pátek 17. května 2013

TAG - NETAG: Poznejte svou blogerku aneb 25 faktů o eM

Zdravím Vás při pátku.
Tento tag - netag jsem si přečetla u několika svých oblíbených blogerek - naposledy u snowglobe. Ráda poznávám trochu blíže své oblíbené blogerky a takové články mě baví a tak jsem si řekla, že je čas napsat i něco o sobě. Doufám, že se pobavíte a něco (pozitivního) se o mě dozvíte a třeba se s něčím i ztotožníte.
Ráda bych se touto cestou dozvěděla něco i o jiných mých oblíbenkyních, ale nechci nikoho nominovat - budu ráda, když se některá z Vás rozhodnete "netag" napsat.

K takovému článku by se slušelo dodat i nějaké fotky vlastní osoby, ale bohužel, svých fotek mám strašně málo, protože jsem z těch, kdo převážně stojí za objektivem, nikoliv předtím - takže budu dnes opět spolupracovat s Abbey...ale dám do placu jednu fotku čerstvě po příchodu od kadeřnice :-D......
Ale slibuji Vám, že už brzy "vrazím" foťák do ruky své dceři a přiměju ji udělat nějakou mou fotku :)...


1. Jsou tvé vlasy od přírody rovné nebo vlnité?
Moje vlasy jsou trochu "potvory" - umí být i rovné, ale přirozeně se vlní a zvlášť, když jsou mokré, tak se kroutí jak hadi - taky když je vlhké či deštivé počasí...Pokud je nechám uschnout bez česání či úpravy mám pomalu "trvalou" :)

2. Barvíš si vlasy a jak často chodíš ke kadeřníkovi?
Ano, vlasy si barvím pravidelně, co 4 týdny, jakmile zahlídnu odrosty...Musím - začala jsem šedivět velmi brzy v 26 letech po druhém porodu a pak už se to jen zhoršovalo...(Geny)
Ke své dlouholeté oblíbené kadeřnici chodím pravidelně cca co 2 měsíce. 

Ale občas mám výkyvy - když mám nutkání mít svůj stálý střih (mikádo - podkova) velmi krátký, chodím co 6 týdnů a když mám nutkání užít si delší vlasy chodím i co 3-4 měsíce. Ale chodím :)


3. Nosíš ten samý účes každý den, nebo si s vlasy vyhraješ?
Nehraju si :) - nebaví mě to (proto mám dobrou kadeřnici)
Jediné co občas měním je, že buď vlasy více narovnám anebo je nechám, ať se více vlní po svém...
Účes mám stejný, ale když mám vlasy trochu delší, tak někdy ráda nosím pidi pidi culík :)...

Takovýto "uhlazený" účes mívám pouze a jedině, když přijdu od své kadeřnice.
Pak už mě nebaví své vlasy rovnat a žehlit..
Navíc, partner i děti se vzácně shodnou, že mi více sluší moje "živé vlasy" :-)

4. Děláš si svou vlastní manikúru a pedikúru, nebo chodíš do salonu?
Mani-pedi si dělám sama doma - mám ten rituál ráda. Asi by bylo fajn nechat se trošku rozmazlovat nějakou pedikérkou, ale nesnesla bych pilování nehtů od cizího (jako snowglobe)....Stačilo mi, když mi partner dělal pedikúru na nohou (byť se velmi snažil), když jsem byla dvakrát těhotná a nemohla se ohnout přes břicho :)...Brr nikdy více...


5. Jak často měníš laky na nehtech?
Každý týden :-)
Mám moc ráda svůj nedělní lakovací rituál, při kterém vznikají mé lakovací fotky a články...


6. Lakuješ si nehty na nohou jen v létě, nebo i v zimě?
Tady to trošku pokulhává a je mi jasné,  že v tom nejsem sama, když vznikla tato otázka: 
V zimě se mi lakovat moc nechce, protože nožky jsou schované v hrubých ponožkách a botách, takže pokud nechytnu nějaký záchvat touhy po barvách - řeším to bezbarvým lakem..pro ten pocit upravenosti...
V létě se na nohou dost vyřádím a zkouším všechny možné barvy :)



7. Jak dlouho ti ráno trvá, než se nalíčíš?
Už jsem o tom jednou psala: celková úprava vizáže v pracovní den včetně úpravy vlasů - vyfoukání cca 15-20 minut...

8. Líčíš první oči nebo používáš makeup?
Můj "zajetý" postup líčení je: vyčistění růžovou vodou - oční krém či sérum, denní krém - po té případně BB krém a vždy báze pod oční stíny - a pak až oční stíny, řasenka, tvářenka - korektor na doladění.....


9. Sbíráš makeup, nebo kupuješ jen to, co potřebuješ?
Vzhledem k tomu, že make-up používám velmi sporadicky, vlastně používám pouze BB krém Maybelline, tak je odpověď na snadě....Nesbírám.

10. Jak často nosíš umělé řasy?
Nenosím, nikdy.

11. Líčíš se každý den?
Během pracovního týdne se líčím každý den, o víkendu se líčím minimálně (v případě, že nejdu do společnosti) - aby si pleť odpočala.....a taky když jsem nemocná, to je mi fuk, jak vypadám :)

12. Líčíš se i v případě, kdy jsi celý den doma s rodinou?
Ne, nelíčím se - pleť má právo si odpočinout a můj partner mě zná velmi dlouho a viděl mě v různých situacích, takže když jsem nenalíčená, nijak ho neděsím (doufám teda:), naopak - jsem to prostě "nekompromisně" já hihi.....

13. Vyšla bys někdy z domu bez makeupu?
S tím nemám problém - ale pouze o víkendu. Víkend je pro mou pleť prostě odpočinek, když jedu na nákupy, tak si hodím jen rtěnku a sluneční brýle, když jdu fotit do přírody či na procházku - stačí jen balzám na rty a kšiltovka :). 

Do práce bych bez make-upu ale nešla, stejně tak do společnosti - nikdy 
- což zahrnuje i "skok na jedno pivo" 


14. Kolik drahých výrobků vlastníš?
Tahle otázka mi přijde zvláštní, ale asi chápu kam míří. Nicméně, stejně jako snowglobe - překroutím tuto otázku trochu jinak. Drahý výrobek pro mě není cenou, ale užitkem či estetickou hodnotou, tím,  že je mi milý a nemůžu bez něj být. Ale přiznávám, že mé měsíční výdaje za kosmetiku nejsou malé. Nicméně se snažím nakupovat uvědoměle :-D, to znamená, že nejsem "sysel" a málokdy kupuji něco "do zásoby" - pouze v případě bezkonkurenční ceny u mého "drahého" výrobku :)...


15. Plánuješ si denně oblečení?
Ano, baví mě kombinovat - mám to ráda. Vymýšlet, které kousky zkombinuji, jaké si k tomu vezmu doplňky...Plánuju podle počasí, nálady, jestli chci jít za dámu nebo prostě jen ležérně...Nicméně mé plánování není otázkou hodin - kouknu do šatníku a vidím :), a řeknu si, tak zítra si vezmu tuhle sukni a tuhle halenku a k tomu tenhle přívěsek - šoupnu na přední místo v šatníku, případně nachystám na hromádku a ráno už jen chytnu...a letím (když je náhlá změna počasí - tak musím rychle improvizovat :)

16. Jak často střídáš kabelky?
Bude to znít srandovně, ale podle ročního období :) - dle hlavního svrchního oděvu a jeho barvy - bunda, kabát, svetr, tričko... 

V létě nosím světlé barvy děj se co děj - v zimě nosím černou či tmavě hnědou či vínovou - na jaře jen vínovou či červenou (pokud nějakou zrovna vlastním)..
A podle příležitosti - do restaurace psaníčko či menší kabelku, na denní nošení a nákup velkou tašku a k rybníku textilní plážovku :)....

17. Kdy vstáváš a v kolik chodíš spát? 
Chodím převážně spát se slepicemi :) - tj. v deset-půl jedenácté v běžný pracovní týden, o víkendu malinko později max. do dvanácti...Vstávám v 5:50 v pracovní den - v 9 až 10 :) o víkendu....Spánek je nejlepší lék na krásu a zdraví a je zadarmo, tak toho využívám - děti mě už taky nechají spát po libosti, takže super....Když je zima, zataženo či nějak vypjatý den, klidně si o víkendu schrupnu i po "o" - pozůstatky z doby, kdy děti byly malé :)

18. Jak často/kdy cvičíš?
Chtěla bych napsat pravidelně, ale bohužel toho nejsem schopna - takže cca 1-2 týdně (Pozdrav sluníčku i častěji). Nejlépe se mi to daří o víkendu, hned ráno či dopoledne - ideálně v ateliéru mimo domov, kde mi nikdo každou chvíli nevpadne do místnosti (včetně našeho rezavého kocoura, který se mým cvičením na podlaze evidentně baví a malá modrá se po něm začíná opičit :)

19. Pravák/Levák?
Od podstaty pravý pravák, po  záludné nemoci svou pravou stranu odlehčuji a PC myš i kabelku jsem přesunula na levou stranu...ale prostě pravák :)

20. Jak jsi vysoká?
172 cm. Takový slušný standard, nicméně v dospívání to byla nadstandartní výška a bylo mi to dost často předhazováno, neboť jsem přerostla svou maminku o celých 20 cm....(Starší dcera už mě dohání a obě moje holky těší se se mnou poměřovat - narozdíl od babičky, z toho mindrák nemám, ale snažím se, aby mi děti "neskákaly po hlavě")

21. Kolika mluvíš jazyky?
Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem - jsem krásně schizofrenní :)
Mluvím svou mateřštinou a anglicky. S tou angličtinou to není tak "fluent", jak to bývalo, ale pokud jsem nucena přepnout switch do polohy "english on", tak pak už melu o stošest :)..V případech, kdy mám velkou nálož angličtiny (bývalá práce v nadnárodní společnosti či návštěva příbuzných v cizině) se mi zdají anglicky mluvící sny - psycho :)..
Ráda bych se naučila italsky, ale nemám momentálně kapacitu...



22. Kolik máš zvířat?
Dvě kočky jsou u nás pravidlem - "malá" britská modrá kočka Eša (3 roky a pidiváha) a "dědoušek" rezavý britský koucour Macik (13 let a 6 kg)
Taky mám dvě děti a jednoho muže (to je taky někdy pěkná zvěř :-D)




Fotky pořídila moje starší dcera

23. Čteš komentáře na blogu?
Samozřejmě. 
Bez zpětné vazby od čtenářů by to nebylo ono - pouze samomluva :)..Čtu a taky se snažím odpovídat, aby mí čtenáři věděli, že jsem tady, případně, když se chtějí na něco zeptat, tak ví, že jim odpovím - v komentářích i na e-mailu...Svoje čtenáře mám ráda :)

24. Vedeš si záznamy o produktech, které chceš vyzkoušet?
J,j - píšu si tzv. wishlisty, byť  jsem tedy žádný ještě nepublikovala, to mě nějak nebere. Především kosmetické.....Beru to jako způsob udělat si přehled v tom, co bych si chtěla koupit, až mi dojde to a to.  Píšu si tipy, o kterých čtu na jiných blozích,  co mě zaujme. Píšu si, co se mi líbí, na co třeba ušetřím a koupím si příště... Protože bez toho seznamu bych spoustu věcí zapomněla a nakupovala nazdařbůh. Zvlášť, když chci udělat objednávku v nějakém eshopu je lepší mít "v pácu" více věcí, aby se "rentovalo" poštovné atd.....


25. Jak jsi přišla na název svého blogu?
Byl to docela rébus, hodně názvů bylo obsazených a já ho odvodila od toho, že zde píšu o každodenních věcech (narozdíl od mého dalšího blogu mojepastely.blogspot.cz kde píšu pouze o svém kreslení a focení). eM je první písmeno mého docela dlouhého jména, navíc se mi líbí jména jako Ema či anglická zkrácenina Ems - takže proto - eM´s everydaylife - každodenní život eM - kosmetika, vaření, oblíkání atd....

Doufám, že se Vám čtení líbilo a neunudilo Vás k smrti  - díky, že jste dočetli do konce a budu ráda za Vaše postřehy v komentářích...
A přeji Vám krásný víkend!!!

14 komentářů:

  1. pekný tag:) asi sa k nemu odhodlám aj ja:)

    OdpovědětVymazat
  2. eM, super tag! Dozvěděla jsem se zajímavá fakta a myslím, že ty vypadáš dobře vždy :). Také se mi líbí to 'převrácení' o druhém výrobku :) A s tou zvěří :D Máš nádherné kočičky, taky by se mi takové líbily :) Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jane, díky moc za kompliment, kočičáci děkuji taky :). Užij si pohodový víkend!

      Vymazat
  3. Jéé Ty jsi zlatá! Moc ráda jsem se o Tobě zas dozvěděla víc :) A "nekompromisně já" je boží!
    Já u Tebe teda obdivuju to plánování oblečení den předem... zní to jakože jsi děsně organizovaná bytost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :). No bohužel jsem založením spíše zasněný bohém s uměleckými nevybitými sklony :-), takže mě "uzemnilo" až narození mých dětí, to mi vnutilo řád, protože i děcka ho hold potřebujou... Takže jo, už jsem "aj" organizovaná !)

      Vymazat
  4. Docela ses rozepsala:-)...
    Příjemný pocteni takhle při pátečním odpoledni:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem Tě nenudila :). Ono se přece jen lépe píše, když člověk "jen" odpovídá na otázky, než když má z hlavy "potit" rozumy :-D....

      Vymazat
  5. jeee to mam rada! ja osobne taky stridam kabelky podle rocniho obdobi:))i kdyz obcas udelam vyjimku
    mimochodem zvu te ke mne na giveaway o kozenou kabelku:)hezky vikend
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn,že nemám tuto "úchylku" jen já :)

      Vymazat
  6. Ahoj eM, jsem ráda, že jsem si stihla takhle v podvečer projet své oblíbené blogy a přečíst si i tenhle Tvůj osobní tag. Líbí se mi, že i Abbey má své čičiny, stejně jako Ty. Dcera mě sice opravuje, že to jsou petshopáci, ale já to vidím jako kočky. Dobře jsi zvolila maskota blogu:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že Tě počtení bavilo....Máš pravdu, i mě moje dcery neustále opravují, když nenazývám jejich hračky "pravými jmény" :-D, j,j petshopáci - vidím, že to je obecně zavedený pojem....Jsem ráda, že se Ti líbí čičiny, tak jak jsem je naistalovala s Abbey.

      Vymazat
  7. Super tag, jsem potěšena :) Líbí se mi tvoje, jak to správně říct- střídmost (??) ve všem, v tom líčení, nakupování, psaní wishlistů, lakování, cvičení apod., v tom se s tebou ztotožňuju. :) A pochopitelně mě potěšila jak fotka blogerky, tak i jejích mazlíčků :)
    Těším se na další případné bližší poznávání nejen skrze tagy ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi mě moc potěšila Verunko :)!!!!! Tak to jsem ráda, že moje "střídmost" je je pozitivní :-D.

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate