středa 22. října 2014

Otestováno eM VOL.3: Krémy značky Martina Gebhardt

Hezký den Vám přeji,

i když zrovna dneska počasí vyvádí psí kusy a o hezkém dni se teda moc mluvit nedá...O to větší důvod sedět v teple u kompu a sepsat další článek ze série recenzí na výrobky poskytnuté eshopem biooo. Tento článek je třetí v řadě, jak název napovídá a také předposlední....
Další pro mě novou značku, od které jsem mohla vyzkoušet  krémy ve vzorcích, byla Martina Gebhardt.


Sačetky s krémy se také dají  na biooo pořídit, což je výhodné než člověk vrazí spoustu peněz do něčeho, co mu nemusí sedět. S krémy a vůbec pleťovou péčí je to hodně individuální, co si budeme vykládat.


Měsíčkový krém z dětské řady Calendula jsem dala na zkoušení svoji dceři s atopickým ekzémem a nakonec všecky tři sačetky vypotřebovala a moc si krém chválila. Dokázal její na troud vysušené pleti dodat delší hydrataci a výživu. Její pleť totiž všecko hned "vypije" a za chvilku je zase suchá, ale tady efekt opravdové hydratace trval mnohem déle než u doteď vyzkoušený, aplikovala cca 2x denně a pleť měla jemnou, hebkou bez šupinek. 
Průšvih totiž většiny krémů je, že si myslí, že atopik potřebuje "zmastit", a spousta krému je tak mastná, že to prostě pleť nepojme. To je jako když zalijete přesušenou kytku, okamžitě ta voda proletí do misky pod květináčem.
Najít takový krém, který by v sobě zahrnoval důležitou výživu pro obnovu pleti a zároveň dost hydratace = žádná sranda....
Tento krém dceři sedl bezvadně. Já tento krém nezkoušela, protože když jsem viděla, jak ji krém vyhovuje, všecky sačetky jsem ji přenechala.
Složení:
INCIAquaOlea Europaea Fruit Oil1)Lanolin1)Cera Alba1)Calendula Officinalis Flower Extract1)Rosa Damascena Flower Water1)Sambuctus Nigra Root Extract1)Magnolia Officinalis Bark Extract2)Camelia Sinensis Leaf Extract2),Spagyrische Essence Calendula Officinalis Flower Extract1)GoldSilverSulfur,Tocopherol
1) Demeter, 2) Organic agriculture



Ale třeba oproti tomu další krém stejné značky Sheabutter krém už takový úspěch nezaznamenal. To je právě ta individuální potřeba pleti. A zrovna u takového krému byste čekali, že atopikovi sedět bude, páč ta hypersensitivní pleť, máslo.... Né, že by ho dcera úplně odmítla to ne, ale prostě to zhodnotila, že Calendula je lepší. Tento krém jsem vyzkoušela i já. A máslo je prostě máslo, nikdo by se neměl divit, že po tomto krémíčku bude mít trochu mastný obličej.
Vhodný pro sušenky, ale dost hutný. Musím říct, že hutný krém od Santaverde, o kterém jsem psala minule, byl mnohem lepší konzistence a efekt byl lepší.
Nakonec jsem ho vypatlala celý na dekolt, tam potřebuji už přece jen v mém věku taky pořádnou péči a tam mi ten mastnější efekt tak nevadí, především na noc....
Složení není nijak převratné:
INCIAquaOlea Europaea Fruit Oil1)LanolinButyrospermum Parkii Butter2)Rosa Damascena Water1)Copernicia Cerifera WaxTheobroma Cacao Seed Butter1),TocopherolSpygyrische Essence Butyrospermum Parkii Butter1)GoldSilver,Sulfur
1) Demeter, 2) Organic agriculture



Jako poslední výrobek tady máme něco opět pro příznivce růže v kosmetice :-).
Toto pleťové mléko je konzistencí opakem předešlého másla. Není to pleťové mléko čistící, ale pečující. No upřímně byla jsem skeptik, na mou sušenku použít jen mléko - fakt nevím nevím. Ale nakonec jsem byla příjemně překvapena, že mléko dokázalo pokrýt potřebu výživy i hydratace během dne, ale s velmi lehkou konzistencí. Není to "vodnaté" mléko spíše takový fluid- něco "mezi" - příjemný kompromis pro suchou pleť, která nemá ráda hutné krémy. 

INCIAquaOlea Europaea Fruit Oil1)Prunus Amygdalus Dulcis Oil1),Butyrospermum Parkii Butter2)Theobroma Cacao Seed Butter2)Rosa Damascena Flower Extract1)Hibiscus Sabdariffa Flower Extract 1)Lecithin2)Sambuctus Nigra Root Extract1)Magnolia Officinalis Bark ExtractCamelia Sinensis Leaf Extract,Cetyl AlcoholCetearyl AlcoholSpagyrische Essence Rosa Damascena1)Gold,SilverSulfurRosa Damascena Flower Oil2)Geraniol3)Eugenol3)Citronellol3)
1) Demeter, 2) Organic agriculture, 3) Natural essential oils


Více o nabídce této značky ZDE
Zajímavé čtení o této značce a  filozofii způsobu pěstování s sklízení ingrediencí nejen pro tuto kosmetiku tzv. biodynamickém zemědělství můžete nastudovat v magazínu biooo ZDE.
To, jestli ingredience kosmetiky pocházejí z biodynamického zemědělství, poznáte tak, že mají certifikát Demeter.
Mě osobně je tohle hodně sympatické, když víte, že značka, od které si kupujete kosmetiku, si pěstuje sama ingredience, má je pod kontrolou, nenakupuje od anonymních velkododavatelů, kde ta kvalita může být zase všelijaká, je to hodně osobní přístup, kdy je pak ta vložená energie od začátku procesu až po finální výrobek znát. Nejde jen  o kosmetiku, připadá mi, že tohle by se mělo rozšířit do všech sfér tvorby a služeb, restaurace by měli odebírat suroviny od místních farmářů a chovatelů a nenakupovat v Kauflandu, lidé, co maj peníze, by měli více podporovat zdejší výrobce, tvůrce a umělce a ne cpát peníze do koncernů Gucci a spol :-D. Člověk tak má pocit, že přesně ví, co si maže na pleť, a co a od koho jí, kdo přesně jeho výrobek, ať už jogurt nebo šálu vyráběl... Možná je to až příliš idylická myšlenka. A tohle lidi teprve musí začít oceňovat, i když tento trend už snad pomalu nastává a někteří lidé dokáží ocenit opět řemeslo, poctivou práci a rádi si připlatí za osobní přístup než aby nakupovali "předražené" výrobky z Číny, a za tu podporu mají pak také navíc jakousi přidanou hodnotu - energii.
Ježiš, jsem dneska nějaká mentorující :-), ale asi to bude tím, že nad tím hodně přemýšlím sama...

A co Vy zkoušeli jste něco od této značky? Znáte?

13 komentářů:

  1. mně už ten Demeter přijde trochu přehnaný, ty kosmické procesy a postavení hvězd, to už je na mě moc :D značku znám, ale zatím jsem nic nezkoušela, tak třeba časem... jak postupně projíždím sortiment Biooo, tak i na ni dojde!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak postavení hvězd už je asi moc - uznávám :-), ale ono se prý v zemědělství za našich prababiček hodně řídilo podle měsíce, ale to jde fakt mimo mě...mně už celkem stačí ta kouzelná moc bylinek sama o sobě, a pocit, že to někde nepřehrabujou buldozerem ve velkoskladě nebo nenechaj žluknout na slunci nebo v teple :-)...Jo projíždím sortiment taky a je to nebezpečný :-D

      Vymazat
  2. No, tak já jsem byla z promo článků BIOOO tak nadšená, že jsme hned juchala d krámu a Calendulu si někdy v létě pořídila v plném balení. NO, tak kromě toho, že je tam lanolin a já se s ním nějak v pleťoé kosmetice nedokážu srovnat (asi jako se všěemi živočišnými produkty kromě včelách v kosmetice), tak byl naprosto příšerný. Horzně těžky, mastný a ještě jsme se po něm do rána obsypala. Hlavně, Emí, když jsem ho nabízela na blogu plné balzení za ační cenu 149,-, tak se nikdo neozval. normálně stojí kolem pětikila a já ho radši darovala.. =/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tady je fakt vidět, jak jsou ty krémy individuální, co jednomu sedne, je pro jiného pohroma, ale zas je dobrý, že víš, co v kosmetice nesneseš - lanolin jo? Já jsem s krémama opatrná, mě taky kdeco nesedí o Bebe ani nemluvě, že a pak za to dát tolik peněz, aby efekt byl nula, to by mě vomylo....Pětset za krém je fakt hodně, si pamatuju jak jsem utrácela za Ilcsi, ale ty investice se vždycky vyplatily zaplaťpánbůh....hmm dobré slovní spojení teda :-)

      Vymazat
    2. Já myslím, že obecně jsou dětský krémy od všech značek hutnější než normální dospělá pleť potřebuje, protože ta miminkovská kůže je prostě jiná a potřebuje vyšší míry ochrany. Pro mě je ten měsíček jako zázrak, ale taky jen na ekzém, na obličej bych si ho nedala ani náhodou a osobně jsem nenašla ještě žádný dětský krém, co by mi na obličej seděl. Ale naopak lanolín mám fakt ráda, dělá mi na pleť dobře. Pro mě je Martina taková luxusnější verze Hádka - pokud nemám žádný spešl problém, tak vždycky najdu něco, co je levnější/uživatelsky příjemnější/zajímavější..., ale pokud jsem v průseru, je to jasná volba. Ale pak si zas člověk musí umět vybrat, pokud to má léčit, to je jasný...

      Vymazat
    3. Reni určitě, ty dětské krémy jsou hutné, je to o jiné potřebě...ale právě Bebe některé dětské krémy fakt sedí, neříkám, že všechny, už jsme taky narazily....Já osobně teda používala v mrazech taky dětský, ten co používá Blanka - modrý z řady Rossman, ale to je fakt vyjímka a těžce sezónní.
      Jinak nemůžu než souhlasit, člověk když má problém a nic z běžné péče nezabírá, tak je rád, když prostě najde něco fakt účinného, u atopiků je to těžce individuál, co jednomu sedí druhému ne, znám to z domu, každá moje holka reaguje na něco jiného.....a kdykoliv to moje dítě něco chválí a já na ni vidím radost, jéžiš to je super - páč ten ekzém umí podeptat že jo...
      A Martinu jako alternativu byť dražší k Hádkovi bych brala, je mi sympatičtější :-D.....Já vystačím klíďo s Alverde na takové to běžné používání, a je to super poměr cena-výkon, ale zas si občas dopřát trochu "high" péči je příjemné, zvlášť třeba ve vypjaté době nebo v hnusném počasí :-)

      Vymazat
  3. Pro mě značka zajímavý objev, byť mi v rámci biokosmetiky přijde jako to takový hard core pro fanatiky. Měsíčkový krém mi také nesedl, byl příliš hutný a zanášel mi póry, ale dala jsem ho tátovi, aby s ním natíral pooperační jizvu a byl nadšený. Naopak jejich Salvia lotion, který jsem kupovala jen proto, že byl ve velé slevě, mě nadchnul a používám ho jako místo krému denně :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určo už je to takový vyšší level biokosmetiky, jak píšeš ten hard core :-D. Moje dcera celkově asi na měsíček reaguje dobře, já jednou měla nějaký měsíčkový krém a taky nic moc, ale na jizvu byla mast se sádlem a měsíčkem naprosto nenahraditelná, to se mi moc osvědčilo....Ty lotiony mě fakt zaujaly, že se to dá použít místo krému a přitom to nevysuší, do toho bych klíďo šla zas...

      Vymazat
    2. Mi přijde, že když člověk najde řadu, co mu sedne, tak je pak ideální mít lotion na léto a krém na zimu. Ty krémy jsou fakt hutný totiž. Ale ono je to i těma surovinama, pokud někdo pěstuje Demeter, tak je fakt hodně omezenej ve výběru. Protože má ten certifikát tak málo značek a třeba Weleda, ač ji Steiner založil, ho taky nemá. Ale je to dobrý v tom, že člověk fakt ví přesně, co to je za surovinu a odkud. Je dost firem, které sice produkují bio, ale když vypadne dodavatel, tak se nějaká surovina klidně stane bio někde cestou jakoby kouzlem... To se u Demeter nestane, tím, že to jsou fakt magoři, tak na to dbají, tohle ta firma dělá z přesvědčení a ne kvůli penězům, protože ty náklady rozhodně převyšují ten přínos, většině lidí je demeter ukradená (snad mě neprokleje :-) )

      Vymazat
    3. Hehe neboj Tebe neprokleje, ale až se jednou nas... na to lidstvo tak fakt nevím, co bude :-)
      Mě ale ti demeteráci fascinují, protože je mi jasný, že toto se pro prachy dělat fakt nedá (to by spíš dělali pro Garnier), protože jak píšeš dost trefně, každému je todle fuk - tohle je sice už jakože fakt hardcore, ale já to obdivuju. Páč dneska si nalepí na krém značku bio kdekdo a kolikrát to je opravdu spíš to "kouzlo" než fakt. Ale tak to s trendama je - lidi to chtěj, tak jim to bio tam vrznem a je jen zas na lidech protřídit zrno od plev :-)
      No to je ideální stav mít z nějaké řady varianty na zimu a léto, já to fakt takhle potřebuju, v létě lehoučké a pak v zimě hutnější...ale stejně mám vždycky problém něco vhodného najít :-), celkově se pleťové lotiony moc nedělaj, v tom je jedna zmála zase výhod Alverde ( i když toto bude asi taky případ "přírodní velkovýroby" :-), že maj ten fluid (anti-age s goji), páč mě ani nesedí krémy na smíšenou či normální pleť v létě...:-)

      Vymazat
    4. Přesně, já mám taky problém najít něco, co je málo hutný, ale dost vyživující. Teď mám pupalkový denní krém od Weledy a i když je pro pleť 56+, tak jsme s ním strašně spokojená. Jo a ty MG krémy jsou super jako maska na oční okolí nebo i oční krém, pokud se člověk zrovna nechce moc malovat, jinak to je hodně mastný. Ale naťupat na noc kolem očí a ráno máš krásnou ple´t. A na to stačí to sašetkový balení, já mám teď takhle Neroli, předělala jsem si ho do kalíšku, který se mi podařilo okamžitě upustit do umyvadla a přes půlku ho vykydla, ale i tak je toho tam tak na 14 dní, protože stačí fakt nepatrný množství...

      Vymazat
  4. Ten závěr je tak pravdivý. Kdyby všichni změnili myšlení, jak by bylo lépe...
    Značku neznám, ale protože je to tak individuální, tak zatím zůstanu u toho svého a časem, až vypotřebuji zásoby, začnu studovat a zkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Martí! Tak tak hned by bylo na světě mileji :-)...Jasně, když Ti sedí péče není třeba měnit, ale i já mám ráda nějakou inspiraci, kdybych měla chuť na změnu, tak ať vím, co třeba zkusit :-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate