pátek 8. srpna 2014

Drobný kosmetický tip z Lidlu??


Hezký letní den Vám přeji,

dneska mám pro Vás malý tip, jestli třeba máte cestu na nákup do Lidlu.
Přiznám se, že mi bylo vždycky divné kupovat kosmetiku jinde než v drogerii nebo parfumerii a měla jsem dost  předsudků a možná nosánek i pěkně vysoko:-). Ale už párkrát jsem narazila na fajn věci za pár kaček, které se osvědčily a tak už nejsem tak rezolutní.
A taky jsem poslední dobou koukala, že i některé ostatní blogerky do Lidlu nakupovat kosmetiku chodí. 
Docela mi to začalo vrtat hlavou, chápejte, co kdyby mi uniklo něco zásadního! 
A tak jsem si při mé občasné návštěvě tohoto nákupního zařízení (kam chodím hlavně na speciality a zeleninu a víno, ehm !-) řekla, že okouknu kosmetický regál, protože jsem nutně sháněla nějakou kuličku - anti-perspirant. 
Ostatní kosmetika mě až tak nezaujala vzhledem k tomu, že mám u pečující pleťové kosmetiky vyšší nároky na přírodní složení. Ale pravda, co se týče těla nejsem tak striktní a to zajímavé balení tělového másla s vůní manga (ááách) jsem v ruce měla....Ale nakonec jsem přece jen začala studovat ty "kuličky".


Mám už léta oblíbené kuličky od Dove, které mají docela slušné složení - takový kompromis mezi přírodou a chemií, a pěkně mi voní. Ale nikde jsem svou oblíbenou vůni neviděla za solidní cenu, asi je to sezónou nebo co, ale najednou jsou všechny Dove deo cenově jinde než jsem ochotna dát, cca 80 Kč. A to jsem je většinou kupovala za čtyřicet max. pade.
 Jó, jsem škrťa a nestydím se za to :-), ale proč platit více, když můžeme srovnatelnou kvalitu koupit za míň,
 i když je to třeba v Lidlu, ne?

No, byla jsem skeptik i co se týče kuliček, měli jich tam naházených v krabici v regále několik druhů. 
Typicky rozdělené na růžové (přeslazená vůně, ble) pro holčičky a modré (dřevitá, kořeněná vůně) pro chlapečky...
Hm, bezva, ale při bližším ohledání jsem nahlédla, že jeden druh kuličky se tomuto genderovému rozdělení vymyká. Uff, ale zlaté balení, OMG - kýč jak bič...Ale co už, vyzkouším a očuchám všecko. Přece: co kdyby mi něco zásadního uniklo! To nemůžu dopustit!
A světe div se, musela jsem si čichnout dvakrát, páč jsem nevěřila svému nosu. Cože? Tak krásná až skoro luxusní parfemace? OMG - Ó Madame Glamour! Velmi zajímavá vůně, jemná květinová asi s troškou pudříčku, žádné lepivé máršmelou. A za kolik? 35 kaček, to si děláš srandu ne? Beru!
I když zlato mám ráda jen v peněžence v podobě mincí nebo bankovek, případně ve formě šperku, vykašlala jsem se tentokrát na své vysoké estetické nároky a zlatou madame glamour šoupla do nákupního vozíku s pocitem, že jsem právě vylovila perlu ze dna moře.
Asi jsem zrovna narazila na akci, proto ta "vtipná cena", takže pokud jste zrovna v situaci jako jsem byla já: kdy jsem šokovaná zjistila, že mi má nekonečná kulička Dove došla (jak to sakra? :-) a nevíte, co si koupit za slušný penízek, tak třeba tento tip oceníte.


Kulička je srovnatelná s kuličkami nabízenými v drogériích.
Samozřejmě pomiňme informaci o jakýchsi 48 hodinách - kdo by jako čekal, že bude fungovat kulička 48 hodin, možná nějaká lesana v lesním kempu, my ostatní se po cca 12 hodinách koupeme, že jo !-). 
Výdrž je solidní žádný zázrak, ale ani žádná hrůza, prostě opět srovnatelná s Dove. Pokud používám na celodenním výletě tento deo, tak mi stačí zopakovat rolování cca po čtyřech hodinách...Vůni přestanu sice vnímat rychleji, páč to není parfém, že jo. Ale věřte, že okolí ji zaregistruje, protože i moje dcera se mě ptala jakým parfémem to voním (zvyklá, že mamka furt na sobě cosi zkouší) a já se udiveně zastavila, páč jsem žádný parfém neměla. Ahá, to je ta kulička z Lídlu!


Když pominu kýčovité zlaté ladění obalu Madame Glamour od Cienu (ale tak dobrá - zlatá a bílá jaksi mají evokovat ten glamůr a luxus), tak se antiperspirant nachází v bytelné skleněné lahvičce (hm, za ty peníze a sklo?), je sice těžší než Dove, ale narozdíl od něho nejste šokovaná rolováním "na sucho", když vám deo najednou dojde, protože obsah Madame Glamour vidíte a tak jste i připravena na to že, už dochází. 
(Sakryš, asi si zajdu ještě pro jedno balení za tu cenu :-)


Složení:
Když se podíváte na složení této "kuličky" a kuliček běžných značek v drogerii velkého rozdílu se nedopátráte. Zásadní složkou, která právě způsobuje to snížené pocení a "smrdění" je Aluminium chlorohydrate, v pořadí hned po vodě. Pak se často objevuje aloe vera, prostě aby anti-perspirant nedráždil pokožku. 
Zde samozřejmě číhá spousta kontroverze, pokud máte zájem můžete si třeba přečíst ZDE článek o tom, jestli anti-perspiranty způsobují rakovinu.
Já vám na to nic neřeknu, protože nevím. Víme, že se dělají různé studie a určitě by měl člověk nad svým zdravím přemýšlet, ale těžko soudit, jak často by člověk musel používat nějaký anti-perspirant, aby z toho byla nějaká nemoc, navíc nemoce ovlivňuje tolik věcí, že těžko z rakoviny prsu můžeme vinit jen anti-perspiranty, to by bylo příliš jednoduché a to je v životě máloco. Samozřejmě lidé s citlivější kůží můžou už v globále častěji hůře reagovat na sloučeniny hliníku ve složení a nejen na ně.
Já se snažím držet v jakémsi středním proudu, nedávám si do podpaží šílenou chemii, která zaručí že vám z podpaží neukápne ani kapka ani třeba nemám ráda anti-perspiranty typu Rexona a spol, které jsou v blogosféře hodně oblíbené, a které zjevně proti pocení fungují, v což jsem ochotna věřit, ale nesmířím se s tím složením.
Na druhou stranu, jak vidíte nejsem ani striktně přírodní a nemám kuličku přírodní značky. Sice mám v merku třeba takovou Laveru, ale ta cena se mi prostě zdá přehnaná a i kdyby, tak bohužel nemám kde Laveru očuchávat a jakékoliv vůně nemíním kupovat na blind. Taky jsem očuchávala jeden anti-perspirant od Alverde, ale zase ta vůně mi moc nevyhovovala, přišla mi hodně sladká.
No jo, rozmlsaný frňák a zavděčte se - peněžence, nosu i zelenému mozku - asi nemožné. Ale třeba mě přesvědčíte o opaku !-)

Jen aby bylo jasno, účelově používám tyto anti-perspiranty především někde v terénu a v teplém počasí, což vysvětluje asi ten rychlý úbytek. Nikoliv však dennodenně po celý rok.
Když jedu na kole, nepolívám se před cestou svým parfémem, ani když jdu jen do obchodu anebo když jdu třeba na výlet nebo fotit ven - pro tyto případy mi opravdu připadá jaksi škoda plýtvat parfémem, navíc jaksi dress-code na kole: cyklo-dres a parfém - jde to do kupy? Myslím, že ne.
No, a co kdyby mě někde v lese vyčenichala nějaká šelma, že jo a moc jsem jí nevoněla, přece jen kulička je intimní záležitost a nenechává dlouhou čichovou stopu :-D.....
Na sport a volnočas myslím ideál. 
Zatím nemám zkušenost jestli nezanechává stopy na černém oblečení, páč černou v létě nosím minimálně a vlastně ani nemám moc touhu tyto antiperspiranty takto testovat, takže je programově ani pod černé oblečení nepoužívám, moc totiž na to, že skvrny nezanechají nevěřím...
Vlastně anti-perspirant používám jen pod černé síťované termo-triko Senzor a to je mi celkem fuk, jestli kulička zanechává jakoukoliv stopu, páč stejně přijedu domů splavená, podstatné je, že né smradlavá :D

A co Vy a anti-perspiranty v kuličce, používáte? Jaké?
Co třeba nakupujete z kosmetiky v Lidlu? Jestli vůbec něco..

27 komentářů:

  1. o tomhle jsem už slyšela od Getthelouk a určitš jak na něho narazím vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha tak to je fajn, sice Lou sleduju ale spíš nárazově, tak mi to uniklo, myslím, že za vyzkoušení to stojí :-D

      Vymazat
  2. Marci, ja používam guličku od Vichy a tá je zázrak, vydrží naozaj 48 H, čo som zistila počas chrípky a vtedy sa človek potííí. Je drahá ako šľak, bežná cena 10 E, tak vždy číham na 2 za cenu 1. Z Lidlu mám presne to mango maslo a celkom fajn podľa mňa. Inak mám rada ich odličovacie tampóny a tekuté mydlá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že ta Vichy nemá trochu lepší ceny, já měla od nich jemný krém na pleť a nebyl špatný vůbec, někdo na tuhle značku nadává, ale mě to sedlo dobře. A to je fakt asi zázrak, když takhle vydrží :-D
      Na to mango máslo si brousím zoubky určitě a tuším, že jsem o těch odličovákách slyšela, tak až tam půjdu příště přiberu i je :-D

      Vymazat
  3. Kosmetika z obchodu s potravinama? Taky jsem byla skeptická, ale některé věci jsou asi normální (víc mě udivuje to víno z Lidlu, minimálně v tom našem rozhodně není nic co by stálo za zmínku...:)). Nedávno jsem takhle v Penny koupila no name zubní kartáček. A je strašně fajn.
    Antiperspiranty používám, protože se potím jako čunče a nic nezabírá. Nejradši mám momentálně od Nivea Powder touch, zdá se mi, že s ním nejmíň páchnu... Chci po antiperspirantu aby zmírnil pocení a předcházel zápachu, parfemace, která vydrží mě naopak obtěžuje, protože se bije s parfémem... Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víno mě překvapilo, ale i můj kolega odborník přes víno tam nakupuje a vždycky mě informuje, když je tam nějaké fajn, a hlavně za super ceny, páč ta spotřeba že !-)...ne teda všechny jsou dobré, člověk musí hodně sledovat nabídku, možná to není v každém nevím, hodně se mi osvědčilo italské nero d´avola syrrah, nebo cabernet savignon od lídlácké značky cimarosa a teď mě překvapila Enka, která k nám koupila ruby cabernet cimarosa a skvělé jemné - ale asi záleží na chuti, co kdo má rád. Třeba v Kauflandu taky kupuju jen dva druhy - primitivo a nero d´avola a jsem spokojená :-)
      Chápu, že by se Ti antiperspirant bil s parfémem, takhle jsem mohla používat ten Dove, voněl tak jemně, všechny v cenové relaci cca 70 kč.
      Já se taky potím hodně, ale už nějak nemám sílu to řešit nějak násilně třeba tou Rexonou, s pachem ani tak problém nemám, jako že ze mě teče hafo vody .-). Niveu jsem právě naposledy používala v těhotenství, kdy mi všechno ostatní smrdělo :-), ale jestli Ti zabírá tak ji určitě očíhnu, třeba i pro dcery a tak..v tom horku se nepotit snad ani nejde :-D

      Vymazat
    2. nějaký šotek se mi tu vnutil - v cenové relaci 70 kč byly ty vína:-D

      Vymazat
    3. kto ma rad cervene tak je v Lidli perfektne Vespral - u nas do 3 eur, ale urcite stoji za to...

      Vymazat
    4. píšu si Vespral a očíhnu, červené já nejradši :-D a tohle vůbec neznám...

      Vymazat
  4. Já jsem se nedávno osypala po Fa deoši, takže teď se snažím lovit v přírodnějších vodách. Ale na to mangové nebo kokosové másílko od Cienu se chystám ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nepříjemné Klárí, já se taky jednou lehce osypala, ale už nevím po čem to bylo, co jsem měla ten Dove jsem s tím neměla problém, ani třeba po oholení, když je kůže dost citlivá. Ráda bych ty přírodní vody taky prozkoumala, ale těžko se to zkoumá, když není kde, už jsem byla několikrát v pokušení koupit si na eshopu něco, ale bojím se té vůně no.
      Já stejně jednou taky do toho manga půjdu, navíc to balení je fakt dobré, ale asi počkám na nějakou akci 140 se mi za něho nechtělo dát :-D

      Vymazat
  5. Asi budu muset Lidl navštěvovat častěji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě vždycky odrazovaly ty vybrakované regály při akcích, ale když tam nebyl nával, tak jsem si sortiment i líp prohlídla a některé věci i z jídla tam nejsou vůbec špatné, oni ti Němci dělají i levné věci solidní kvality :-D

      Vymazat
  6. Jako vždy mám stále stejný problém, přijdu k regálu a nikde nic není :-) Nejenom že neutratím, ale ani nevyzkouším .... Většinou používám Nivea Invisible for Black&White, popř. když nic není tak Old Spice, který je sice pánský, ale některé jeho vůně mi sedí líp než dámské. Spíš mi jde však o to, aby tam vůně skoro nebyla nebo rychle zmizela. Vážně něco funguje, že se člověk nepotí? Jak to pak tělo vyvažuje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi to je dobrá otázka. No já si myslím i přesto používání anti-perspirantu, že právě pocení je zdravé, i když třeba ne tak společensky přijatelné že jo. Nechtěla bych asi aniúplně něco po čem se vůbec nepotím, protože si myslím, že to tělo to prostě nemá jak vyvažovat, těžko říct, vylučuje škodliviny močí i kůží, ale když to stopnem úplně v tom podpaží a dlouhodobě, tak to asi není vončo....
      Old Spicy jsou hodně chválené už jsem několikrát slyšela, že je používají i holky :-D, Pokud ta vůně není moc intenzivní a pánská asi by to stálo za vyzkoušení, asi příště očichám :-)
      S prázdnými regály i při akcích - už se ani nepokouším se tam hnát když nějaké akce jsou, většinou tam nakupuju mimo akce ale všimla jsem si párkrát, že když má akce začít v pondělí, že už to mají na prodejně v regálech v neděli k večeru, což je doba kdy tam chodím často já - tak to můžeš zkusit, nevím jestli to tak mají všechny. Ale právě tohle mě fakt vždycky hrozně odradilo, tam jít vůbec nakoupit, ale už jsem si našla i v běžném sortimentu věci, které mě baví i ostatní doma, ale hlavně z potravin...

      Vymazat
  7. Pokud ti voni deos, doporucuji vyzkouset stejnojmennou vuni z Lidlu. Pry je to “volne“ inspirovane Chanel Coco Mademoiselle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téda Chanel v Lídlu? To musím ihned očíhnout!!!! Ta vůně kuličky mě zaujala přesto že Chaneloviny mě moc neberou, krom exclusivky Jersey...ale vlastně nevím jak Coco voní, tuším že tu jsem nečichala....tak je to jasný, vyrazím na další obhlídku levných pokladů :-)

      Vymazat
    2. Chachá tak oproti Tobě jsem fakt křovačka :-D, když mě to příjde škodááá, fakt nevím proč. A do vody? To už tím tuplem, i když uznávám, že kvalitní parfum by měl vydržet i křest vodou, že jo......
      Storka z Řecka je boží, třeba do toho stadia jednou dorostu :-D...ale když vím, že přijedu z kola domů a okamžitě jdu pod sprchu, tak mi "Chanelí kulda" stačí a pak se klidně pěkně osprchovaná a čisťoučká něčím poleju, i jen tak na doma:-)

      Jééé, super, já si pamatuju, že jsem Tvůj článek o svíčce četla,ale o té vůni mi nějak unikl :-) a chtěla jsem si je oba dneska znovu vyhledat - usnadnilas mi práci - díííííííky :-)........
      Jinak Madame Suddenly už jsem ji včera v Lídlu očichala a teda tuhle vůni si na kolo klíďo vemu, máš recht, za stovku? proč ne..Ze začátku jsem z ní nebyla úplně odvařená, čekala jsem jak se v tom hicu rozvine...a dobrý - a ráno jsem ji ještě cítila na zápěstí - ty jo Coco z Lídlu dobrá fakt :-)
      Takže do Lídlu pro levné víno a levnou vůni haha, a pro cyklobrýle !-)

      Vymazat
  8. Zrovna žádný nemám. V létě ani kuličku nepotřebuji. Nejhorší je mé pocení v zimě, to jsou proudy. Nyní v létě, když je hodně teplo, tak to nějak asi uschne. Každopádně nemám vůbec problém, že bych byla cítit. V zimě musím používat potítka a občas nějaký driják :-) jako fuj Driclor (jednou nebo max. 2x za rok). Rexona vůbec nefungovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak koukám Marti, že to máš naopak s tím pocením :-), no v zimě se potit žádná švanda, protože to hned hrozí i prochladnutím že. Mě se to v zimě stává méně,většinou po nějaké psychické námaze třeba a to než uschne je děs...
      Jo Driclor používá Enka, tak vím že funguje dobře. A je dobrý vědět, že Rexona nefunguje všem.Potítka jsem jednou u Tebe viděla na blogu a to mě hodně zaujalo, jen nevím, jak bych si na to zvykala, už jsem třeba uvažovala i nad termoprádlem do práce....nejen na kolo

      Vymazat
  9. Ruby cabernet já ráda :o))
    Jinak k tématu: já se potím jako prase (mmch, potí se prasata? :D) a jediné, co mě zachraňuje je Driclor.. vím, že je to fuj hnus, ale já prostě odmítám chodit s koláčema v podpaždí.. natírám tak jednou za dva týdny. Každé ráno přidám jakýkoliv deo z drogerie, co byl zrovna v akci, jen tak pro ten pocit. Ale ve spreji, kuličky nemám ráda, protože je to mokré..
    A v Lidlu se dá najít spousta dobrých věcí, když člověk zapátrá, třeba ta paštika bez pařátků a kůží za 15 korun v akci.. luxus.. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct Sis,že Ruby teď vede fakt, ta chuť je super a za ty peníze!!! :-)
      Hm, to je otázka pro zoologa hehe, nicméně potím se jako prase taky :-D. Já se toho Dricloru bojím čoveče a tak oželím i společensky přijatelně suché podpaží, je fakt že teď v létě mám v práci takový chlad, že tam se nepotím horší to je, když vylezu do pařáku na pauzu, to jsem splavená ihned, ale kašlu na to, více společensky nepřijatelné mi příjde smrad, páč potíme se všichni, ale teda smrdět by neměl nikdo :-D....to je logika co....
      Jó já si všimla, že používáš spreje, do v domácnosti astmatiků nám ty spreje nedělali dobře, ale kdyby měli sprej madame glamour možná bych do něho šla hehe...To víš, mě to furt evokuje dobu Impulsů, kdy jsme sprejovaly jak o život.....
      Jó ta paštička byla super, a teď jsme koupily šunkové párky a mělo to 93% masa,no nekup to hehe, a nebylo to nijak přehnaně drahé, ovšem ten sýr! sice nebyl z nejlevnějších, ale to byla chuťovečka, pěkně roztopený na topince uááá, prasárnička po francouzsku :-) a teď si tam Aja oblíbila šunkové pomazánkové máslo, koupila jsem v akci Choceňské či co...které je nejdražší a čoveče je nějaké "přiboudlé"....není nad levný luxus haha

      Vymazat
  10. Přesně tuhle kouli mám... a už je na dně.. a zas koupím... mě totiž po všem kouše podpaží a po tomto né.... jo, mají k tomu i parfém, za 120 kč myslim. jmenuje se Madame Suddenly nebo tak nějak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším, že Tě nedráždí mě zatím taky ne :-), a určitě okouknu i tu vůni, té jsem si nevšimla, vidím že mám co se týče Lídlu pořád rezervy :-D

      Vymazat
  11. eMinko, pokud chceš levný deo s pěkným složením, tak doporučuju Alterru! nedávno jsem ji na zkoušku koupila v Rossmannovi za 43 Kč a do teď jsem překvapená, jak funguje ;) má jemnou a svěží limetkovou vůni, je trošku krémovější než ostatní deo, se kterými jsem měl tu čest, takže musíš po nanášení chvilku počkat, než se vsákne do kůže, ale skvrny na oblečení nedělá, ani na černém ;) já se potím nehorázně moc, takže jsem mu nedávala žádné šance, celý den jsem si čuchala k podpaží, jestli nesmrdím, ale vydržel i v těch největších hicech a to už je co říct! za mě objev roku, jediná nevýhoda, kterou jsem zatím našla je, že ho mají jen v jedné variantě, snesla bych klidně víc na prostřídání ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lištičko díky za čupr tip, na Alterru se chystám už nějakou dobu na jejich šampony, zrovna půjdu kupovat, tak to ihned očíhnu :-), no právě já taky ráda střídám že jo !-), ale jestli funguje, tak to je moc fajn. Tenhle funguje taky, zrovna jsem přijela úplně splavená z kola hehe, všude se potím jenom ne v podpaží :-D.....Ale ta vůně Cienu je fakt super, a v kanclu se přece jen tak nepotím jako na kole :-) a svěženky limetkové mám na léto ráda, tak Alterru hned očichám, je lepší mít více tipů než pak horko těžko hledat něco za drahé penízky, zvlášť když tyhle levnější věci fungujou kolikrát i lépe.

      Vymazat
  12. Tak jsem vyhodnotila, že Madame Glamour je na mne moc výrazná (moc cocovatá) a vyměnila jsem ji za tu jejich obyčejnou v plastu, zelenou. Je stejně dobrá (myslím, že je naprosto stejná), jen má nevýraznou citrusovou vůni. Tak u toho teď chvíli zůstanu, to mi fakt sedí, narozdíl od "hypoaelergenní" Víchy a Avéne..........a dalších hypo.
    A ještě jsem si koupila sprcháč (tuším Cien za 28?) a sedí mi taky. To byl trochu risk, používám jen pravé marseilleské mýdlo (které se u nás skoro nedá koupit), ale vyšlo to. Vyhovuje mi i parfemací a konzistencí, m. mýdlo je taky takové řidší.
    Super, dámy, děkuji za tipy!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate