středa 22. května 2013

Saloos Regenerační olej Ylang -Ylang a já

Dnes mám pro Vás příspěvek ze společného projektu s tuttobene - pracovně nazvaný "ylang" :).
U mě na blogu si můžete přečtete moje zkušenosti a u tuttobene ZDE zase její....
O mě se ví, že mám suchou pleť a tuttobene má zase spíše smíšenou pleť a tak jsme si řekly, že nezávisle vyzkoušíme, jak na každou z nás zabere stejný výrobek.
Protože výrobce říká, že tento výrobek je vhodný jak pro suchou, tak pro mastnou pleť. Což je teda dost velké rozpětí.....
Výrobce říká:
Zdrojem vzácné silice ylang-ylang jsou intenzivně vonící květy tropického stromu kananga vonná. Výborně se hodí pro suchou i mastnou pleť, kompenzuje nedostatek vody a obnovuje přirozenou rovnováhu pleti. Ochablé, unavené a stárnoucí pleti pomáhá získat svěží vzhled. Má antiseptické účinky a čistí zanesené póry. 


eM říká:

Tohle byla moje druhá zkušenost s pleťovým olejem a první zkušenost s rostlinným...Moje suchá, zralejší pleť si celkově s olejíčky velmi rozumí.
Jenže každý člověk má jiné "voňavé" preference a musím říct, že ylang není vůbec můj styl. Je to těžká, orientální vůně, a takovým se vyhýbám...A bohužel, ta vůně v olejíčku uživatele provází velmi intenzivně.
Snažila jsem se, abych nezačala křivdit olejíčku jen díky té vůni a povedlo se. Kupodivu jsem si na ni dočasně zvykla, protože účinky mě prostě bavily a to přebilo i tu "šílenou" vůni....
Používala jsem olejíček na celou pleť včetně dekoltu a očního okolí - a moje pleť se s ním sžila velmi dobře. Ani oční okolí nic nenamítalo - naopak olejík se choval pomalu jako anti-age sérum :).....
Ale abych nepřechválila - s tou přirozenou rovnováhou pleti to bude trochu přemrštěné..
Během užívání olejíčku jsem měla chvíli, kdy jsem měla velmi přesušenou až podrážděnou pleť díky rýmě a ani olejík nedokázal mou pleť navrátit do rovnováhy (sice nedráždil, ale to nestačilo). Řešila jsem to tak, že jsem použila olejík místo séra pod denní krém na suchou pleť, tato péče už pak měla své výsledky.
Používání olejů je specifické v tom, že postrádají vodu a tu pleť potřebuje, takže se olej používá na vlhkou pleť. Já jsem v tomto případě spojila účinky dvou výrobků v jednom - pleť jsem navlhčila růžovou vodou od Purity Vision a pak nanesla olej. Přesto, že jsem používala olej spíše na noc, vyzkoušela jsem ho i pod svůj BB krém Maybelline a nedělal žádnou neplechu. Ale bylo to jen proto, že BB není make-up ale krém - pod make-upem si osobně myslím olejík fungovat nebude...
Takže sečteno podtrženo s olejíky jsem zdaleka neskončila (momentálně se spíš soustředím na ty čisté), ale ylang už nikdy více - díky jeho vůni. Mám v plánu vyzkoušet granátové jablko (pokud bude vonět jako hydrofilní olej) nebo růži, kterou prostě v kosmetice můžu. Ale uvidím, možná si namíchám nějakou svoji vlastní směs olejů a použiju k tomu esenciální olej....:)

Olejík je  v bytelné skleničce s praktickým kapátkem.
(Mám trochu pochyby o vhodnosti průhledného balení skleničky vzhledem k tomu, že oleje mají obsahovat vitamíny a antioxidanty). Co Vy na to?



Cena 20 ml 135 Kč, koupeno ZDE

Složení: Oleje lisované za studena jojobový a brutnákový, esenciální olej ylang-ylang, vitamíny A, E, F, lecitin. (velmi vhodné anti-age složky)


Saloos průvodce aromaterapií říká:
Ylang-Ylang
Působí antidepresivně, zmírňuje nervové napětí a nespavost, snižuje krevní tlak, působí jako afrodiziakum, je součástí luxusních parfémů. Dlouhodobá inhalace může způsobit bolest hlavy.



Wikipedie říká:
Cananga odorata, běžně nazývána ylang-ylang
zdroj: botany.cz
Původním domovem rostliny jsou Filipíny a Indonésie a běžné roste v Polynésii, Melanésii, Mikronésii a na ostrovech Komoros.

Vůně ylang-ylang je bohatá a hluboká,  světlá s nádechem jasmínu a neroli. Esenciální olej z květů se získává parní destilací z květů a je rozdělen do různých tříd (extra, 1, 2, nebo 3), podle toho, kdy se destiláty získávají. Hlavní aromatické složky ylang-ylang oleje jsou benzyl acetát, linalool, p-cresyl methyl ether, a methyl-benzoát, který je odpovědný za ten charakteristický  pach.
Silice se používá v aromaterapii.
Využívá se ke zmírnění vysokého krevního tlaku, k normalizaci kožního mazu při kožních problémech, a je považován za afrodisiakum. 
Olej z ylang ylang je široce používán v parfumerii v orientálních nebo květinově tématických parfémech (jako Chanel č. 5). 
Ylang-ylang se dobře mísí s  květinovými, ovocnými a dřevitými vůněmi.
Ylang-ylang se běžně používá jako příchut zmrzliny na Madaskaru.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cananga_odorata

A co Vy a olejíčky - olejíčkujete? Který je Váš oblíbený a hlavně voňavý :)?

16 komentářů:

  1. Pěkně sepsaný, podrobný článek. Kvůli vůni si určitě olej nepořídím a mám smíšenou pleť jako tuttobene, takže asi tento olej ne a asi ani žádný jiný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že ty oleje nejsou pro každou pleť, byť se občas říká a píše na výrobcích opak. Myslím, že tuttobene dobře ozřejmí tuto problematiku právě z jejího pohledu a když máš smíšenou pleť tak se dozvíš, jak to funguje či nefunguje...

      Vymazat
  2. Tohle byl můj první, co se olejů týče a jéžiš, ten letěl. kvůli té vůni a taky mi spíš umastil a následně vysušil, než cokoliv jiného. A to jsem měla tou dobou hodně smíšenou až mastnější kůži, takže podle obalu značka ideál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vůně je prostě "náročná" :), žádný šálek mého čaje. Podle etikety to opravdu vypadá skvěle, ale výsledek je jinde, myslím, že málokterý výrobek může pomoci mastné a zároveň suché pleti - vyrovnat tu hladinu, ale bylo by to fajn. Olejíčky mě ale zajímají, teď spíše ty čisté, to teď zkouším. Zaujalo mě i jak jsi o olejích psala Ty o NB, tak možná někdy vyzkouším taky :)

      Vymazat
  3. páči sa mi váš spoločný nápad otestovať olejček na suchej aj zmiešanej pleti...palec hore

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj eM, teda klobouk dolů, tolik informací o ylangu. Jsem ráda že jsou u Tebe, protože u mě zrovna tak vyčerpávající nejsou:)
    A taky jsem moc ráda za tenhle společný projekt, ikdyž mi nakonec olej tak dobře nesednul. Alespoň jsme si znovu ověřily, že promo jednotlivých výrobků musí člověk brát s rezervou:)
    Hodně zábavy a hlavně skvělých výsledků při testovánía míchání dalších olejů:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tuttobene, jsem taky moc ráda, že jsme to společně spáchaly, byť s velmi odlišnými výsledky - a to je právě na tom to skvělé. Takový výrobek, který by sednul všem pletím asi fakt není. I když mi ten ylang nevyhovoval aspoň jsem se snažila najít nějaké info pro někoho, komu třeba voní :). Myslím, že Tvůj článek pomůže hodně lidem, protože smíšená pleť je asi opravdu nejčastější. Měj se krásně!!

      Vymazat
  5. Výborný nápad na projekt! Hned jdu přečíst i k Tuttobene. Já teď taky zkouším olejovat, ale zatím to má spíše katastrofální výsledky. Ale nevzdávám se a koumám, protože mi oleje přijdou moc sympatické. Hlavně na noc. Na den pod minerální makeup je to pro mě katastrofa. A za sebe doporučuji vyzkoušet meruňkový ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, to nás těší:). I mě jsou oleje sympatické především přes noc. Na meruňkový se chystám, četla jsem o něm samé dobré věci :). Momentálně budu testovat čistý mandlový...

      Vymazat
  6. Oleje jsou mi sympatické po vyzkoušen z LB. Bohužel zatím to ale dopadá katastrofálně, budu od toho muset nejspíš opustit :( ale vůbec nevím, čím to nahradit. Chci něco přírodního, jenže co???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému ty olejíčky opravdu nemusí vyhovovat, ale myslím, že oleje jako takové ve složení přírodních krémů spolu s bambuckým máslem můžou být jiné kafe. Brzičko-zítra bude článek zase o "přírodninách", třeba tam najdeš nějakou inspiraci. Je taky možné, že každému může vyhovovat jiný olejíček - já teď právě chci zkoušet ty čisté, abych poznala rozdíly, a ne už hotové směsi. Fandím ať něco najdeš, je to běh na dlouhou trať....:-)

      Vymazat
  7. Neolejíčkuju, ale přemýšlím o tom že začnu, nemusím moc tělová mléka a na dekolt je něco takového jako olejíček potřeba. Což je ostatně vždycky znát v létě když se ráchám v bazénu a smažím na sluníčku a matlám se na vlhkou kůži opalovacím olejem. Jak se krásně vrásky hned vyhlazují!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že jako anti-age je olejíček hodně dobrý a v tom se mi opravdu osvědčil, ale je třeba vybrat nějaký s příjemnou vůní, ale třeba olivový olej je skoro v každé kuchyni a taky udělá dobrou službu :)

      Vymazat
  8. Líbí se mi tenhle váš projekt, klidně takhle vymýšlejte dál, je to opravdu užitečné!
    A k oleji - už jsem se vyjádřila u Tutto Bene - zkrátka ylang miluju, ten by mi nevadil (ale olej mi nevoní nijak - prostě ho necítím :-( jaká škoda!) a podle Tuttiných zkušeností by ani na mojí pleť moc nebyl. Ale mám tendence zkoušet tyhle věci na mamce, té by podle tvého popisu mohl naopak sednout výborně. Ještě kdyby se tak nechala přesvědčit a začala používat něco užitečnějšího než jsou jen krémy z Avonu... :-/

    Holky, tleskám, super nápad, přesně kvůli takovým článkům (ale nejen) vás ráda čtu! :)

    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové pochvaly si Verunko velmi vážím! Jsem ráda, že se Ti tento projektík líbí....Teda jsi jedna z mála, které ylang voní :) to je fajn....Já to mám s mou mamkou stejně ne-li hůř u ní to zas byl Oriflame a teď už snad ani to ne - cokoliv ji koupím, vydrží jí několik let, protože to používá minimálně :)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate