středa 28. května 2014

Aktuální zkrášlovadla a mazadla

Krásný den přeji,

mám  pocit, že poslední dobou o kosmetice moc nepíšu. Je to nějak tak, že poslední měsíc jsem neměla v hlavě kosmetiku skoro vůbec - má vášeň maličko pohasla s příchodem životních strastí...ale zatímco některé lásky končí tak ta moje kosmetická nikoliv. Dny a týdny jsem fungovala tak, že jsem se prostě nalíčila co nejjednodušejc, kdeže nějaké kouřovky a linky atd...sotva jsem tu osobu v zrcadle viděla.
No, ale jakmile pominulo období "mlhy před očima", tak jsem jednou koukla do zrcadla pořádně, a teda to, co jsem tam viděla, se mi nijak nelíbilo. A to souvisí i s tím, že jaksi psát recenze na kosmetiku bez dokumentárních fotek není vončo, a děsit Vás svým unaveným ksichtem, to si nemůžu vzít na svědomí.
Ale na druhou stranu, sakryš, kdy jindy člověk ocení, že výrobky fungujou, než když nezáří tím přirozeným šájnem...


Proto jsem dneska chtěla psát o věcičkách, které používám dlouho a pravidelně, jsou osvědčený, ozkoušený a náležitě ošmataný :-))....a hodně mi pomáhají ráno před odchodem z domu,nahodit jakousi zdravou a hezkou fasádu...
A zdá se, že to není jen můj dojem, podezřele mnoho lichotek se poslední dobou snáší na mou hlavu od toho druhýho pohlaví...Hm, zásadně komplimenty nikomu nevymlouvám a přijímám je s úsměvem, i když si v duchu říkám: sakra nemá ten chlap vlčí mlhu? Dyť jsem tak strááášně unavená....
Zjevně to umění make-upu má svoje výsledky :-)). Ale tak posuďte sami.
Ať to tu ještě nezačne zasmradávat samochválou !-)


Bez čeho tedy nedám ani ránu?

I když se snažím o jakýsi minimalismus v líčení, tak minimalismus neznamená vždycky málo věcí hehe....
Schválně bez čeho nevycházíte z baráku Vy?
Já jednoznačně bez korektoru, make-upu (vyrovnat barevné disbalance - hned člověk vypadá líp), už dlouho nevycházím bez bronzeru, halelujá, ten mi dělá velkou službu ve spolupráci s tvářenkou (bledost z únavy blee rázem tatam jest...) a čeho si dávám na kila, tak to určitě není make-up, ale řasenka...a ten pomyslnej glou end šájn dodám očním stínem na oči a Lumíkem pod oči :-)

 Tak jdeme na ty tretky. Rozdělila jsem je podle značek, páč při focení jsem si uvědomila, že používám často několik výrobků stejné značky.
Artdeco to je moje potěšení. Miluju jejich stíny, o tom jsem tu psala, i ty jejich magnetický krabky, které dovolujou vlastní kreativitu v tvorbě paletky. Jednou vám tu moji namíchanou paletku ukážu, ale dneska asi budete zklamaní, páč používám jen jeden odstín - nádherný přirozený, ale přesto nepřehlédnutelný, dává krásný šájn, je to stín č. 80.
A jasně, už i já jsem v klubu těch, co používaj bázi pod oční stíny Artdeco, o té básní každá druhá blogerka, tak nemá smysl se rozepisovat. Ze začátku jsem si musela zvyknout na její divnou konzistenci, konzultovat to s Enkou a pak už to byla láv...a určitě u ní zůstanu...v kombinaci se stíny stejné značky, prostě láv..
 Catrice je můj miláček z drogešky, o mé adoraci této značky víte především z lakovacích článků, ale mám chuť zkoupit a otestovat celý sortiment.
Ale jestli na něco nedám dopustit, tak jsou to tyhle dvě věci.
Camouflage je taky profláklý a nemá cenu se vypisovat. Bóže, v dobách snížené obranyschopnosti, kdy se mi na ksicht každou chvíli nastěhuje jakéjsi nezvanej host, kamuflážuju jak o život....
Bronzer Catrice si ale zaslouží delší povídání. Je to drahoušek, stejně jako Enka, od které jsem ho dostala. A vidíte, jak už je značně ošmataný od mých narozenin. Používám ho každý den, nevylézám bez něho! Já, která nevěděla na co bronzer je a co s ním dělat!!! Světezbořse!
Skvělý bronzer, naprosto žádná oranžáda, přirozený neskutečně, takže opravdu simuluje opalování u takové bledule, co se neopaluje, jako já...
A že té barvy poslední dobou potřebuju teda hafo...S bronzerem se to dá přehnat, což o to,ale při troška tréninku zvládne to i takový amatér jako já. Samo jsem nastudovala příslušné vlogy, abych se poučila a pak už je třeba hlavně respektovat tvar svého ksichtíku.
Ze začátku jsem ho používala hlavě na kontury, spodní část lícní kosti, hrana čela a ták...ale s příchodem starostí a úbytkem jaksi i váhy, a protažením ksichtu díky tomu, jsem musela toto změnit a bronzer používám jako tvářenku, ale po celé délce od nosu až po spánky.
Aby to echt vypadalo, že jsem sluncem políbená, co na tom, že týden leje v kuse !-)....
Kouzlo je v tom dobře rozetřít, prostě do ztracena, žádný pruhy. Jak občas vidíme ty silně zkonturované obličeje, prostě jen pusinka od sluníčka, mlask !-)

 Na drogešku moc slušný složení, kuk, není tam silikon...dva parabeny jo, ale to mě osobně neva....

Po delším románku s řasenkou Clinique jsem sáhla po levné odrůdě, páč řasenky prostě střídám dost i z důvodu data spotřeby, jakože používat řasenku cca 3-4 měsíce je tak akorát.
Tuhle misí mi doporučila moje drahá Enka, ještě že ji mám (Enku, ale i řasenku...ach jak se mi to rýmujeje). 
A i když  ji mám krátce, vypadá to na delší přátelství....jednou podám řádný referát o našem vztahu (s řasenkou !-)...

 Bourjois tady nemůže chybět, že jo - jejich make-upy, tvářenky a BB krém prostě můžu hodně moc.....o nich jsem tu psala elaboráty taky..
 Tužtičky na ksichtík, osvědčené Clinique, brown-black na obočí a blue grey na spodní linku....a peró....co bych to byla za malířku, kdybych neměla kouzelné peró.....Lumi magique pan Anderson L´Oreál, však ho znáte, referáty jsme o něm podaly obě s Enkou...(i Lištička z lesa ho chválí !-)))
Jestli je někde vidět jakýsi minimalismus tak asi v mé péči, jsem líná...unavená patlat na sebe miliardu věcí....všecky potřeby mé sušoidní pleti uspokojí Alverde - jejich růžová řada na suchou pleť je super geniální a miluju ji...
Pod oči, když nejsem extra líná (to pak mažu stejný růžový Alverde !-), tak mažu Melvitu. Tohohle drobečka jsem dostala od kamarádky z UK, tady myslím Melvita už neúřaduje...Krémík super lehoučký, krásně hydratuje - žádnej liftingovej  zázrak, ale poctivej pracant,  co potřebujete, to udělá bez keců a briskně..a je to přírodááá
 Tak a poslední věc u mě tedy nevídaná je tahle. BB pudr....
Já sůša pudruju. Sou věci teda...ale vím to o sobě,že s příchodem tepla a léta se začínám mastit na té-zóně, a je třeba trošku tomu pomoct...zde zrovna šájn žádoucí nejni, že jo...
No, a za tento BB pudr z Asie vděčím prosím slečně Ananasové.
Tímto se klaním Ananásku a dodatečně děkuji ze srdce, že jsi obohatila mou kosmetickou sbírku o první pudr
 a eště bíbí k tomu. Estli jsem dostatečně nepoděkovala před tím, tak teď to napravuji. Páč já ho fakt začala používat intenzívně každej den až poslední měsíc...

 Strašně se mi líbí to balení, i když teda není tak krásný jako Enčin Guerlain, bééé....jednoduché linie, žádný vykřičený barvy, bytelný plast, nezbytné zrcátko pro přepudrovávání v terénu (kde jinde se pudrovat než v terénu, že)
Fajn vanička oddělující pudřík a houbišku (ta už je trošku jetá a asi bude chtít vyměěééénit), odstín úplně ideál pro mě, sic to nedrží celý den, ten pudřík na mě, musím přes den několikrát pudříkovat, ale komu by to vadilo s takovým sympatickým udělátkem :-)
Složení není bio samozřejmě, najdete tam silikáče a ne jeden, ale ani tak si nemůžu stěžovat, pudřík mi žádné brebery nezpůsobuje....a proto chvála jemu i Ananáskovi....
A naposledy trošku barev na nehty, to muší být....bez laku nevylézám z domu (no dobře o víkendu občas jo !-)
Teďka testuju nudůůů...krásné nudy od L´Oreálu a Missí Sporty..
Missku jsem dostala poštou z lesíčka od nejmilejší Lišky, co les kdy viděl..aj já...
Trefila se úchvatně...lakovací článek určo jednou bude...

Tak bez čeho Vy nevylezete z domu? Jaká je Vaše péče dekorativní? Minimalismus nebo malířská paleta?...
Jak maskujete a vymalováváte vrásky, keré Vám přidělává život, potažmo chlapi? !-)))

Přeji Vám krásný den bez nadbytečné vody a plný slunce!!!!!


21 komentářů:

  1. Samé lahôdky, Emka a mnohé z nich tiež moji obľúbenci, Anderson, báza Artdeco, tiene Artdeco, blush Bourjois, Camouflage. Pekný článok a zaujímavý pre každú kozmetickú maniačku, ktorá si rada porovná svojich kozmetických favoritov a dozvie sa niečo nové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatíčko jsem ráda, že se ti moje menu líbí a že se shodneme. Takové maniačce jako Ty už snad ani nemůžu říct nic nového, ale moc mě těší jestli ano.....To víš je to takový update, co používám, a že to o čem píšu opravdu uvádím v prax :-)) a vůbec je mi ctí, že si najdeš čas při svých starostech juknout sem na článek. Ať se máš krásně moja!!!! :-D

      Vymazat
  2. Mě se teda hrozně líbí ty stíny od Artdeca! Hlavně to balení je teda něco pro mě ;) Já jsem na tom podobně, jen toho používám ještě méně. Minimalismus vede, nejsem schopná na sebe napatlat něco ve smyslu kouřových stínů (ale až se to naučím a pořídím si na to stíny, tak si to občas namaluju slibuju! :D)

    A s bronzerem jsi mě nalákala. Jsem na tom podobně, vždycky jsem si myslela, že jej nepotřebuju. Ale když ty ho vychvaluješ až do nebes, co já mám s Tebou dělat? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárí to sdílíme teda lásku k Artdeco :-))) mě to příjde fakt vychytané, jo sice si člověk trošku připlatí, ale zas to není žádná smrt a fakt to člověk využije, tak ve finále je i ten ekonomický efekt :-)) nebo aspoň tak si to vysvětluju já hihi
      Já nastudovala a kouřovky už umím, ale teď vůbec nemám chuť a na linky nemám pevnou ruku, ale zas někdy s chutí čmárnu :-)).....určitě se to naučíš, to chce si doma hrát jen tak pro sebe a pak jednou vyrazíš v plné polní, you tube je na to dobrý na učení se líčit, já mám všecko odtamtud !-)
      Já vím, eMka zas vymyslí bronzer, že....ale já se fakt neopaluju a jsem od přírody blééédule, ale pokud ty nejsi, tak ho fakt nepotřebuješ jakože :-DDD....ale když nějaký chtít budeš tento fakt není žádná třpytkoidní oranžáda jako většina drogerek, proto jsem se jich tak bála :-)

      Vymazat
  3. No máš to všechno moc pěkné zkrátka! :)
    Já teď vytáhla svůj letní bb od skinfood, bronzer a taky se tvářím, jak jsem děsně políbená sluncem. (Haha. :D)
    A abych pravdu řekla, tak jediná věc, bez které opravdu nikdy nevylézám z domu, jsou boty a oblečení, na nějaké líčení mnohdy celkem kašlu, zvlášť teď, když se učím doma a jdu třeba jen do obchodu a natrhat králíkovi zelené... Na to se fakt malovat nepotřebuju. :D (Případně když jedu někam na kole, to by byla zbytečná dřina, jsem hned zpocená... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju An :-)) Hihi, toš je sranda, jak kamuflujem to sluníčko co :-D
      je fakt, že já každý den vylézám z domu do práce a tam nechcu děsit lidi a kolemjdoucí :-) ale jinák mi boty a oblečení stačí, sluneční brýle a kšiltovka a image je mi ukradený :-), když jdu na procházku nebo fotit,tak si nenatírám nic, možná to SPF tak leda.....takže chápu, že pro zelený ušáčkovi nemusíš mít vykonturovaný obličej, ušáček z toho rozum nemá a tráva zelenější nebude...jó a kolo, to už vůbec, to znám - já teď nejezdím ze zdravotních důvodů - ale chodím, a musím chodit tak abych se spotila, takže to ten make-up taky je spíš na škodu :))) Tak ať je Ti An hezky a učení jde hezky do hlavy :-)

      Vymazat
  4. Vidím drahoušku, že se naše výbava moc neliší.. :o))) jsem ráda, že Ti mnou doporučené věci dobře slouží :o))
    Jé a Ty máš taky pudr od Ananasky? Já taky, ale jiný a už jsem skoro na dně.. :o( bude mi chybět.. je skvělý!!
    Hezký den zlatí a hlavně už žádné bleskové záplavy!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatí, já se totiž vůbec nedivím, že naše výbava se neliší, spoustu věcí mám od Tebe, Ty zas ode mě a tak to krásně dáváme do kupy.....No vidíš, já úplně zapomněla, žes taky mluvila o tom Ananasím pudru z Asie :-) tím jak mi tam ležel ladem v práci, tak jsem na chudáka zapomněla, ty už jsi na dně pudru, šmarjá, to já ho mám asi do konce života, tak aspoň na něčem ušetřím že jo :-)))....Tobě Zlatíčko taky krásný den....no blesky už nelítaj, záplavy snad už odtekly ale chčije furt hernajs, při tomdle počasí se krásně spí, bych spala celý den :-)))

      Vymazat
  5. Moje milá eM, kdybys jen věděla, jak moc už mi Tvé povídání chybělo. :*
    Tak kde bych začala. Vypadáš dokonale i přesto jak moc musíš být unavená, příjmej dál komplimenty s úsměvem, je to krásné. :) Co se Catrice týče, taky se chystám zakoupit a ozkoušet celý sortiment, mám tu značku vážně moc ráda. :)
    Sakra, já na ten Camouflage v drogerii vždycky zapomenu. Musím to napravit. :) Strašně se mi na všech líbí ta dokonale vykonturovaná tvářička s bronzerem. Ale já vážně nechá a nevím kam bych ho měla nanášet, jak, kolik.. Nemám tušení a nejde mi to. Co mám dělat..:( Chjo.. Nikdy nebudu mít tu dokonalou tvářičku!
    Jsem neznalec, ale kde seženu produkty značky Bourjois? Dá se někde v drogerce, nebo nee? :)
    Poslední dobou se na mé pleti taky nějak podepisuje únava a stres.. Je třeba pořídit Camouflage a nějaký fajn make-up. Když už jsem u toho, nechceš mě sušence něco doporučit? :)
    Co se mé dekorativky týče, tak také praktikuji minimalismus..:) A paradoxně se maluji nejvíc právě tehdy, když mi někdo nebo něco přidělává vrásky, to jsem pak i já zasypána komplimenty (a taky mě napadají otázky o vlčí mlze všech přítomných..;)..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, že je eMka krásná! Já být chlap... :o)))
      Co se týče bronzeru, musíš trénovat.. návodů, jak na bronzer je na YT spousta, ale je to věda.. nebo spíš umění a proto to eM jde.. ona to prostě s barvami a štětcem umí.. já můžu jen tiše závidět.. :o)) ale máme to rozdělené, eM umění, já vědu :D

      Bourjois v drogérkách nehledej, musíš do parfumérky.. Douglas, Marionaud, Sephora...
      Camouflage je poklad, ten mít musíš!! :o))

      Vymazat
    2. Je krásná! :) Nápodobně... :)))
      Tak já zkusím na YT něco nastudovat, ale teda.. Se štětci (jakýmikoli) mi to nikdy nešlo a obrázky mi na výtvarce vždycky kreslila spolužačka..:)) Hlavně že jste si to rozdělily, holky. :D

      Děkuju za radu :)
      Další věc co nutně potřebuju, sakra! :)

      Vymazat
    3. Děvčátka moje nádherná, téda usmívám se tu ráno nad vašima komplimentama, který tedy pro mě znamenaj mnohem více než ty od chlapů, páč ti tomu nerozuměj :-))) Ó drahá Sis to je naprosto vzájemné!!!!! Jsi můj blonďatý ideál :-D

      Domí: Ahoj, děkuju za tak krásná slova opravdu, to víš, já teď trošku musím psát násilím, nejde mi to tak lehce, ale když se rozepíšu tak už chytnu tu správnou slinu, jen té energie není...anebo je, ale děje se toho hrozně moc na všech frontách !-)..asi se z toho zas budu muset vypsat :-D
      Enka už základní fakta podala a opravdu, co ona doporučí to funguje, takže odpovídáme prostě shodně a navzájem se dokonale doplňujem...
      No jo ten bronzer, neboj to zvládneš, vůbec neřeš štětce, protože ti přiznám jednu věc, já si sice chtěla koupit nějaké krásné a luxusní (hakuro) ale nějak není čas, peníze? takže používám na bronzer tvářenkový štětec od UBU, dobrá a levná záležitost, ve velkých městech koupíš v drogeškách, nevím estli máte v Plzni PEMI drogešku, když tak jukni do googlu.....zkosený na tvářenku bohatě stačí fakt, a začít můžeš prostě tím, že ho dáš místo tvářenky.
      na YT doporučuju video od Lisy Eldridge nebo Sam z pixiwoo či další, až na to ,že to je lehce matoucí každá na to jde jinak dle tvaru své tváře, chce to zkoušet, co ti sedne, hrát si třeba doma a zkusit konturovat úplně lehoučce, hodně rozetírat do ztracena a spíš vrstvit. Neboj budeš mít dokonalou tvářičku! Máš ji! Seš mladá, to je největší devíza :-D
      U konturování jde o to, potlačit to co moc vystupuje (tím tmavším bronzerem) a vyzdvihnout přednosti...např.pokud máš kulatý obličej, chceš mít silnější lícní kosti, tak vrazíš bronzer na spodní hranu lícní kosti, tohle já dělat nemůžu moje lícní kosti teď trčí, takže když chci jakože vypadat méně hubeně spíš dělám tu línii pod očima ala tvářenka až na nos.....pak taky mám delší bradu, tak ji opticky krátím pošmrdláním na spodní části brady :-).....
      Ale moc se tím netrap, fakt to není nutně zapotřebí, pokud nejsi bledule vyčerpaná jako já - jsi mladá a sluníčko tě rádo líbá určitě, tak bronzer můžeš mít třeba jen na hraní :-)))
      No je fakt že já a moje dcera jsme ty spolužačky, co malovaly ty obrázky ve výtvarce jiným !-)
      Make-up pro sušenky, pokud zajdeš do Douglasu otestuj si Bourjois make-upy, mají výborné, mě sedí, mám to healthy mix sérum, ale pozor moc to nekryje....teď mám právě ten jejich BB - je perfektní, ale ne na zimu....jinak z levnějších bych zkusila právě Alverde tekutý minerál. make-up stojí stovku a už dlouho se na něho chystám..za ty peníze to za zkoušku stojí
      Pokud bys chtěla vzorek mého Bourjois make-up písni pošlu...na eshopech se dá koupit cca za 220 v parfumerkách je dražší, ale můžeš si tam testnout zas odstíny předem a pak objednávat !-)..pokud ti vyloženě chemka nevadí hodně dobrý je hydratační slavný make-up Gabriella Salvete...
      Catrice Camouflage je vynikající, určitě v drogerce jukni, bohužel bývá často vybrakovaný....kryje fantasticky.

      Je to prča s tou vlčí mlhou, co - bohužel ji lidi mají často více než je zdrávo a už nevidí člověka...když jukneš totiž unavnýmu člověku do očí, tak vidíš...s tím luxusní make-up nic neudělá. Ale o to nejde, mě ty komplimenty těší, páč opravdu může jít i o to, že se vnitřně cítíš strašně, ale stejně ta krása tam je :-))) otázkou pak ale je, jestli smutek nezkrášluje,nééé to je blbost, zkrášluje smích :-D. Každopádně si užívej komplimenty i od lidí co maj vlčí mlhu, ono to potěší.....Krásný den Domi doufám, že se máš úžasně, omlouvám se za mé ne-psaní.....

      Vymazat
    4. Jen se usmívej eM! :**
      Já to chápu a v pořádku, každopádně, když se budeš chtít vypsat i jinam než na blog, můj mail je Ti k dispozici. :)
      Děkuju za úžasnou odpověď, kouknu na videa, seženu bronzer, zkosený štětec na tvářenku mám a začnu si hrát zatím alespoň doma. :)
      Kouknu na Douglasu na Bourjois, děkuju..:) Na Alverde jsem nedávno taky koukala, ale nebyla jsem si jistá, tak jsem ho radši nechala v regálu. Půjdu do parfumerky testnout odstíny a pak uvidím jak to dopadne. Nad slavným GS jsem taky přemýšlela, mám tu značku ráda a myslím, že tu chemku moje pleť snese, když všechnu pečující kosmetiku mám přírodní. :)

      No právě, dneska už se lidi pořádně do očí moc nedívají a proto tu vlčí mlhu mají, taky jsem si toho všimla. Ale i když je mi vnitřně totálně na nic, udělá mi radost, když na ostatní působím dobře a uslyším nějaký kompliment, alespoň maličko a na chvíli se mi uleví. :)
      Krásný den i Tobě, má milá eM, vůbec se neomlouvej, odepiš až budeš mít chuť. :)

      Vymazat
  6. Od Alverde mám momentálně heřmánkový krém na obličej a jsem s ním moc spokojená. Je to můj první od Alverde, co se pečující kosmetiky na obličej týče.

    Monča z blogu - By-Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heřmánkový Alverde zní hodně moc dobře :-)....jejich krémy jsou dost povedené, za tu cenu fakt dobrá muzika :-)...určitě ten heřmánek zkouknu :-)

      Vymazat
  7. Moje nejmilejší Emí,
    jsem moc ráda za opět osvěžující článek plný skvělých produktů. Musím se přiznat, že jsem taky nad takovým článkem uvažovala. Mým miláčkem je také bronzer od Catrice (Sun Glow Shimmering Bronzer) a jsem s ním moc spokojená. Sdílím také Artdeco bázi. A Bourjois tvářenka a L'oreál lak (tenhle odstín byl můj 1). v mém nejoblíbenějším odstínu!! Ty mi snad čteš myšlenky Emí. Žádný článek psát nemusím, tys to napsala z mě. :)
    Připojím jen svou trojku od Bourjois a Catrice lesk na rty a můžu vyrazit. :)
    Měj se krásně Eminko má drahá
    Tvá Janie
    PS: Na blogu je recept na domácí balzám ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Stabilně bez nalakovaných nehtů, pokud se maluju (nepovažuju za nutný nejít nenalíčená ani k popelnicím), tak řasenka a korektor (Rimmelka už léta a korektoru od Astoru, což je objev poměrně čerstvý, hodlám mu ale do budoucna zůstat věrná.) Trpím na šílené kruhy pod očima, které mám teda nonstop, bez ohledu na stres, nevyspání nebo pitný režim. Ze zvyku přepudrovávám, ale slavný Smooth skin od NYC mi úplně nesedl, takže svůj pudrový svatý grál asi budu hledat ještě chvíli dál nebo se na pudrování asi budu moci zvesela vykašlat, jakožto majitelka suché pleti. Zvyk se přepudrovat mi nějak z dob puberty zůstal, tak nevím.
    Když mám dobrou pleť a chce se mi, tak rudé rty jsou nutnost. :-)
    Z péče se neobejdu stabilně bez balzámu a opravdu si pochvaluju krémy od Mixy. CC cream mi vyhovoval v období, kdy jsem měla pleť velmi podrážděnou, hydratační používám teď, přece jen občas po slunění nebo vodě cítím, že mi obličej pne, je jemný, nezatěžuje, hydratuje a HLAVNĚ mi neucpává póry. No a aktuálním tématem je třicítka opalovák, protože jinak jsem červená, spálená a pupínkatá a i balzám na rty hodlám alespoň na ven teda vyměnit za ten s ochranným faktorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobný :-) řasenka, korektor dle stavu obličeje a hlavně teď pod oči už pravidelně, ono to hodně pomůže rozjasnit, a je fajn že Ti tak sedl ten od Astoru, možná jednou taky prubnu až dojde Lumík :-)....mít kruhy pod očima bez stresu, to fakt není fér ale :-D......Mě ten NYC taky nesedl a dodnes nevím čím, páč teď mám ten BB pudr a taky v něm jsou silikony a nic pohoda, já jsem právě s pudry na štíru ale teď v létě je dost oceňuju, ale k tomhle jsem přišla jak slepý k houslím,takže defakto taky favorita nemám, možná bych něco prubla jednou u Alverde, tak nějak mě láká zkoušet od té značky :-) a právě suchá pleť moc pudru nepotřebuje, a já vlastně pudruju jen t-zónu...
      CC jsem zkoušela z testeru od Bourjois a moc se mi líbil, takže plánuju pořídit, bude to chemka jako Mixa, ale to neřeším, důležité je že to funguje - páč mi od téhle značky make-upy i BB a teďka i CC sedí :-D
      Jó opalovák - to je fakt, já dávám na obličej padesátku, ale spíš na procházky a ještě stíním kšiltovkou, do kanclu si vystačím s tím BB ona má dvacítku, tam to vůbec neřeším, ale ty jsi vlastně Sněhurka typem, tak u Tebe je to jasný, že je třeba se chránit, mě na tělo stačí dváca, Sundance z dm funguje dobře :-)....há a balzám na rty každopádně, ale vzhledem k tomu že mám po kabelkách vždycky aspoň tři rtěnky, které tady úplně vypadly....tak to je i místo balzámu, páč rtěnkuju hodně :-)

      Vymazat
    2. NYC na mně vypadá trošku... moučně a už když jsem do něj vnořila poprvé štětec mi přišlo, že to snad ani nebude tím, že si nerozumí s mojí pletí, ale je to prostě celé nějak blbé konzistence a práší. Ještě možná nebudu líná investovat do o něco dražšího Dermacolu a pak možná pudrování vzdám a ušetřím. :-)
      Já jsem to teda nehodlala s tou ochranou přehánět, na mého balzámového favorita stejně nic nemá a doma (rtěnka se mi na něj nanáší blbě, takže když jdu ven, vynechávám) si s ním rty ošetřit prostě musím, jinak mi praskají a bolí. Jenže jsem po prvním dnu intenzivnějšího vystavení se sluníčku zjistila, že se mi na rtech vyrazil dokonce nějaký puchýřek (nejdřív jsem si myslela, že mám ve svých čtyřiadvaceti první opar :-), tak asi budu muset holt i ty rty chránit. Zjistila jsem, že i obyč Labello dělá verzi s SPF 30, tak si pořídím. Jo, bez pečlivého mazání se se neobejdu. Okamžitě na slunci zrudnu, brzy se spálím, vyskočí mi pupínky... Já si vzala v Rossmanu, tuším, nějaký Garnier, co se prsil lehkým hydratačním složením (make-upy nepoužívám, ani normálně, natož v létě, v létě se častěji než jindy nelíčím vůbec, běžný krémy třeba a la Mixa mají tak patnáctku, což mi připadalo málo), tak abych si to mohla napatlat i na obličej (možná jsem udělala hroznou kosmetickou prasárnu, ale svůj účel to splnilo a neodnesla jsem to ani pupínky, tak co... :-) Nejsem si jistá, jestli jsem tam tuhle značku vůbec viděla, podívám se po ní, když si budu potřebovat náhodou v průběhu léta ještě doplnit zásoby, díky za tip. Já jsem opalovák sháněla asi příliš brzy, spálila jsem se poprvé už někdy před třemi týdny. :-)

      Vymazat
    3. Dermacol je taky hodně chválený z pudrů, koukala jsem i na složení a je solidní, ale asi spíš budu hrát na to, že většinu roku jsem sušenka a tak mi ten stávající pudr vydrží asi do konce života :-)...mám doma i nějaký minerální ale jsem strašně líná používat ty prašné pudry štětcema a na cestě je to nepoužitelný, do kabelky, potřebuju zalisovaný...třeba Enka je expert na pudry, asi ji budu muset ukecat ať o nich sepíše, ať máme z čeho vybírat :-))
      Balzám s vysokým SPF jsem sháněla loni a teda docela jsem byla zoufalá jak slabá byla nabídka, ten Lobello nikde neměli, pak jsem skončila u Astridu s desítkou, páč u balzámu nemám ráda tu voskovou parafínovou konzistenci, spíš mě to vysušuje....ale rtěnka vlastně fugnuje stejně, ta bariéra tam je...a pokud máš opravdu citlivou kůži, tak to platí i o rtech, jenže to si člověk neuvědomí hnedka, a pak vlastně řešíš jestli nemáš opar. Opary já znám důvěrně od mala, a kupodivu už se mi na rtech téměř nedělají, když tak pod nosem z rýmy, což je prašť jak uhoď, ale ta ochrana rtů se určitě vyplatí, já se loni vypekla a psala jsem o tom i článek, páč jsem si koupila přírodní balzam Alverde třicítku šťastná jakou mám ochranu, ale rty po tom byly bílé...což možná ocení horalové v Himalajích ale já ve městě teda ne :-D
      Garnier nemusí být jako opalovák špatný, pokud nedělá pupínky, to ony totiž rády dělají potvory...Ta Sundance to je privátní značka dm, tuším že mají i přímo na citlivou pleť....a je to fakt, že ty opalováky začaly být aktuální až teď. Jinak se mi po opalování nebo spíš spálení a podráždění dost osvědčil čistý gel z aloe vera (v lékarně určitě koupíš)...používaj ho i holky na ekzém a různé podráždění od pylu, sluníčka a tak....příjemně to chladí a uklidňuje...

      Vymazat
    4. Já si myslím, že ten NYC naopak půjde do věčných lovišť teda rychle, mám dojem, že tam lehce vnořím štětec a protože už takhle je na mně vidět, dávám si maličko a půlku toho ještě ofukuju pryč.
      Přiznám se, že tohle jsem teda trošku nezkušeně projela. Tak nějak mi vzadu v hlavě něco říkalo, že bych si možná měla koupit nějaký balzám, ale naplno mi došlo, že asi i rty je třeba chránit, až když se mi to trochu vymstilo. Do lékárny se mi pro balzám zrovna nechtělo, googlovala jsem a Labello mi přišlo nějak nejdostupnější. Alverde, říkáš? Zkusím. :-) Astrid vůbec dělá celou opalovací řadu, tuším. A viděla jsem to i běžně v supermarketu. Deset je trochu málo, já opravdu chci na svou citlivou kůži alespoň třicítku, tak doufám, že uspěju. Na vzhled moc koukat nehodlám, on ten opalovák na obličej je taky takový trošku hutnější a je ho potřeba pořádně rozetřít (ale na pleti z něj špatný pocit nemám, opravdu je docela lehoučký, klasické mléko by nejspíš fakt nešlo a to Garnier jako značku nemusím a v péči o pleť nějak tuplem ne), stejně se v létě moc nelíčím, protože by se mi to rozmazalo, takže estetika musí ustoupit trochu stranou. :-) Na spáleniny nedám dopustit na Fenistil gel (vždycky ho mám při ruce, neb odmala jsem alergická na komáří štípnutí a naskočí mi obrovský rudý pupen a oteče půlka ruky a ještě pedatrička ho před lety našim poradila, že mě tím mají mazat)... Pomáhá mi i na sluneční alergii a užijeme ho i tehdy, když se někdo spálí například v kuchyni, nejen od sluníčka.

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate