pondělí 26. května 2014

Chemická zbraň hromadného ničení

Nikým nezván přišel asi před třemi týdny, usadil se mi na bradě a den co den mi sděloval, že nehodlá odejít.. hnusák.. megahnusák.. ten, co vznikne jako hluboko uložená boule, pořád o něm víte, protože bolí a stokrát za den vás napadne, že ho rozrýpete.. vydržela jsem tři dny v bláhové naději, že TO zmizí.. ehm.. nezmizelo, překvapivě.. po těch třech dnech (což je mmch můj rekord) jsem to nevydržela a TO rozryla.. já vím, že se to nemá, ale opravdu to nešlo jinak.. chápete.. :o)

Ne, že bych si tím nějak zásadně pomohla, ale přestalo to aspoň bolet. Nastala fáze "já tě ty hajzle zlikviduju, i kdybych tě měla vypálit..". V této fázi jsem používala své oblíbené pomocníky: brčálník Ilsci, mycí krém Alva a pleťovou vodu Alverde..
Ale ouha, tentokrát to nestačilo.. TO si dál žilo vlastním životem a dokonce si pozvalo příbuzné.. celý obličej mi osídlila rodinka menších potvor.. (asi děti :D).. teda takovou paseku jsem na obličeji neměla léta.. zvažovala jsem pořízení hezkého papírového pytlíku (samozřejmě z recyklovaného papíru), do něhož vystříhnu otvory pro oči, abych vůbec mohla mezi lidi :o)) tímto také děkuji kosmetickým bohům za existenci Catrice korektoru, díky kterému na pytlík nakonec nedošlo..

Po pár dnech zoufalství se mi podařilo identifikovat pachatele těch malých potvor.. sérum jedné drahé přírodní značky, se kterým jsme si jaksi nesedli a jakmile jsem ho vysadila, ti malí šmejdi se odstěhovali :o)
Ovšem TO zůstalo.. obklopeno hradbou suchých šupin, ale kráter stále aktivní.. nepomáhalo nic.. a pak jsem si konečně vzpomněla na jednu věc, kterou jsem před časem z posedlosti přírodní kosmetikou zavrhla jako hnusnou chemii.. ó, jak jsem byla bláhová.. zapomněla jsem, kolik dobra prokázala tahle věc mému obličeji, jak jsem ji dlouhé roky milovala, o čemž svědčí i to, že jsem si ji kupovala pravidelně od devadesátých let a nikdy mi v koupelně nechyběla.. a přísahám, že ani nikdy chybět nebude!!
Přišel čas odtajnit mou oblíbenou zbraň hromadného ničení hnusáků.. tadááá!! Je to Miraclean!
těžko říct, proč na obale něčeho, po čem máte být hezčí, je monstrum z kůže stažené.. :o)
asi bez komentáře.. je tam zinek, no.. 
Obal má hnusný, složení má hnusné, ale účinky jsou zázračné! Prostě miracle! TO jsem s tím potírala pouhé dva dny několikrát denně a dalo se na ústup.. dnes je z něj už jen flek, se kterým si  MMU hravě poradí. Zvítězila jsem!! Omlouvám se ti můj drahý příteli, že jsem tě dočasně zavrhla, že zelená zatemnila můj mozek, že jsem ti byla nevěrná.. už to nikdy neudělám a budu tě milovat do konce života, přísahám!! :o))

Taky jsem Miraclean vrátila do své denní péče, protože po něm mám hezčí pleť, méně se lesknu a všechny pozůstatky i těch malých hnusáků jsou pryč..
Obsah je nutné před použitím dobře protřepat, aby se složky spojily, jinak vám na ruku vyteče bílá voda. Ošetření probíhá následovně: přijdu z práce domů, odlíčím se a nanesu emulzi v hojném množství a nechám zaschnout. Doporučuju neotvírat pošťákovi, protože emulze po zaschnutí vytvoří bílé mapy.. prostě princezna.. :o))) tak to nechám až do večera a večer smyju zbytky a pokračuju klasickou večerní péčí.

Miraclean koupíte v lékárně, 100ml za asi 130,- korun. Zaujal mě ovšem popis na lekarna.cz, protože mám pocit, že někde soudruzi udělali chybu.. tea tree olej ani triclosan prostě ve složení nejsou.. tak nevím, co si o tom myslet..
Ani Feroušek tomu nerozumí.. ale je to rozený průzkumník.. jen zkoumá nesprávný výrobek.. :o))

Závěr zní: tentokrát v souboji chemie-příroda zvítězila chemie.. někdy to prostě jinak nejde..
Co vy? Máte taky nějakou osvědčenou chemickou zbraň? Sem s ní!!

No, tak mi to nedalo a pátrala jsem.. výrobcem Miracleanu je Ekochem Cosmetics (boží název, ekochem!!! :D) a vypátrala jsem, že popis s tea tree olejem a triclosanem patří jinému výrobku z Miraclean řady.. prostě chybička se vloudí.. :o))

Hezké pondělí všem!

26 komentářů:

  1. Moje chemická zbraň je zinková mastička, příp. Sudocrem. Složení bude hodně podobný, jen to je mast a já jí dávám fakt jen na TO, v případě dětiček jen na T zonu, na celý obličej bych nemohla :-) Takže naše zbraně hromadného ničení jsou hodně podobné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó Sudocrem je taky osvědčená zbraň.. a zvláštní je, že na to, jak je mastný, tak docela vysušuje.. to na něm oceňuju.. ale nemůžu ho používat dlouhodobě.. Miraclean ano..

      Vymazat
    2. No já taky doma mám slavný sudocream a pak zinkovou mast, ale teda takový efekt jsem s něma asi nedocílila, vlastně jednou jo sudocream v kombinaci s Lushovským mýdlem fresh farmacy jenže právě tyhle věci všecky dost vysušujou a já se pak loupu pomalu celá....ale ta zinková mast třeba nevysušuje, páč tam má sádlo v základu, ale zas nemá ten efekt hubící no....ono prostě na ty potvory je třeba chemické zbraně, tady to toleruju a cokoliv mi zabere beru :-))

      Vymazat
  2. Ekochem pobavil (stejně jako obal toho Miracleanu). :-D Ale tak je to docela výstižná tečka za Tvým článkem - radši eko, ale občas je nutná chem. :-) Já teda úplně bezproblémovou pleť nemám, ale výraznější hnusáci se mi naštěstí už hodně dlouho vyhýbají. Takže ani žádnou podobnou zbraň hromadného ničení nevlastním.

    K Sudocremu zmíněnému v předchozím komentáři mám veselou historku z natáčení - o víkendu si můj 10 měsíční synek v nestřežené chvilce aplikoval Sudocrem jako pleťovou masku. :-D A jak byl spokojený! Ručičky obalené Sudocremem a ošudlal si s tím celý obličej. I koberec to zlehka odnesl. A spokojeně si v tom dřepěl, ani nemukl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten obal je fakt luxusní.. vyloženě láká ke koupi :o)) zbytek jejich sortimentu má taky super obaly, většinou totální komunistické retro.. ale odpovídají tomu i ceny.. litr!! šampónu 36,- korun :o)))

      Synek bude asi kosmetický fanda :D úplně to vidím, jak si lebedí obalený Sudocremem :o))) ovšem z koberce bych to sundávat nechtěla..

      Vymazat
    2. Já prostě ty Enčiny slovní hříčky miluju, ona ze všeho vytříská vtipné maximum:-)....Hele ale ty obaly jsou teda fakt těžce retro a ta z kůže stažená osoba, no krása fakt, tady asi marketing vůbec neznaj hehe, ale co už, na obaly v těhle případech prdím, oceňuju tu cenu a především funkčnost, na obalech se vyřádíme inde !-))

      Jani, to je super představa Tvého synka:-),je vidět, že bude po mamince a kosmetice rozumí, a největší prča je, když ty dětičky něco vyvedou, tak jak jsou pak tichučko :-)).....Ani zbraň jinou nepotřebuješ, když tak si půjčíš od synka sudocream on si s malými potvůrkami poradí, ale na ty obří hnusy nestačí ...A krásná historka, děti tohle umí skvěle:-)

      Vymazat
  3. Sákriš, všichni mi tady o tom Miracleanu mluvte... vážně, poslední dobou ten název vídám častěji, než slovní spojení "micelární voda" :D To už potom v člověku začne hlodat pokušení... :)

    Jinak, jestli tě to trochu potěší, tak ano, i JÁ nezvládám víc, než tři dny. Potom samozřejmě skončím se šupinami, strupy, podlitinami a nadávám, že už to v životě neudělám, ale... víme, jak to končívá :D V takové chvíli nastupuje starý dobrý válečník Framykoin, který stáhne, vysuší a zahojí úplně všechno, tož asi tak :)

    Na potvory v různém stadiu růstu (před násilnou mechanickou likvidací), jsem ještě nic stoprocentně spolehlivého nenašla. Když jsou to menší objekty, někdy zabere Eclaran... a někdy nic. Asi to chce přežít.

    Nicméně, naděje v člověku pořád hlodá... a když navíc vidím ten roztomilý obal... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko, asi na něm fakt něco bude :o)) a už kvůli tomu obalu, že jo.. :o)) a myslím, že za pokus to stojí, teda určitě tě nespasí, ale jako doplněk léčby si myslím nic nepokazí..

      Nejlepší na tom bylo, že já si ty tři dny pořád říkala nedělej to, budeš toho litovat.. ale to prostě nejde vydržet.. no a taky jsem toho litovala a říkala jsem si, že už to nikdy neudělám, ale stejně moc dobře vím, že udělám.. :D

      Starý dobrý Framykoin se na mé léčbě podobných radostí podílí pravidelně.. některé věci se prostě nemění.. .o)

      Vymazat
    2. Holky jste vůbec dobrý, že to dáte ty tři dny, mě svrbí ruka po dvou, trošku vrtnu, pak se plácnu přes ruku a pak to ten třetí den totálně rozdrbu a pak si nadávám, zrovna jsem si teď vyrobila úchvatný flek a jizvičku a čím to budu léčit to fakt nevím...Sis pomáhá zázrak i na tohle? nebo mám dál aplikovat sudo-zinek? Ti řeknu eštěže máme ty make-upy fakt, co zakryjou tydle "srandy.....
      A je to fakt až záhada,že se vyrábí tolik různých serepetiček a ještě pořádně nic na tohle svinstvo nevymysleli, ale zas mám zkušenost, že tyhle nepříliš drahé masti a emulze z lékárny fakt zabíraj, jenže je dost často ruší, jako skvělý endiaron, prostě účinky za pár kaček, ale oni chtěji abychom kupovaly ty drahé věci a né masti za pade, že....
      Jó framykoin máme taky v lékarničce běžně,ale na obličej mě nenapadlo ho dát, ha.-)

      Vymazat
    3. Jednou jsem to vydržela kompletně přečkat a odešel zcela bez následků. Byly to ale nervy :-D

      Vymazat
    4. Jsi dobrá Veroniko, tak říkáš, že pomáhá i vydržet? :-)) Ty moje pracky nenechavé s něma je potíž...:-) já to nejdýl asi vydržel dva dny max, a pak jsem na to stejně vlítla....

      Vymazat
    5. Jednou se mi to taky podařilo :D ale fakt jen jednou... byla to památná událost :D ovšem ze statistického hlediska, vzhledem k počtu těch rozrytých, zcela zanedbatelné.. :o)))

      Vymazat
    6. eM, jestli už ses drbala, tak Infadolan, ten pomáhá na fleky. Od té doby, co se s ním mažu, mizí bez následků i stopy po brutálních samochirurgických zákrocích. :-)

      Vymazat
  4. Tak, teď jsi v kostce popsala moje problémy posledního měsíce! Brada je jeden velký kráter, oteklá, bolavá, ani osvědčený Sudocrem a černá mast nepomáhají. Žádný konfliktní produkt nepoužívám, takže... chemka nechemka, Miraclean nutně potřebuji!
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj, to mě mrzí.. mám pro tebe hluboké pochopení.. to je právě to zoufalství, že někdy mi vyroste něco, na co nefunguje vůbec nic! Fakt už jsem přemýšlela, že ho vypálím nebo vyleptám savem.. :D
      Ale Miraclean můžu opravdu doporučit.. mají i poloviční balení a ta mrtvolka je na něm taky :o))

      Vymazat
    2. Asi je něco ve vzduchu, protože si s Enkou stěžujeme společně, že máme ksicht vykvetlý jak v pubertě a teda není to fér v našem věku bychom měly řešit nějaké jiné problémy, jako jak na vrásky....ale zatím to vypadá, že furt řešíme jak pubertu tak následky věku, chjo.....no sudocream je fakt málo, ale fakt musím říct, že jak jsem ze začátku nadávala na lush fresh farmacy, páč jsem ho použila já pako na celý obličej, tak na ty hnusné beďary funguje a hezky hojí, ale sudocream sám nic moc -musí mít pomocníka kámoše....a to zas Enka vytáhla do boje s těmi nejlepšími: ilcsi, alverde,alva....a zázrak:-) chce to holt kombinovat více věcí a účinků, mě někdy nezabere sudocream a zabere mi kyselina salicylová a někdy naopak, fakt se v tom nevyznám :-!

      Vymazat
  5. Občas nad chemku prostě není..:) Tohle vypadá (kromě složení) jako takový pěkný zázrak, ale na mou suchou pleť by to asi tak blahodárné účinky nemělo..:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, těžko říct.. já nemám pocit, že by to nějak vysušovalo, ale vlastně buď ráda, že je to pro změnu něco, co nepotřebuješ :o)))

      Vymazat
    2. Jasně Domi, pokud neřešíš zásadní bolístky, tak tohle asi možná není potřeba, ale zas já už vím, že člověk musí mít pár zázraků po ruce ve své osobní lékarničce pro všecky případy..asi to není otázkou plošně aplikovat na sušenku ale spíš vyloženě lokálně, takhle já jako sušenka aplikuju i tu vodu alverde a sudocream a spol :-)

      Vymazat
  6. Sis ale co musím jednoznačně napsat je, že jsem naprosto nadšená, že máme nového blogo-asistenta!!!!! Nejvíc mi udělala radost fotka Ferouška jak studuje krém:-).... já věděla, že ho to blogování nakonec chytne:-))jsou to šikovní ti naší klucííí....ale jasně, že mi udělalo hlavně radost i to, že jsi vyhrála a nějaká ta zbraň zabrala!!!! jupííí, zázrak si píšu jako povinnou výbavu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ferouš se činil.. :D jsem mu vyprávěla o Matesákovi, tak se chtěl stát taky blogoasistentem.. :D akorát mi jeho chlupy zkazily několik fotek.. a taky mi šňupe do ruky a rozptyluje mě.. ale tak baví ho to a co bych pro broučka neudělala, že jo :o)))

      Vymazat
    2. Je to šikulka, dej mu za mě pusu...No jo, když jdeš na něho s chválou Matese blogoasistenta, tak to jsi v něm vzbudila ambice :-) No Sheldor mi vyloženě často focení sabotuje, prostě na každé fotce chce být on a né obrázek nebo kosmetika, tak zabere celý záběr :-)...jo rozptylovat hoši umí....ale je super, že to kluky baví a nás :-D

      Vymazat
  7. mne sa tiez obcas robia taketo bolaky. kym su v stadiu, ze bolia, nahmatam si ich, ale este ich nie je vidiet, pripadne to miesto je len jemne zacervenane, vzdy som si hovorievala, ze keby bolo nieco, cim si to natriet, aby sa to v tejto faze zastavilo a vyliecilo! a ono je!!!! prekvapilo obycajna blba Balea! Konkretne malicka tuba Balea Soft&Clear Anti-pickel Gel. Tubicka je sice mala, ale vydrzi velmi dlho, aj ked ja mam uz druhe balenie (myslim, ze som tuto sikovnu veciciku objavila pred zhruba rokom). Akoze uplne 100% uspesnost nema, ale takmer ;)
    Zapalene bolaky niekedy dezinfikujem Betadinom, to tiez dobre pomoze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téda Balea říkáš jo, no něco na tom bude, já mám z téhle řady ten roll-on, jenže ten gel by byl asi lepší, juknu po něm - u mě je to tak, že buď zabere ten roll-on s kyselinou salycilovou od Balea nebo sudocream......Betadin neznám a hned si píšu :-D

      Vymazat
    2. Balea anti-pickel gel? To musím mít, píšu si!! Bojovníků není nikdy dost, že jo :o) a právě proto, že stoprocentní úspěšnost nemá nic, je třeba mít široký arzenál.. nedat těm mrchám šanci!! :D

      eMí, Betadine je klasická špitální desinfekce, je širokospektrá, používá se i k desinfekci před operací, takže je vlastně divné, že mě ji nenapadlo zkusit.. :D ale nevýhoda je, že je tmavě hnědá a barví, sviňa.. :o))

      Vymazat
  8. Na tyhle neřády nic. Bolí to, je to rudé, vystouplé, je to vidět, nejde to zamaskovat, ale zlikvidovat to konvenční protipupínkovou péčí mi nikdy nešlo. Je to uložené moc hluboko a všechno mi jen poškodilo pokožku na povrchu, jak ji vysušilo, ale ven to nic nedostalo. Cca za čtrnáct dní se to většinou vstřebá samo. Důležitý je alespoň se tomu nesnažit "pomáhat", protože sice jsem dostala ven ten hnis nebo co to vevnitř vlastně je, ale právě ten flek se mi hojil ještě tak půl roku. Nicméně na hluboko zhnisané projevy by měla fakt pomáhat ta zmíněná černá mast (znám to pod názvem visňová mast, respektive lidově višňák). Nezkoušela jsem to, naštěstí na tyhle nádhery netrpím nijak zásadně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate