středa 4. prosince 2013

eM bilancuje: Listopad 2013

Zdravím Vás uprostřed týdne,

sice už jsem myšlenkově i blogově najela na adventní čas, ale je třeba ještě udělat krůček zpátky a trošku si zavzpomínat a zabilancovat jaký byl ten uplynulý měsíc, dyž už jsem tu tradici tady založila :-)..
Spočítám si svoje ztráty a zisky, negativa a pozitiva a už dopředu vím, že bilance, co se týče zážitků, bude hodně v plusu...a koho by zajímali finanční bilance, ne !-))


Aktuálně z knihovničky
Když to tak shrnu listopad byl asi nejslabší, co se týče četby. 
Je to asi tím, že spoustu volného času trávím v ateliéru, a když nejsem tam, věnuju se rodině a domácnosti a není moc chvil, kdybych si dáchla u knihy....
Ale když už si ten čásek udělám, tak moje volba je prostě evergreenová. Sahám už po několikáté po knize od Ericy Jongové Odhalené vzpomínky. 
Tato kniha je dle mého jedna z nejlepších, i když já jsem nekritická vůči této spisovatelce až to hraničí s adorací, takže pro mě jsou skvělé všechny !-)..

Tato kniha je generační ságou - příběh několika židovských žen z jedné rodiny...o tom, jak se praly se svým ženským údělem, s talentem, okolnostmi a jak se jejich příběhy prolínají, ale pohledem každé zvlášť - začíná příběhem praprababičky, která připlula do Ameriky z Ruska a pokračuje až do současnosti příběhem její prapravnučky, která se snaží všechny příběhy spojit a pochopit její vlastní životní příběh a vlastní cestu prostřednictvím svých předků.....

Co mám v MP3 přehrávači
Tady je to jasné a jednoznačné - naprosto jsem propadla tuzemské kapele Zrní. Jak jste mohli zjistit i z FB, tak jsem byla i na jejich koncertě. 



Mladí kluci, co si hudbu užívají, a je to znát - skvělý zážitek vidět je na živo

 a kdykoliv je poslouchám, mám prostě radost, že na zdejší scéně se objevil takový skvost - protože to, co se většinou masově propaguje v TV a v rádiích, je prostě dost často k zblití (promiňte ten výraz).....
Kapela získala Anděla za objev roku 2012, tak aspoň takhle si jich média všimla - chválabohu, že tam byl někdo při smyslech !-)


Zrní na vlastní uši a vlastní optikou...

Oblíbené líčení

Tak jsem si koupila nějaké stíny z drogešky na zkoušku, co z toho vyleze...a brzy bych o tom měla napsat nějaký ten elaborát. 

Dneska taková ochutnávka:
Catrice mono stíny č. 400 My first Copperware Party. 
Já myslím, že ta party dopadla dobře !-)






Co právě nosím
I když nám pěkně přituhuje, já teď nejraději nosím sukně, legíny, punčošky a dlouhý kabát. Ale vysvětlení je prozaičtější než se může zdát. 
Nemůžu sehnat žádné hezké džíny a nebaví mě shánět, takže dokud na nějaké "omylem" nenarazím preferuji sukýnky.
Užívám si úlovky z Time Out - měli padesáti procentní slevy a já tam konečně našla sukni svých snů, kterou jsem si "vymyslela" už cca před třemi lety.....toš konečně...
A košile miluju :-), takže kup skvělý. Bodejť, když jsem sebou měla svého nákupního talismana pro štěstí Enku :-D.



Oblíbené jídlo
S jídlem je to trochu nuda, když si něco oblíbím, tak to prostě jím pořád na milion způsobů - jo zase je řeč o nudlích, teda pastě...teda těstovinách :-)


Ale tentokrát je mám vymazlené petrželovým pestem, na kteréžto recept jsem našla u moc šikovné Alis z Jedlíkova ZDE

Mám teď z bedýnek spoustu téhle zelené "travičky" a u nás doma to nikdo nejí jen já...takže zpracovat takhle petrželovou nať mi přišlo geniální :-)



Tyhle "brusketky" prostě musím mít pokaždé, když je zahlídnu v regále, kam se na ně hrabou české brambůrky....
Když načnu tenhle pytlík, neskončím, dokud není prázdný....
Uááá, kam se poděl? No jo, došly zásoby, je třeba nakoupit :-D


Oblíbené nápoje
Dobrému kafi nikdy neodolám :-)

Pokud vstávám v pět ráno v sobotu, tak na snídani jedině espresso a panna....rozuměj: šlehačka :-)

Nějaké to negativum.... :-(
Já vám nevím - nic mě nenapadá, i když na světě je negativ více než dost, nějak se jimi teď nechci zabývat :-)

Pozitivně v měsíci :-D
Ha, za to pozitiva si vybavuju zcela jasně:
1) Cesta do Práglu a zpět
2) Nákupy v Ově s Enkou
3) Koncert Zrní ve Frýdku i Místku
4) Dámská jízda v Brně
.....jsem nějaká zcestovalá tento měsíc, co :-D

WISHlist aneb spousta chtění a tužeb materiálního původu....
Tak je jasné, že před vánoci nemůžu tuto rubriku vynechat už z podstaty,
 i když to toužení je ňák finančně náročné, ale zas tak nějak psychicky to povznáší !-).....
Jako bylo by fajn, některou tu věc najít pod stromečkem to zas jo....
ale já klíďo počkám Ježíšku, dyť to těšení a toužení je na tom to hezké :-D



Už jsem to propagovala na FB, že toto LVéčko musím mít, prostě ho chcu. 

Kdeže nějaká Speedy....takových falešných chodí po našem maloměstě hafo....
ale takové fešné žádné...a proto bude moje, prosíííím.....
Apropos znáte Molo7? Já jo, díky Míše Mitsuuko, chjo, další toužení ve velkém....

A protože jsem ženská zimomřivá i pod peřinú potřebuju hrubé ponožky a flanel a to moje medvídkovské pyžamko už se mi rozpadlo, jak jsem ho milovala, tak nutně potřebuju nějaké flanelové pyžámko, v kterém se dá nejlépe vegetit celý den !-) a furt budu vypadat stylově hihi.


EDP Bio bachovky Vivacités už jsem taky chválila, prostě fakt ten parfém potřebuji v plném balení, je to vůně, která mě hřeje v zimě a probouzí ve mě elán a ne chuť se zahrabat do peří a spát a spát :-)


Už hodně dlouho bych ráda nějaké jemné pastelové až nude láčky z jarních a svatebních kolekcí od Essie. Při hloubějším prohledání mé lakové sbírky jsem totiž zjistila závažný nedostatek - kvalitních pěkných nude a jemných pastelek mám zoufale málo....


Aj, tady je další Bourjois tvářenka touha mého marnivého srdce. Samozřejmě chápete, že ji nepotřebuji že, protože už jednu lásku tohoto typu doma mám...ale  prostě potřebuju Healthy Mix

 (a kdo v zimě ne, ať hodí šutrem :-)
....mám to hezky ospravedlněné, tak prosím Ježíšku aspoň tuto "drobnou zdravou věc" :-D


FOTO MĚSÍCE aneb fotografka pořád ve střehu


Snídaně páně Shellyho......loupáček chutná... 

"Nově doma" = nakoupeno...a peníze fuč...

Ono to nakupování je takový kontinuální proces, 
taková never-ending story...
Pro bloggerku sázka na jistotu, co se týče článku ne...vždycky je něco nového doma....
I když si dáme nějaké limity, závazky, výzvy, stejně jednou ten šampon dojde a musíme tam zas...a jak rády, že !-)

Sekce péče (dneska jsem to rozdělila, bo ten nákup je nějaký velký 
satr sakr)
Odličovák Saloos Levandule - jsem ulítlá na levanduli prostě, jak jsem ji nikdy nemusela ve velkém množství, teď ji na pleti potřebuju mít pořád...líbí se mi lahvičky od Saloosu, ale obsahem už asi zběhnu k tomu Hadkovi, bo to složení má přece jen echtovnější :-)
Alverďácký olej na celufujtitýdu je moje stálice, nemůžu bez něho být, nic mi nefunguje na to, abych měla hladká a hebká stehýnka, lépe....a ta vůně....Jako jo, musím cvičit, že jo...ale kůže se rochní v oleji fajně..
Alverďácký toner na "nečistou" pleť - došel, bylo nutné ho okamžitě doplnit, ale protože ho mám jen na lokální breberíny, tak jsem si koupila rozkošné malé baleníčko (které jsem viděla u Romanky Snowglobe !-)
Holící olej Saloos - výborná věc, tak hladké a hydratované nožky po holení jsem teda s pěnou z drogešky neměla, a to nemluvím o tom, že i to podráždění kůže se vyskytuje minimálně..
A vzorkí - Nobilis Tilia. Biofáze Bazalka a Calendula - mňam....a šípkový olej - mňam na druhou, říká ksichtík...


Trocha tej dekoratívky:
Jsem si nemyslela, že někdy dojdu na dno kuličky od Dove, ale stalo se, toš hned jsem mazala pro novou a jinou vůni jsem ozkoušela....., taky jsem neodolala novince od Mexx Energizing Woman (kdo by teď nepotřeboval naenergizovat), to je taková moje srdeční drogešková značka na denní nošení.
Pak jsem v náletu na drogešku uzmula dva stíny - jeden od G. Salvete a druhý Catrice (viz. výše) - bude rvačka mezi nima, brzy....
No a co nesmí nikdy chybět v nákupu u eM, no jasně laky - teďka jenom dva - to jsem šikovná :-)
Robík Redford od Catrice a Luna Love Rimmel písek....
A to nejlepší nakonec - moje nová láska Bourjois, ale více neprozradím (zatím)

Tento měsíc jsem nejvíce peněz ale vrazila do vlasů, no ale je fakt, že je to znát, barvy Khadí v akci už jste viděli a teďka si vlásky obden pošušňávají na tomdle JMO kondiškovi....a teď fakt nevím, jestli jsou více náročné moje vlasy nebo pleť :-)

"Spotřebováno" = a důvod k nakupu...



Jasně tady jsme nepoměr čekali, že jo.....
A zákon schválnosti funguje, bo když si koupíte péči na vlasy za 800 stovek (kondiš a barvy), tak Vám dojde i ten blbý šampon...takže hurá do drogešky, bo tam mají nové Lavery, nic nového se mi asi vymýšlet momentálně nechce...když to funguje, tak co...a aspoň na něčem ušetřím, haha, pomyslela si naivně :-)

Tak moji milí Zlatí a to je konec a zazvonil zvonec za listopadem a teď hurááá na ten prosinec..

Tak jak se Vám todle dnešní bilancování pozdává?

Krásný prosinec Vám přeje eM!

14 komentářů:

  1. Joooo, levandule... ta je věrným přítelem. Já si teď z drogerie přinesla tuhle senzační koupelnovou sůl: http://images.zbozi.cz/zbozi-images/52349277945904e34d870000.jpg
    nešlo jí odolat. Jak tak koukám, tak většina věcí, co tu chválíš, tak se mi líbí taky. Sice třeba catrice doma nemám, ale mám podobný odstín a moc ráda ho nosím. A alverde a bruchetky přímo fanaticky miluju. Horší, že brusketky jím jako o závod... co jím, spíše je hltám :-D
    P.s. a fotka páně Shellyho opět pobavila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Katko my si teda fičíme na levandulové vlně, co. A kdepak jsi koupila tuhle rozkošnou solničku, prosím? :-)...Jsem ráda, že máme podobný vkus....No ty bruschettky došly a zas je nutně potřebuju, nejradši pytlík na den....jsou strašné, že člověk fakt nemůže skončit a do té pusy je cpu jak o život hihi....Jsem ráda, že Shelly zase zabodoval :-). Měj se krásně!!!

      Vymazat
    2. Také jsem ráda, že si v té levanduli tak notujeme :) a nejen v ní... tuhle parádu do vany mám z maličké drogerie Teta, co u nás máme. Ale možná ji najdeš i v tescu, někde jsem zahlédla dárková balení od Naturalisu. A složení má jen jednoduhé oproti jiným solím - sodium chloride, silica, sodium bicarbonate... už se zase těším na večerní koupel :-D

      Vymazat
    3. Zkusím po ní mrknout v tom tescu :-)

      Vymazat
  2. Skvělé bilancování! To já bych snad ani nedala dohromady. Dnes jsem na tebe intenzívně myslela, protože jsem si barvila vlasy hennou. No mám je tedy dost výrazné, ale líbí se mi to. Manžel si ani nevšiml, takže to nebude tak hrozné :-))) "Zbytek" rodiny prohlásil, že to vypadá nějak oranžově, až moc :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jen Marti doufám, že jsi mě při barvení neproklínala :-)...Víš, co můj chlap si nevšimne, když příjdu od kadeřnice, protože neměním účes, takže vůbec nereaguje, jo kdybych přišla na ježka, tak možná reakci vzbudím !-D, takže neboj, určitě to není vůbec tak zlé - naopak je to v pohodě a žádná velká změna :-D....A oranžové to není, je to červené :-), mě se líbíš, ale záleží, co se líbí Tobě - to je nejdůležitější, jak se v tom cítíš Ty. Krásný den!

      Vymazat
  3. Vždy k službám drahá :o)
    Pěkná bilance, je vidět, že jsi pracovitá blogerka a pilně nakupuješ i spotřebováváš!
    Ten JMO kondiš je strašné lákadlo, no, těším se, až mi o něm u kávičky podrobně poreferuješ :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó děkuji mnohokrát Madam!!! :-D
      Hihi pracovitá blogerka asi jsem a pěkně ten blog i svoje obsese dotuju, co :-)......JMO bude Zlatí - jak pokec, tak i vánoční ochutnávka !-)....taky se těším!

      Vymazat
  4. Źe se nestydíš!! Já myslela, že už mám do Vánoc padlaa ty přijdeš s takým fešným LVéčkem!! achjo, jdu opravit dopis Ježíškovi ;) jo a tu mikinu z mola.. já jí prostě nemůžu přijít na chuť, připadám si v tom velká jak kachna, nevím, dělají to asia ramena - absence ramennich švů a připadám si nahoře kulatá jak balon =/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cha Míšo moje Zlatá, tak Ty mě nalákáš na Molo a čekáš že odolám hihi...že je super Lord V.....No já už to na Ježíška nestihla, tak píšu tomu,co zařizuje narozeniny !-)).....Prosím Tě, jako to, dyť ta mikinka vypadal tak stylově, je fakt že ušitá je krásně, a je i hřejivá, ale možná ten střih je pro Tebe fakt nezvyk, to víš, já ji měla na sobě pár minut a připadal mi skvělá....ale jasně ty švy můžou udělat své, hm, to mě mrzí, ale třeba se ještě časem zkamarádíte....ovšem tričkem snad nic zkazit nemůžu ne !-)

      Vymazat
  5. Uf, vyčerpávající článek :-) Moc se mi líbí sukně!

    Stylová Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano vyčerpalo to i mě !-D.....Díky, sukni prostě miluju :-)

      Vymazat
  6. Ahoj eM, parádní bilance, jako vždy! A koukám, že Bourjois healthy mix se osvědčil a už Ti říká paní:) Shelly je kouzelný! Dala bych si nudle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tutto, děkuji moc!! No musím říct, že jsem se do toho buržoustka tak zamilovala, že jakmile mi došel vzoreček, tak jsem si ho hned koupila - to už se mi chvíli nestalo u MU, tak jsem toho využila, teď srovnávám s BB !-).....Já si udělala nudle na oběd do práce a budu dělat nudle i o víkendu - prostě už mám nudlový absťák taky :-)), tak ať si dáš nějaké moc dobré!!!! Krásný víkend!!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate