pondělí 18. února 2013

Pleťové masky Dermacol vs. Alterra

Alterra Anti-Age intenzivní hydratační maska - orchidej
- pro zralou pleť s vyššími nároky

(na fotce už je jen půlka balení :)


Tak jsem chtěla zase vyzkoušet nějakou novou masku na pleť. Tato maska mi padla do oka v Rossmanovi.
Slibovala samé dobré věci:
arganový olej, sójový olej, bambucké a kakaové máslo, výtažky z orchidee, olej z makadamových ořechů a mandlový olej, výtažky z listů ginkgo, koenzym Q10, vitamín E, rostlinný glycerin a jemná květinová vůně, která bude hýčkat Vaše smysly
Tak jsem si řekla, že do toho půjdu - to bude pravý balzám na mou znavenou pleť.
Ale houby z voctem. Už ta vůně, která na mě útočila po nanesení masky (a po celou dobu působení) mě měla varovat. Takhle teda orchideje nevoní - vůně byla agresivní a umělá (nenapadá mě jiné slovo).
Maska měla tekutější konzistenci než běžná krémová maska, ale na pleti držela solidně.
Bohužel jsem masku nevydržela mít na sobě ani těch předepsaných 10 minut natož 15. Začala mě nějak divně pálit a tak jsem ji radši smyla dříve - a dobře jsem udělala. Pleť jsem měla úžasně zarudlou. V tu chvíli jsem si vzpoměla na Samanthu ze Sexu ve městě, jak v jedné epizodě podstoupila chemickou masku....:)
No měla jsem obavy, jestli takhle zarudlá budu i ráno až půjdu do práce. Tušila jsem, že by nebylo dobré na podrážděnou pleť aplikovat běžný noční krém, a tak jsem se rovnou namazala heřmánkovou mastí s azulenem Dermazulenem, kterou máme doma stále (je mimochodem modrá :)..A tak jsem si šla lehnout a modlila se, aby mast zabrala....
Zabrala - a já házím masku do koše. Už jsem měla mnohem lepší masky a dokonce levnější. Tahle stála 30 Kč.
Sečteno, podtrženo - naprostý propadák.



Dermacol Pearl Elixír Mask - Vyhlazující maska s výtažkem z perel


Tato pleťová maska je pravý opak výše zmíněné. Maska má jemnou krémovou konzistenci, není hutná, má jemně narůžovělou barvu a velmi jemnou vůni, která při působení vůbec neobtěžuje.
Masku si nechávám na pleti 15 min i o minutku déle. Příjemně mě hřeje, ale nepálí a neštípe. Po této masce mám pocit, že moje pleť je opravdu opečovávaná - vyživená, hydratovaná, rozjasněná a hebká na dotek. A to je to, co od masky chci - péči navíc. Kéž by jen ten efekt vydržel déle. Maska se nesmývá, ale pouze setře suchými tampónky a po té se nanese běžný krém. Co se týče vyhlazení - pleť je hezky napnutá, jak se napapala, ale vrásky samozřejmě nezmizí ani po elixíru z perel (na to je u mě už trochu pozdě :) - ale jako prevenci proti vráskám ji vidím jako velmi dobrou - takže je vhodná i pro děvčata pod 30+.
Každopádně mám ráda ten pocit na pleti po použití masky, a proto si ji kupuju. Mám už třetí balení, a to mluví za vše. Maska stojí cca 43 Kč, ale vyplatí se určitě.
Sečteno, podtrženo - oblíbená stálice.
Ráda bych vyzkoušela i další výrobky od Dermacolu z perlové řady. Jen se trochu bojím, aby to nebylo jako  s trailery u některých filmů. Někdy to nejlepší z filmu máte už ve 2-minutovém traileru a samotný 2-hodinový film je nuda...
Máte někdo zkušenosti s perlami od Dermacolu? A co Vy a masky, používáte? Jaké jsou Vaše oblíbené a jaké propadáky?

7 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, já používám od dermacolu pearl elixir eye care a jsem moc spokojená. Masku jsem od nich neměla, ale láká mě vzykoušet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě hledám nějaký dobrý oční krém, už jsem koukala po tom perlovém, tak možná taky vyzkouším :)

      Vymazat
  2. Marcelko, zrovna teď před chvílí jsem v Rossmannu koukala, že mají 50% slevu na kufříček s krémem, pleťovým mlíkem a řasenkou. Krém a mléko je z této řady. celé to po slevě stojí 249,- Kč. je to asi nějaký výprodej vánočních balíčků. Uvažovala jsem, že do toho půjdu. Tak honem honem, pište někdo zkušenosti, ať vím, zda si to cestou z práce koupit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem ve vzorku z té perlové řady denní krém a ve vzorku mi přešel fajn.Pak jsem ještě zkoušela opět ze vzorku Botocell, taky fajn, tak jsem si myslela jak přechytračím svoji už lehce povadlou pleť, ale chyba. Efekt vyhlazení mi přišel tak první 3-4 použití, pak mě čím dál víc štvala silikonová textura krému a začal mi ucpávat póry. Možá jsem měla spíš vzít ten perlový.

      Vymazat
    2. Taky chci vyzkoušet Botocell aspoň masku (jak už nám ani "botox" nepomůže, toš pánbůh s náma :-D, doma už mám Safírovou na zkoušení, tak to pak tady zdrbnu....

      Vymazat
    3. Jinak ten balíček za tu cenu vypadá hodně dobře - samotný krém se běžně prodává za 200 až 220 Kč, chtěla jsem využít nějaké slevy a pořídit si ho - toš se možná stavím taky do Rossmana, ale v tom našem maloměstě nevím, jestli tam ještě bude něco k mání :)

      Vymazat
    4. U nás je to také maloměsto :-) Oni to tam tak postupně vytahují na regál. Měli tam před týdnem balíček s botocellem (váhala jsem, ale pak jsem si řekla, že ten si nechámaž na práh čtyřicítky .-)), teď tam je i ten silver a platinum, co mu dělá tvář Paulová. Tak třeba budeš mít štěstí.

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate