středa 21. května 2014

eMka a Enka a HYALURON!


Zdá se, že kosmetická kouzelnická kniha se rozšířila o další kouzelnou formuli - hyaluron.
Nevíme, co na to Harry Potter nebo Hermiona, ale dneska se dozvíte, co na to eMka a Enka :-)
Tahle kouzelná formule se teď skloňuje ve všech pádech - s hyaluronem, o hyaluronu, bez hyaluronu, kdo co? hyaluron?....takže jo, voláme - hyaluron!...
A dneska rovnou srovnávačka - chémie versus přírodáá...


Enka:
Ráda vzpomínám na dobu, kdy jsem nečetla blogy, poličky v koupelně mi nepřetékaly spoustou kosmetiky a nekupovala jsem všechno, co někdo pochválil :o)) dnes už jsem to nejhorší období "to musím mít, protože to xy chválí" překonala, ale některým věcem odolat nelze.. :o)) jednou z takových věcí je hyaluron.
Kdo by nechtěl zázrak, po kterém bude vypadat mladší a krásnější, žejo.. :D

Má hyalurová divize nyní čítá dva kusy: profláklé sérum Nobilis Tilia a Balea hyaluronovou masku.

O Nobilisu už toho bylo napsáno mnoho. Já můžu říct, že mi vyhovuje, určitě si koupím další, až mi dojde. Nejvíc oceňuju ten liftigový efekt, který dělá, pleť je po něm vyhlazená a asi tak o půl čísla menší, než na svůj obličej potřebuju :D takže něco dalšího je potřeba.. já se mažu brčálníkem Ilcsi (omlouvám se všem, které s tím Ilcsi sereme :D)
Zázračné účinky typu rychlejší hojení nebo zmizíkování fleků se na mém obličeji neprojevily.. škoda.. měla bych ho ještě radši :o))

Balea masku už si asi znovu nekoupím. Není špatná, ale stejnou službu mi udělá spousta jiných krémů a s lepším složením. Píšu krémů, protože ji považuju za krém, ona se totiž vstřebá, takže ač návod radí po deseti minutách zbytky setřít, já neměla co stírat.. buď má pleť vše hladově pohltila nebo jsem jí nanášela málo :D  

Maska příjemně voní, tak nějak neutrálně krémově, během chvilky se vstřebá a zanechá pleť hezky opečovanou. Ovšem po vypínacím efektu ani stopy.. prostě příjemný krém, jakých je spousta, tenhle je navíc za pár korun. Složení teda není úplně důvod k jásotu, ale tak aspoň v tom nejsou silikony :o))

Verdikt: Nobilis potřebuju i v budoucnu, Baleu řadím do kategorie "neurazí, nenadchne", ale za ty peníze ji klidně zkuste..


eM:
Hehe, Enko taky ráda vzpomínám, na mých pět laků na nehty a tři lahvičky v koupelně....
Kdy to bylo? Před sto lety? Ano, můžeme počítat věk BB=before blog  a AB = after blog !-D.
A co ten hyaluron?
Hm, Enka to shrnula jasně a zřetelně. A neudiví vás, že s ní v mnohém souhlasím. A to kupodivu i přesto, že máme odlišný typ pleti, jó ale ty léta nás spojujou. Takže je jasný, že fakt oceníme, cokoliv, co nějaké to desetiletí ubere, že jo. 
Na Nobilis Tilia hyaluronové sérum jsem napsala rozsáhlý referát ZDE, takže se nebudu už o něm rozepisovat a opakovat se. Spíše jsem chtěla zhodnotit jeho celkové účinky po slušně dlouhé době střídavého užívání - cca více než 6 měsíců a srovnat ho právě z hyaluronem z drogešky, který byl také jednu dobu dost opěvován. 
No, jsem baba zvědavá a když mi Enka řekla, že si hyaluron od Balea pořídila, toš jsem nemohla zůstat pozadu, hyaluronu navíc nikdy neškodí a chápete - především, že studijních důvodů!-)


Takže jaký je vlastně rezultát. Ačkoliv se hyaluron Balea tváří, že vlastně stojí málo peněz, vyjde podstatně dráž než velké balení Nobilis Tilia, které jsem já osobně pořídila v akci za 299 Kč 50 ml (- na fyto kosmetika eshopu, ale určitě prohledejte bio eshopy, ceny se můžou dost lišit, zkuste např. cestu přírody atd cena cca v rozmezí 350Kč), kdežto Baleu sice pořídíte za hubičku tj. cca 100 Kč, ale koupíte si jen 10! ml. Ano, uznávám dostupnost stylem - dojdu do drogešky a mám - je výhoda, ale opravdu to levnější není.
Co se týče konzistence, Balea je prostě gel, kdežto Nobilis je sérum tekutější, jemněji se roztírá a řekla bych, že i lépe vsakuje, možná až příliš rychle, pokud máte suchou pleť jako já.

vlevo NT, vpravo Balea

Shodly jsme se s několika děvčaty, které začaly po mém článku hyaluron používat, že ze začátku může být kůže po aplikaci trochu napjatá anebo to je ten lifting efekt? :-) Né to je je vtip, samozřejmě. 
Z vlastní zkušenosti mé pleti, která má tendenci být v zimě více vysušená, musím říct, že ke konci zimy a na jaře jsem vůbec hyaluron nepoužívala, potřebovala jsem mastit a mastit a chvíli jsem neměla pocit toho hydratačního efektu s tímto sérem. Ale poslední měsíc díky tomu, co vidím v zrcadle, jsem začala používat opět denně a jo, dobrý :-).  Ono asi je to tak, že pokud má člověk suchou pleť, tak prostě ten hyaluron s glycerinem nemaj tu vodu kde brát, a ani si ji "nenasajou" z okolí, páč zima = sucho. Proto je asi ideální pro smíšenou i mastnější pleť. Ale záleží i na ročním období, málokdo má suchou pleť celoročně. Jistě ty suché tendence tu budou, ale záleží to na více faktorech, to už jsem na tom svém ksichtíku vypozorovala....
Takže pokud čekáte, že po hyaluronovém séru už nebudete potřebovat nějaký krém, tak to ne. Je to prostě sérum, udělá co má, a tím to také končí (a tím myslím hyaluron NT i Balea). Osvěžující efekt, kdy opravdu vyplní vrásky tam je - o tom žádná......a že teda pár vrásek mám - tak na ně přísahám :-)
Obzvlášť teda dekolt se mi úchvatně zlepšil, takže halelujááá hyaluron. Ale máme srovnávat. 
U mě stále vítězí ten od Nobilis Tilia aka přírodní, obsahuje glycerin i alkohol stejně jako Balea jen v jiném množství a jiném formátu....ale prostě uživatelsky je mi příjemnější.
 složení pro srovnání

 I konzistence NT je pro mě lepší ta tekutější a ta vůně je příjemná (trošku těžší květinová).... 
I když i zde panují rozdílné názory: jsem slyšela, že prej něčí hyaluron smrdí...No, ale to máte jak s parfémy, že jo  - co jinému voní, jinému může páchnout jak osvěžovač toalety. Zde musí posoudit každý individuálně.
 Balea nevoní a tím chci říct, že nevoní nijak - bez barvy a zápachu - bych to zhodnotila přesně.

obaly pro srovnání a dávkovače....NT má praktické kapátko k aplikaci přímo na pleť - což mám ráda
Balea má srandovní patent, který se u mě míjí účinkem, stejně si gel dávám na prst....
NT masivní obal z fialového skla, Balea plastový obal
oba myslím vyhovují dobře 
(ale ani v jednom nevidíte kolik zbývá životadárného hyaluronu !-) 
- no u NT aspoň vidíte, kolik nasajete do kapátka....

Vyzkoušela jsem jen sérum od Balea, pleťovou masku ani denní kůru jsem neměla a upřímně mě ani nelákají. Když něco funguje, tak nějak nemám potřebu násobit péči, protože nevím, jestli více hyaluronu znamená více efektu. 
Osobně bych spíše ocenila dodatečnou péči k hyaluron efektu ve stylu vitamínů A,C,E, prostě antioxidanty. To už by vrásky asi ani nehlesly...Ale takové sérum teda neznám. Třeba nám ho Nobilis Tilia vyrobí? Za slušnou cenu? 
Připadá mi totiž stále, že hyaluron jako takový je velice přeceňován, jeho účinky oceňuji a užívám si je i teď v období vyčerpanosti, ale k tomu, aby člověk zatočil s věkem, je třeba více kouzelných formulí než jen tato jedna. 
On ani Harry Potter by s jednou formulí přece nevystačil !-)
Osobně tedy zůstávám u Nobilis Tilia i do budoucna....a Baleu si ale hezky dopatlám, páč jsem holka šetrná. Ale jsem ráda,že jsem ji vyzkoušela a porovnala, abych zjistila, že jsem o nich závratného nepřišla.

A co Vy, který hyaluron používáte? Vaše dojmy? 
Anebo Vás hyaluron nezajímá? :-)

Těšíme se na Vaše komentáře.
eMka a Enka

PS: Prezentujeme zde své osobní názory a dojmy, které se nemusí s Vašimi bohužel shodovat, ale o tom ten život je, ne !-)

18 komentářů:

  1. NT používáme všichni a všichni jsou spokojení. Na noc já EL advanced night repair II. Jsem spokojená. Sem tam E, ale prý by se měl používat jako kúra, tak nevím. No a ještě mi chybí C a to už bude hotová abeceda a já z ní :-D

    Prima článek jste daly dohromady! Díky za NT, vždy si na tebe vzpomenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se Nobilis rozjede a další séra pro nás vyrobí, něco s céčkem by se mi hodilo.. :o))

      Vymazat
    2. Martinko jsem ráda,že po mém doporučení jste si oblíbili NT všichni, já mám taky ještě ten EL vzorek, tak ho dodělávám :-)...éčko normálně v kapsli, co koupím v lékarně - spíš jako kůra anebo spíš jak si vzpomenu :-)
      Abeceda to teda je :-)
      Enčí: tak doufám, že nám nějaké céčko někdo vyrobí, jinak si budeme muset vyrobit samy hihi

      Vymazat
  2. Ahoj eM, ahoj slavná Enko! :-P
    Zdravím po dloooouhé době a podle toho se pozná co? Že ležím doma v pelechu a není mi hej. :(
    Téma hyaluronové sérum, o tom bych mohla vyprávět celé hodiny. Musím říct, že ho používám taky cca půl roku s jedním vysazením, a jsem spokojená nejen s liftingovým efektem, ale právě a především s jeho hojivými účinky!!! Všechny boláčky a nepěknosti mizí závratnou rychlostí. Většina holek kolem mě, které ho vyzkoušely, tvrdí, že jim po velmi krátké době "přestalo fungovat". Já ten pocit taky chvíli měla - hlavně ohledně toho liftingu, ten mi po čase zdaleka nepřišel tak výrazný jako zpočátku, ale když jsem se po vysazení k séru zase vrátila, bylo vidět, že ten efekt tam je, a opět - u mě hlavně ten hojivý.
    A ještě jedna věc: ohledně té vůně - není to tak, že někomu voní a někomu smrdí. Je to tak, že je to prostě kus od kusu. Některé voní hezky květinově, jiné smrdí jako týden neprané fusekle. Fakt. Vlastní zkušenost.
    A ta fialová lahvička, do které není vidět ani pod přímým světlem, ta mě teda taky pěkně kaká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucie, jej, to je mi líto, že ležíš a choříš.. :o( tak ať je brzy líp!!
      Fakt na tebe to sérum funguje hojivě? Tak to tiše závidím.. ale mě stačí ten lifting, jsem skromná.. :o)
      Chceš mi říct, že až si koupím další lahvičku, že mi může smrdět?? Achjo.. tak snad to u Nobilisu vychytají a nestane se mi to..
      Měj se krásně a hlavně ať jsi zdravá!!!

      Vymazat
    2. Jé a já zas zdravím Lucií,a moc mě těší, že po dlouhé době vidím Tvůj koment i když teda díky tomu, že ležíš,což není zrovna optimální....Tak doufám,že to byla jen nějaká indispozice dočasná a je Ti lépe a užíváš si léta....
      Hm taky závidím ten hojivý účinek, je zajímavé, jak na každého ten hyaluron působí jináč....no možná na ženský v určitým věku už fakt funguje jen ten lifting a pak musíme dodávat k hojení ještě věci navíc.
      No s tím pachem mě to teda zaujalo, já fakt myslela, že to je individuální, jak to komu voní a ono je to z výroby? To je ale trošku divný ne...že by do každého balení dávali jiné množství toho éteroalkoholu anebo špatný skladování, no trošku se taky začínám bát až koupím další balení, co si vytáhnu za los - jestli kytky nebo ty fusekle :-)
      Jó Luci kdybys mě viděla, jak jsem se snažila nasísat přes okno do tý lahvičky, abych zjistila kolik toho tam mám a prd - není vidět ani prd!! :)).....Tak se měj moc krásně a užívej zatím svobody a taky zdravíčka !-))))

      Vymazat
    3. Ahoj holky! Díky, už jsem zase jako ryba. :)
      Zrovna jsem otevřela nové balení a dobrá zpráva - voní krásně květinkově... :) Nevím, možná je to i skladováním, že se to někomu rychleji začne kazit, ale já to zrovna nijak extrovně neskladovala, normálka v koupelně, i když máme teda spíš chladnější byt. A když jsem byla u ségry v UK (kde teda vysokými teplotami zrovna neoplývají, navíc jsem tam byla v zimě), to Romančino sérum fakt smrdělo jako pes (teda Lentilka třeba zrovna voní, ale tak třeba jako zmoklej pudl).

      Vymazat
  3. Protože jsem lemra, nestihla jsem eMce dodat fotky té masky :o) tak jen pro pořádek dodávám, že jde o Balea Perfect Beauty Macke mit Hyaluronsaure.. balení 50 ml stojí 75,- korun, takže tady se Balea narozdíl od séra s kosmickým aplikátorem finančně vyplatí :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A protože eMka je lemra taky, zapomněla jsem dodat to ilustrační ofiko foto !-) Hehe ten kosmický aplikátor ve mě vzbuzuje fakt srandovní myšlenky !-)), chvílema si fakt říkám estli to je určeno k aplikaci na pleť....No to ze mě mluví zas ty rehabky, dnes lepší, ale stejně na prd :-P.....A hezky jsi to doplnila, ať tu máme ten pořádek :-D
      Eště ať udělá Alverde nějaký hyaluron a bude to super ne? :-D

      Vymazat
  4. Hm, píšu si, dobrý vědět. Sice si nemyslím, že pětadvacet plus je bezpodmínečná hranice, kdy je nutný začít nakupovat na tuny protivráskovou péči, jinak ze mě ve třiceti bude ztrhaná stařena, ale za pár let to aktuální téma bude. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že na hyaluron v koncentrované formě máš dost času.. :o))
      A já taky nekupuju péči podle nějakých tabulek, ale různě zkouším, co mi sedne.. ono je taky těžké nacpat do jednoho přípravku požadavky mé pleti.. na jednu stranu jsem pro kosmetické firmy stařena, která potřebuje intenzivní péči, ale na druhou stranu mám pleť mastnou jak puberťák, takže si vyber :o)))

      Vymazat
    2. To ty vrásky mít zas tak brzo asi ani nebudeš. :-) Pokud neřešíš už akné, nepokrytě ti závidím, já to mám naopak: suchá a citlivá pleť, ale akné pořád.

      Vymazat
  5. Pěkný den, mé zlaté holky! :) K tomuto článku o Hyaluronu se musím vyjádřit. :)) Věcička o které toho už bylo řečeno hodně, několikrát jsem ho v obchůdku očumovala, ne že ne. Ale celkem jsem se bála koupit. Jsem sušenka a toho pnoucího efektu se trošku děsím, ale zase bych mohla předejít případným vráskám, já stejně pořád mastím, mažu a olejuju.. Tak ono by to mohlo jít..:) Hmm.. Holky vy mi dáváte, hyaluron bude můůj! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, eMka je taky sušenka a sérum jí vyhovuje, ale stejně si myslím, že hyaluron není něco, co ve svém věku potřebuješ ultra nutně.. :o)) ale na druhou stranu, je to ideální doplněk pod olej, takže ho asi potřebuješ.. :D jsme hrozné, že? :o)))

      Vymazat
    2. Určitě Domi pokud jsi sušenková tak hyluron musíš doplnit krémem či tím olejem, a pak se nemusíš toho pnutí bát, uvidíš jak ti to sedne na zkoušku, ale taky si myslím, že to ještě není úplně must have...a buďte holky rády hihi - že jste tak krásně mladé...ale zas jsme rády, že můžeme podat referát, pokud třeba okukuješ a váháš a pomoct s rozhodováním :-)

      Vymazat
  6. O hyaluronu jsem slyšela/četla už tolikrát, že to nakonec nevydržím a budu ho muset vyzkoušet. Abych náhodou o nic nepřišla. :-D I já s nostalgií vzpomínám na doby, kdy jsem měla tři laky na nehty, od každého kosmetického výrobku jeden kousek a další jsem si šla koupit (o existenci jiné kosmetiky než té drogerkové jsem sladce nevěděla), až když začal docházet...
    Enko, v diskuzi pod jiným článkem jsem narazila na Tvoji zmínku o amaranthovém očním krému od Alverde. Jaký je? Já na něj koukala, ale je to věková kategorie 60+, tak jsem zatím couvla, a taky mě trošku znervóznilo slůvko "goldshimmer" na krabičce....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, mluvíš mi z duše.. ten pocit "abych o něco nepřišla" velmi dobře znám.. :o)) a když jsem dnes přepočítala své laky na nehty, málem mě trefilo.. :D
      Ten amaranthový oční krém je fajn, stejně jako jiné oční krémy.. příjemný, nedráždí, vyhovuje.. tvá zmínka o 60+ mě zvedla z křesla a vedla mě do koupelny.. tvl, fakt!!! Ab 60!! (to jsem při nákupu nějak přehlédla.. :D) Tím jsi dokonale ilustrovala mou odpověď Aailyyn v téhle diskuzi.. můj obličej má evidentně zóny "stařena" i zóny "puberťák".. a pak najdi vyhovující péči.. :o)))))
      Ale žádný "goldshimmer" v něm nevidím.. prostě hutný, výživný krém pod oči.. :o)

      Vymazat
    2. Jani asi jsme na tom fakt všecky stejně, jakmile člověk přičichne k experimentování s kosmetikou a je to v kombinaci s ultra zvědavostí, tak není úniku :-)
      Musím říct, že jsem ráda, že jsem si NT hyaluron koupila, protože je spousta výrobků, které vykřikujou hyaluron a je ho tam kapka a stojí to majlant a efekt nula, tady bych řekla, že se to fakt povedlo za ty peníze ten efekt je vidět :-)
      Jinak já se na amaranth taky chystám a teď jsem teda trošku taky v šoku hehe....u mě je to stejně jako u Enky, pleť mám strašně rozežranou jako rozmazlená stará panička, ale beďárky si taky ráda "střihne" ufff....
      Někdy je fakt děs kolik toho na těch obalech nakecají a jak dělaj krémy pro určité věkové kategorie, mě to příjde jako blbost, důležité je složení :-)...hm ten goldshimmer mě pobavil hodně, možná po krému budem zářit :-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate