šampony a kondiše Balea, laky na vlasy, pro Alverde a taky omrknout dekorativku. Dokonce jsem začala používat drogerkové řasenky a nevidím rozdíl, jen to chce vybrat dobrý kartáček :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně mne zaujaly ty šampony a kondicionéry od Balea. Jinak se mi líbí sprchový gel a tvářenka od Dermacolu. Do drogerie chodím i jen tak na pokoukání.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo tak tohle jsem přečetla témeř bez dechu:-))
    Byla jsem moc zvědavá, jak to mas s drogerii a co doporučíš.
    Dochází mi prave maska na vlasy a neb jsem na stop stavu, asi se prohlednu v drogerii a zkusila bych ten Balea.... Kdyz to tady tak čtu...
    Mne na drogerkovych kořenech odrazují ty ropné složky:-( a třeba u kremů na ruce se bez toho člověk nehne. A nebo je tam zase plno glycerinu a z toho taky nejsem úplně nadšená:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, glycerin a ropa jsou základ :)...Samozřejmě se časem pootočím pryč i od těchto složek, takže uvidím, co mi ještě zbyde na nakupování v drogérii - možná jen ta dekorativka a šampon :)

      Vymazat
    2. Ty jo, samozřejmě tam mělo byt "kremech" :-)))

      No a jinak k tomu, co ti zbyde z drogerie;-), bych rada řekla, ze dekorativka je ošahaná často, což me osobně točí do běla:-/

      Zrovna sampon teda v drogerii nekupuju uz dlouho; samponu používám maličko, dlouho mi vydrží.
      Naopak masek mám velkou spotřebu:-/

      Vymazat
    3. To máš svatou pravdu, to je až nechutné :)), proto se většinou dívám, jestli je ten výrobek nějak chráněný proti otevření, zkoumám to ze všech stran atd.... Jinak jak už jsem psala osvětlení dekorativky je děs běs - odstín té tvářenky Dermacol jsem musela při placení jít vyměnit, protože když na ni dopadlo denní světlo od východu vypadala úplně jinak a to bych teda doma zaplakala - naštěstí se paní prodavačka zachovala mile, byť za mnou byla fronta :-D....

      Vymazat
  4. Ten "sypký" pudr je vážně vtipný :D moc se mi líbí barva té Maybelline rtěnky ;)

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marci, moc ráda čtu Tvé články, protože se v nich pokaždé něco nového dozvím a najdu v nich inspiraci pro své nákupy. Balea šampony jsem objevila teprve vloni a jsem s nimi také spokojená. Používám i výživné sérum. A jejich cena je více než příjemná. Jinak jsem v pátek běžela pro rtěnkobalzám :) a u nás ho už (nebo ještě) neměli. Takže v týdnu udělám další pokus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem byla naposledy po druhé v dm, tak tam stále novinku rtěnko-balzámkovou neměli...Sama jsem se celkem divila, že v tom našem maloměstě přece jen Rossmann za reagoval tak "promptně" :-). Tak ať jsi úspěšná! Dokonce už jsem na nějakých blozích četla, že mají v jiných částech republiky i jinou akci a nedávají jako dárek řasenku, ale lak na nehty...

      Vymazat
  6. Redaktorské články mě baví po stránce designu, jinak moc ne. Do drogérie chodím ráda, stejně tak do parfumérie:)
    A co kupuju téměř výhradně v drogerii? Balzámy na rty, většinu krémů na ruce, část vlasových přípravků a sprchové gely a někdy i dekorativku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano i já si časopisy prohlížím hlavně kvůli obrázkům :) kosmetiku, hadříky i jídlo....Časem myslím pečující kosmetiku úplně vyřadím z drogérijních nákupů - až najdu ty správné a fungující zdroje :), ale na čumendu stejně budu chodit pořád...

      Vymazat
  7. Moc pěkný článek, zlákala jsi mne na BB cream od Maybelline, taky jsem opatrná na složení a už si na něj dlouho brousím zuby. :)
    Do drogérie chodím ráda, přesně jak říkáš na čumendu :) Moje oblíbená značka, pro kterou se vracím je v DM Alverde. Co se dekorativní kosmetiky týče, tak mám ráda od každého něco. Laky jedině Loreál či Rimmel. Poslední dobou všem hodně tíhnu k Yves Rocher. Není to přírodní kosmetika, je rostlinná. Dřív jsme se snažila míti vše striktně přírodní, ale nějak to nebylo ono a nedařilo se mi to. Tak se vždy ráda vracím do YR, jak pro jejich dekorativku, tak péči. Také hodně zkoumám složení a u výrobků, které od YR používám jsem spokojená :) To jsem se zase rozepsala :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty masky od Baley mám ráda, skvělá je z Mrtvého moře a pak jílová se zinkem. Ještě jsem koukala že je k mání limitovaná zimní maska, na vyživení pleti po zimě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jílovou se zinkem i mrtvé moře používám taky, jsou opravdu fajn. A na tu limitku musím kouknout...

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate