pátek 30. května 2014

Osobní přírodní katastrofa...

...aneb surrealistické kecání a spousta fotek


Milí čtenáři,

omlouvám se předem. Přečetla jsem si po sobě, co jsem napsala, teda a moc pozitiva z toho nekape. 
Snad Vám to aspoň vynahradí moje fotky, ve kterých se vždycky snažím zachytit krásu a naději....
Ale zas víme, že v životě vedle negativ jsou pozitiva, že jo. Někdy jsou váhy vychýlený více, někdy jsou rovnovážnější.....A já bych tomu mému surrealistickému vykecávání chtěla přece jen ke konci dát jakési pozitivní rozhřešení - udělá to za mě jedna "růžová zpěvačka", já zpívat neumím, jen kecat a fotit.....:-)
Protože o tom, život je, když Vám na hlavu padaj sračky, je třeba se z toho vyhrabat a jít dál.....
To je život.
Přeji Vám všem, abyste v životě měli pokud možno více té srandy....



Nad hlavou těžké mraky, napité vodou, připravené chrstnout do obličeje tučnou dávku....provazy vody lijáků, 
bůh Poseidon je nasranej až na půdu a tak s bráchou Diem pořádaj na Olympu pařbu, aby lidičky věděly, kdo  je tu šéf....teče do bot, kape na karbit....malá apocalypsa ve sklenici vody...potopa v červenejch balerínách....chčije? sakra, zapomněla jsem deštník....voda teče za krk.....
Co je pro jednoho přírodní katastrofou, je pro jiného španělská vesnice?
Co mi tohle počasí připomíná?
Můj aktuální život?



Přesně tak, střela přímo do srdce, kudla do zad....smrt nevyhnutelná, řekl kardiolog....mračno v obličeji,
 husto v hlavě, temno v srdci...
srdce je prej osamělej lovec, tak proč pořád nechápe, že osamělost je vlastně přirozená? 
jakej lov, dyť šlapem vodu....Nejhorší je osamělost ve dvou..Láska sítem protéká...koho zajímá...každej jen auto za půl mega, tučný konto a řízek.....barvy? a na co? něha? šup s tím do pytle, krása? kolik stojí?.....
Jsem to já ten blázen, nebo blázní svět? 
Na hladině víry  a v počítači viry.....vězni počítačovejch her, nevidí ženu, kerou právě skolil ostřelovač....
leží v trávě, kouká do nebe, oči do široka rozevřený...



Odkud přišla střela, kdo držel tu kudlu? Ty? Jak to? Dyť já myslela.....Aach, ty naivko, nejsi na to už trochu stará? Copak nechápeš, o čem je život? 
Sex, prachy a prach, ve kerej se obrátíme....drogy došly, rakenrol je demodé.....

Seru na ostřelovače, vstávám, běžím loukou, zastavuji se, oči doširoka otevřené, hledám kapky rosy v trávě.....
čí jsou to slzy? moje nebo vílí? bohyně přece nebrečí, jen lidi a malé mořské víly.....
lapám po dechu, nasávám něhu přírody, objektiv zaostřit....



Co to čteš? Čtyry dohody?  dohoda o rozchodu, dohoda o rozdělení majetku, dohoda o péči o děti, rozvod dohodou........

Co je tohle? co to tu sakra píšu? výtah ze snu? ne, to píše život, divně to zní, to totiž nevymyslíš....noční můru jsem ale zažila, před pár lety, to není ten druh snu, toto je jen hnusnej sen, ze kterýho se jednou ráno probudím a řeknu si: fuj, to byl ale hnusnej sen....jak je krásný probudit se...




         ........koně ve snu viděti, po svobodě toužiti....




.....slyšíte zvonkohru?


Luční kvítí voní, probouzí touhu.....slunce zas na chvíli kouká zpoza mraků....
než zas příjde nějakej lokální mračoun a schladí tě...
to je v pořádku, když nechcete vykrvácet, je třeba tělo ochladit, že jo...
žiju, pane dochtor? ano, jste jen vychýlená na jednu stranu....elektriku do těla, je to v pořádku? není to moc?...dejte ji parafín, je nějaká ztuhlá...
musíte to rozchodit, ano sestři....., vyplavit endorfiny....ano, udělám to...
funguje to .....bude to dobrý, vím to, musí to být dobrý, chci věřit a víra má mě uzdraví...



Jedna dobrá duše mi připomněla písničku a video, které mám moc ráda, od růžový zpěvačky Pink...
Zpívá, že je třeba vstát a zkoušet to znova....páč nejsme mrtví, jen jsme se spálili...

Krásný víkend Vám přeju! 
Jak se říká: šťastné dny přicházejí - jmenují se sobota  a neděle !-D








19 komentářů:

  1. Krásné fotky. A písnička Try mě dostala do sentimentální nálady. eM, tyhle slova, co jsi zde napsala jsem četla třikrát. A pořád nacházím něco, čemu nerozumím. Budu číst znovu. Líbí se, jak jsi to napsala, že nad tím člověk musí přemýšlet, a dle situace si doplňuje svoje osoby a scénáře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Klárí, to jsem ráda, že i fotky i písnička tak nějak zahrály na Tvou strunu, snad teda pěkně.....Téda a víš, co? Mám hroznou radost, že právě si do toho dosazuješ svoje, já to tak chtěla psát maličko neosobně, víš jak to je, tyhle věci se blbě píšou osobně, ale ven to jít musí....a doufala jsem, že si v tom prostě někdo něco najde....svého....Ono tomu asi úplně rozumět nejde, co - je to právě tak nějak zakódováno, ale já přesně vím, co tam je...klidně když budeš mít otázku se ptej...ale spíš mě těší, že si to zpracuješ podle sebe. Děkuju moc!!!!!
      krásný víkend!!!! a ať není moc surreálný !-)

      Vymazat
  2. Tak v prvé řadě - rock'n'roll žije a demodé teda není! Dáme si to pěkně od podlahy, Ze zdi na mě tupě zírá po trezoru černá díra... ;))
    Spisky vskutku neveselé. Ale asi máš vskutku podobné uvažování jako já. Neb hodně podobně (a temně, a surrealisticky) vypadají spisky z mých neveselejších dob. I když je pravda, že já většinu píšu básně. Taky ne moc veselé (asi proto, že veselá poezie se mi nikdy nelíbila...)
    Jediné, co bych Ti asi doporučila, je do jedné knihy básně od Krchovského, do druhé sklenku červeného a počkat, až se to přežene. ;)
    I ponuře musí někdy být, ale po každé bouři se nebe i vzduch pročistí. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (A zapomněla jsem Ti ve víru myšlenky pochválit fotky. Tak tedy ještě chválím! Zvlášť se mi líbí zvoneček, pro ty mám slabost!)

      Vymazat
    2. An já to tak cítím taky, že jsme naladěny obě podobně, na takovou tu melancholičtější strunu, i když není zrovna po ruce nějaká trága :-)....já psala básničky chvíli, ale mě to nějak nejde, spíš takováto zkratkovitá próza, v tom se teď dost nalézám a tento vyjadřovací způsob mi sedí nejvíc...jakoby se od toho oprostím, napíšu toho hodně, ale vlastně nepíšu přímo.....no sem pěkný blázen :-)....Jasně rakenrol žije, no jen pro některé osoby ne no....pro mě jo, si ho pustím zas do sluchátek pěkně nahlas, páč ten mě umí nadzvednout....
      Veselá poezie mě absolutně neba, možná tak srandovní říkanky pro děti :-).....moc děkuju za doporučení...a víš, co právě mám chuť číst nějakou poezii....vínko doma je....tak to bude fajn víkend :-D.....jo, taky myslím, že ten vzduch bude čistý za nějaký čas !-)........Moc pěkný víkend Ani!!!.......Jsem ráda že fotečky se líbí, já zvonečky miluju a kdyby nebyly chráněné už je rvu !-)...už jich roste málo, tak jsem nadšená když na ně někde narazím..

      Vymazat
  3. Milá Emko, ráda tě čtu, ale už nenalézám čas na komenty. Jsem ženská, co ji třicítka minula a má dvě malé děti a další asi na cestě. Držím ti palce, ať je zase líp - jestli jsem to pochopila, někdo na kom ti moc záleží tě podrazil. S mým mužem jsme už taky zažili lecos, ale co máme děti náš vztah se uklidnil. Přeci jen jsme spolu snad odnepaměti (přesně od mých 16), tak už se mnohé hrany ohladily a naučili jsme se spolu žít. Fotky máš krásné, mě fotit moc nebaví, raději se dívám očima než skrz objektiv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Margaritko, moc děkuju, že sis udělala čásek na tento koment, moc mě to těší. Je hezké, že máš období, kdy máš pocit, že vztah funguje a že děti ho stmelily, to je opravdu super, když někoho takového najdeš a ještě tak brzy....já se vdávala ve dvaceti a děti jsem měla hnedka za dva roky....určitě dokážu ocenit, když oba jaksi ve vztahu umí žít, jak píšeš mnohé hrany se ohladí...Bohužel máš pravdu, vyčetlas to správně mezi řádky... můj dlouholetý vztah a mé manželství nevydrželo, protože ten druhý chtěl systematicky jen ohlazovat moje hrany, byl to akorát dlouholetý boj kdo z koho....teď už jsem ráda, že je to pryč, jen ty citové a další následky pak plodí takové surreálné povídání....Přeju Ti ať děti hezky rostou a i to možná nové ať je zdravé a užijete si spolu krásných devět měsíců a pak celý život ve spokojené rodině....
      U mě je to už mánie, já se moc ráda dívám očima ale pak to potřebuju ještě navíc zvěčnit či ztvárnit objektivem :-) a jsem ráda, že se Ti fotky líbí :-D

      Vymazat
    2. Ano víra nás uzdraví, aneb každý je umělcem svého života, každý vytváří svůj sen. Nic mě neovlivnilo tak jako mateřství a divadelní představení pana Duška. Náhle jsem si uvědomila, že to jaký budu žít život záleží jen na mně. Ono s mým mužem je to někdy sakra těžké, ale naučila jsem se to filtrovat a nebrat si to osobně (škoda, že jsem Ruize nečetla dřív). Nejdůležitější ve vztahu je vědomí vzájemné lásky i ve chvíli, kdy si lezeme na nervy.
      Moc ti děkuji za přání jako z pohádky :-))
      A dobrou noc.

      Vymazat
    3. Margaritko mluvíš mi z duše, já to taky tak vidím, že není na co čekat, že není možný mít za režiséra svýho života někoho jinýho, to nejde, jsem aká sem, a můj život je jen můj, chci ho sdílet s někým, kdo to zvládne...Ono to s chlapama jednoduchý nejni nikdy, ale já mám čistý svědomí, že jsem dala maximum, vlastně i víc než jsem měla...ale výsledek by se asi nezměnil ani tak....ale nevadí...Jó Ruiz mi tu leží vedle mě a ta kapitola mi hned střelila do očí, snad si to přečtu na přeskáčku :-)) tolik let o té knize vím a teprve teď jsem ji dostala do ruk....
      Tak ať je Tvůj život umělecké dílo a krásný sen :-D A krásné sny i v noci, dobrou!!!

      Vymazat
  4. Teda Sis, Ty opravdu musíš psát knihy, protože na to máš!! Krásné čtení, fakt.. trochu mrazivé, pravda.. a ty fotky k tomu, ach.. krása, ostatně jako vždy.. :o))
    A Krchovského vřele doporučuju, teda nemiluju od něj úplně všechno, ale některé jeho poklady umím zpaměti.. ono když si člověk počte tu jeho depresívní tvorbu, rázem mu začne připadat svět hezčí.. aspoň na mě to tak funguje.. a navíc on je fakt génius.. :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééééé Sis má drahá, já čekala právě co na to řekneš, jsem Tě ani nevarovala předem !-) ňák to ze mě zas vyletělo :-D..
      Fakt myslíš, knihy...? Ó má drahá, těší mě Tvá důvěra v mé schopnosti..no matroše bude dost, asi to fakt jednou zpracuju na papír i ve slovech nejen v obrazech hihi
      Na toho Krchovského vlítnu teda stopro, když i ty ho tak chválíš, já to mám podobně, málokdy žeru úplně každé slovo od básníků ale depkoidní poezie to je krása....a jestli ti pak připadá svět hezčí...tak to je přesně to co potřebuju :-D
      Jsem ráda,že já jsem tě svým surrealismem moc nevyděsila, že to jen trochu mrazilo !-)

      Vymazat
    2. Mě jen tak něco nevyděsí, jsem přece velká holka!! :D
      A takové ventilování je zdravé, klidně to syp na papír nebo do počítače co to jde, hlavně to nedrž v sobě, protože tím si jen uškodíš.. však víš.. .o) prostě ven s tím vším, co Ti dělá v hlavě guláš!!!
      Vím jaký bude víkend, takže hlavu vzhůru a užívej si to dobré, co to přináší!!! Myslím na Tebe!!! :***

      Vymazat
    3. Hehe Sis jsi pořádná velká holka, je mi jasný, že máš pro strach uděláno :-) To jen já jsem ten blbej introvert, co furt musí překonávat to syslení si v sobě blbosti, žiš...no učím se fakt furt :-)
      No, dneska byl na paškále aťas, všecko jsem to už srovnala tam a snad to proběhne bez nějakých průtahů, ideálně by to bylo tak do hodinyyyyy :-DDD...se strašně těším co to přinese..Tebééé a tak.....no jdu spát, zítra sviňa budík zvonit nebude, bůh ví kdy vstanu...ale tak je třeba se pořádně vyspat, že jo..
      Jsem moc ráda,že Tě mám!!!!!!! Myslím na Tebe též! Užij si víkenda v pohodičce. Pac a pusu :-D

      Vymazat
  5. Em, nevím jak moc je to skutečnost, nicméně je dobře, že víš, že to jednou přejde. tak se uklidňuju já, je to jen život :) plně chápu to, jak jsi psala "toto je jen hnusnej sen, ze kterýho se jednou ráno probudím a řeknu si: fuj, to byl ale hnusnej sen....jak je krásný probudit se..." .. úplně mi to připomnělo dobu, kdy jsem měla z něčeho strach a zdálo se mi o tom a budila jsem se šťastná, že to není pravda. a pak se to jednou stalo a najednou nebylo z čeho se probudit, protože to byla skutečnost. a teď je po všem. a jde se dál, vždycky se jde dál. obdivuju tvou sílu a touhu žít, líbí se mi kolik máš koníčků a jak si vážíš své ženskosti a necháš své srdce mluvit skrz umění - to je život, ne každý to zvládne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruš, já to psala tak schválně divně neosobně, nějak mi to sedlo...ale skutečnost je bohužel všechno, co jsem napsala....No je to zvláštní, ale já opravdu zažila horší věci než teď rozchod a rozvod a asi díky tomu prostě jsem schopná na to nahlédnout i jinak....ale zas né vždy se to daří udržet nadhled, že.....
      Když se vyplní noční můry, tak to žádná sranda není to je fakt, není do čeho se probudit, ale jakmile člověk v sobě najde tu sílu nějak to přežít a nakonec pochopit, že to prostě muselo tak být....tak najednou zjistí, že už je to pryč, že je jinde...a že je jiné lepší ráno .-), prostě krok za krokem pomalu ze z toho vyhrabat....
      Moc děkuji za nádherná slova, takové komplimenty opravdu hladí na duši, že se Ti líbí i moje tvorba....protože vím, že někomu to může přijít divné.....já už to jinak neumím než zpracovat své zážitky a pocity skrz to tvoření, pomáhá mi to a nacházím právě takové milé lidi jako Ty, které to oslovuje...možná je to namyšlenost, ale chtěla bych i skrz ten můj malej život docela nepodstatnej v širokým globálním měřítku, podat nějaké poselství...něco říct a ono si to najde ty lidi, co naslouchat chtějí, třeba to i zažívají taky a můžem si poklábosit....Přeji Ti život přesně takový jaký ho chceš mít, musím přiznat, že i mě stojí hodně boje a sil všecko zvládat a rvát se, ale jde to...!-))

      Vymazat
  6. Když je mi hrozně, pomáhá mi se vypsat. Nevím, co přesně spisuji, nikdy jsem to po sobě nečetla. Píšu a píšu a píšu... a pak je mi líp. Aspoň trochu. Zbytek doplňuji vírou v lepší zítřky :-)
    Ta poslední fotka do zelena se mi táák strašně líbí, takové zelené nadšení na víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš Ivo, jako je automatická kresba tak Ty používáš automatické psaní? :-) Určitě to je skvělá terapie, já asi spíš teda volím tu automatickou kresbu a píšu si když mám přetlak deník, já si ho ale nedávno přečetla zpětně a byl to mazec, hned jsem měla ve svém životě jasněji...Víra v lepčí zítřky je základ a hlavně depky zahání..spolu s děláním :-D
      Já tu zelenou právě dala schválně jakože zelená barva naděje !-), jsem ráda, že se Ti líbí!

      Vymazat
  7. Vypisuj se z toho takhle dál, pomáhá to. A pro nás čtenáře je to k zamyšlení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc milé, moc děkuju. Vždycky váhám, jestli takový článek je vlastně ku prospěchu čtenáře, jestli je mu schopen také něco dát, nebo je to jen osobní výpověď :-D

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate