čtvrtek 21. února 2013

Sluchátka - nevinný vynález aneb Slyší mě tady sakra někdo?


Kdysi jsem si myslela, že sluchátka jsou skvělý vynález - izolují mě od nežádoucího hluku a pomáhají mi koncentrovat se a odpoutat se, když maluju - ať doma nebo v ateliéru (kde přes chodbu ve zkušebně zkouší kapela) či abych si mohla poslouchat hudbu, kterou chci a nerušit tím svého parťáka...

Ale poslední dobou se zdá, že se tento vynález obrátil proti mně. Když přijdu z práce domů a nenarazím na někoho přímo v chodbě, většinou mě nikdo nezdraví. Protože nikdo neslyší, že jsem přišla. Ale budiž. 
Horší to je, když doma pobývám a potřebuji s něčím pomoct - tehdy mám pocit, že i zdi ohluchly :). 

Je to masová nákaza. Starší dcera si pouští písničky na mobilu - a má sluchátka. Mladší dcera si pouští písničky na mobilu - a má sluchátka. Nebo má jedna netbook, o který se dělí (rozuměj hádají :) a kouká na film - a má sluchátka....Můj parťák sedí u našeho centrálního notebooku - (kdysi jsem si myslela, že centrální mozek domácnosti jsem já - ne, je to notebook) - a má sluchátka. 

Takže když volám z vany na parťáka, aby mi umyl záda - nedovolám se. Když volám z kuchyně, aby mi dcera pomohla nachystat večeři - nedovolám se. Kdyby mě trefil doma šlak, tak si toho hodnou chvíli nikdo nevšimne. Asi bych musela mít při sobě mobil (což běžně nemívám) a zavolat do vedlejšího pokoje o pomoc :). Podotýkám, že nebydlíme v sídle o 24 pokojích, ale v 3+1 panelákového typu.
Řeknu Vám, je velký svátek, když je zrovna aspoň jeden ze tří členů rodiny "na příjmu" a nemá sluchátka.

A jaké je rozhřešení této situace? Neřvu, nežádám, když tak klepu na rameno :). 
Zabavím dceři netbook, zapnu si blogger nebo nějaký seriál - a DÁM si sluchátka!!!! 
A dělám, že tam nejsem :-D.

A pak že technické vymoženosti člověku pomáhají v komunikaci - prosím Vás, komu?

zdroj www.spektrumzdravi.cz

3 komentáře:

  1. Děkuji za lehké uvedení do situace, předpokládám, že tento stav bude za pár let mým denním chlebem. Napadá mě, co kdybys je nevolala, ale zavolala (na mobil).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vidím to taky tak - budu muset komunikovat se členy rodiny na pár metrech čtverečních přes mobil. Ti se budou ještě divit :-) až jim naruším jejich mobilní hudební produkci... Uvidíš, třeba za pár let to už bude lepší, vymakanější - bude to možná už záležitost videotelefonů..

      Vymazat
  2. To je skoro jako u nás...nedovolám se na nikoho :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate