úterý 16. dubna 2013

TAG: Tajemství kabelky by eM

Nějak se nám s jarem roztrhl pytel s TAGy....ale musím říct, že mě baví psát odlehčeně na zadané téma. 
A navíc sama ráda šmíruju, co mají holky-bloggerky v kabelkách - jen tak pro zábavu i pro inspiraci. Takže samozřejmě musím taky nabídnout něco ke šmírování :-).....Myslím, že i Vy si trochu odpočinete od všech těch složení a fujtajblů a vážných věcí atd...Takže tímto děkuji tuttobene, jejíž TAG byl úžasně vtipný a velmi inspirující, za nominaci. Velice si toho vážím a doufám, že se dobře pobavíte a nebudete zklamáni obsahem mé kabelky :).
Samozřejmě nesmí u tohoto TAGu chybět  Moster Barbie Abbey (neboli zombína, jak ji skvěle nazvala An Pavelcová), kterou jsem prohlásila za oficiálního maskota tohoto blogu, protože se Vám tak líbila. 


Abbey Vám tímto děkuje za přízeň :-)

Moje kabelka - můj hrad. 

(či domeček na zádech - šnek jistě pochopí :-D)

No, z pohledu mého partnera spíše 13. komnata, do které nerad vstupuje. Vždycky totiž, když na něho zavolám, ať mi podá něco z kabelky (většinou flešku, když sedím u netbooku :) nebo peněženku, tak mi přinese celou tašku....Nechápe to jako akt důvěry, že mu dovolím sáhnout do kabelky.....prostě nerad vstupuje do neprobádaných končin..

Nemůžu říct, že bych měla v kabelce vyložený nepořádek, ale inteligentní systém u mě nehledejte :).
Co se týče kabelek nehledejte u mě ani Chanel, Pradu nebo LV. Kabelky kupuju totiž u své kamarádky, která má kamenný obchod v našem městě - frčím převážně na SEKA nebo David Jones. Málokdy bývám s kabelkami nevěrná své kamarádce, a pouze jedna jediná je vyjímkou a tu dnes uvidíte taky....

Svoji momentální kabelku mám ráda hlavně kvůli tmavě vínové barvě, kterou miluju, ale především proto, že mi vnucuje jakýsi řád - už svým střihem, a tím že je dvoukomorová. Navíc se do ní nevejde nákup ani jiné zbytečnosti - maximálně sušenka na sváču, protože moje každodenní nutnosti zaberou většinu prostoru.
Nijak jsem necenzurovala, co v kabelce mám - děti mi vyrostly, takže moje kabelka je opravdu už jen můj hrad.

Je zajímavé, že dvě inteligentní věci, které mám v kabelce pocházejí od mého muže, který mi je daroval.
A protože i u tuttobene jsem zjistila tento trend, tak mě to nutí k zamyšlení: Opravdu mají muži z našich kabelek takový strach - že mají potřebu nám věnovat věci, které povedou k inteligentnímu uspořádání našich kabelkových světů? Můj muž má doma tři ženy a nechápe, že každá má několik kabelek a tašek - už zde bude zárodek.... Ale když mu chci něco vysvětlit, přirovnávám kabelku k autu a kupodivu to hned chápe lépe - jako že Subaru je pro muže to, co pro některou ženu Chanel či LV (zatím nepochopil, že mi ten Chanel má koupit, protože on Subaru má :)
Pouzdro na brýle (bez slunečních brýlí nemůžu žít, mám citlivé oči, které slzí při sebemenším důvodu... a každý rok jsem si kupovala nové brýle, buď se mi někde "v kabelce" ztratily nebo se mi ještě lépe odřely a zničily - můj muž už to psychicky nevydržel :)..
Organizér na doklady z finské banky Nordea. Je to spíše taková nepromokavá textilní kapsa na účty a různé papíry formátu A5. Šikovná věcička.....

Za inteligentní nepovažuji svůj diář fialové barvy. Není to totiž diář v pravém slova smyslu. Je to deníček bez dat a časových údajů předem daných. Já totiž píšu záznamy bez ladu a skladu a v tomto "inteligentním" systému se bez problému vyznám - data si píšu sama a baví mě odfajfkovávat. Vyzkoušela jsem inteligentní a  drahý ADK systém, měla jsem diáře kožené, malé, velké, tlusté a hubené a nakonec  mi stačí malý deníček - jediné požadavky mám na pěknou barvu, aby měl gumičku a stužku jako záložku...:)

Kosmetickou taštičku tahám všude - přece jen jsem většinu dne mimo domov - v práci a potřebuji nějaké ty úpravy atd....V taštičce mám momentálně 2 rtěnky a 2 balzámy na rty, 1 zovirax, zrcátko a korektor...Asi to nedává smysl, ale neřešme to :)

Peněženku (opět od mé kamarádky dodavatelky - v oblíbené barvě) většinou nosím taky každý den :), několik balení kapesníků nezbytnost, Tic Tac taky nezbytnost, vlhčené dětské ubrousky - nemůžou v kabelce chybět, ani když mám děti ve věku teenagerů..., deštník, pro aprílové počasí....rukavice, zatím jsem je ještě nevyndala, co kdyby ještě bylo ráno chladno....a oblíbenou vůni Mexx Black (zatím jsem se nepropracovala k malé kabelkové verzi) a kulička Dove Go Fresh s okurkou a zeleným čajem...

Ale vlastně nakonec jeden inteligentní systém mám: každá moje kabelka musí mít boční kapsičku, kam dávám klíče, protože to neustále lovení a hledání klíčů před firmou nebo před domovem už štvalo i mě. Klíče zatěžuje kožená klíčenka, ktera byla darem k jedné mé bývalé kabelce - je sice dost velká, ale nevěřily byste, jak dokáže usnadnit vylovení klíčů ze dna kabelky...a pak značně utrmácený milovaný medvídek - dárek k jedněm vánocům od mé mladší dcery...
Ale průšvih je, když nastane situace, že mám klíčů více (od auta, od ateliéru, od bytu - pak nepomůže vůbec nic:-D)




Vlastním ale také malou verzi kabelky, a tou je psaníčko. Ano, s tímhle psaníčkem jsem nevěrná své dvorní dodavatelce kvalitních kabelek. Je ze C&A. Koupila jsem si ji v Praze, za dobré zprávy od lékaře :). 

Líbila se mi barva i velikost. Beru si ji výhradně, když jdu s partnerem ven a vím, že: 
A) mě dovede bezpečně domů (do kabelky se nevejdou mé klíče)
B) bude za mě platit (peněženka se mi tam taky nevejde - maximálně v rámci rovnoprávnosti přibalím krásně štíhlou a skladnou platební kartu, případně kartu zdravotní pojišťovny...!-)
Ale naprosto nezbytné je mít 1 rtěnku a 1 balzám, tic tac, kapesníky a mobil (kdyby děti volaly..že podpálily barák :)


Ještě mám letní verzi kabelky ve světlé barvě - ale do té pohodlně nacpu všechny nezbytnosti viz.výše akorát s tím rozdílem, že v ní více lovím :-)




Jo a ještě mám zimní verzi kabelky, do které se ta letní vejde celá - dokonce i Abbey se v ní utopila :) - do této kabelky dám v pohodě malý nákup a půlku chleba k tomu, ale když příjde na placení a já mám vylovit peněženku, tak to trvá tak dlouho, že už si prodavačka myslí, že to dělám schválně a nechci zaplatit....ale moje kabelka-můj hrad - z ruky ji nedám :)


Tak doufám, že jsem Vás pobavila, že i Vaše zvědavost byla ukojena a že jste se moc nezklamaly - ve stylu: ukaž mi svou kabelku a já Ti řeknu, kdo jsi :)

Ale klidně mi to řekněte - ve svých komentářích. Těším se!!!!

Jéžiš, já skleróza zapomněla nominovat - děvčata ukažte trošku ze svého soukromí:
http://svetpodleeveliny.blogspot.cz/ (Evelínko ukaž :-D)
http://color-beam.blogspot.cz/ (to jsi Pájo musela čekat :-D)
http://hellobeautyczech.blogspot.cz/ An už je nominovaná - tak pro sichr !-D



13 komentářů:

  1. koukám že balzám lesk nebo rtěnku má v kabelce snad každá ženská a kapesníčky, to je taková nepsaná rutina... Já dát obsah mý kabelky n blog tak by se všichni zděsily :D :D Furt tamn něco lovím a nemůžu to najít a když něco vylovím tak ani neím že to tam mám :D

    My Little World By Lori De Vaga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že lovení v kabelce by mohla být nová sportovní disciplína a myslím, že ji každá ženská ovládá perfektně - až na to, že občas nevyloví, co by chtěla...Sama jsem se divila, že je moje momentální kabelka v takovém slušném stavu, občas se mi třeba stalo, že jsem v ní našla zapomenutou část nějakého nákupu - třeba bujon, nebo čokoládičku :)

      Vymazat
  2. souhlasím lesk kapesníčky a tak mají všichni :)) máš krásné kabelky :)


    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to jsem ráda - ono by to asi nedávalo smysl jenom mému partnerovi - proč dvě různé rtěnky a dva balzámy :-D

      Vymazat
  3. Ty jsi to tak hezky napsala, popsala, sepsala... Tvůj obsah kabelky je mi sympatický. Já jsem zapomněla, že mívám vlhčený ubrousek schovaný v kapsičce kabelky, občas tam také dávám klíče, ale většinou je lovím.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja si tohle taky moc rada čtu:-)!!! Ty tagy a co ma kdo v kabeli;-)
    U tebe i navíc tagy fakt užívám, mám pocit, ze ti dělají radost.
    Velice děkuji za nominaci, moc si toho vážím, ovšem nejsem si jista, jestli tohle neni na me az moc osobni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že ta zábava, kterou si užívám u toho psaní přechází i na čtenáře - to je ideální stav :)...Každopádně nominace je dobrovolná - jsem baba zvědavá a Tvoje kabelička by mě zajímala, ale jestli se na to necítíš, tak nevadí - v pohodě :)

      Vymazat
  5. Jo a ještě!!
    Barbina Zombina - supr:-)))!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj eM, sepsla jsi to perfektně do posledního detailu! Kabelky a to co je uvnitř je vážně fascinující:) Máš můj obdiv, že víš, kde máš klíče. V tomhle ohledu mě stále tlačí bota a věčně šátrám a lovím v bezedené jámě:)
    Jo, futrál na brýle, to je po peněžence další položka, kterou se budu muset zabývat. Dík za připomenutí.

    OdpovědětVymazat
  7. Radost číst! A s tou "celou kabelkou místo 1 věci" je to přesné, ale dělám to stejně i třeba já, když chce něco mamka. A Abbey zase předvádí skvělé pózy :-) Hlavně ty ležérní ležící na kabelce...:-)

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá jako dobrý nápad, ale myslím si, že by mi to stejně nepomohlo :-D Já jsem na klíče velký lajdák :-D . Nejvíc hledám klíče od auta. I když se je snažím dávat na věšák, tak se mi to málo kdy podaří. Pak když s autem chce jet manžel, tak mi nadává, že zase nemůže najít klíč . :-D .

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate