pondělí 29. dubna 2013

Relaxace s kočkou a na co se může těšit

Zdravím Vás všechny opět při pondělku,


tak se mi začíná líbit zvyk začínat pondělky zde na blogu v pozitivně-fotografickém duchu, abychom se naladily do začátku týdne trochu příjemně...Dodám, i na jaké články se můžete tento týden těšit....
Zjistila jsem, že je teď v blogosvětě trochu kritická nálada - objevují se kritické články a úvahy. Bloggerky reagují na určité nešvary, ať už v reálném či blogovém světě... Ráda si přečtu i něco jiného než recenze na kosmetické přípravky.... Život, jak se zdá, není jen o kosmetice ani na beauty blozích :-)....Tento blog také není jen o kosmetice, byť zjišťuji, že dost převládá a budu se muset snažit nějak vyvážit témata....Každopádně já dnes kritizovat nebudu, nemám na to při pondělku kapacitu - nechce se mi. Já totiž tady kritizuju dost často a průběžně - byť se jedná spíše o kritiku výrobků či složení...Ve svém blogu se snažím tak trochu vyvažovat určité tendence - to znamená, že když se moc nějaký výrobek chválí - snažím se ukázat i tu odvrácenou stranu - např. BB krémy, ale určitě to neznamená, že budu chválit pouze přírodní produkty, časem i zde najdete kritické články i o nich, tak jak se postupem času budu do nich nořit hlouběji...Každopádně dnes tedy jakoukoliv kritiku vynechám..

Dnes se chci totiž obrazově zaměřit na kočičí umění relaxace. Kdyby kočky byly schopné vyučovat - nebylo by povolanějšího, co se relaxace týče. Kdykoliv se dívám na naši, v řadě už třetí, kočku - modrou britskou Ešku (Lizbeth nebo-li Eliška), tak žasnu, jak se umí perfektně uvolnit a odpočívat a hrozně jí to i závidím :-D.

Dnešní fotky budou půl na půl ode mně a mé starší dcery, která vládne foťákem vášnivě jako já - a navíc má čas nafotit během dne naše kočky v nejrůznějších situacích a polohách.....a ty fotky někdy opravdu stojí za to....Takže první dvě fotky jsou z foťáku mé dcery. Eška sedící a Eška schovaná v dceřině kabelce :-D...

 Ale ta pravá relaxace naší Ešky je - natáhnout se - jak široká tak dlouhá....Musíme se vždycky smát, když takhle odpočívá - asi se nebudete divit, že ji proto říkáme "Špageta".
A tentokrát jsem měla foťák v pohotovosti já...


A jedna zamyšlená fotka :)

A na co se můžete tady během týdne těšit?

Přinesu Vám články o:

-  očních stínech přírodní značky Lavera
-  dětských krémech nejen pro děti (Natura Siberica a
   drogeška)
-  lakovacím mišmaši - aneb jak jsem vykradla laky mým 
   dcerám :)  + jeden můj oblíbený odstín od China Glaze
a možná i něco navíc - dle času a kapacity mé.
....

Přeju Vám hezký začátek nového týdne...
eM

Na který článek se budete těšit nejvíce? 
Máte doma kočku - obdivujete kočičí umění relaxace jako já?






19 komentářů:

  1. Mám moc rada fotky kocek, takze dnesni fotodoprovod me moc potesil:-)
    Testoviny mam rada rovnez:-)

    Tesim se na lakovaci mišmaš a vubec....
    Je pravda, ze se to ted v blogosfere docela strhlo, nad nekterymi utrzky teto "kauzy" nestacim kroutit hlavou..

    Prijemne me tvuj dnesni prispevek naladil, dekuji a preji pohodovy start do nového tydne:-)!
    Paja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že se mi povedlo Tě naladit a nachýlit ručičku v kritickém směru zase trošku do pozitivna - už je té kritiky až příliš a všichni se v tom moc hrabou :). Vždyť Ty víš, o čem mluvím, když píšu o kočkách, máš krásnou modrou přímo ve svém avataru :)
      Měj se krásně!

      Vymazat
  2. Ahoj eM, kdyby kočky mohly vyučovat, hned se hlasím do kurzu! A že ta vaše je vážně talent! Na články se moc těším. Pohodový vstup do pracovního procesu i Tobě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá tuttobene, chovám kočky ňákých 14 let a už bych konečně měla mít tenhle kurz zvládnutý - aspoň okoukaný, ale fakt nevím, čím to je, že to neumím :). Nejvíce si odpočinu právě, když mi Eša zalehne nohy na gauči a já se nemůžu hýbat ani odcházet a jsem "nucena" odpočívat s ní - to mě to i baví :), akorát mám pak odkrvené nohy (ještě že váží jen 3 kg - kdyby mi nohy zalehl náš 6 kg kocour už by to nebylo o relaxaci, ale amputaci :-D...Krásný týden Tobě!

      Vymazat
  3. Podobně relaxuje i náš pes - proto mu říkáme "kočko" :) A těším se na článek o krémech (nejen) pro děti, už nějakou dobu po nich pošilhávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé. My našemu kocourovi zase někdy říkáme, že je jak pejsek - když ho zavoláme,poslouchá skoro na slovo :-D a všude po bytě nás doprovází a když příjdeme domů, tak čeká u dveří a vítá nás (sice né skokem, ale klidně)....krémíčky budou brzo :)

      Vymazat
  4. Já kočky miluju, takže si mi udělala velkou radost :) Bohužel doma ji mít nemohu (bratr alergik a táta je nemá rád :D ), ale budu se teď stěhovat s přítelem, takže by to šlo.. můžu se zeptat, ty máš už třetího briťáka? Dalo by se nějak shrnout, jestli jsou vhodné do bytu, pro pracující lidi (aby vydržela sama doma) a jsou mazlivé? Mně se hrozně líbí, je to jedna z mých favoritek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn, že jsi taky kočkomil :). Já mám dvě briťandy a jedna naše kočka byla peršanda (ale tu jsme původně neplánovali-do bytu nedoporučuju). Britskou kočku jsem si vybrala právě kvůli povaze - kvůli dětem. Sice záleží i na povaze té, které kočky, ale briťandy všeobecně jsou hodně společenské - dětem neublíží, a to jim daly pěkně zabrat, to se radši někam schovají, když toho mají dost...Takže povahou jsou velmi klidné a mazlivé. S tím jestli vydrží samy doma moc nemám zkušenost, protože vždycky máme kočky v páru, aby jim nebylo smutno :), protože doma taky nikdo moc není...Ale myslím, že kočka je dost samostatná na to, aby to zvládla - narozdíl od psa. Koťátko by si chvíli muselo zvykat..Já je mám v bytě - takže do bytu jsou, ale člověk musí strpět, že i krátkosrstá britka v létě dost líná. Ale pro srovnání modrá britská má nádhernou sametovou srst, trochu jinou než klasická britka (prý se tvrdí, že i antialergickou, ale to nemám ozkoušeno). Ty línají trošku míň..Kočky jsou hodně čistotné, nakrmíš je ráno a večer a stačí to..Než jsem si pořídila britku, chtěla jsem kartouzskou modrou, povahou byla podobná britské, ale ta je dražší o dost...Tak snad Ti moje kočičí mudrování bylo k užitku :). Měj se krásně a jednou přeji šťastnou ruku při výběru kočičky.

      Vymazat
    2. Jéé, ty se máš, že máš dokonce dvě :)) Já o britské modré někde četla, že si právě dost vystačí i samy, že nejsou ani na "paníčkovi" tak závislé, jako třeba Ragdoll.. takže by to snad doma sama zvládala, samozřejmě, že jako kotě by samo doma nebylo, dělám teď jen na půl úvazku, takže minimálně zkraje bych s ní byla hodně doma. No musím říct, že jsi mě akorát přesvědčila, že zrovna tu britskou modrou asi jooo, jsou nádherné a kdo je má, tak si je nemůže vynachválit :) S chlupama jsem smířená (ale nesmím to říct před přítelem, ten si zvykne pak :D). Moc děkuju za info! Ještě mám jeden dotaz, brát kotě s PP nebo si myslíš, že na tom až tak nezáleží? Já četla dlouhou diskuzi, kde se probíralo pro a proti, ale jsem už asi rozhodlá, že jen s PP, ať je to z dobrého chovu, kde se o kočičky dobře starají :) A ty máš dvě kočky nebo i kocoura? Myslíš, že je mezi nimi povahově nějaký rozdíl? Promiň za tolik dotazů! :D

      Vymazat
    3. Vůbec se neomlouvej za dotazy!! Já strašně ráda mluvím o kočkách, ani jsem nečekala, že bude takový ohlas. Těší mě to :). Máš pravdu modrá si doma vystačí sama, je jiná než náš kocour, který je ale hodně starý (13 let). Ragdolly má moje tchyně - jsou krásní ale strašně chlupatí, musí se pořád česat,a jsou docela "uječení" :-D. Co se týče PP, tak já nemám ani jednu kočku s papírama (byť dvě byly od chovatelky, co má i papírové kočky). Já osobně si myslím, že je zbytečné kupovat si "papírovou" kočku, když ji nechceš vodit na výstavy nebo ji mít na chov. Zaplatíš mnohem více peněz, někdy i jednou tolik. Můj názor čistě osobní. Samozřejmě je dobré vidět od jakého chovatele si bereš kočku, ale osobní povaha kočky je daná...Určitě je dobré se podívat na koťátko jednou a vybrat si ho, kouknout kde je vychováváno a pak si pro něho pak přijet až povyroste - my si vybraly nejsilnější osobnost - byla nejodvážnější, první přelezla ohrádku :-D. Je fakt zdravá a samostatná, nebojí se být sama...Co se týče povah, u kocoura závisí i na kastraci - mi ho nechali vykastrovat hned po půl roce (někdo zas říká později), ale pokud bys ho měla v bytě, tak nemůžeš dopustit, aby Ti začal značkovat. U kočky jsme mysleli, že nebudeme muset kastrovat, ale jakmile dospěla, začala nám strašně "ječet" po nocích - tak musela na kastraci - pak se uklidnila, i kocour. Kocour je dominantnější, jen tak ho nějaký trest nerozhází (když to řeknu škaredě je "tupějši" :), odolnější - více inklinuje k holkám než klukům, ale je strašně věrný jak pes. Kočka je poddajnější,co se týče výchovy... nechá i kocoura žrát z její misky, ale je více nezávislá, příjde, když chce - není jak pejsek :)....Tak snad Ti to pomůže při rozhodování..

      Vymazat
    4. Tak to si mě vážně rozesmála s tou nejsilnější osobností :D Bylo vidět, že se jen tak něčeho nezalekne viď :D No vidíš s tím česáním u Ragdollů mi to nějak nedošlo, že jsou hodně chlupatí samozřejmě vím hlavně z fotek, ale nedocvaklo mi, že se o tu jejich srst taky musí majitel trochu/dost starat :) To ten briťák bude určitě lepší.
      Díky za názor na kočky s papírama, je asi fakt, že je prostě nejdůležitější se podívat, kde a jak jsou kočky chované, aby to nebyla jen nějaká množírna pro peníze, jak jsem právě hodně četla, to rozhodně podporovat nechci, ale jinak by mi ty papíry byly k ničemu, na výstavy chodit nebudem :D
      Zatím jsem tedy pro britskou modrou a asi kocoura, že by byl trošičku tupější by mi nevadilo, přeci jen je to zvířátko a naopak bych ocenila, že by byl věrný jak pejsek a měl by mě (snad) raději než přítele :)))
      No už aby to bylo, nejdřív asi budeme muset pořídit jiné věci, abychom byt vybavily, ale doufám, že to nakonec klapne i s čiči :)) Vážně moc děkuju za odpovědi, já bohužel ve svém okolí moc kámošek s kočkama nemám, tak nemám moc od koho zjišťovat info, hlavně teda jen z různých článků na netu, ale tohle je mnohem lepší :))

      Vymazat
    5. Jsem moc ráda, že jsem Ti takto mohla trochu pomoct s rozhodováním :) a pobavit Tě. S kočkama o legraci není nouze. Držím pěsti, ať to s koťátečkem vyjde..Klidně se ptej, napiš i na můj email, když budeš potřebovat něco zvědět - určitě,co budu vědět, poradím...A neboj, kocourek Tě bude mít raději než přítele - to je sichr :-D...Dlouhosrstou kočku opravdu nedoporučuju do bytu...Já viděla, jak se ta moje peršanda někdy až trápí tím jak je takhle přešlechtěná, těm kočkám jsou ty chlupy spíše na škodu...a hodně péče je opravdu na majiteli - já peršandu na léto ostříhala a ta vždycky omládla a obživla, jak kdyby shodila deset kilo :)...Modrák krátkosrstý je praktický a opravdu se tolik chlupama netrápí - on sám, ani majitel...měj se krásně!!!

      Vymazat
  5. Kocourovi vyřiď, že jsem se zamilovala <3 A špageta nemá chybu. Těším se na články, snad se zas objeví Abbey, a přeji pěkný týden, snad bude zase pěkně a tím pádem skončí i nějaká ta blogoschíza a přestane každý řešit každého.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyřídím :-)...Abbey bude - jsme ušily s dcerou nové oblečky, tak se musí hned ukázat :-D...Snad to je fakt tím počasím, že se projevila "blbá" nálada...až mi z toho bylo ňák smutno, jak se to rozvířilo...
      Přeji Ti taky krásný týden!!!

      Vymazat
  6. Máš naprosto dokonalého kocourka, vůbec bych se nebránila ho míti doma :). Moc se těším na všechny články, protože to zní opravdu moc dobře a to lakování bude určitě sranda :)
    Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky. Taková pohoda z nich jde a pozitivní nálada. Jinak já mám moc a moc ráda tvé i kritické články. Už se těším na další recenze.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Marci,moc Tě při pondělku zdravím! Kocour je úžasný model :)A jinak se těším na všechny články!!!! Aspoň nám ten týden rychleji uteče :)

    OdpovědětVymazat
  9. Juu už se těším na lakovací mišmaš!:) a Eška v kabelce je velice nenápadná:D aby si jí dcerka nevzala jednou omylem s sebou do školy :D Já mám takhle vždycky strach o želvu, když se mi toulá po pokoji a prolézá všechny hadříky a kabelky a pytle na zemi:)

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Kočky máme čtyři, dvě mainky(Baldricka v dřezu si viděla) a dva tuláky. Jednoho (napůl mainka) mámeze Šternberka, paní ho našla uvázanýho drátem u sromu jako kotě a dala ho na Aukro kde jsem ho objevila a druhá je kočička - tuláček který se toulal tay po vsi a před zimou jsme se jí ujaly, jinak jak říkal vet by nepřežila jak byla slaboučká. Týden jsem jí učila normálně jíst, a týden jí trvalo než začala spát. Ale celkově jsme měli už deset micin....postupně přicházely a postupně nás i opouštěly....a jejich relaxace? Místa kde by člověk ani nevěřil že by se mohly vyskytovat a každá z těch které naší domácností prošly měla svůj osobitý způsob.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate