středa 6. května 2015

Instantní polívka by eM

Hezký májový den Vám přeju,

Vy, co mě sledujete na Facebooku, už víte, že  dnešní článek nebude receptem na nějakou rychlou polívku, ale o tom, že jsem byla opět ukecána připojit se k další sociální síti - tentokrát je to Instagram.

Ano, poděkujme všem těm milým ukecávačkám v čele s Mitsuuko, která udělala ten hlavní něžný nátlak.
A když si i Enka pořídila Instagram - co já chudák mám potom dělat? :-).
No chudák určitě nejsem, těším mě velice Váš zájem o mé fotky.....
Se mnou je to tak, že sociálním sítím musím říct jedno velké díky za to, že můžu být v kontaktu se skvělýma lidma, kteří převážně bydlí daleko, proto nejvíce používám pana Messengera..., ale k ostatnímu sdílení se musím občas nutit - to přiznávám.
Je to taková schíza a zjišťuji, že už bude trvalá.
Jsou dny, kdy se ráda socializuju a jsou dny, kdy potřebuju vypnout ten blikající monitor či svítící mobil a být asociál.
Abych totiž mohla něco tvořit, nemůžu neustále něco sdílet - tyto dvě věci se prostě vylučují.
Nejdřív něco tvořím o samotě bez sítí a jiných lidí, pohroužená do sebe.... ale potom jsem ráda, když se můžu s ostatními podělit....
Naposledy jsem si to uvědomila o prodlouženém víkendu, když mě už stíhala únava ze všeho a já se nakonec léčila tím, že jsem na tři dny nesáhla na počítač ani nezapnula wifi.
Byl to balzám pro moji unavenou duši, která nebyla schopna vůbec nic absorbovat, natož cokoliv vydávat ze sebe.....
V tomto případě i tvorba jede tak trochu na autopilota - tvořím podvědomě, ale ne cíleně, prostě fotím kolem sebe, co mě zaujme a buď to vyjde nebo ne...

Taky se mi stala nová radostná událost, což je velký důvod dát sem opět pár fotek, protože ne každý má instagram (anebo ano???).
A jaká může být radostnější událost, pro někoho, kdo podlehl vášni z focení než pořízení nového upgradovaného foťáku....
Já opravdu nejsem z těch, co fotí mobilem.
Takže si asi dovede představit, že můj instagram v mobilu je trochu legrace - protože fotky, které chci sdílet, jsou převážně focené mou zrcadlovkou a pak je "tahám" do mobilu.
Proto ani na instagramu nebudu dnes a denně a fotit, kde zrovna piju kafe...
Moje nová láska se jmenuje Olympus PEN EPL-5 Double Zoom Kit, mirrorless zrcadlovka.
Jeho předchůdce, můj první červený foťák PEN EPL-2, způsobil, že jsem se do těhle third/four zrcadlovek zamilovala.
A je zajímavé momentálně sledovat ta vylepšení, v čem se foťáky od sebe liší.
Plánuju se z téhle velké lásky taky jednou vypsat v podobě takové "holčičí" recenze a srovnávačky.
Hlavním důvodem, proč jsem se rozhodla pro Olympus bylo hlavně, že tato zrcadlovka je malá - nikdy jsem nechtěla chodit s obřím "tělem" foťáku.
Svého Olyho dám prostě do kabelky, zatím se mi totiž nechce ani nosit brašnu - jsem taková fotografka inkognito :-).
A nový Oly je ještě menší než jeho brácha, ale je technologicky nadupaný - prostě malej, ale šikovnej...
Proto jsem zatím ani nepostoupila do dalšího levelu koupit si pravou zrcadlovku, protože moje cesta by opět vedla do Olympusu a k jeho zrcadlovce OMD.
A proč kupovat zrcadlovku, když můj nový PEN už má snímač z OMD za mnohem krásnější cenu....!-)
Tak už dost keců a jdeme mrknout na nějaké ty fotky.....
Ať se Vám líbí.


 v květnu jsem ve svém živlu 

 Petr má od jara klíč :-)
 parádní úlovek teleobjektivem hned první den s novým foťákem,
sojka si mě hlídala a já byla nadšená, že ji můžu fotit i na tu dálku

Možná jste si někteří všimli, že můj druhý blog o tvorbě změnil identitu  a svou adresu, takže už ho nenajdete na původní adrese, ale zde na dreamdecorcz.blogspot.cz

A co Vy a Instagram? Vaříte instantně? Koho rádi na instagramu sledujete?

21 komentářů:

  1. A to já si zase vyfotím to kafíčko, to mi problém nedělá :-) Jsme rádi, že tě Mitsuuko ukecala na insta, tvoje fotky máme rádi vždy a všude :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárí jen foť, ať můžu šmírovat, kam chodíš na kafe :-))) Neboj, když bude ňáké hodně dobré kafe, taky si ho vyfotím !-)
      A moc děkuju!!!!! To mě těší!!!! :-*

      Vymazat
  2. Já mám taky radost že je Em na insta;) Náhodou je to fajn médium, jen mu člověk nesmí příliš podlehnout, ale to platí u všech. To jak píšeš o sdílení a tvoření moc dobře znám. Já moc ráda nasávám inspiraci a informace, ale když je toho příliš, utluče to moje vlastní já. Je třeba udělat si v tom jasno a nenechávat se strhávat do spárů internetového světa jen tak z nudy. Ta prokrastinace je největší zlo. Hmm..a co myslíš, že teď zrovna dělám?:) Tak šup do práce, ale Em, tu jsem musela alespoň krátce pozdravit!:) Tak já zas pádím. Ať se Ti krásně fotí s tou novou kráskou! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, zrovna instagram je hlavně o fotkách, tak jak bych mohla odmítnout, že :-), ale je to právě ta dvojsečná zbraň....
      Když prokrastinuju před obědem nebo po obědě u hezkých fotek, tak to potěší...ale čeho je moc, toho je příliš - vždycky, ať je to, co je to...
      A prokrastinuju taky, co si budeme povídat, ale díky za Tvou prokrastinaci teď, že jsi svůj čas věnovala mému článku...Díky!!!! Krásný den a ať jde práce od ruky!

      Vymazat
  3. Hurá, hurá, hurá! Taky jsem nedávno podlehla. Je to docela fajn a tak jednoduché. Blog je mnohem více úsilí.
    Měj se a někdy se zastav :-)

    Krásný den přeje Elegant 40!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko já si všimla, že jsi taky podlehla :-). A teda máš velkou pravdu, formát instagramu je fajn a hlavně jednoduchý, vyplodit článek na blog trvá a je to "práce" :-)
      Krásný víkend!!!

      Vymazat
  4. To fotí vážně krásně. :) Já pořád váhám, který E-PL si mám pořídit... Ale už se těším! :)
    A na Instagramu je dobře. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, to váhání a vybírání je na tom stejně to nejlepší :-), ale je fakt, že pokud jsi zatím neměla Olympus můžeš mít dilema veliké....Určitě doporučuju, fotky dělají všechny épeelky krásné - rozdíl je v technologii, pětka už je výběhová dostaneš ji za skvělou cenu, ale zas sedmička už má připojení k wifi, což je asi něco, co teď hodně hýbe světem a to moje pětka ještě nemá (mě to ale nevadí)....
      Obávám se, že instagram brzy převálcuje i facebook :-)

      Vymazat
  5. Ahoj eM, dlouho jsem zas nenapsala, tak to napravuju. :-) Ta první fotka je boží, to se povedlo. A Tvoje fotky přírody mám moc ráda, to se vždycky pokochám. Jó instagram je skvělá relaxace, pro mě jako diváka. Baví mě to. Ale já jsem zatím nikdy nepocítila potřebu sama si ho zakládat, nevlastním ani facebook a nehodlám na tom zatím nic měnit. Třeba až děti dorostou do věku, kdy ho budou samy používat, tak budu nucena taky se připojit. Abych měla přehled. :-) Moc Tě zdravím, měj se krásně a užívej jaro.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Janičko, vždycky mě těší, když Tě tady zase vidím :-)....Díky moc, jsem ráda, že se fotky líbí - tak teď je můžeš sledovat i na insta - je to rychlejší než číst blog !-).....Já jsem na obrázky zatížená, takže je to pro mě příjemný formát, jen mám vždycky dilema s těmi sociálními sítěmi, kde vlastně "pobývat" a netratit tím příliš čas..
      Je fakt, že u mě to bylo taky díky dětem, jsou velké na FB fungujou intenzivně a jednu dceru mám z domu, tak je FB prostředek k dorozumívání a taky se člověk ledacos dozví !-)))))
      Užívej si také s dětmi krásné jaro a kvetoucí květen!

      Vymazat
  6. Mirrorlessy je skvělá věc. Kombinují velikost kompaktů se skvělou možností výměny objektivů zrcadlovek. Asi bych dneska šla místo do zrcadla do něj. Právě kvůli té velikosti. I když já tahám zrcadlo taky v kabelce.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, já na ně nedám dopustit a díky nim pořád váhám s tím OMD, protože velikostně je to stejné, akorát hledáček musíš eventuelně k mirrorless dokoupit, mě ale hledáček nechybí zatím...spíš bych raději investovala do objektivů, ale už mám teď doma najednou tři a učím se je vyměňovat :-))).....Ale jo i zrcadlo se dá vrazit do větší kabelky :-) jako chleba a láhev vína !-)

      Vymazat
    2. Já mám tři krámy, nejvíc fotím mobilem, Nokia je na focení dokonalá, nejlepší. Na menší výlety nosím v kabelce kompakt Olympus, vůbec se mi ty fotky nelíbí, ale narozdíl od telefonu má nekonečnou baterku a váží pár deka. A na větší výlety nosím Olympus zrcadlovku a mám na ni speciální lehounký a malý baťůžek s přestavitelným vnitřkem pro uložení objektivů a filtrů a blbinek... Jako peklo je to potom doma dát dohromady, tři různé formáty fotek.
      Pro mne má zdrcadlovka hroznou výhodu právě v té váze, kvůli stabilitě. Mám tam sice nějakou digi stabilizaci, ale ten hardware je stejně důležitý. A hledáček, rozčiluje mne focení přes displej.

      Nedávno jsem ale objevila věc, asi do ní půjdu, má to jeden tatínek ve školce a já mu to nepokrytě závidím: objektiv k mobilu, který se drží v ruce a ovládá se přes displej. Objektiv je docela velký a kvalitní, dá se i připnout na mobil, pak to vypadá jako kompakt, ale výhoda je samo v tom, že se tahá jen jeden malinký krámek (nahradilo by mi to kompakt) a že se dá nataženou rukou fotit z míst, kam se normálně foťákem nedostanete (třeba chumel děcek shora, nebo detail rostliny ze země, co je pod mostem, nebo fotky se sluncem v zádech, kdy na displeji není prostě nic vidět...) Dělá to, tuším, Panasonic a není to tak závratně drahé.

      Vymazat
    3. No u nás doma je momentálně těch krámů hafo - červený na doma, na blog atd, nový Oly do terénu..především na umění v RAW ......plus mobil, kompakt Panasonic Lumix) nepoužívám, ten jsem dala dceři.....ale na něm jsem se vycvičila......
      Já se prostě nějak nemůžu donutit fotit na mobil, nemá to pro mě to kouzlo, nemám pocit - že fotím :-))). Ale tím, že je instagram mobilní aplikace, tak to fakt dělám teď častěji i na mobil...
      Jojo viděla jsem na mobilu objektivy a mně to příjde prostě směšný no :-D
      Hledáček je fajn, ale pro nás "makristy" jednoznačně dotykový displey a výklopný, to je neuvěřitelná vymoženost, mám to 14 dní a nechápu, jak jsem mohla bez toho žít, protože si můžu vybrat, jestli zmáčknu "spoušť" nebo se jen dotknu displeye, někdy je to v rámci "udržení" foťáku super, když má takhle člověk na výběr, navíc ostření dotykem - kam přesně chci a ne složitě vybírat z mřížky focus point - luxůůůůůůs :-)))))
      Ale hlavně jaký máš zrcadlo od Olympusu???????

      Vymazat
    4. Já mám prastarý E510 (nebo 530?) - teda prastarý...já ho mám asi 6-7 let, což mi přijde jako zánovní, ale všichni mi tvrdí, že ho musím vyměnit, že je zastaralý. No a já nechápu proč, když mi po všech stránkách vyhovuje. Hm. A hlavně se mi nezdá, že jsem už spotřebovala jeho pořizovací cenu... :D

      Já nemyslím mobil s objektivem, já myslím toto: http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/2015/05/olympus-air-poradny-fotak-co-ma-mobil-misto-mozku/

      Vymazat
  7. Instagram rulezz! Nechápu, jak člověk, který fotí jako ty, mohl tak dlouho odolávat? Vždyť pro takové to vymysleli!
    Mne na něj připíchnul kdysi Derad v čínské restauraci a moje historicky první fotka (bambusové výhonky v kyselém nálevu) je vlastně jeho a pořád tam slavnostně visí. Je to mnohem pohotovější, než ukecaný Facebook, tagování je geniální, hrozně mne baví si sdružovat fotky pod moje tagy, třeba #FrangipanigoestoGib , postřehlas to, milá eM, nebo je to jen moje představa o super nápadu? :D
    Akorát manžel je otrávený, když pořád na ulicích v cizích městech chytám wifinu, protože přes mobilní data mi to skoro neproleze.
    Lidé, poraďte mi, máte někdo Nokii? Jakou používáte aplikaci? Klasický Instagram je ve windows totiž jen jako Beta verze a je fakt bídný...a nic lepšího nemůžu najít. Se slzou v oku vzpomínám v tomto případě na Androida (ale jen v tomto, protože Nokie fotí líp, než můj ani ne rok starý kompakt Olympus).

    Tak eMi, foť, foť, gramuj, gramuj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romi budu - hlavně teda fotit, s tím sdílením holt to mám všelijak, normálně jsem introverťák a občas mě prostě sdílení unavuje haha. Obdivuju Tě, jak máš bohatý insta a jsi schopná lovit v éteru wifi, na to já nervy nemám. ALE musím uznat, že formát instagramu je mi blízký, přesně jak píšeš - víc než ukecaný FB, je to o fotečkách a asi to bylo děláno pro mě máš pravdu, no jo no....
      Tagování je prča, já si toho povšimla - neboj...ale zatím si spíš užívám vymýšlení "volovinek" než aby to mělo nějaký systém sdružování :-) ale i na to příjde.
      Navíc, je to nemoc - protože díky Vám všem jsem se donutila více fotit mobilem, páč fakt zrcadlo nenosím furt u sebe..
      Moje stará a srdeční záležitost ještě v kompilace Sony Ericsson fotí hezky, proto jsem si ho pořídila - ale už chudák díky instagramu vůbec nestíhá.....furt řve a je pomalý jak želva, no tak já si snad budu muset ten nový mobil pořídit nebo co....S Nokií fakt nevím, já ji měla naposledy na "čudlíky" :-) a fičím na Androidu.....

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate