čtvrtek 28. července 2016

Ojedinělý HATE aneb Jak jde čas s rtěnkou Max Factor?

Zdravím Vás přátelé!

Nejsem hejtovací typ, vlastně tady moc nehejtuju, což je až s podivem a vedlo mě to k zamyšlení, jak vlastně nakupuju, když nemám nic k hejtování :-D. No určitě je to asi tím, že nakupuju z větší části promyšleně, ale občas některé věci prostě nevymyslíte.

A dneska mám fakt chuť hejtovat, venku je zoufale nízký tlak, mě už je dva dny špatně, nejradši bych ležela v posteli a musím být v práci... nálada tímto dost klesá, jenže tyto vnější ani subjektivní vlivy nemají na recenzi rtěnky vliv...
Většinou se recenzují rtěnky nové a pěkně za čerstva, jenže co taková rtěnka třeba dělá po půl roce? Zajímá to někoho? Mě teda jo.


Řekla jsem si, že je dobré varovat před produktem, který mě dohání k vzteku pokaždé, když ho použiju a právě mi dochází trpělivost a pošlu ho z domu - jak my doma říkáme: hodím ho z balkónu (váže se to k jedné storce: kdysi dávno totiž tatínek objevil, že naše malá dcera hodila nedojedenou školní svačinu z balkónu, bydlíme ve třetím patře, a od té doby si občas děláme srandu, že něco vyhodíme z balkónu, když to stojí za prd :-D).

Takže bude defenestrace a k tomu se to ještě zapíše zde na blogu do protokolu.
Protože já jsem mírumilovná a trpělivá žena, ale jak se nas....tak to stojí za to.

Kdo je obviněný?
Rtěnka Lipfinity Max Factor odstín 60 Evermore Lush
Přesný název odstínu jsem si musela najít na webu, protože na rtěnce se prostě nikde nenachází a to je něco, co mě taky štve, byť v rámci obžaloby je to prkotina. Ale kdo má více rtěnek a rád mezi nimi rozlišuje, není mu úplně fuk, jaký používá odstín, určitě tohle neocení. Pokud si na rtěnce nechcete teda nechat hnusnou nálepku - zlato a nálepka....to není high street, to je low level. Fucking weather!



Jaká je obžaloba?

Takže na úvod: je to můj osobní příběh (cizí příběhy tady fakt nepíšu :-))), nemusí se shodovat s vaším příběhem ani s vaší rtěnkou stejné značky, možná se prostě někde něco "jenom pokazilo", nevím, ale chci o tom napsat, a protože mám blog, tak prostě můžu.... :-)

Rtěnku jsem si koupila letos v lednu, po dlouhém hledání té optimální rtěnky na vernisáž mé první fotografické výstavy. Chtěla jsem něco velmi decetního ve stylu "moje rty ale lepší" nic lesklého, ale zároveň, aby bylo vidět, že jsem nalíčená (natáčela mě totiž místní televize, hauuu).
Hledala jsem jak Maruška v lednu jahody...a našla jsem: tuhle rtěnku.
Fakt krásný odstín, přesně kopíruje barvu mých rtů, ale je o tón tmavší, žádný výrazný shimmer, krémovka, v dm ji zrovna měli ve slevě za nějakých 230 Kč, jinak běžně stojí až kolem tří stovek. Byla jsem fakt ráda, že jsem ji sehnala, moc se mi ta barva líbila a vlastně i konzistence, příjemná krémovka, ale né příliš máslová, taková co vydrží o něco víc než běžná hydratačka.

No když si přečtete PR popis rtěnky, tak si řeknete: tý jo, dobrý! Já si to přečetla teda až dneska, jako podklad k tomuto článku, nekupuju věci na základě PR povídaček Děda Kořena :-), umím si udělat názor sama.

Max Factor Lipfinity Long Lasting Lipstick rtěnka 60 Evermore Lush 3,4 g

Nová generace dlouhotrvající rtěnky! Rtěnka obsahuje vysoký podíl barevných pigmentů společně s více než 60 % pečujících ingrediencí a také složky, které na rtech vytvoří odolnou barevnou vrstvu. Jediná aplikace vám zajistí dokonalý vzhled rtů až na několik hodin. 3,4 g
Složení:
  • bambucké máslo - mimořádně jemná a efektivní hydratační složka používaná už po několik století k ochraně suché pokožky
  • skvalan – výrazně hydratační a antioxidační složka získávaná z rostlin, na pleť má přitom téměř stejné účinky jako přirozené kožní sébum
  • acetylovaný lanolin – pokožku nevysušující organická složka získávaná z oleje z ovčí vlny, hydratuje pleť a vytvoří na ní voděodolný film

Vlastnosti:
  • vytvoří na rtech odolnou, nádherně sytou barvu, která rtům zároveň poskytne bohatou hydrataci až na osm hodin
  • bohatě pigmentované barvy umožní každé ženě proměnit svůj vzhled podle nejnovějších trendů
  • rtěnka  se snadno rovnoměrně nanášejí, vytváří kašmírově hebký povrch a rty zahalí do mimořádně zářivé barvy s vysokou odolností

No nezní to skvěle?? A jakou má vlastně ta rtěnka dobu expirace? Půl roku?
Protože důvodem tohoto hejtu je, že prostě rtěnka ztratila během času ty úžasné hydratační, krémové vlastnosti a já byla v šoku, když jsem si ji po nějaké době dala na rty a měla jsem fakt nepříjemný pocit. Tohle byste čekaly u rtěnky od Essence za 60 Kč (omlouvám se tímto Essence rtěnkám, že jejich jméno beru nadarmo, ale jednu doma mám a má trošku podobnou konzistenci), prostě od levné rtěnky. 
Ale rtěnka od nejdražší značky v drogerii by si tohle dovolit neměla, prostě už z principu.
Mám spoustu levnějších rtěnek, ale zatím mi tohle žádná neudělala, a že mám s čím srovnávat. 


Já ale rtěnky nekupuju do šuplíku, já je používám a nosím dost často v kabelce.
První otrava se konala už po dvou dnech, kdy jsem ji měla dvakrát v práci a nosila ji v kabelce. Neválím rtěnky na dně kabelky, aby bylo jasno, jsou vždycky v malé postranní kapsičce nebo v kosmetické taštičce. Jasně je jich tam většinou víc, takže asi platí pravidlo silnější přežije.
Takže po dvou dnech mi naprasknula průhledná část obalu. 
Já zcela pominu fakt, že obal se mi hned ze začátku nelíbil, ale kupovala jsem ji kvůli obsahu - jenže čeho je moc toho je příliš.
Obal tedy nejdřív naprasknul, moc jsem ji teda už nenosila v kabelce a byla především v šuplíku, pak ji zas vytáhnu po nějaké době, vezmu si ji do práce a zjistím, že to zacvakávání či jakási bariéra, která má udržovat rtěnku zavřenou nefunguje - našla jsem prostě v kabelce rtěnku otevřenou, pardon, to se mi nestalo ani s nejlevnější rtěnkou. Když prostě zatáhnu za vršek, neklade žádný odpor a otvírá se okamžitě...Že by to způsobilo to lehké naprasknutí?


Prostě obal prodává, ale obal taky musí fungovat.
A tady bohužel polehčující okolnost, že se vám nesmaže nápis na obalu, což se stává běžně u rtěnek a je to taky opruz, jaksi moc nepolehčuje....
Totiž opravdu vrchol všeho, kdy rtěnku fakt nezachrání krásný odstín je, že konzistence rtěnky se změnila za tu dobu, co ji od ledna vlastním. 
Je prostě na rtech nepříjemná, nevydržím ji mít na rtech - krémovka se zdrcla nebo co, cuckuje, je drsná a ty jemné třpytivé pigmenty škrábou, rtěnka i chutná nepříjemně a to předtím opravdu nedělala, to nesnesu a hned bych si toho všimla. 


Zdá se, jakoby se ty super skvělé ingredience spolu s pigmentem prostě zkazily, no jo máme přece léto. 

Ale nejsou právě tyhle drahé rtěnky dobře formulované a používají dražší ingredience, a proto se dá vyšší cena obhájit? Anebo ty peníze stečou do PR kampaně místo do pořádných ingrediencí, kdy rtěnka má hodnotu laciného zboží s luxusní cedulí na něm? 
Já to prostě nechápu. 
Kdyby mi to opravdu udělala levná rtěnka, řeknu si, ty káčo, cos čekala, ušetřilas, tak co bys chtěla a nepropírám to tady veřejně na blogu, ale takhle mi to přijde nefér. 
Možná bych měla svoje rtěnky ode dneška vždycky v létě uskladnit v lednici, aby se mi nezkazily? 


Dobře, není to Dior za osm kil, ale kolik běžných žen si kupuje rtěnku u Diora, každá běžná smrtelnice jde nejdřív do drogešky....
Jaký je třeba váš osobní cenový limit pro rtěnky? Já jsem v tomhle docela lakomá, přiznávám, limit se pohybuje cca kolem 250-300 Kč.
A je teda třeba si říct, že ne vždy dostanete za vyšší cenu vyšší kvalitu, což je celkem známo. 
Ale jestli to je známo i o téhle rtěnce, to mi třeba můžete říct vy - koupily jste si tuto rtěnku? 
Anebo máte podobné zkušenosti s rtěnkou jiné značky?
Samozřejmě může to být kus od kusu, ojedinělý případ, ale mě tento případ akorát utvrdil v tom,  že už žádnou rtěnku, potažmo produkt na rty u této značky nebudu kupovat. 
Tak to prostě je, důvěra je křehká věc.
Konec obžaloby, verdikt je jasný....

Když si hodíte tuto rtěnku do vyhledávače, moc recenzí vám nevyletí, no tak zas budu jednou černá ovce mezi bloggerkami (nebudu vám lhát, mě to totiž baví se odlišovat :-DD). Asi se nebudou firmy předhánět v posílání svých PR produktů na mou adresu, že jo. Ale o tom, to přece není, že !-) 
A abych vyvážila křehkou rovnováhu na mém blogu - příště vám napíšu o svých kosmetických radostech za červenec :-D

PS: Ještě teď cítím pachuť a nepříjemný pocit na rtech, protože když něco kritizuju, musím si být jistá a rtěnku jsem prostě znovu zkoušela během psaní článku. Fuj. Jdu si dát na rty milovanou Vaseline od Unileveru z UK a čokoládu, abych to zajedla a vám přeji krásný den.

Vaše eM


27 komentářů:

  1. Jojo, rtěnky do ledničky a do kabelky místo kosmetické taštičky chladící tašku :)
    Mě se takhle zkazilo Dizao, to co jsem podědila po tobě.. jsem si ho hýčkala z nostalgie a Kláris mi ho v úterý nemilosrdně poslala do koše :)) ale tomu bylo teda víc než půl roku a přírodka, žejo..
    nejvíc mě nakrklo Figs&Rouge (nebo tak nějak..), které už mi zasmrádlé přišlo.. bleh..
    A miluju, když píšeš nasraně!! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe ty hejty se píšou tak príma, asi bych měla víc nadávat :-D a moc děkuju, to mi fakt lichotí ženo!!! jéje Dizao se zkazilo, no asi to u těch přírodnin můžeme čekat co, bo i Max tam nacpal něco rádoby přírodního, těžko říct, čím to konzervujou, ale jako v kabelce chladící tašku :-D a ledničku plnou kosmetiky - ideální co. Třeba proto mám teď v létě raději lesky...Taky si ale něco schovávám z nostalgie, obzvlášť když to dostanu, že !-) Jo a nejlepší je, když už to rovnou přijde zasmrádlé! Jéééj.

      Vymazat
  2. Mne sa stáva s Dermacol rúžmi, že "zosmradnú". Maľujú krásne ďalej, ale mne proste musí rúž aj krásne voňať (prípadne chutiť), lebo inak ho na perách neznesiem, takže putujú potom vždy po cca 10 mesiacoch do koša - a to sa mi stalo opakovane. Upodozrievam ich, že to je preto, lebo majú ten cvakací mechanizmus a je tam trošičku priestoru, kadiaľ sa môže k rúžu dostávať vzduch...tak som špekulovala, či to nie je preto....lebo všetky ostatné s normálnym uzáverom sú OK niekoľko rokov. Hneď si ma ale po prečítaní "vyhnala" k mojej kozmetickej komode a išla som poovoniavať MF rúže a všetko v poriadku. Ale je pravda, že nemám konkrétne tieto. Nuž to je tak...písanie recenzií po týždni používania....na obhajobu blogeriek treba zas povedať, že človek len málokedy píše na niečo recenziu po pol roku používania....no nie? A práve preto je fajn nepísať vždy len o novinkách, ale sa asi k produktom vracať v článkoch spotrebované/vyhodené:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha Dermacol rtěnku mám jednu zacvakávačku, strašně oblíbenou, ale už je jí na dně, tak asi se nestihla zkazit :-D..Těžko říct, ale ten obal přece jen dělá své, že - měl by i produkt chránit nejen lákat zákaznice, případně i odpuzovat zlatem :-) Jasně, já mám ráda články o novinkách, ať mám přehled, recenze samozřejmě po týdnu nemá výpovědní hodnotu časovou, člověk si udělá obrázek o produktu, což je fajn a pak je dobré, jak píšeš, se vracet k věcem časem...udělat ten přehled, co zafungovalo a co ne.

      Vymazat
  3. Já bych si ji asi už předem nekoupila kvůli tomu obalu, nějak se přes něj nedokážu přenést... Pachuť mi stačí byť jen si představit.
    Asi se mi taky pár rtěnek zkazilo, ale rozhodně ne za půl roku a vesměs ne oblíbené kousky, tak jsem to nechala být... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten obal se mi fakt z hloubi duše nelíbil :-), já totiž byla lehce mystifikovaná, protože ty testery byly černé a já si prostě myslela, že rtěnka je černá a nakonec koukám do regálu, že teda ta rtěnka co chci je zlatá a plastová :-D????, víš jak to je, něco sháníš na special akci, výběr jinak nic moc, no příště si raději někam zajedu i pro rtěnku :-) A jak píšeš, určitě se to stává, u těch třeba levnějších, nebo co má člověk prostě dlouho, ale u žádných srdcovek se mi to taky ještě nestalo, a to je velké zklamání no, půl roku mi fakt přijde krátká doba...

      Vymazat
  4. Ahoj, no to ti teda uz přetekl pohár trpělivosti:-)). Úplně v tom článku vidím ten zmar:-)).
    Rtenku nemam, lorealu se docela pečlivě vyhýbám, považuju ho za extrémně předražený a firma mi celkově není moc sympatická. Ostatním značkám koncernu se nevyhybam až tak sveřepě.

    Limit u rtenky je u me dost vysoký, na rtence se podle mého šetřit nevyplatí. Takže tisícovka cca. Miluju chanel rtenky a tak se moje limity uzpusobily:-).
    Přeju příště šťastnější ruku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo počkej, to je Max factor! Tak to pardon. Tak oprava: Max factor vůbec nepoužívám a nekupuju.
      :-)))

      Vymazat
    2. Já se fakt bráním psát emotivně, ale tohle bylo už moc prostě, obzvlášť ,když to fakt udělá oblíbený odstín, celkem vydařený a nakonec jen zmar a zmar, jak píšeš. Třeba z těch drahých drogerkových se já nevyhýbám tomu Loreálu, oni ty rtěnky i lesky mají docela dobrý - koupila jsem si právě s tím Maxem i jednu od Loreal a ta je moje úplně nej, včetně dvou lesků, ale u Maxe už nenakoupím prostě a půjdu okouknout jiné značky, škoda, že tu mám prostě jen ty drogerky no....dost omezený výběr, rtěnku online jsem ještě nekupovala, možná to risknu :-)

      Vymazat
    3. Bežně kupuju rtenky a vsechno on-line, zkus:-). Horší než Max factor to byt nemůže;-)))), to zarucuju!
      (Pokud ovšem nekoupis dalsi Max factor;-)))....)

      Vymazat
    4. Fakt? tak to se budu muset pochlapit taky :-D, je fakt, že člověk si může najít swatche, že s konzistencí třeba je to horší,ale zas recenze jsou taky....No máš pravdu, horší to být nemůže :-D, Maxe never more!!!!! :-D

      Vymazat
  5. Juuuj ale si im dala Marci! Pre mna Max Factor bola kedysi jedna z naj znaciek. Ale tiez ma dozrali. Ich maskary, ktore u nas stoja uz okolo 15 E, vydrzia ledva 2 mesiace. A kopa dalsich predrazenych veci. Preco v GB je to jedna z lacnych znaciek a u nas o 200% drahsia? To ja netusim. Kazdopadne mam niekolko ruzov od Collistar, ktore maju niekolko rokov a su uplne ako na zaciatku. Chladnicku nikdy nevideli. Tato znacka ma nikdy nesklamala. U nas vo Fann su na mu stale akcie a ceny na parfums su tiez dobre. No a este som spokojna s ruzmi od Bourjois a Pupa. Z drahsich ma nesklamal Guerlain a Dior, samozrejme kupovane za normalne ceny v eshopoch... Nie som blazon, nebudem preplacat predrazene priestory a zamestnancov v hypermarkete...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Julinko prostě jsem byla trpělivá a už to fakt nejde.:-) Přesně přemýšlím nad tím, proč v UK je tohle přesně obyč. drogešková značka - jedna z mnoha a tady prostě předražená a přitom ta kvalita fakt není. Na Bourjois se chystám, právě jsem je zkoušela nově v drogešce a byly krásné a swatche fakt vydržely. Třeba dost mě baví i Clinique a tam jsem ochotná zaplatit, i když jako ty spíš přes eshop, ty ceny jsou i oproti zahraničí kolikrát strašně přehypované, kam se hrabem na ceny v USA.

      Vymazat
    2. Marceli, my na to predsa máme, naše mzdy sú top spomedzi štátov celej EU a aj Usa... :-/

      Vymazat
    3. Jojo Juli my jsme tady nejbohatší v tom východním bloku co..., ty ceny opravdu odpovídají příjmům v Anglii a Americe, kdybych tak vydělávala, tak mávnu nad ňákou rtěnkou za tři kila rukou a nestojí mi to za námahu, že...:-/

      Vymazat
  6. Napada me, teda pokud bys k ni chtela byt hodne milosrdna, zkusit ji cca o centak seriznout- je mozne ze proste zoxidovala ta nejpouzivanejsi cast.. Pokud ne, "jebni to z balkona a uz se s tim ne*ér" 😉😂 vis, jake mi vydrzely rtenky nejdyl? Rimellky. Dokonce mam doma jeste ty puvodni v lilkovem obalu - kremovvky - je to ta nej nude pro me a nemuzu se ji ani po 7 letech vzdat - voni furt stejne, maluje furt stejne, jen ji uz nepouzivam. Ale kdyz si chci koupit nudku, beru ji s sebou pro porovnani idealniho odstinu 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako moje spořivé já to na chviličku napadlo, protože na ty rtěnce je zjevný, že má matný povlak a to hnusné je lesklé na povrchu, ale moje nasrané já se jasně přiklání k druhé variantě, už mě ten o*er s tím neba fakt!
      Hele Rimmel rtěnky miluju! Teď jsem úplně chytla mánii a mám jich už několik, věřím, že vydrží, jednu mám minimálně 2 roky. A je to dobrý nápad, já takhle vždycky testuju odstín nové rtěnky podle té ideální co mám doma, teď je topka ta Loreal Mauve, takový odstín najít žádná prča teda, zvlášť když teda barevné klony se mi kazí, že :-)

      Vymazat
    2. Dievčatá, moja mama ma tieň Bourjois ešte z Tuzexu. Stále sa dá používať, ziadna zmena vône, konzistencie a to sme fakt citlivky. Mala som vtedy asi 6 rokov? Teraz 35 :-D

      Vymazat
    3. Tak Julinko to je majstrstyk!!! Bourjois z Tuzexu!!! Kam se hrabe high end. Už mám vybrané odstíny Bourjois, takže určitě zkusím :-)

      Vymazat
  7. Díky za milý článek...dobré typy...Krásné léto plné barev. Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko já děkuju za milý komentář! Hezké dny Tobě!!!!

      Vymazat
  8. Tak to je škoda, ten odstín je nádherný! Já měla od MF dvě klasické dvoufázové Lipfinity, balzám Xperience a lesk Silk Gloss. SE vším jsme byla víceméně spokojená, hlavně s Lipfinity a leskem. Balzám časem taky změnil vůni, asi rychleji než jiné rtěnky, to je fakt...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě! Ten odstín je tak krásný, já vhodné odstíny hrozně těžko hledám, když jsem taková modrá :-) A říkám si, že v dnešní době přece není problém rtěnku dobře "zakonzervovat", spíš mě mrzí ta cena v poměru výkon i u toho obalu. Věřím, že maj věci, s kterýma může být člověk spokojený, ono to možná záleží i na uskladnění atd...těžko říct.

      Vymazat
  9. Ja ju mám doma tiež, chvalabohu, zatiaľ som s ňou spokojná. Obal je nič moc, aspoň keby aj vrchnáčik bol v zlatej farbe a nie priehľadný a plastový, čo už. Hádam nabudúce sa Max Factor poučí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím pěsti, ať se Ti s ní nic nestane! Já ji fakt měla ráda. No ten obal ale je opravdu nepovedený, taky třeba doufám, že se časem poučí :-D

      Vymazat
  10. Ahoj, to je škoda, já od Max Factor nikdy nekupovala rtěnku, i když jsem nad tím uvažovala. Co se týče té Essence, tak přestože je levnější, já ji měla přes 2 roky a ani za tu dobu se nezkazila a nijak se nezkazila. Jinak jsem se dívala na tvůj rtěnkový tag z roku 2013 a musím říct, že máš dost podobný vkus na rtěnky jako já a taky se snažím jich nehromadit moc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za milý komentář. Máš pravdu Essence rtěnky za pár peněz tohle neudělají, i když jsem je zmínila a u nich by mě to ani nenaštvalo, je fakt že jsou celkově hodně chválené...Ale tahle mě fakt zamrzela, protože teda levná není ani omylem.
      A to mám radost, že máme podobný vkus, vidíš, já zrovna chtěla mrknout na ten rtěnkový tag - ježiš to už je tak dlouho?? 2013? :-), že bych ho maličko zaktualizovala. Rtěnky mám fakt ráda, ale s tím syslením se fakt snažím krotit pořád :-D hezký den!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate