pondělí 18. srpna 2014

Serozinc.. máte můj obdiv kluci francouzský..

Serozinc je bezesporu ikona. Když jsem ho strašně chtěla, nebyl nikde k sehnání.. pak jsem zapomněla, že ho chci, protože chci tolik věcí, že si je prostě nemůžu všechny pamatovat, žejo :D
Nedávno jsem ho dostala darem (díky Mitsuu :*) a má reakce byla: Jééé, Serozinc!! Hurááá!! Konečně!! Pojď k mamince.. :D protože napište na něco zinek a máte jisté, že to chci.. jsem zinkofil.. :o))

konečně ho třímám v drápech!! :o))
La Roche-Posay je taková ta lékárenská kosmetika, která ve mě spoustou francouzských slov, minimalistickými obaly a taky cenou vyvolává dojem, že ti lidé vědí, co dělají.. vím, že je to dojem a vím, že La Roche je něco jako Vichy a Bioderma a taky jsem si od nich nikdy nic nekoupila.
No a teď mám Serozinc a pochopila jsem, že ti lidé opravdu vědí, co dělají. Vydělávají peníze. A o to jde v první řadě, že.. Mitsuuko určitě věděla, že si přečtu složení a určitě věděla, že spadnu smíchy pod stůl.. :D
Protože prodávat 149,9 ml osolené vody za dvě stovky a víc, tomu se říká podnikání :D
Nic jiného než osolená voda totiž Serozinc není..
vítejte v realitě..
99,15% složení je voda.. 0,75% je sůl kuchyňská a 0,1% je sulfid zinečnatý.. což pochopitelně opravňuje La Roche vypíchnout ten zinek do názvu.. :o)
Netvrdím, že je Serozinc k ničemu.. já jsem tedy žádný účinek nezaznamenala, ale jeho všeobecná oblíbenost o něčem svědčí, že.. jen říkám, že obdivuju firmu, která prodává osolenou vodu ve spreji za takové peníze.. :D
Pokud po Serozincu toužíte a chcete ušetřit, můžete.. stačí vám voda a sůl.. pokud už to chcete namíchané, kupte si v lékárně za pár korun fyziologický roztok.. ten má sice 0,9% soli, ale řekla bych, že to na funkci nebude mít vliv.. :o) a pokud tam nutně potřebujete ten sulfid zinečnatý, kupte si ho deset deka třeba tady a máte vystaráno na několik životů.. :D a pokud se vám nelíbí představa malířského pigmentu, uvědomte si, že ho tam patří jen 0,1% :D a že píšou, že je zdravotně nezávadný..
Dobře, tak pro frfňající.. kupte si flašku Vincentky a nalijte si ji do rozprašovače.. jako bonus získáte spoustu dalších minerálů..
Pokud chcete opečovávat svou pleť něčím, co nemá zinek v názvu, ale ve složení, máte možností povícero.. komu nevadí chemie, tomu doporučuju Miraclean, Sudocream nebo klasickou zinkovou mast (vše v lékárně a levně). Pro zelené mozky jednoznačně zinkový krém od Mitsuuko, protože něco tak úchvatného hned tak nenajdete!!
A komu jako důkaz dokonalého podnikání nestačí Serozinc, tak tohle je nejdál.. tam už není ani ta sůl a mikrostopa zinku.. tohle je jen voda :D ano, pochopitelně minerální, že.. prostě matonka ve spreji :o))
Ale na jednu zásadní složku jsem zapomněla.. a La Roš(ť)áci ji nevím proč neuvedli.. je to pochopitelně bylonebylium :D (neznáte-li Zbyhněva, napravit!!)

Jen abychom si rozuměli.. já jim to nemám za zlé, já je obdivuju!!
Krásné pondělí všem!


42 komentářů:

  1. :D:D:D Super vychytávky za 200 kč a s pocitem super pečující kosmetiky z lékárny :D Peklo na zemi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó Klárí je peklo na talíři i v kosmetice !-DDD, já jdu do Vincentky :-)

      Vymazat
    2. Poučení je jednoznačné.. nejdřív si přečtu složení a až potom to koupím.. :o))) ale ta lékárenská masáž je šílená..

      Vymazat
    3. A tohle je vlastně peklo v lekárně :-D...Zlato dneska musíme číst složení pomalu i u toaleťáku .-D, každopádně u kosmetiky a jídla vždycky!

      Vymazat
  2. Eh, zrovna jsem ho usilovně sháněla, opravdu mi tedy stačí dát místo serozincu do rozprašovače Vincentku a vyjde to nastejno? Stříkal se s Vincentkou už někdo, nevíte? Díky!!
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to ještě nezkoušela ale jdu do toho, Vincentku miluju, je doma pořád, používám ji do nosu, na pití, na kloktání a myslím, že i na tu pleť bude super, myslím, že to prubnu ještě dneska a dost lavíruju, jestli by to nepomohlo dceři na ekzém, ale nejdřív to prubnu na sobě, a ve Vincentce je mnohem více "výživy" kvalitních minerálů, tak si myslím, že to bude ještě lepší - protože když se fakt podíváš na složení serozincu, fakt to je jen osolená voda s minimem minerálních látek....

      Vymazat
    2. Díky, jdu jí dnes koupit, vynechám google a budu ti věřit:D

      Vymazat
    3. Stříkala a potvrzuju, že nevidím rozdíl :-) Až na cenu :-)

      Vymazat
    4. Vincentka má univerzální využití, jen pít se to nedá.. :o)))

      Vymazat
    5. Ale dá, se zavřenýma očima hehe, ne nedá máš pravdu je to jako pít mořskou vodu s bublema, ale když mám úporný kašel, tak se přemůžu, protože ona fakt zabírá skvěle, anebo když mám úpornou kocovinu :-D

      Vymazat
    6. Devcatka moje zlata,jsem asi jedna z vyjimek,ale ja chut vincentky naprosto zboznuju! OBcas si koupim lahev
      Jen tak na chut.. =) jo a o vincentce ve spreji uz hodne psala Sofastars,ktera too pouziva,kouknete k ni..

      Vymazat
  3. Ahoj eMi! :) Teda já po tomhle zázraku taky toužila, ale nikdy mě nenapadlo kouknout se na složení! Čekala jsem půlkilometrové se spoustou magických látek - no, něco jako bylonebylium. Ale už si nejsem zas tak jistá, jestli to za tu hysterii a trable se sháněním stojí... Většinou ze mě blogy tahají spousty peněz, díky Tobě jsem ale ušetřila :)
    Měj se príma!
    x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď teprv koukám, že to nepsala eMka, ale Enka! Přijmi mou omluvu, Enko! :D

      Vymazat
    2. Zlatíčko my obě jsme rády, že jsme Ti ušetřily peníze, ale hlavní zásluha je Enčina samozřejmě :-D -
      na nás blogy tak působí taky a je třeba to trošku zkorigovat :-D Já to měla v přímém přenosu, jak ho Enka držela v drápech natěšená si ho mázla na obličej a ani jednu z nás nenapadlo se podívat na složení, fakt! Až pak čumím, co se to děje. No Rocheři nás budou nenávidět, že jsme jim zbortili jejich solný hrad a odrazujeme dívky od koupi zázraku :-D A nejvíc mě na tom fascinuje ta "aureola" nesehnatelnosti tedy jakože exklusivita - toš takhle se dělá marketing :-D

      Vymazat
    3. Sakra, mám se hodně co učit! :D
      Já se teď musím krotit, fakt že jo... nějak jsem se posledních pár týdnů rozšoupla a jestli to tak půjde dál, asi zbankrotuju. Nikdy mě nebraly limitky high end kosmetiky a najednou... tu paletku stínů z podzimní kolekce Clarins asi hrozně nutně potřebuju :( :D I bez slevy! Takže prosimtě pokud byste ji náhodou měly dřív než já, napište, že je hrozně na nic a nepřály byste ji ani svýmu nepříteli, jo? A vůbec - jakýkoli kosmetický ódy - na cokoli - se od teďka zakazujou! :D

      Vymazat
    4. Zlatíčko neboj, já jestli budu pět na něco ódy budou to jen levný (ale dobrý) věci, jsem v tak úsporném režimu, že pokud do něčeho investuju, musí to být sichr :-D. Proto už se raději nekochám ani high-endem zbytečně by mě to trápilo, ale tak v parfumerce jsem o víkendu byla a zas jako že by mě tam chytlo něco za srdce, to zas ne - vlastně jo, maj tam nově celý regál NYX!!! ale to jsou celkem přijatelné ceny, uff jejich nádherný gelovky modrofialový, těnky i stíny (srovnatelné s MAC podle US vlogerek) mňáááám....ale nepotřebuju, spotřebovávám = naše mantra a proto taky tak málo píšu o kosmetice :-D

      Vymazat
    5. Emka nebo Enka, to máš jedno :o)))
      A slibuju, že pomluvím kdeco, ať ušetříte! :D

      Vymazat
    6. Jasně, jsme jedna rodina :-D
      Hm, taky mám chuť něco pomluvit, asi juknu do koupelny :-D

      Vymazat
  4. jojo, měla jsem loni a nestačila jsem se divin, drahé to bylo a k ničemu, stále se chystám o tom napsat, tak ted uz nemusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já už taky chápu, proč je to k ničemu.. ale tak zase poučení, že bez znalosti složení už nekoupím vůbec nic.. :o))

      Vymazat
  5. O téhle lékárnické kosmetice si už nějákou dobu nic dobrého nemyslím a jsem ráda že jsem zas o fous chytřejší! Kosmetika a farmaceutika je fakt těžký busines :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi výnosný byznys.. celá ta aureola lékárenské kosmetiky.. jakože jsme něco nóbl, co v drogérii nenajdete.. zlaté Alverde za pár korun.. :o)

      Vymazat
    2. Na Alverde nedám dopustit!!!! Apropos mají zas slevu v dm za koupi 5 věcí 25 % sleva, OMG!!! :-D

      Vymazat
  6. Hihi, ještě, že jsem nepodlehla mánii, kterou způsobil. :) To už raději budu pokračovat v občasném stříkání Vincentky na tvář, tam aspoň stojí litr 30 Kč... A slaná voda je to taky. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak.. slaná voda se spoustou dalších minerálů a za pár korun.. jen nemá ten hogo fogo obal no.. :o))

      Vymazat
    2. Když to tak vemeš tak je ten obsah za 30 kachlí a zbytek platíš za obal, ale jako promiň není nic extra, to třeba u Guerlaina to chápu, ale tutaj ne :-))). Zlatá Vincentka ve flašce......mimo jiné dobrá na kocovinu !-)

      Vymazat
  7. Vzpomínám si, jak jsem minulý rok zběsila sháněla Serozinc. Pak se mi ho podařilo objednat z Parfums a měla z toho šílenou radost. :D Samozřejmě, že mě nenapadlo zkoumat složení, když po tom všichni šílely. A když dorazil, tak mi úplně upadla čelist z toho složení, yay. Navíc, stejně na mou suchou, citlivou a atopickou pleť neúčinkoval, takže nevermore. :D Pak jsem sháněla Vincentku hydratační sprej, ale tu jsem nenašla a lékarnice mi řekla, že je to v podstatě to samé, co obyčejná Vincentka, tak jsem si ji koupila a jsem spokojenější. Potvrzuji, že pleť hydratuje a zklidňuje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já jsem ráda, že jsem ho nesehnala, když jsem po něm toužila.. by mě kleplo.. :o))
      A Vincentka je určitě lepší.. :o)

      Vymazat
  8. Nemá to vytvořit placebo efekt :-) Sice v tom nic není, ale když to tvrdí a dost to stojí, tak to přece musí fungovat :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bylonebylium by placebo efekt mělo zcela určitě zaobstarat.. :D

      Vymazat
    2. Já myslím, že v kosmetickém potažmo farmaceutickém průmyslu se hodně hraje na placebo !-D, to je celý bylnebyl svět!

      Vymazat
  9. Hehe, zelené mozky budou brzo pojem :D
    O Vincentce jsem v téhle souvislosti už četla, ale už si nepamatuji kde. Serozinc mne neláká, stejně tak ostatní sprejové vody, tonika, pleťovky a tak podobně. Minimalismus 4ever! :D Ale na druhou stranu tu Vincentku bych možná i prubla, ale momentálně mám navařeno nemalé množství květových vod, tak to odkládám na neurčito.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K těm zeleným mozkům.. můj muž mi řekl, že když si to přečte nějaký chlap, bude si myslet, že mluvím o vojácích.. :D a já na to: zlato, chlapi o Serozincu nečtou... :D
      O Vincentce psaly Sofastars..
      A doma navařené květové vody budou na pleť ještě lepší než Vincentka..

      Vymazat
  10. Vincentku koupím a pány v La Roche obdivuju za jejich kujónství :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ji taky doma! Jo jo kujóni jedni francouzští :-)

      Vymazat
    2. No jo, vědí jak vydělávat.. :o)))

      Vymazat
  11. Hahaaa! Strašne sa smejem, ale tiež mi na stolíku stojí pobobná od Vichy. Len bez tej soli :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si už v životě koupila předražených blbostí, že bych tím vybavila celou jednu menší drogerii :o))))

      Vymazat
  12. Chá, ségra, konečně to někdo napsal na plnou hubu! Já jsem nikdy posedlost tímto sprejem nepochopila a na podobné hurá akce, že něco musím nutně mít, páč to vyhovuje všem jsem alergická, takže jsem naštěstí ušetřila ;) a vtipné je, že jak o něm jednu dobu všichni psali jako o zázraku, tak řešit složení nikoho ani nenapadlo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No viď že jo! :o)) já jsem naštěstí gramotná, složení čtu a pak se i dobře bavím.. :D
      Jsem ráda, že jsi ušetřila.. :D

      Vymazat
  13. Tak to je pecka, tohleto. :-D Připomíná mi to nedávnou návštěvu u mojí mamky, kdy svému vnukovi dělala jahodový čaj. Ukazovala mu krabičku, jaké jsou na tom pěkné obrázky, tak já se začetla do písmenek a helemese, jahod je tam celých 0,1%. To jsem se fakt pobavila.
    Hele, na Vincentku nedám dopustit, jednou za čas jezdíme do Luhačovic a nejlepší je přímo ze zdroje! :-)
    http://www.vincentka.cz/cs/produkty
    Můžete ji koupit přímo ve spreji a i hydratační krém je k mání! Ten bych někdy vyzkoušela ráda.
    La Rošťáci mě pobavili. "Lékárenská" kosmetika - co k tomu dodat, třeba Bioderma mi nikdy nebyla sympatická a složení fakt nic extra. Nepoučený občan má pocit, že kupuje něco extra a s klidem za to vyvalí i ty přemrštěné a naprosto neodpovídající částky. A nejhorší je, že to doporučují i lékaři. Třeba moje mamka si takto jednou nechala doporučit krém na nohy Eucerin 10% urea za 3 stovky. Tak mě málem kleplo. 10% urea krém na nohy k dostání za pár korun od Baley, v Rossmannovi je teď jejich značka Fuss Wohl s 10% ureou v akci dokonce za 24 Kč. Tož tak, no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těma čajema Jani je to hodně trefné, už čtu i složení na čajích, obzvlášť když chci nějakou příchuť třeba zázvor, tak mě často baví kolik procent toho tam je, a to je tak ze vším. Nedávno jsme taky nakupovaly párky a z dcerami jsme za boha nemohly najít žádné s větším procentem masa než cca 60-70% tak jsme se na to vykašlaly, a šly do lídlu kde stopro maj párky s 93% obsahem :-D
      Ale Vincentku a její produkty fakt můžu, sice na pití to není moje nej pití, ale když je kašel nebo kocovina, tak to zabírá dokonale :-)
      Mě ta lékarénská kosmetika snad štve ještě více než drogešková ala Garnier, protože oni tomu dávaj punc jakože to léčí a houbeles, slibujou divy a zázraky a člověk má pocit, když je to teda z lékárny že je to něco víc....
      Já už se tam vůbec na nic nikdy neptám ani si nenechávám doporučovat, už jsem to párkrát zkusila právě kvůli ekzému a doporučili mi vždycky ten nejdražší krém a to složení - no fuj...asi tak jako s tou ureou - balea dělá výborné výrobky s ureou, nenechám na ně dopustit...a přesně jak píšeš - za pár kaček. Toš tak to prostě je,člověk opravdu musí být ve střehu a neustále se vzdělávat:-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate