středa 3. července 2013

eM pečuje o nohy - Letní verze




Určitě mi dáte za pravdu, že péče o nožky je stejně důležitá jako třeba péče o ruce a v letních měsících, kdy své nohy vystavujeme na odiv v sandálcích je ta péče ještě důležitější. Určitě Vás dovedou vyděsit nepěstěné  nohy stejně jako mě. Já bohužel většinu pracovního dne trávím v botách, většinou i na nějakém tom menším podpatku či klínku, přezouvat se do "papučí" v kanceláři by teda fakt nebylo ono :) a když se přezouvám, tak zase jen do jiných bot. Proto když přijdu domů je moje druhá myšlenka - hned po kávě - na odpočinek pro nohy - nejlépe ve formě koupele :-D...

Dnes Vám tedy ukážu přípravky a rituály, které jsou v mé péči o nohy nepostradatelné. Takovou domácí pedikúru.


1. Hydratace a vůně během dne



Tento krém na nohy od značky Balea s citrónovou trávou, mátou a hedvábným pudrem už používám několikátou sezónu a moc u něho neřeším složení (ale i tak v něm žádné velké hrůzy nejsou), protože mi moc vyhovuje.



Určitě to znáte, že do lodiček či sandálků si nemůžete ráno nakrémovat nohy třeba tělovým máslem - protože to "fajně" klouže, nehledě na to, že to taky mastí.
Tento krém spojil několik efektů, které čekám v péči o nohy do jednoho, a proto je to moje stálice.
Obsahuje hedvábný pudr, takže si namažete nožky -  ale pudr zajistí, že jsou nohy hned suché, nekloužou, nemastí v botě, ale kůže je dobře hydratovaná. Příjemná mátová vůně, která osvěží a schladí, prostě k nohám patří.
Toto je typický výrobek pro péči o nožky v létě.
(Jen si pak musíte po aplikaci umýt ruce, nedoporučuju si sahat na obličej a už vůbec né do očí :-)

2. Cachtání a koupání


Když je toho na mé nohy za celý den dost, jediný způsob jak jim ulevit a zároveň potěšit sebe je prostě koupáníčko v "lavóru".
K tomu mi slouží v létě další výrobek z řady Balea a to koupelová sůl do vody, která krásně svěže voní - ještě více než výše zmíněný krém.




Anebo když mám hravou, dám si pěnu do koupele :-)
Každopádně si nožky skvěle odpočinou, kůže se správně namočí a pak se s ní dá dobře pracovat dál, pokud potřebuji. Ale někdy si dám prostě jen tu koupel :-)

3. Škrabání, peelingování



Pravidelně si nožky "škrábu" - to není žádná věda a všichni známe pemzu jako nepostradatelného pomocníka při "pedi". Když si po koupání nelakuju nehty na nohou (abych nehty nenamastila) používám i skvělý domácí peeling z cukru a olivového oleje - ten je prostě dokonalý..Nožky jsou hladké a sametové - jako z reklamy :-)




4. Dekorování

Při velké pedikúře si lakuju i nehty na nohou, kůžička na nehtu jde po odmočení pěkně dolů, nehty jsou změklé a dobře se opracovávají.
V létě klidně střídám barvy na nohách často (oproti zimě, kdy jsem strašně líná)  - nejdýl to vydržím tak dva týdny :).



Dneska jsem připravila něco pro členky klubu 50 Shades of Red - snowglobe (která název vymyslela) i tuttobene budou vědět o čem mluvím :-)  - další členky hlaste se - všechny co milujete nekonečné množství červených odstínů laků na nehty!!

Barry M - Red Wine + S-he Stylezonetřpytky č. 195
(určitě předvedu jednou i detailněji na rukou:)


(určitě jste Vy uvědomělé lakýrnice poznaly, že jsem se snažila naplagiátorovat ChG Ruby Pumps, která se mi móóóc líbí a ještě ji nemám :)


Pokoušela jsem se vyfotit ten třpytivý efekt, který s lakem vyvádí sluníčko, ale nezdařilo se - třpytky nejsou moc fotogenické...:(

5. Ukládání ke spánku




A večer před spaním si mažu nožky tělovým máslem (teď už můžu mastit :)
a šup s nimi do teplých ponožek. Jo, kolikrát i v létě, protože ty teploty někdy nejsou vůbec letní a já mám neustále ledové nohy - špatný krevní oběh..
Toto tělové máslo Alverde Medový meloun z nové limitované edice, je úplně to nejlepší, které jsem kdy od této značky měla. Voní mi překrásně  - jemná sladká  melounová vůně (a že žlutý meloun mám moc ráda...), žádná chemie ani intenzita, prostě je to radost patlat si celé tělo melounem :). Hezky se vstřebá a nezanechává umaštěný pocit.
Tak jsem si tuto limitku zamilovala, že jsem si koupila do zásoby velká balení dvě a přestala jsem hledat dokonalý krém na ruce a do práce si pořídila roztomilé malé balení za 30 Kč...
P.S.: Během sepisování tohoto článku jsem v komentářích dostala tip od Jany C i na máslo na nohy od Alverde, takže to musím vyzkoušet příště :)...Jó, másla já ráda...ale není máslo jako máslo, některé jsou spíš ropné margaríny...!)


P.S.: Po holení

A jeden poslední pomocník v péči nejen o nohy - tento přípravek už se tady objevil v článku o odličování, ale to není jeho jediné využití, proto se dnes opět objevuje i v péči o nohy: nepostradatelný pomocník po holení nohou či jiných partií - zabraňuje podráždění kůže, stačí jen nastříkat na oholené nožky a pak použít tělové máslo - máta ani meloun se přece nebijou a jsou to skvělé letní vůně a mňamky :-). Zatím první přípravek, s kterým se docílila nepodrážděné pokožky po holení....(zkusila jsem i růžovou vodu a funguje to).



Tak doufám, že se Vám to letem světem péčí o nohy líbilo.

A jaké jsou Vaše vychytávky na nožky, používáte některý z těchto? Děláte si domácí pedi nebo necháváte hýčkat své nožky v salónu?


30 komentářů:

  1. myslím, že ten saloos máta peprná také zařadím do své výbavičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho vyzkoušej příjemně voní a ten sprej teď na léto je ideální i na osvěžení - myslím, že po holení by mohla pomoct i jakákoliv květinová voda od Saloosu - už mám chutě vyzkoušet i jiné druhy...

      Vymazat
  2. Jé, pečující článek :).Moc pěkný. Vyzkouším určitě tu sůl, zlákala si mě, zase :D. Máš pravdu, že péče o nožky je stejně důlěžitá jako o ruce. Vždyť ty chudinky nás musí nosit :). Taky pečuju, ale nejsem až tak pečlivá. 2x denně mažu krémem na nohy v tubičce od Alverde. Občas je taky cachtám, mají to rády. Lakuji jen občas, a vypadá to spíš tak, že je nalakuju a pak mi to vydrží třeba měsíc. Což je zvláštní, protože na rukou mi normálně lak nevydrží déle než 3 dny.(rekord byl 10 dnů s color riche od L'oreál). Ještě požívám deodorant. Mám vlhké nohy, no jo ledviny. Po holení používám vlastnoručně umíchaný růžový balzám. Mám doma asi 5 druhů balzámů, ale vždycky zapomenu co jsem a kolik jsem tam toho přesně dala. :D Vždycky se mi vysype vyrážka, namažu a za chvíli po ní není ani stopy. Krásný týden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapoměla jsem na máslo od Alverde. Taky ho miluju. Večer chodím spát jedině Melounovým máslem. Souhlasím, je nejlepší co jsem vyzkoušela. Už se plácám přes prsty. Už ani čárku. :D

      Vymazat
    2. Vůbec se nemusíš plácat přes prsty - já si moc ráda čtu Tvé komentáře :)...Tak vidím, že za chvíli založíme i klub Alverdího melounového másla :-D...Máš pravdu - lak na nehty na nohách klíďo vydrží i měsíc, byť už jsou vidět trochu odrosty - v zimě pro mě žádný problém, jsem líná a nechce se mi střídat barvy. Kdežto na rukou,i když si dám top coat tak ten lak vydrží max. 4 dny...Tak Ty jsi úplná intuitivní balzámová královna. Já si právě hned musím napsat, co jsem do jakého balzámu vrazila a kolik lžiček, protože to pak zas musím "vymýšlet" znovu, ale každé to míchání mě baví a je to "dobrodrůžo" :). A hlavně že to funguje...Měj se krásně!

      Vymazat
  3. Ja mám maslo od Baley (jediný produkt, čo z tej značky znesiem) :) a ani mi nevadí, že "klouže" :)) ale inak sa vsakuje celkom rýchlo, takže to nie je žiadna tragédia. A keď ho miniem, chystám sa na Alverde, tiež som naňho počula samé chvály :) Domáci peeling si tiež robievam - olivový olej, cukor, hrubá morská soľ a ešte sem tam nejaký éterák. Inak krásne fotky a nožky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!!! Já potom másle od Balea pokukovala a pak si stejně koupila to Alverdí. Celkově ty jejich másla mají dobrou konzistenci...Domácí peeling je asi nenahraditelný :)

      Vymazat
  4. Ahoj eM, květinovou vodu zařadím do odsrsťování. Díky za tip. C se oedikúry týče, jsem ten vydrilovaný typ, co nevynechá pedikúru, tím pádem už toho na mě moc nezbývá. Jen občas nohy máznout a nalakovat nehty. Studené nihy, o tom mi vyprávěj, pomáhá mi studená sprcha nohou na závěr sprchování, ale je fakt, že to nijak zvlášť pŕíjemné není:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tuttobene, jó odsrsťování je skvělý výraz :-)...Já vím, že Ty jsi v tomhle poctivá a já Tě obdivuju....Já taky zkoušela na ty nohy střídat různou teplotu vody, ale fakt mi to nebylo příjemné, tak hold se svými "ledovými nohami" nějak koexistuju...Jestli jsi nezkoušela ve wellnesu ten Kneipův chodník, tak to stojí za to - chodit v ledové a horké vodě - to ty nohy přivede úplně k životu, takový šok :-), tohle jediné zafungovalo perfektně, ale efekt nebyl dlouhodobý..

      Vymazat
  5. Peeling bych tedy také potřebovala:) a máslo medový meloun zní zajímavě! mám chuť ho vyzkoušet už jen kvůli té vůni :)

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle peeling je nejjednodušší co znám a krásně funguje i na ruce :-). Ta vůně másla je opravdu melounová jemná slaďounká :) a to malé balení je výhodné na zkoušku...

      Vymazat
  6. já už mám melouňáčka taky! V Německu ho mají za 2,75 euro :) Žlutý meloun mám radši než červený (protože jdou pecky lépe odstranit na jeden zátah :), tak jsem zvědavá.
    Ruby Pumps si rychle kup, bojím se, že už není často k dostání :// Aby si nedopadla jako já, která touží po Nubar Iris Dust a ví, že ho nikdy mít nebude :(
    A na ten pudrokrém se musím podívat (pěněženka říkala něco jako Grrrr), mám od Baley nějaký borovicový - na hydrataci a provonění skvělý, ale je mastný jako špekáček... Papap Marcelko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám melouny celkově hrozně ráda, ale máš pravdu, že ty pecky u červeného jsou teda příliš :-). Ten žlutý je mi prostě nějak sympatický - a v létě osvěžující mňam :-)
      Jó moje peněženka taky na mě pěkně vrčí :-D, zvlášť když tuší, že si chci udělat radost a koupit si Stars od GS....máš pravdu tu Ruby musím někde sehnat, běžně už moc není a pak jen budu litovat...Protože i když se to zdá, že je odstínů milion, někdy člověku prostě ten jeden padne a pak se těžko hledá náhrada...Ten pudrový do botek je ideální, já si takhle párkrát pěkně namastila nohy nějakým "špekáčkem" a pěkně mi do kopce klouzaly nohy v sandálech-hrůza :-D...Měj se krásně Nikolko!!!!

      Vymazat
    2. :D :D Jo to klouzání znám. Takhle jsem si namazala nohy do lodiček a cestou na tramvaj z našeho prudkého kopečka jsem měla půlku chodidla zaraženou do boty a lak oloupaný na všech nehtech :D

      Vymazat
  7. Krásně jsem si početla, musím přiznat, že na péči o nohy já vůbec nejsem. Ale zase myslím, že u mě není potřeba, nohy či chodila mám v dobrém stavu, žádná loupající kůžu ani skoro žádné tvrdé otlaky, jen uprostřed takové malé místečko. Jednou za uderák si je namažu :)A to maslíčko na nohy by nemuselo být špatný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to bylo pro Tebe zajímavé počtení, i když třeba tuhle péči nepotřebuješ - to je jedině dobře. Já opravdu trávím v botech dost času, takže nemám na výběr....To máslo používám prostě na celé tělo a i teď v létě je příjemné, není až tak hutné a přemaštěné, jak by se z názvu mohlo zdát :)

      Vymazat
  8. Já se chystám na Baleu s Ureou, protože jsem na ní četla jen samá pozitiva! Teď mám taky Baleu (oranžovou myslím), ale ta mi moc nevyhovuje. Na to melounové Alverde máslo budu muset juknout. V DM jsem ho viděla jako mini balení, tak po něm asi sáhnu ;) Díky za tip.

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To malé balení másla na zkoušku určitě stačí :-) a Baleu s Ureou mám hodně oblíbenou na zimu, je fakt dobrá - jak krémy na ruce, tak tělové mléko nebo i balzám na rty - všechno jsem ozkoušela a jsou to mé oblíbené zimní věcičky,a ta cena je prostě bezkonkurenční :)

      Vymazat
  9. Jé, to je super tip na ten krém Balea s pudrem, toho jsem si v dm nikdy nevšimla. Hned jak se tam ocitnu, tak ho beru. Zrovna jsem nad tímhle totiž bádala, jak vyřešit potřebu namazat si suché nohy a nutnost hned pak obout letní botky. Tak tohle vypadá jako bezva řešení :-)
    Máslo na nohy určitě vyzkoušej. Já se ho nejdřív trošku bála, protože se jmenuje "pinie & shoreabutter", tak jsem čekala vůni jehličí, což zrovna nemusím. Nejdřív jsem brala radši minibalení, ale vůni jsem si zamilovala, jehličí tam teda necítím, spíš nějaké citrusy...
    Na to melounové jsem nedávno koukala a i když mě lákalo, nechala jsem ho v regálu, protože mazadel mám zásob až až, ale asi se budu muset nechat zlákat, když je to ta limitka!
    A ten lak S-he nevypadá marně, já tu značku vždycky přehlížela, no budu se u jejich regálu muset někdy zastavit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak včera jsem sondovala to máslo na nohy a musím říct, že mě taky trošku zarazilo, jestli tam nebude ta jehličnatá vůně, ale řekla jsem si, že jestli Ti vyhovuje, tak to nebude nic dramatického - kdyby měli malé balení, už je v košíčku. Takhle mám toho mazání taky až až. Ale zase jsem chtěla koupit tu limitku do zásoby - člověk nikdy neví, kdy se ta limitka vyprodá, třeba to nebude tak brzo, ale třeba taky ne, že. Zvlášť když ho chválím kudy chodím :-)...Laky She jsem taky obcházela až si dcera nějaký koupila a tím mě naladila, vyzkoušet něco jiného - není špatný, hlavně mají pestrou nabídku odstínů a ta cena je slušná - třeba Rimmelky se mi zdají proti nim předražené, protože kvalitou budou cca na stejné úrovni...

      Vymazat
    2. Oni neměli mini verzi toho másla na nohy? Já ho v mini verzi měla, vyrábí se, stejně jako to mini melounové. Zrovna minulý týden jsem kupovala plné balení a to mini měli taky. Vůni jehličí v kosmetice opravdu nevyhledávám, ale jak říkám, já to tam necítím a té vůně se nemůžu nabažit. Když mi došlo, tak jsem si dokonce schovala prázdný kelímek k čichání :-D Ale fakt už se těším na ten "pudrový" krém, dám pak vědět. Akorát teď už nějak nemám kolem dm cestu, ale fakt by se mi hodil, asi vyšlu chlapa :-)

      Vymazat
    3. To je právě s podivem, že malé balení jsem úplně poprvé viděla až u toho melounu, nevím, ale asi je to naše dm nějak méně zásobováno - zkusím kouknout někde na cestách ve větším městě. Tak to jsme dvě, co si schováváme "krabičky" na fetování vůní :). Téda to já bych chlapa asi vyslat nemohla, jsi odvážná !-D, ale ať mu nekřivdím, když jsem byla jednou nemocná koupil mi oční krém, který jsem nutně potřebovala :)....Kolem drogerky už teď já nesmím ani projít - zrovna jsem koupila GS Stars - dva laky a bižu v akci :-DD

      Vymazat
    4. No já musím říct, že to fakt šetří peníze, když člověk kolem těch obchodů denně nechodí :-D Jsem totiž těhotná a mám to za pár a do centra města, kde dm máme, moc už cestu nemívám. A v Albertovi se člověk, pokud jde o kosmetiku, fakt moc nerozšoupne :-D
      No, před nějakou dobou jsem chlapa dokonce vyslala pro Color Whisper do Rossmanna :-D Končila totiž akce 1+1, já je fakt chtěla, ale cestovat tam půl hodiny kvůli tomu se mi nechtělo. No a když on má kolem cestu z práce... Nervózní jsem z toho trochu byla, uznávám. Napsala jsem mu asi 4 odstíny, s tím že to samozřejmě bylo komplikovanější - chtěla jsem 2 a dávala jsem mu školení o pořadí priorit, pokud by neměli všechny (což jsem čekala, že to bude probrané). No dopadlo to tak, že donesl rtěnky správné, 2 kusy, ale 2x ten stejný odstín. Ale vyhovuje mi, tak ok. Bylo mi ho skoro až líto, když jsem si představila, jak stojí u stojanu Maybelline a probírá se rtěnkama (to jsem ho ještě upozorňovala, ať si dá pozor, aby mi nedonesl třeba tester) :-D

      Vymazat
    5. Jé tak Ty čekáš miminko! Tak to Ti přeju ať jste oba či obě zdraví a všechno proběhne v pořádku:-) Klobouk dolů před obětavostí Tvého muže :-), chudák, dovedu si ho představit, jak tam musel stát s Tvými instrukcemi - to ani já když jsem je vybírala jsem pořádně nevěděla kterou :-), protože jsem se řídila swatchemi ze zahraničí a to byl kámen úrazu - naštěstí teď už máš k dispozici swatche české a vlastně čehokoliv tak se přece jen lépe nakupuje a zvládne to i muž :-) dobře instruovaný :-D.

      Vymazat
    6. Já už ty rtěnky předtím v obchodě obhlížela naživo, tak jsem věděla, jen byl problém v tom, že mi bylo jasné, že ty odstíny asi budou probrané. No ale to byla fakt výjimka, běžně ho pro kosmetiku neposílám, jednak to není potřeba (jsem zásobená až nehezky) a samozřejmě mě víc baví vybírat si to sama, že.
      Děkuji za přání, na cestě je kluk - druhý, jednoho raubíře už doma mám :-)

      Vymazat
  10. Téééda, taková pečlivost v péči o nohy? Nemohla bych ti alespoň na týden poslat i ty svoje? Já se k tomu nemůžu dokopat, i když ty moje by to potřebovaly jako sůl. Jenže jak pořád někde běhám bosky (tancování, doma, někdy i na ulici při vystoupeních), tak mám pocit, že to je přímo sisyfovská práce a že je skoro lepší mít na nohách "podrážku". Ale vypadá to tedy příšerně. Ovšem ten krém s pudrem, tak na ten si zajdu. A hned dneska! No dobře, možná dneska ty chodidla i obrousím a namažu výživou (melounové máslo mám teď totiž taky, héč :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přiznám se,že jsem pečlivka hlavně v létě :-D, když ty nohy jsou pořád na očích....Tak Ty máš zase takovou přirozenou péči o nohy, bosá chůze je prý nejzdravější a tanec jéé - ten taky :-), ale zase na ulici bosky - au..Ten pudřík zkus je příjemně osvěžující....Doufám, že se Ti to melounové máslíčko osvědčí :-D

      Vymazat
  11. Teď jsi mi tak trochu připoměla že mám nožky....v poslední době jsem je krom nalakování tou mintkou zanedbávala...ale mám ještě jeden novej lak co jsem si koupila (neonka růžová) tak se jim asi budu muset trošku pověnovat.....

    OdpovědětVymazat
  12. Tak hlásím, že "pudrový" krém mám doma, můj drahý mi ho dnes úspěšně zakoupil :-) Prý byly v regálu už jenom dva kousky, asi je teď v létě oblíbený. Tak zrovna nožkám dopřávám koupel a pak krém hned vyzkouším, těším se. Voní fakt moc hezky. A teď mi Tvůj článek připomněl, že jsem si mohla objednat i tu sůl do koupele (a to melounové máslo... a... no výhoda vyslání chlapa do drogerky, ten je aspoň schopen vzít jen to, kvůli čemu přišel, a obchod opustit :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to muž skvěle nakoupil :-D. Já budu muset vyrazit taky, jestli je to tak vyprodané, protože mě už ten můj dochází...Jasně, bylo by lepší rovnou udělat větší nákup, ale mám takovou zkušenost, že mužský mozek nepobere víc jak jednu položku :-DD - přesně jak píšeš - sebrat z regálu, zaplatit a rychle odejít :)...Nebyla by marná služba donáška až do domu z drogerie pro těhotné maminky :-D....Tak doufám, že sis koupel náležitě užila i krémík, a že se Ti osvědčí - voní svěže letně....

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate