úterý 14. října 2014

Otestováno eM VOL.1: Dr. Bronner´s

Hezký den přeji,

tak tady máme na blogu trochu historický počin.

Je tady totiž naprosto první článek, ve kterém budu psát o výrobcích, 
které mi bylo poskytnuty k testování zdarma. Ale nebojte, i přitom dokážu zůstat věrná sama sobě, blogu i Vám čtenářkám - žádný promoplky :-).
Po roce a půl blogování a čtení vtipných nabídek na spolupráci (trefně o tom píše Anna Ananas) jsem kývla na spolupráci, která se mi prostě líbí. 
Protože testovat a zkoušet nové přírodní značky? Kdo by odolal?
Zvlášť když se můj blog snaží zorientovat právě ve složeních výrobků a vůbec na trhu přírodních značek.
Přemýšlím, do čeho má smysl investovat a do čeho ne, protože počáteční nadšení skoupit všecko přírodní, už jaksi opadlo :-D.
Jak víme, je třeba i tu kosmetickou "přírodu" ověřovat a nejenom slepě důvěřovat...
Taky mě baví osobní přístup této spolupráce, a ne že mi někdo napíše: hej blogerko, my ti dáme zadara na vyzkoušení to a to a koukej o tom napsat esej o tisíci slovech a ihned (nejlépe vám nadiktujou, co máte vlastně psát)! To tady opravdu nehrozí.
Ale abych Vás dlouho nenapínala - výrobky, o kterých bude dneska řeč, jsem dostala od známého eshopu www.biooo.cz
A taky se musím tak trochu  omluvit, že tento článek vzniká až dva měsíce po obdržení výrobků.
Jsem dost pedant (na některý věci) a ráda věci zkouším důkladně a dlouhodoběji, ale v tomto případě přece jen prodleva až tak nebyl záměr, páč já mínila a život furt měnil....A nějak nebyla ta správná koncentrace napsat pořádný článek - recenzi...
Některé výrobky jsem zkoušela spolu s mou mladší dcerou - já jsem klasická sušenka (v létě smíšenka), ale dcera je atopická sušenka. Na spoustu věcí reaguje jinak, dokonce i v běhu času se stane, že výrobek přestane fungovat - atopikové určo znají....Je to celkově běh na dlouhou trať (článek o tom běhu je v plánu už dlouho) a kupovat věci za vyšší ceny, když nemáme žádnou jistotu, že to bude fungovat, to je luxus, který si dovolit nemůžu. 
Proto oceňujeme, že můžem prubnout třeba i vzorky zdarma a porovnávat, co je fajn a co ne. 
Do čeho stojí za to jít a co nám nefunguje.

V článku bude samozřejmě plno odkazů na produkty a značky prodávané na eshopu biooo.cz, protože mi přijde zbytečné opisovat jejich texty o produktech, značkách či složení - to si můžete přečíst tam. 

U mě najdete prostě subjektivní názory na konkrétní výrobky :-). 
Tak ať Vás recenze baví a jsou přínosem.

Původně jsem začala psát článek o všech produktech najednou, ale zjistila jsem, že by to bylo příliš dlouhé, mnoho informací najednou, tak jsem nakonec z recenze udělala seriál a budete si moct  přečíst články postupně a také je lépe vstřebat....


Začnu tekutým mýdlem s Shikakai a Tea Tree od Dr. Bronner´s. 




Už několikrát jsem uvažovala o tom, že by nebylo marný najít alternativu i k běžným tekutým mýdlům, když jsme vyměnili doma klasické sulfátové sprcháče za šetrnější k pokožce. (Především pro dcery.)

Přece jen atopický ekzém se nevyhýbá právě rukám a ruce myjeme hodně často. A tak moje první myšlenka byla, dát k vyzkoušení toto mýdlo dceři.
Ta se hned divila, že existuje něco jako hydratační mýdlo, ano i ve svých 12 letech  chápala, že něco takového je spíše vzácné, protože mýdla jsou tady veskrze proto, aby nás odmastily, že jo. 
A záhy po pár umytí začala mýdlo chválit, že je opravdu šetrnější k jejím vysušeným rukám. Z čehož jsem samozřejmě měla radost a musela jsem účinky vyzkoušet i na sobě. 
Opravdu je mýdlo na ruce příjemnější než klasické odmašťovadlo sulfátové, ruce jsou hebké jemné, decentně hydratované, né že byste si už ruce nemuseli mazat, ALE nejsou odmaštěné - přesto čisté :-)
Dost nedůvěřivě jsem ale koukala na to, že mýdlo od Doktora Bronnera je popisováno jako 18 v 1.
To už mi připadá poněkud přehnané. Kolikrát ani tři v jednom nesplňuje, co slibuje, natož osmnáct v jednom???? 
Když jsem to spočítala, tak jsem mýdlo použila na čtyři způsoby: jako tekuté mýdlo na ruce, jako sprchový gel (taktéž dcera), na holení a na čištění pleti. Takže klidně můžu podepsat 4v1 - a to už je až až. 
Ale třeba na vlasy jsem si ho netroufala použít (natož na čištění zubů,viz. letáček výše...atd). 


Mýdlo je hodně tekuté a řidší než klasické tekuté mýdlo, pění jen minimálně,
mně osobně to vůbec nevadí.

Chová se ale ve finále jako každé mýdlo a to tím, že kůže po použití jakoby "vrže", určitě ten pocit znáte (myslím při sprchování nikoliv při pouhém mytí rukou). 

Já osobně tento pocit moc nevyhledávám, proto ani moc nepreferuju tuhá mýdla, ale když se mýdlo povede jako tohle a nevrže moc (nebo když ho uvaří moje kámoška) tak mu to odpustím.
Hodně mě překvapilo, že jsem toto mýdlo mohla v létě "beztrestně" použít i na čištění pleti.
Protože mě jako sušence opravdu většina čistidel ve spojení s vodou nesvědčí.
 Ale v létě je to nutnost a světe div se, zas jeden produkt, po kterém nemám pleť vypnutou, jakoby se srazila v pračce, vysušenou a šupinkatou. 
U mě je to ale opravdu jen sezonní záležitost, s nástupem září už jsem opět musela začít plošně čistit oleji. (Teď v chladných dnech podzimních používám jen na bradu nebo T-zonu). 
Co se týče holení nohou, tak je mýdlo velice příjemné taky, nevysuší na troud, a kůže je jemná a hladká.
Jediné co mě osobně vadí je vůně. 
Ano, nijak zvlášť nemusím tea tree. Proto jsem neměla ani nijaké potěšení používat mýdlo plošně místo sprchového gelu, ale hlavně z důvodu té vůně (a vrzání :-). 
Sprcháč je pro mě hlavně o vůni, páč se málokdy zmažu tak, abych potřebovala intenzivní čistidlo o síle Solviny. !-)
A našla bych ještě pátý způsob, jak použít tohle mýdlo, jako intimní sprchový gel....Tea tree je určitě svými antiseptickými účinky žádoucí k této hygieně. A když to tak člověk sčotne, najednou má sprcháč, mýdlo, intimku, čistidlo na pleť, a přípravek na holení v jedné butele. To je určitě hned v koupelně více místa. A třeba na cesty výhoda, ne?
Ovšem já, jako povrchní ženská s výtvarnými sklony, bych docela ocenila, když už si mám koupit pět přípravků v jednom, aby ta jedna butela byla prostě krásná i co se týče grafického designu a né oranžová (kteroužto barvu nemusím) se spoustou popisek. Kdo si proboha čte při mytí rukou butelu od mýdla :-D...Ale tak to bychom museli napsat Doktoru Bronnerovi...
Ale uznávám to je asi to nejmenší.

Dostala jsem ještě pidi vzorek čistého kastilského mýdla s růží Dr. Bronner´s. Co se týče vůně - naprostá nádhera. Jemná květinová, růžová. Ale s růžemi se to má tak, že můžou být trošku zrádné, ony za to vlastně nemůžou, je to o chemické reakci s kůží. Já většinou na růže reaguji dobře, ale už jsem párkrát zažila, že mi nevoněla. A tak tahle krásná vůně zůstala pro mě pouze "na povrchu", protože při mydlení ve sprše s mou pokožkou vytvořila něco, co už tak květinové nebylo, těžko popsatelné a nic moc příjemné...




Tohle mýdlo je narozdíl od Shikakai čiré, ale jinak konzistencí velice podobné. 



Když to shrnu, tak pro lidi jako jsem já, co snesou klidně i sulfátová čistidla je  tohle mýdlo možná až příliš, je otázkou jestli ho správně ocení, ale určitě má nejednu přidanou hodnotu. Ale pro dceru, která trpí na atopický ekzém má tohle mýdlo výhodu neodmašťování, to je jeho zásadní výhoda na rozdíl od klasických tekutých mýdel. Není to tak, že by následná péče nebyla už nutná. Prostě hlavně čistí, ale velmi velmi šetrně a to se počítá. O to tu běží.
Velká butela mýdla má obsah 355 ml a cena je 363 Kč, takže to máme cca kačku za mililitr, to je dobrý poměr....stejně jako poměr cena výkon za to cca 5v1. Mýdlo vydrží hodně dlouho, pokud ho používáte spíše jako to tekuté mýdlo a občas na další využití. Dávkovač šetření produktem dost napomáhá a osobně mám vůbec raději výrobky s dávkovačem.

Tělové mléko s levandulí a kokosem Dr. Bronner´s



Levandulové tělové mléko opravdu krásně voní po levanduli, kokos moje čichové smysly nezaregistrovaly. Ona by to byla trošku divoká kombinace teda. Prostě je cítit pravá levandulová esence a to mě moc potěšilo. Už jsem měla spoustu "jakože levandulových" přípravků a marně jsem tam hledala tu pravou esenci. Mám ji hodně načichanou, používaly jsme s dcerou čistý esenciální olej. Na levanduli my s dcerou totiž hodně slyšíme. Páč právě levandule funguje u mého atopika na zklidnění a také jako aromaterapie naprosto skvěle. 



Mléko je velice jemné, lehoučké a sametové, nebýt to příroda, tak z toho efektu podezírám silikony :-), ale jak je vidět, dají se vyrobit přípravky s tímto efektem, ale bez silikonů. Roztírá se perfektně a velice rychle se vstřebává, takže ho klidně můžete použít místo krému na ruce, a to se mi líbí. Ručičky jsou hebké a jemné, nijak "umaštěné" - no fakt jak to píšou výše na výrobku. Příjemná věcička. A není to jen můj pocit, dcera z té konzistence byla nadšená taky a z té vůně. 
A protože je to hodně jemná záležitost, prubla jsem to i na obličej, měla jsem ho totiž dost podrážděný (viva PMS) a tak jsem se natřela mlékem na noc.
Ranní efekt se mi líbil, pleť byla zklidněná, barevně sjednocená a hlavně hydratovaná. Moje sušenka totiž reaguje na lehounké krémy tak, že jí prostě nestačí a ráno se budím se suchou pletí a kolikrát i šupinkami. S tímto mlékem se tento "sušící" efekt nekonal, a to mě přesvědčilo o tom, že ačkoliv je lehoučký, hydratuje velice dobře. Samozřejmě pro atopickou kůži, co se týče hydratace, to bude asi málo. Dcera musí mazat několikrát denně, ale to je tak trochu jiná kapitola.

(více výrobků Dr. Bronner´s na biooo ZDE)
Když jsem studovala sortiment výrobků této značky, docela ve mě vzbudily zvědavost jejich balzámy na rty, páč těhle věcí není nikdy dost :-). Nebo tekuté mýdlo levandulové, to by moje dcera hodně ocenila a věřím, že by co do vůně mohlo být moc fajn - pokud bude vonět opravdu po pravém esenc. oleji. Nezbývá než to prubnout.

PS: Na biooo můžete pořídit i malé vzorečky , což je výhodné než investujete do plného balení, mě osobně se tohle hodně líbí, že si můžu pořizovat vzorečky různých kosmetických přípravků a parfémů...

Jak se Vám článek líbil? 
Co Vy? Máte zkušenosti s výrobky této značky a třeba právě s těmito, které jsme testovaly my? Zaujalo Vás něco?
Budu se těšit na Vaše komentáře.

A na co se můžete těšit příště Vy:
Díl 2. bude o krému s aloe vera Santaverde.





25 komentářů:

  1. No o produkte, ktorý sa pýši svojím 18v1 čítam prvýkrát a len otváram oči :) Je to fakt zaujímavá vecička, veď keď si predstavím, koľko rôznych produktov musím použiť gél na tvár, mydlo na ruky, sprchový gél ..a keby som toto všetko mala v jednom, zaujímavá predstava:)) ja by som tiež veľmi rada vyskúšala to mydielko, najmä levanduľové:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch 18x1 je asi fakt nadsázka, ale zas člověk to může aspoň z legrace zkoušet, na kolik způsobů jde využít výrobek :-). Ale určitě takové ty nejpoužívanější výrobky mít v jedné láhvi není vůbec špatné. Osobně taky vkládám asi nejvíc nadějí do toho levandulového :-)

      Vymazat
  2. To jejich 18 v 1 mě baví :o) jakože na jednu nohu, na druhou nohu, na ruce, na břicho :D ale hlavně, že to funguje jak má a nežere to tomu tvému nebohému atopíkovi kůži..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, ještěže máme tolik končetin, co Eni? =D No, já jsme pohořela i s vlasy a na obličej - vůbec mi to nesedlo. navíc, jejich parfemace jsou dost výrazné. Poprvé jsme měla mandli a málem jsem se rozplynula při každém mytí. Po čase už jsme měla alergii na sladké. Když tak o tom přemýšlím, to zas enebyl tak špatný vedlejší efekt =D

      Vymazat
    2. Hehe že jo, jedna noha druhá noha.....mě tam dost pobavily právě ty zuby a nevím třeba jestli bych zrovna todle rvala do pračky, opečovávat textil nepotřebuju a zas přírodní vůně....taky nevím jestli bych chtěla aby mi tak vonělo prádlo, jako po tea tree určo ne......Ale taky jsem moc ráda, že je něco, co ten můj atopik snese a třeba si i chválí.........

      Miško já právě na vlasy nemám chuť to vůbec dávat, protože tuším, že by to zanechalo nějaký mastnější film, přece jen vlásky trochu odmastit potřebuju že jo, i když šetrně :-).........Tak jejich mandle říkáš je hodně sladká, toto voní jako marcipán nebo co? :-) Já z těch sladkých asi nejradějc vanilku ale střihnutou něčím svěžejším, přece jen nemám ráda taky přeslazené věci, ale jestli to má ten vedlejší efekt !-))))

      Vymazat
    3. Nooo, prostě mandel, hodně intenzivní, asi jako mandlová tresť =) ale večer, nebo po ránu mě ta intenzita spíš obtěžovala..

      Vymazat
  3. Mi vrtá hlavou jak to 18v1 chutná jako zubní pasta :-D Čtu správně, že nahradí i deodorant a přípravek na umývání nádobí ? Má rozhodně široký rozptyl použití - takovej univerzální přípravek :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo mě to taky vrtalo hlavou, ale neměla jsem fakt odvahu si čistit zuby mýdlem, ufff a čteš správně, koukám na co všecko prý se to dá použít, asi to má být jakože univerzál, tak je to myšleno...ale ony ty univerzální věci si myslím fakt na všecko nejdou použít, ale třeba zas když jedeš někam na dovku, tak to využít jako xv1 není vůbec marný, to bych se asi nerozpakovala, ale doma si dám radši svoji chutnou pastu a s tím deodorantem - to fakt nevím, ale jo nádobí bych s tím zkusila umýt :-))). Na cesty myslím ideál :-D

      Vymazat
  4. tak ja som to teda riskla :-) uz som to po docitani clanku nevydrzala a objednala som ho (ono tvoj clanok to uz len doklepol, ja som bola nacata uz davnejsie :-) - to ruzove a aby som netrocharila, tak rovno v takmer litrovom baleni, hehe. Mala som 20% kupon na hqhair takze ma to balenie vyslo na cca 13€ - paradna cena ak to splni to co slubuje, ak nie tak som si kupila pekne predrazene mydlo...:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak já držím pěsti ať pro sebe najdeš taky více využití než drahé mýdlo...s tou růžičkou je to fakt ošemetné, ona krásně voní ale pak na té kůži začne vyvádět teda nehezky, ale uvidíš jak zareaguješ ty, já ji jako sprcháč vypatlala :-)
      Budu ráda, když dáš vědět své dojmy! A vychytalas dobrou cenu :-)

      Vymazat
    2. Tak poslusne hlasim svoje dojmy: ruzova verzia naozaj intenzivne vonia, skusila som klasicky ako mydlo, bola som tak odvazna, ze som to riskla aj ako zubnu pastu (ono v nudzi sa to da, ale neskutocne to v puse peni a chyba mi tam ten mentolovy prvok, inak vycisti paradne) a skusila som z toho vymysliet aj deodorant - do rozprasovaca som dala destilovanu vodu a trochu mydla - tak cca 20:1 odhadom a na pocudovanie to celkom fungovalo - tym, ze to ma taku vyraznu vonu tak som mala pocit, ze to fakt ucinkuje, teda aspon viac ako deo od Alverde. Na zaciatku je taky neprijemny pocit, ez si tam striekas mydlovu vodu, ale ked to zaschne tak je to uplne v pohode a mas pocit e je to klasicky doedorant (pozor, nie antiperspirant, ale to ti asi doslo :-). Este upresnujem ze som kupila tu klasicku erziu 18 v 1 nie Shikakai. Laka ma ten kondicioner s levandulou len som nepochopila ci te to na mokre alebo suche vlasy (mi to trochu pride ako taky krem po vysuseni vlasov), tak ak by mi to niekto pripadne vysvetlil...:-). Zatial tolko z mojich dojmov a planujem este vyskusat citron a tea tree.

      Vymazat
  5. Mám vyzkoušeno i na vlasy i na zuby :-) Na vlasy záleží jak která varianty, mám hodně jemné vlasy a některé verze jsou pro mě moc pečující (třeba zrovna toto nebo mandlová verze klasického bronnera bez shikakai). Jako pasta na zuby se to dá, pokud to má nějakou normální příchuť, zkoušela jsem levanduli a je to v pohodě, akorát to fakt hafo pění, je to jako když pejsek v tý pohádce snědl mýdlo :-) A ta mýdlová "příchuť" v tom trochu je. Ale myslím, že máta nebo eukalypt by mohly být fajn i na zuby, akorát to nejsou moje oblíbený vůně, tak to asi nevyzkouším. Ono tím, jak jsou v tom fakt ty esenciální oleje a žádný náhražky, tak to mýdlo do značné míry přebírá vlastnosti daného oleje, takže třeba právě citrusy trochu vysušují, takže jsou lepší na vlasy a třeba mandle je zase super pečující nebo i ta růže... Já bronnera miluju (to je asi vidět :-))) ), protože čím dál víc tíhnu k věcem, který jsou tak čistý, že jsou multifunkční a já si pak můžu někam na cesty nabalit jednu lahvičku mýdla, jeden krém a mám vystaráno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakto jo, jsi odvážná :-) no u mě je to tím tea tree, že fakt nemám jako chuť toto zkoušet, třeba nějaká máta nebo levandule to bych prubla spíš, ale asi by mi to i tak vadilo - mít pusu plnou mydlinek :-)
      Nejvíc mě právě láká ta levandule, jestli to voní to pravou esencí jako to mléko, tak to by bylo něco pro nás....
      S tou růžičkou to vypadalo fakt nadějně, ale jak se začne při tom mydlení na mě rozkládat, to je něco teda.
      Ale určitě na cesty tohle je hodně dobrá praktická záležitost, když si nevemu omylem pastu, klidně si umyju zuby mýdlem nebo přeperu prádlo nebo tak :-), jen s těmi vlasy se právě bojím toho, že to nebude umývat, ale spíš pečovat, že budou vlasy spíše umaštěné a těžké...a zas na pleť nepotřebuju vysušovat a vlasy malinko jo a to už není v jedné láhvi, spíš bych to celé viděla hlavně na tělo-pleť

      Vymazat
  6. V Bioo odhalili mé praktiky, už zjistili, proč jsem koupila asi deset lahviček hyaul. sera a tolik výrobků od henne color. Už věd í, že jdu napřed sem a pak do Kotvy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-DDD Martinko, asi jo a tak nám dopřáli zase další pokušení, abychom věděly, na co se máme zaměřit dál. :-DD

      Vymazat
  7. No to 18 v 1 mě fakt baví. Jako hodně ujeté mi teda přijde hlavně mydlit si tím zuby že jo. Ale jinak mě tyhle vzorečky zaujaly, hihi, budu to muset prubnout :-) PS: Nabídka od Biooo mi taky přišla, a já jsem byla tak šikovná, že jsem jim odpověděla za 2 měsíce :D A oni mi pro jistotu už vůbec :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárí, i mě představa čištění zubů mýdlem moc neláká, jedině fakt někde v divočině, kdy si vemeš na cestu jednu butelu, tak bych to ještě zkousla :-DDD........No s tím odpovídáním však to známe, jsme holky vytížené a pak něco promáchnem, třeba se ozvou !-) a ty vzorečky myslím za ozkoušení některé stojí, i já budu asi vzorečkovat než najdu tu ideál vůni..

      Vymazat
  8. hele ale to... tedy ne že by v tom byl nějaký rozdíl a tak, ale stejně: těch 18v1 použití se vztahuje na to jejich klasické mýdlo, pro shikakai to podle oficiálních popisků neplatí. no já vyzkoušela i to klasik i to shikakai, na pleť v pohodě, vysušuje, ale mi to až tak nevadí. na vlasy taky vlastně dobrý, i když tedy jsou potom dost nerozčesatelný. jako zubní pasta to chutná jako mýdlo (měla jsem klasik levandulové, skikakai jsem do pusy zatím nezkoušela)... co mi ale fakt vadí, že ta shikakai varianta docela nevoní až smrdí. mám verzi mild baby (nebo jak se to jmenuje) a jakože vůně je taková hodně hnusná a zatuchlá a je to navíc cítit i z vlasů. prostě nic moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, shikakai je - podle mě - na klasický použití tělo - obličej - vlasy. A buď v klidu, teatree přebije úplně všechno :-)

      Vymazat
    2. no já si myslím, že to shikakai v nějaké ovoněné variantě asi bude lepší, ale když mně se žádná ta varianta nelíbila voňavě... takže jsem vzala neutrál a smrdí to jak zatuchlá tráva. nojo příroda.

      Vymazat
    3. A jo, tak shikakai není 18v1 :-D......No s těma vůněma žádná sranda, já jsem trochu mrcha zhýčkaná parfémy a pak teda čuchat trávu, seno či shnilý kytky už nějak není požitek, ale ony i ty přírodní vůně se musí umět, jde to...ale tady zatím teda váhám, co vyzkoušet, vychází mi z toho furt ta levandule, možná citrus....ale Renča má pravdu - tea tree přebil všecko, takže z toho pohledu je to voňavé :-), růžička voní krásně a pak se na mě krásně rozsmrdí.....On ten neutrál v přírodě asi není úplně neutrál, jako v chemce tam prostě nedáš parfémaci, ale ta příroda vždycky nějak voní-smrdí, že....:-)))

      Vymazat
  9. Tak na názor na Stana Verde jsem fakt zvědavá, protože já tu značku opravdu miluju. DOkonce po ní tajně toužím už od recenzování jejich čistícího gelu a zřejmě do něj půjdu, až jednou budou peníze nazbyt..
    Jinak, ujala ses recenzování fakt poctivě ;) J prostě Bronnera nemám ráda, ale je fakt, že je to jedno z nejlevnějších čistých mýdel, které znám a navíc pěkně voní. V pácu mám ještě mátu, tak uvidíme, jeslti se k ní někdy dostanu. Tuhá mýdla mě ve sprše fakt nebaví.. JO a co do balzámů Dr. Bronněra - nic úchvatného, je to jako ostatní tyčinky na rty - dobrý, ale žádný zázrak. Zůstala jsem u svého ;)
    Jo ale co bys mohla na Bebku zkusit je ten jejich levandulový kondiš na vlasy. Kupovala jsme ho mámě. Je hodně pečující a není potřeba ho vymývat, takže může sloužit i na sucho do konečků. Navíc, nádherně levandulově voní ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jóoo? A já když o tom Verdovi psala, tak mi tam furt vyskakovalo, nechválila to Míša? A jo. Škóda, že je to tak drahé, chjo.
      Hele jak je někde pravá levandule, tak to berem, říkáš kondiš???? Možná i ta máta by nemusela být špatná v mýdle.....
      A vidím, že jsme na tom s tuhými mýdly stejně, ale věřím, že ty Tvoje vlastní Tě baví ne? !-DD

      Vymazat
    2. No právěže mě nebaví ani ty moje vlastní =D hele, já ten kondiš mám doma, tak Ti ho můžu dát, až pojedeš do Prahy a nemusíš ho kupovat. Na mé vlasy není a na mamču je hodně hutný, když ho použije ještě po mém šamponu ;)
      No jo, Verďáci jsou nej. Ty vůně se mi hrozně líbí, hodně mi připomínají Melvitu - takové jemné, zvláštní a hrozně příjemné. To Lush je oproti tomu drsňák =D

      Vymazat
  10. Zdravím, přečetla jsem si Vámi napsaný zajímavý článek. Nedávno jsem podstoupila zákrok na tyto klinice. Začala jsem si kupovala levandulové tělové mléko. Celá se s ním mažu. Příjemný den

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate