pátek 15. srpna 2014

eM´s home: Tip na květinové zátiší


Hezký pátek přeju,

jak jsem slíbila na facebooku, dneska bude takový malý vtipný tip do bytečku.
Jsem ulítlá na kytky, to je asi zjevné a nemusí to být ani žádné zahradní šlechtičny. 
Tentokrát jsem si domů prostě donesla trochu lučního kvítí, které mám asi stejně nejradši - je volně dostupné a má svou vlastní poetiku.
Už nějakou dobu mi v hlavě rašil nápad "instalovat" květiny jednotlivě do láhví od letního pití, což je vlastně nejlevnější váza na trhu asi. 
Vzhledem k tomu, že pilně testujeme doma cidery, je jasný v jakých lahvích dnes kytičky uvidíte...a taky zjistíte, které cidery jsme okoštovaly. :-D
Tenhle tip zvládne každý s minimálním výtvarným umem. Je to ultra levná dekorace a zaručeně vtipná, aspoň tak působila na obyvatele našeho domova, jakmile mou "instalaci" uviděli na stole. 
Tak třeba to vtipné příjde i Vám a bude Vás aranžování podle tohoto článku a vaší fantazie bavit.


Co vlastně na to potřebujete? 
Hrozně málo. 
Vyrazit si na procházku a natrhat luční kvítí, případně si zajít na vaši zahrádku nebo do květinářství pro nějaké šlechtičny. 
A vypít čtyry cidery případně jiné pitivo, co má pěknou láhev. :-D
Ale klidně stačí i tři. !-)


 Z donesené kytice jsem nakonec vybrala tyto adepty na ciderové zátiší.

 Tahle mně neznámá kytička se mi moc líbila do vázy/láhve, ale voněla teda těžce,
silně mi připomínala mou "oblíbenou" canangu nebo-li ylang :-)
 Není třeba se v kompozici omezovat na poměr: jedna kytka-jedna láhev
 I takovému hrachoru se v láhvi od cideru z Lídlu líbilo.
Pestrost lučního kvítí vůbec není na škodu výslednému efektu.

A máme zde výslednou přehlídku lučního kvítí a láhví cideru:
 Musím konstatovat, že kytičkám to v lahvích sluší. 
A co se týče testování cideru, nemůžu si pomoct,
ale prostě nejvíce mi chutná stále jablkový Kingswood, ale budu zodpovědně testovat dál.
Pak si třeba udělám ještě početnější kompo...
Nebudu vám nic nalhávat, vzhledem k tomu, že máme doma kočičí obyvatele pochopitelně velice zvědavé,
aranžmá nakonec místo kuchyňského stolu skončilo v bezpečné výši na lednici,
ale myslím, že i tam si stále udrželo svůj vtip.
(V pozadí reprodukce slavné Černé kočky štětcem mé dcery.)

A pokud nechcete použít pestré luční kvítí, můžete zkusit i monochromní květinovou výzdobu.

Myslím, že tak i tak si očko i dušinka doma přijdou na své.

A co Vy? Rádi kytičky ve váze? A jaké?




18 komentářů:

  1. Krásné :-) Přivezla jsem si v zimě krásné lahve z Rakouska a taky je používám jako vázičky :-) To stejné jako retro sklenice od kofoly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Klárí, však jsi mě Ty inspirovala, když jsem omylem chtěla vyhodit svou první láhev :-D....Určitě musí být ty rakouské lahve ještě hezčí :-D

      Vymazat
  2. Mám ve váze nejraději gerbery a frézie, ty asi nejvíc. Nejprve musí být chvíli vystavené ve váze na zemi, aby si je mohl kocour dostatečně oňufat, pak už se dají dát kamkoliv :-) Zkoušela jsem i ty polní kytice, ale nikdy mi nevydržely víc jak den, což je škoda. Ale dnes mi byly místo kytek z pole doneseny houby :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frézie zbožńuju - tu jejich vůni, je to pro mě kytka jara a gerberky teď stojí pár kaček tak si je ráda dopřeju, krásně prosvětlí byt :-). Jé to máš ale vychovaného kocourka :-), ten náš ne že by je shazoval nebo tak, ale prostě je chce ochutnávat a člověk nemá přehled co je jedlé a co ne, tak nechci riskovat, někdy ke kytkám jen čuchá, ale teď je vyloženě už chtěl ohryzávat :-)
      Je fakt, že některé polní kvítí nevydrží, mě rekordně vydržely kopretiny skoro deset dní...ale jen jednou :) asi byly nějaké čerstvé :-D
      Jó houbičky, taky bych byla ráda, kdyby mi je někdo donesl, sama je nesbírám nepoznám je !-)

      Vymazat
    2. Kocour a vychovanej :-D je to naprostej cholerik a kytku na zem dávám protože, když se mu nebude líbit, tak ať je škoda co nejmenší. Nežere je, jen je zničí. Nádherné slunečnice, co jsem dostala, musely být kdysi na knihovně, protože na ně syčel a prskal. Nejdýl mi vydržely karafiáty, to bylo tři týdny.
      Už se těším, že bude zítra houbová polívka :-)

      Vymazat
    3. Haha ono vůbec vychovanej kocour je oxymorón, co :-D. Vidím, že u vás je to spíš takový akt smíření:-D. A teda máš cholerika, Jo? A jaká je to rasa nebo je to kocour domácí? Ti naši briťáci jsou těžcí sangvinici, ale vzrušujou se hlasitě jen když jde o jídlo, to dokážou zpívat duo v kuchyni a pronásledovat mě, dokud jim prostě nenaplním misky :-D
      Zatím klepu ale žádnou vázu neshodili, spíš teda je ožírají, a to jsem ještě měla k těm gerberám list z palmy jako dekoraci, ale tu jsem musela obětovat kocourům aby na pokoji nechali gerbery a dodnes z toho hračku, ani jim nevadí, že je to úplně suché.
      Já už se taky nakazila, a aspoň ty houby koupila, i když to není úplně ono, udělám houbové risoto :-D...hm ale polívku miluju taky, tu asi udělám pak :-D Tak ať máš super pohodičku!

      Vymazat
    4. Rasa? No kočka domácí aneb co se urodilo ve vepříně :-D Babička má černobílé vesnické a ty jsou vychované a hodné a mazlivé. Náš chlupatec není ani jedno - ale je náš :-)

      Vymazat
  3. dcera má talent, nevšimla bych si toho, že to není originál! Líbí se mi hlavně ten hrachor :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :-), jó dcerka talentovaná je, jde študovat umění a tento její obrázek se mi líbí strašně moc. Hrachory jsou strašně hezké :-)

      Vymazat
  4. To je moc pěkné! Akorát o víkendu místo na kytky půjdeme na houby, ty asi do váz dávat nebudu. :))
    A z ciderů mi taky velice chutnal Kingswood, potom ještě nějaký z Marks and Spencer, ale Carling byl vyloženě hnusný... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An díky! Já bych šla na houby hned ale bohužel ty jedlé nepoznám :-D, ale tak třeba do košíčku přidáš i nějakou tu kytičku na prostřený stůl k houbové večeři :-D
      Tak s ciderem to máme identicky, já právě chci ten od Marksů zkusit a teda i pro mě ten Carling byl velké zklamání přeslazená limča to byla teda, to fakt radši cool grep od staropramenu než takové limonády :-D Hezký víkend!

      Vymazat
    2. Haha, já chodila do lesa s babičkou, která byla členem české mykologické společnosti, jsem jediná osoba, které dědeček v rodině věří, že bezpečně poznám růžovku od jiných muchomůrek, takže se nebojím. (A co neznám, nesbírám... :D) Pro mě je to hlavně skvělý relax, a miluju i to následné čištění. :)) Prý tu u nás teď rostou jako o život, tak jsem zvědavá. :)
      Mně hlavně vadilo, jak to bylo strašně převoněné a takové jakési umělé a divné. :)
      Jo, uvidím, třeba kytičku někde taky nasbírám. Lahviček máme dost. (Já si archivuju cidery, abych věděla, muž zajímavá piva... :D)
      Krásný víkend i vám, co vás doma je. :)

      Vymazat
    3. Tak to je bomba, to bych i já věřila Tobě!!! :-D Já mám tak ráda houby, no a pěkně jsi mě nalákala, tak jsem aspoň koupila žampiony, ale kde ty se hrabou na krásně voňavé poklady nalezené v lese....asi fakt rostou, protože to slyším od kamarádek a vlastně všude kam kouknu :-D
      Tak, s těmi cidery já prostě nepotřebuju divné intenzivně obarvené a jinou příchutí ovoněné pití a navíc často fakt přeslazené, že....ale mám moc ráda právě jablka. Tak jsme koupily cider od Marksů tak okoštujem, byť je teda v plechovce a tu si zamluvila dcera :-). Ještě čerstvě k lahvím přibylo Frisco-hrozny a lotos, nebylo to nejhorší, aspoň to nebylo navoněné a nabarvené, tak se asi zařadil za Kingswood, ovšem Frisco není cider..ale tak sbírka dobrá ať máme přehled, že jo. Jasně, chlapi jsou spíš na to pivo:-D
      Tak krásný houbový víkend!!!!!

      Vymazat
  5. Miluju kytky z lučního kvítí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, navíc příroda je vždycky obarví tak, že k sobě spolu krásně ladí :-D

      Vymazat
  6. ooo, áno, lúčne kvietky môžem (http://photos-h.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfa1/10431868_417304595075567_747845971_n.jpg), tak krásne farebné, tak krásne voňavé :-)) tá neznáma biela rastlinka, pred ktorou som fotila nechty a je v pozadí na IG fotke a tak výrazne vonia, je Gypsophila nejaká :-) ja som sa zamýšľala nad tým, čo to je tiež a Nikol, odborníčka cez rastlinky, ma poučila

    OdpovědětVymazat
  7. Luční kvítí mám ráda moc. Ale moje úplně nejoblíbenější kytka je tulipán. Samozřejmě kromě kytiček, které mi na procházkách trhá můj synek. :-) Tvoje zátiší vypadá moc hezky, Kingswood si taky občas ráda dám. Flašku příště uschovám! Ale nejradši mám na osvěžení pivo se spritem, naučila jsem se to pít v Anglii. Různá ta ochucená piva, co se dají koupit, to jsou umělé hnusy, ale pivo se spritem (nebo jakoukoli podobnou limčou) je úžasné osvěženíčko. :-)
    No koukám, že dcera po Tobě zdědila umělecké střevo, to je super. Ten obraz na fotce hned upoutal moji pozornost, říkala jsem si že to je moc hezké a pak čtu, že autorkou je Tvoje dcera... To teda smekám, je moc šikovná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje tulipány já miluju a docela mi je líto, že jsou jen na jaře, vždycky se na ně hrozně těším a ještě na frézie...
      Moje holky mi taky vždycky trhaly kytičky a ještě občas to udělají, a to je moc milé.
      Hmmm, teda to pivo se spritem zní hodně dobře! Já totiž samotné pivo moc nemusím, prostě nejsem schopná vypít jen tak půllitra natož více, nechutná mi to moc. Ale toto bych zkusila, nebo třeba s fantou? !-D
      Jo jo dcera je talent, začala studovat na umělecké škole, a ten obrázek malovala snad před dvěma roky nebo tak nějak, mám ho moc ráda, je to sice kopie podle slavného plakátu, ale i to se počítá :-). Moc děkuji za chválu!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate