pátek 16. srpna 2013

Barevná koláž: Tyrkysová inspirace

Ahoj všichni,

ve středu jsme tady měli téměř růžový článek a dnes se posuneme od růžové k tyrkysové...

Znáte mě, já se ráda vyjadřuji pomocí obrazů, barev a fotografií a tak jsem pro Vás dnes na páteční a víkendové dny připravila takovou barevnou inspiraci na téma jedné barvy.
Přiznám se, že ke konci týdne mi docházel dech a nebyla jsem schopna sepsat nějaký výživný článek, potřebovala jsem si oddychnout a při tvorbě fotek a koukání na barvičky si oddychnu vždycky. 
Doufám tedy, že i Vy si oddychnete se mnou při tomto článku - čtení tady dnes moc nebude spíše pastva pro očička a inspirace jak z mého šatníku či kosmetiky, tak odjinud....jen tak pro potěchu :-). Mě totiž tyrkysová strašně baví. A co Vás?



Z tohoto článku pochopíte, že jsem na tyrkysovou prostě ulítlá - je to nebeská barva = nadpozemská. Vznikla spojením zelené a modré - trávy a oblohy...


A co myslíte, že vznikne, když hodíte do negativu růžovou růži? 
No přece tyrkysová :-) 
Růžová jiřina alias můj pastelový obrázek Pink Dahlia....
růžová a tyrkysová - dokonalá kombinace


Když jsem si v hlavě vizualizovala dnešní článek, řekla jsem si, že by nemělo chybět líčení a nějaká ta inspirace... 
A tak jsem požádala svoji starší dceru, aby mi dělala modelku - zdědila po mě modré oči, ale ty její jsou ještě modřejší ( a hlavně mladší a v lepší kondici :-).... Když byla totiž malá a vozila se v kočárku všichni ty její velká studánková kukadla obdivovali - takže asi chápete, že k tyrkysovému líčení se hodí dokonale...
Ačkoliv v líčení už tyrkysovou nebo modrou příliš nevyhledávám, přiznávám, že v mládí jsem si takového líčení užila až až :-)
K líčení jsem použila no name paletku mojí dcery...


Ale mám tady pro Vás i inspirace na stíny zvučných jmen


Bourjois Little Pot Round 24 Turquoise Ensoleille
YSL Ombre Solo 16 Topaz Blue
Estee Lauder Pure Color EyeShadow 37 (v krásném skleněném balení)
Urban Decay Narcotic
Make up for ever Turquoise Matte 72¨

A co třeba módní doplňky?
Květinový náhrdelník - inspirace z etsy - zahraniční "fler"
Masivní tyrkysové kameny od jegem.com
Tyrkysový opasek nebo moje kytička přívěsek

Aby bylo jasno, pro mě není tyrkysová barva otázkou trendu, pro mě je to must have, po této barvě už pasu mnoho let, jen teď si můžu koupit v této barvě cokoliv a v minulosti jsem nacházela pouze zlomky..

Mě potěší i maličký tyrkysový akcent na mém triku HI-TEC
nebo na náuškách...

Staré a nové?
Vintage přívěsek (vlastní výroba) a boxerské tílko TO

No name plavky :-)

Tohle triko je pro mě už taková vintage 
- koupila jsem ho před x-lety v pražském New Yorkeru, 
mám ho strašně ráda a jednou skončí v mém
šatníkovém archívu, kam ukládám milované věci, které je mi líto vyhodit
(moc jich tam není, jsem schopna vyhodit ledacos, takže je to pro oděv největší pocta :-)
Tílko bez ramínek (Takko Fashion "x-tá" sezóna :-)
na co ramínka, když můžu nosit přívěsek by eM


A když už dnes lakuju svět na tyrkysovo - laky na nehty nemůžu vynechat.
Co takhle:
Chanel AZURE - www.weddingbells.ca
Bobbi Brown - www.outblush.com
Illamasqua Serenity - sparklzandshine.com
China Glaze Turned Up Turquoise


NYC 206 East Village
Gabriella Salvete č. 112 (moje nejoblíbenější)
NYC 320 Blue Sky

Jak se Vám tyrkysová inspirace líbila? Máte tuto barvu rádi?














25 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, krasna barva. Zrovna pred chvili jsem psala Romče, že poslední dobou mám azrurovo mint tyrkysovo zelenou manii hlabna na laky :D vcera jsem dostala od segry GS 112 jako darek ;) Tvoje dcera ma krasne oci, v první moment jsem myslela, ze jsou tvoje. Přeji Ti krásný víkend ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tak to frčíme na stejné vlně :-), já jsem strašně obdivovala ty Tvoje tyrkysky a zelené láčky - mňam - jé tak Ty máš i tu 112, těším se, co s ní vykoumáš - je nádherná...Děkuji mnohokrát za přání a za milý komentář - jo, Ty očička mají moje geny, i mě se moc líbí :-)...Užij si nádherný víkend!

      Vymazat
  2. Moje očko rádo spočine na tyrkysových barvách, takže já hodnotím dnešní článek na 1. :) Moc pěkná inspirace!

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Díky! Plavky jsou mé oblíbené, nevím, co budu dělat až se mi rozpadnou :-)

      Vymazat
  4. Nádherná barva, tahle tyrkysová :) Já ji v líčení moc nevyužívám, mám zelenohnědé oči a zelené vlasy, ani k mému tónu pleti moc nejde, ale ráda nosím takové laky :) Oblečení v tyrkysové barvě taky nemám, moc nenosím barvičky. Ale vlastně mám tyrkysové plavky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jsem ráda, že se líbí! Ty jsi nejspíš Sabi chtěla napsat, že máš vlasy hnědé, ne !-). Máš pravdu, řekla bych že v líčení si tyrkysovou můžou dovolit jen modroočka, ale stejně, kam s takovým líčením jít, že - já se za mlada sice nebála vyrazit v takovém líčení, ale na denní nošení to moc není :)....No vidíš plavky - tak to máme společné...a laky na nehtech se mi líbí moc, to ani nemusíš nosit barvy a ten akcent laku tomu dodá.....

      Vymazat
  5. Tyrkysová je super barva, ale Pink Dahlia je stejně nej obraz. Škoda, že už něco podobného mám na stěně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé díky moc Marti, že se Ti obrázek líbí! :-)) Já u Tebe moc ráda sleduju Tvé barevné ladění s mintovou, tyrkysovou a vůbec všemi barvami - kouzlíš s nimi krásné kreace.

      Vymazat
  6. Zdravím tě eM, tyrkysová, ano, tu můžu :) Mám ji moc ráda a ještě raději mám mintovou, ale tyrkysová patří mezi moje nejoblíbenější barvy :). Je taková zářivá, výrazná. A inspirace? Moc se mi líbí pojetí, jsi krásně a precizně namalovaná, to bych chtěla také tak umět :) Zkrátka tyrkysová eM je pro mě No.1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky milá Jane, taky Tě moc zdravím!! Tak to jsem ráda, že jsme barevně naladěny na stejnou notu, no přiznám se, že se mi tady ta mintová chtěla taky propašovat :-)...Jsem ráda, že se Ti líbí i líčení, byť takové extravagantní pro tuto příležitost - jen ty očička mají sice moje geny, ale jsou mojí dcery :-). Já myslím, že takové líčení pro Tebe bude jednou hračka, máš sama výtvarný talent.....Děkuji velmi za pochvalu!!

      Vymazat
    2. Vážně? Já to nepoznala, asi mé oko slábne, nebo je to spíš tím, že jste s podobné :). Vy jste tedy modroočky, krásnoočky a kočky k tomu :)
      Mějte se barevně! :)

      Vymazat
    3. já to úplně přehlédla při čtení, až na potřetí jsem to zaregistrovala :D

      Vymazat
    4. A stejně je mi to příjemné, že jsi očka zaměnila za mé - lichotí mi to, a kdo by nechtěl mít očička o nějakých 20 let mladší :-D...Nádherně jsi to zrýmovala, děkuji Ti mnohokrát kouzelná Jane!!!

      Vymazat
  7. Ahoj eM, to je příjemná oddychovka. Tyrkysová mi evokuje dovolenou, hned si vybavím pláže a moře na Lefkadě:) Souhlasím s 1. komentářem, že dcera má krásné oči a krásně se vám povedly linky:)
    No name plavky jsou bomba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tuttobene, máme stejné asociace, ještě jsem chtěla přidat nějaké fotky s krásným tyrkysovým mořem, ale žádné jsem v mém portfoliu nemohla najít....moře a léto, to je vončo :-)...Díky moc, jsem ráda, že se Ti líčení líbí, přiznám se, že z linek jsem měla celkem obavy, protože dcera má docela citlivě oči a moc se nelíčí (díky bohu !-) a taky jsem si říkala, jak to zvládneme tou tužkou.....ale jo :-). Krásný víkend!

      Vymazat
  8. Tyrkysovú na leto zbožňujem, z Grécka som si pred 2 rokmi priniesla nádherné tyrkysové šaty a v horúčavách som ich s obľubou nosila.Tiež mintová, ktorá je sestrička tyrkysovej, toto leto proste musí byť :) Krásne líčenie, v prvom momente som si myslela, že sú to tvoje oči :) Mne sa veľmi tyrkysová na líčenie nehodí, ešte tak linka, ale tvoja dcéra to vyhrala :)) Super plavky, a náhredlníky by som si hneď privlastnila :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó tyrkysové šaty Margitko, tak ty bych brala hned, kdybych někde nějaké pěkné viděla. Mintová je už mě na stejném stupni žebříčku, máš pravdu je to její sestra a já ji mám moc ráda taky...Jsem ráda, že se Ti líbí i líčení, a ostatní tretičky :-)

      Vymazat
  9. ja mám tiež veľmi rada tyrkysovú farbu, a keď som bola malá, chcela som všetko tyrkysové. nájde sa u mňa zopár tyrkysových tričiek, alebo aspoň biele a s tyrkysovými kvietkami, ako mám napr. práve na sebe, šatka, aj náhrdelník, ktorý mám dokonca po mame (som si ho opravila) alebo náušnice, vybrala som si tyrkysový diár. tyrkysová je pre mňa taká letná farba a ja ju mám najradšej v kombinácii s fialovou. pri prezeraní koláží som mala pocit, že sa plavím po krásnom tyrkysovom mori :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se Ti koláž líbila :-). Tak u Tebe vím, že jsi velmi zručná a šikovná, takže mě nepřekvapuje, že si i něco opravíš, to je krásné, máš vintage náhrdelník i s příběhem. A fialka s tyrkysovou jsou velké kamarádky :-)...Já to vidím, že i když ji mám nejraději v létě, že ji už pomalu začnu propašovávat i do zimního šatníku, jak moc ji mám ráda :)...

      Vymazat
  10. Tyrkyska? Proti ní ani to nejmenší. Jen mi nějak v šatníku chybí. Je to jediná barva u které snesu na oblečení i hnědou, tu totiž na sobě nesnesu ani náhodou, ba mám k ní přímo odpor. Ale jen na oblečení. I když, mám jeden kousek právě v té kombinaci tyrkys-hnědá na letní tunice. A pak jsem si vytvořila tyrkysový náhrdelník. dysi jsem dostala od maminy takovou nějakou zvláštnost, byl to tedy zlomek z něčeho většího, nevím z čeho a na tom byly takové velké tyrkysové kuličky. Pořád jsem nevěděla co s ím až jsem si nakonec udělala náhrdelník. Vypadá zajímavě a když jsem ho nosila sklízela jsem za něj pochvaly. No vidíš, ani nevím proč už ho nenosím.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna nedávno jsem s dcerama řešila, jestli se tyrkysová a hnědá hodí k sobě a já jsem jednoznačně pro - tyrkyska dodá drive jinak hodně neutrální až nezajímavé barvě, když zavzpomínám rychle, tak hnědá se taky u mě objevuje minimálně a jedině v nějaké kombinaci...A vidím, že jsi další šikovné děvče, co si přetvořilo náhrdelník, jsem ráda, že jsem Ti ho mohla připomenout :-D. Já teď sháněla nějaký v obchodech, potažmo slevách a vůbec nic - tak budu muset taky zapojit zase ručičky a něco vytvořit :)...Krásný týden Vendy!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate