neděle 17. února 2013

The Carrie Diaries aneb Sex ve městě - zpátky na střední


Patřím ke generaci, pro níž byl seriál Sex ve městě kultovní. Milovala jsem ho a dodnes tuto adoraci žádný jiný seriál nepřekonal, byť jich mám pár oblíbených...Až s odstupem času si uvědomuji, jak to byl kvalitní a chytrý seriál....bohužel byl - jako minulý čas. Nicméně zdá se, že můžeme cestovat v čase.
Náhodou mi přišla v knihovně do ruky kniha Candace Bushnell Deníky Carrie B. Ze zvědavosti jsem si ji půjčila. Říkala jsem si: O co tam jako půjde? A ejhle vracíme se strojem času do doby před Sexem ve městě, kdy Carrie byla středoškolačka..Přečetla jsem jeden svazek (a ještě k tomu druhý díl), a další už se mi číst nechtělo. Nebyla jsem dostatečně schopná vcítit se do knižní verze šestnáctileté Carrie, zvlášť když jsem milovala tu třicetiletou verzi. A propos,  kniha která inspirovala seriál Sex ve městě mě taky moc nezaujala (ač ji vlastním) - se seriálem má společného dost málo..

Nicméně, když jsem po delší době narazila na už zfilmovanou verzi knižních deníků.....


Dřív než byl sex, dřív než bylo město, byla jsem já, Carrie Bradshawová....tak začíná seriál The Carrie Diaries  - aneb verze Sexu ve městě pro náctileté :).
Byla jsem hodně skeptická, nic nemůže překonat samotný seriál, ani dva filmy po té - a není možné vstoupit dvakrát do stejné řeky...
Řekla jsem si, že skouknu pilotní díl a uvidím...Byla jsem překvapená - příjemně. Ač se tam opravdu řeší věci, které v mém věku teda vůbec neřeším - tak se mi seriál líbí...Moje starší dcera bude příští rok ve věku mladé Carrie....možná se tak naše generace někde setkají - někde v New York City....
Seriál je strašně milý - to je můj první pocit, druhý pocit je, že čtyřicetiletá Carrie se za svoje dospívání nemusí vůbec stydět. Ve svých šestnácti letech, kdy přišla o matku díky zákeřné nemoci a musela rychle dospět, je velmi vyzrálá, chytrá a milá. To její mladší ségra to je mazec - ale to někdy mladší ségry bývají :)..Carrie má svoje nejlepší kamarády i svého mladého středoškolského pana Božského a má nezaměnitelný styl a šmrnc...

Samozřejmě jsem byla zvědavá, jak se nová herečka AnnaSophia Robb zhostí kultovní postavy Carrie, protože SJ Parker je prostě SJ Parker.

 A opět příjemné překvapení. Když stojí Carrie zády ke kameře se svými blonďatými vlnitými vlasy (á la Carrie :), tak mám pocit, že se otočí a uvidím SJP. Ačkoliv se seriál odehrává v roce 1984 - Carrie je šestnáct - (mě bylo osm) v době, kterou nemám ráda - hlavně módu a styl, tak seriál je pro mě příjemný i vizuálně (protože léta osmdesátá u nás a v Americe to je úplně něco jiného). Zazní tam dobová hudba, kterou už jsem neslyšela milión let....je tam k vidění kultovní móda, která utvářela náš současný vkus.....pořád se říká, že není možné cestovat časem. V tomto seriálu to možné je. Není to seriál natočený v ´84, ale o ´84, o to lépe se na něj dívá. Není to Sex ve městě a srovnávat ho s ním ani nejde, (možná jen tak, jako když srovnáváte matku a dceru:), ale je to příjemné nostalgické zpestření pro dlouhé zimní večery.....

Seriál můžete zkouknout ZDE





5 komentářů:

  1. Sex ve městě je můj nej nej seriál. Na Prima Love ho vysílají stále dokola a já na něj stále dokola koukám. :-) Vzhledem k tomu, že jde opravdu dost pozdě na to, že ráno vstávám do práce, tak ne vždy jsem vydržela a tak mě výjimečně překvapí, že i když to už sleduji asi po desáté :-), natrefím na díl, který jsem ještě neviděla.
    Carrie Diaries jsem chtěla zkouknout taky, ale měla jsem nějaký zdroj, kde se mi to každou druhou větu sekalo, tak jsem to po pěti minutách vzdala.
    Jinak moje oblíbené seriály byly - na střední Beverly Hills, pak Ally McBealová (či jak se to píše), Sex ve městě a naposled Zoufalé manželky (ještěže na ty jsem koukala na netu hned jak to vysílali v USA - ty časy na Prima Love ve čtvrtek o půl dvanáctý v noci - to je vražedný).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se smát, když si vzpomenu na seriál Beverly Hills,ale v té době to bylo hodně in - taky jsem to sledovala nebo Melrose Place :). Zoufalky jsem skoukla od prvního po poslední díl, ty jsou výborné. Ty časy v telce jsou fakt "trapné" - zkus si stáhnout seriály z www.ulozto.cz, nebo uloz.to. Bohužel Sex ve městě už tam moc není, což mě mrzí, protože na to můžu taky koukat pořád a nemám všechny díly. Ale Carrie Diaries tam jsou - teprve to začíná a je jich jen pět dílů zatím. (je to s titulkama)

      Vymazat
  2. No, na uložto jsem se snažila lovit a Sex ve městě téměř nula, jen nějaké ukázky. Něco se dá ulovit na You tube, ale je to pod názvy konkrétních dílů. Kamarádka má celý Sex ve městě v angličtině, tak možná si to od ní stáhnu, když už jsem to viděla tolikrát, tak bych tomu mohla rozumět i tak :-) Tu Carrie jsme měla na nějakém odkazu on line, tak po stažení by to třeba bylo lepší. Zkusím to.

    OdpovědětVymazat
  3. Wau, celý tento článek je, jako by ses mi koukala do hlavy a napsala co mi v ní běhá. Knížky sexu ve městě mě taky nijak nenadchly, ale seriál The Carrie diaries mě mile překvapil.

    A podělím se s váma o odkaz, kde díly nemusíte stahovat, ale koukáte rovnou online ;-) http://www.serialycz.cz/2013/01/the-carrie-diaries/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem jediná komu chodí po hlavě takové věci...:) Jinak jsem oprášila starší seriál Džungle rtěnek - a u něho je to spíše naopak - kniha od C. Bushnell výborná - seriál už není tak dobrý jako kniha, ale stejně jsem ho zkoukla celý..
      Díky za odkaz.

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate